Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 6

QUOTE(Getter @ 2007 10 20, 22:10)
Labas vakaras  4u.gif 

Atsiprašau, kad pertrauksiu jūsų pokalbius, labai rūpi vieno artimo žmogaus būklė. Tai yra mano teta, kuriai prieš kelis metus buvo krūties vėžys, taikė chemo, operavo, liga atsitraukė...tačiau grįžo baisesnė  verysad.gif  Vėžys diagnozuotas kauluose ir minkštuosiuose audinuose  cray.gif  Nžn kokia stadija, nedrįstu artimųjų klausti viskas dar taip šviežia ir skausminga  verysad.gif 

Gal kuri nors iš jūsų buvot ar esat susidūrusios su tokia diagnoze? Kokios prognozės? Ar yra šansų pasveikti?

Teta vos pajuda, o juk dar tokia jauna tik virš 50m...  Žodžiu visi liūdim bet tikimės geriausio...meldžiamės...

Stiprybės ir jums visoms (visiems), ir ačiū jei kas galėsit atsakyt  wub.gif

Galeciauparasyti tik tiek, kad kaulai nera gyvybiskai svarbus organas( kaip inkstai, kepenys, plauciai) jei gyvybiskai svarbus organai sveiki- reiskia nera labai blogai. kauluose metastaziu plitima ilga laika prilaiko svitindami, gali kartot chemoterapija.
reiks sunkaii kovot- bet viltis negali mirt.

P.S. Gydytojai siuo atveju turetu paskirti vaistus atstatancius Kalcio norma kauluose. pasidomekit tuo.
Atsakyti
Buongiorno smile.gif 4u.gif
Linkėjimai iš saulėtos Romos.
Pavėluoti, tačiau iš visos širdies. Buvau audiencijoje su popiežiumi. Savo maldas skyriau Jums, gavau palaiminimą. Aplankiau keletą įstabių bažnyčių, uždegiau ten žvakutes už onkologinius ligonius ir jų artimuosius. Galbūt mano nuoširdi malda palengvins kam nors likimą.
Uždegiau žvakeles linkėdama stiprybės, tikėjimo, kantrybės, sveikatos ir svarbiausia - pasveikimo. Rytoj pusė devynių ryto bus meldžiamasi už onkologinius ligonius popiežiškosios lietuvių šv. Kazimiero kolegijos Romoje koplytėlėje, kam tai svarbu, galit prisijungti savo mintimis ir maldomis.

Perskaičiau tai, ką parašėt. Carvel problemos (kojų skausmai) gali būti dėl šalutinio Tamoksifeno poveikio.
Jaunoms moterims (toms, kurios yra prieš menopauzę), jis sukleia osteporozinius kaulų pakitimus. Todėl reikėtų aptarti su gydytoju galimybę tiksliai nustatyti ir įvertinti pakitimus ir, galbūt, pradėti vartoti specialius medikamentus mažinančius osteoporozės reiškinius.
Romantike užsiminė, kad jos laukia gydymas Tamoksifenu, reikėtų išanksto aptari osteoporozės prevenciją. Yra gerų medikamentų, kurie neturi tokių stiprių šalutinių veiksnių, tik jie skirti moterims menopauzės laikotarpiu. Tai ir Femara, ir Arimidex. Tačiau aš nieko nežinau apie priešmenopauzinio laikotarpio hormoninius prepatarus, tik Tamoksifeną. Kam tai aktualu, pasidomėkite internete. Kai žinai konkrečiai, tada galima ir su medikais kalbėtis. Visos puikiai žinome apie limitus ir elitus.
Arune, mano keliais eini, labai nepergyvenk, kad laikas bėga. Kelios uždelstos savaitės labai nesutrukdys, svarbu, kad ne mėnesiai. Pranys visai nieko gytojas, paprašyk - atliks tyrimą kiek įmanoma greičiau.
P.s. Jei kartais sugalvotumėte kada nors Jūs ar Jūsų artimieji vykti į Romą, t.y. Vatikaną, kiekvieną trečiadienį būna popiežiaus susitikimai su tikinčiaisias šv. Petro aikštėje, suteikiant palaiminimą. Mes turėjome Villa Lituania administracijos pakvietimus, manau, kad ir be jų galima ten pakliūti. Susitikimas vyksta 10.30 vietos laiku.
Dar pridursiu - ten buvo tikra vasara 25 šilumos ir labai žydras dangus. Pavargau, buvo nuostabu. Esu šiek tiek daugiau ištižusi, nei galvojau, "batareikės" greit nusėda, tik tiek gerai, kad paislėjus vėl užsikrauna.
Atsakyti

Sveikinimai sugrįžus,Adis. Pasiilgom tavęs. Tikrų tikriausia siela šio skyrelio esi.

Man ryt nereiks pačiai vežti iš Vilniaus į Kauną. Pasirūpins geroji Erika Umbrasaitė.
Aš ryt važiuoju į Klaipedą pas gydančią daktarę onkologę tų lydraščių,jie bus reikalingi pasiėmimui iš Kauno. E.Umbrasaitė sakė,kad tyrimas užtruks savaitę,nes po vieną nedaro. Tai gerai,kad nereiks tokios kelionės,nes per dieną būtų reikėję susukt 700 km.
Atsakyti
QUOTE(Getter @ 2007 10 20, 22:10)

Atsiprašau, kad pertrauksiu jūsų pokalbius, labai rūpi vieno artimo žmogaus būklė. Tai yra mano teta, kuriai prieš kelis metus buvo krūties vėžys, taikė chemo, operavo, liga atsitraukė...tačiau grįžo baisesnė  verysad.gif  Vėžys diagnozuotas kauluose ir minkštuosiuose audinuose  cray.gif  Nžn kokia stadija, nedrįstu artimųjų klausti viskas dar taip šviežia ir skausminga  verysad.gif 

Gal kuri nors iš jūsų buvot ar esat susidūrusios su tokia diagnoze? Kokios prognozės? Ar yra šansų pasveikti?

Kai liga atsinaujina kituose organuose, apie stadijas jau neverta kalbėti. Krūties auglys atgimęs kauluose nėra kaulų vėžys, o vis tas pats krūties vėžys, tik jau veikiantis kauluose, ir elgsis jis it buvęs auglys – jei buvo piktas, piktu ir pasiliks, jei sukalbamas – pavyks įkalbėti ir vėl. Čia jau buvo teisingai pastebėta, jog gerai yra tai, jog sugrįžo į ne gyvybiškai svarbų organą. Ir duok Dieve, kad tuomi apsiribotų. Toliau visaip gali būti - nuo labai blogai iki visai pakenčiamai. Tai priklausys nuo daugybės faktorių, kurių visų šiuo metu nieks nežino. Statistika, už kurios slapstosi gydytojai, šiuo atveju nieko gero nežada, todėl į ją geriau net nesikreipti. Geriau tikėti savimi ir Dievo malone bei padaryti viską, ką šiuo atveju galima padaryti, nors tai bus ir labai nelengva.

Labai užjaučiu žmones, kurie suserga šia liga, tačiau dar labiau užjaučiu tuos, pas kuriuos ji sugrįžta. Nors ir vienu, ir kitu atveju tai dar ne pasaulio pabaiga.

Stiprybės jums, ir te padeda jums Dievas.
Atsakyti
Su Erika Umbrasaite trumpai susirašinėjau. Labai maloni moteris, jos patirtis – jai buvo atlikta dalinė mastektomija, tačiau atlikus Varšuvoje krūtų magnetinį rezonansą (Lietuvoje toks neatliekamas, mūsų magnetinis netinka) buvo nurodyta, kad ne visas auglys pašalintas. Tada atlikta radikali mastektomija. Kas turit galimybę pasidaryti šį tyrimą kaip kontrolinį, ar viskas pašalinta, siūlyčiau. (mokamas apie 900-1000 Lt). Kažkur turiu magnetinio rezonanso Varšuvoje koordinates. Jei prireiks paieškosiu.

Metasatzės kauluose ir minkštuose audiniuose vertinamos palnkiau nei gyvybiniuose organuose. Man pasakojo atvejį, kai su metastazėmis kauluose moteris gyvena jau 10 metus. Yra gerų medikamentų, veikiančių metastazes kauluose, t.y. slopinančių jas, Zometa, Lietuvoje jo kompensavimas panaikintas. Deja. verysad.gif Gydoma spindulinės terapijos didelėmis vienkartinėmis dozėmis.
Atsakyti
Laba diena.

adis, tau 4u.gif sveika sugrizus - laukem labai bigsmile.gif

Mane labai sudomino tavo info apie MR Varsuvoje. Nors mane tikina, kad pasalino tikrai visa augli, noreciau apsidraudimo. Jei bus nesunku, surask koordinates
aciuks.gif

Geros dienos visoms smile.gif
Atsakyti
Adis, sveika sugrįžus! Naudok teisingas batareikes (i.e. Energizer), ir įveiksi visas kliūtis. smile.gif

Aš 4 dienom irgi buvau išsprūdus iš LT. Kiek pailsėjau nuo čia tvyrančios įtampos. Tačiau įtampa laukė jau VNO aerouoste, kur maniškis atvažiavo manęs pasiimti. Piktas jis dabar... verysad.gif Tokie tat šios ligos šalutiniai poveikiai. Gal ne visiems, bet daugumai.
Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2007 10 21, 16:14)
Adis, sveika sugrįžus! Naudok teisingas batareikes (i.e. Energizer), ir įveiksi visas kliūtis. smile.gif

Aš 4 dienom irgi buvau išsprūdus iš LT. Kiek pailsėjau nuo čia tvyrančios įtampos. Tačiau įtampa laukė jau VNO aerouoste, kur maniškis atvažiavo manęs pasiimti. Piktas jis dabar...  verysad.gif Tokie tat šios ligos šalutiniai poveikiai. Gal ne visiems, bet daugumai.

Nezinau...nezinau... Tiesiog, pagal save galiu suprasti, kad kartais nepykstu, o jauciuosi kaip zuvis ismesta is vandens...kartais atrodo, kad gyvenimas eina pro sali... O vyrui, vaikams, artimiesiems tai atrodo, kad pykstu...
Atsakyti
Ąš nesu pikta,tikrai neišsilieju ant aplinkinių. Stengiuosi valdyti savo jausmus.Turiu laiko pusdienį,kol vaikas daržely,išsigalvoti,paverkti,jei reikia,o pas vaiką turiu eiti su šypsena,tegul ir nusipiešta.Bemiegėm naktim viską esu apgalvojusi,kad jeigu mano gyvenimas ir bus trumpesnis,aš turiu jį gyventi taip,kad vaikas turėtų normalią mamą,o ne užsidepresavusią.Kiek sunkiau su kitais aplinkiniais.Kartais užsisklendžiu savy...Tipiškas Vėž.ženklo atstovas.

Jurgos Ivanauskaitės vienas pask.eilėraščių:

Kabinuos į gyvenimą,
Siunčiu SOS signalus,
Paguodos nesulaukiu,
Aptakios mandagumo frazės,
Nieks neįžvelgia
mano siaubo.
Atsakyti
QUOTE(arune @ 2007 10 21, 15:51)
jeigu mano gyvenimas ir bus trumpesnis,aš turiu jį gyventi taip,kad vaikas turėtų normalią mamą,o ne užsidepresavusią.

Labai teisingas mąstymas. Man didelį įspūdį padarė romantikės pasakojimas apie savo mamą, ji sirgo taip, kad neįvarė paniškos baimės dukrai. Susirgusi romantike puikiai laikosi. smile.gif
Mes, kaip niekas kitas, suprantame gyvenimo baigtinumą. Nesakyčiau, kad tai labai blogai. Tiesiog kitaip viską vertini ir priimi. Aš net geresnė tapau, pakantesnė. Mažiau reikalauju iš savęs ir kitų.
Aš šiuo klausimu leidžiu sau pajuokauti, kad jei mirsiu anksčiau, tai būsiu pakankamai jauna, pakankamai graži ir pakankamai protinga.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 21 spalio 2007 - 17:41
Laba diena.

adis, aciu 4u.gif

Na ka, merginos, pradejo kristi mano plaukuciai kaip lapai rudeniniai... unsure.gif Po pirmos chemijos praejo 16 dienu ir ... verysad.gif
Atsakyti
Sveikos visos,

buvau savaite isvykus, o sestadieni grizau kaip sakant tiesiai is lektuvo i savo jubilieju, kurio data sutampa ir su pirmaja chemija gauta pries 5 metus, visoms noreciau palinketi stiprybes, istvermes ir tikejimo, kai pradejau gydyma tada sau vis kartojau, kiekviena ryta atsikelusi lyg malda: As pasveiksiu, as tikrai pasveiksiu, sito visoms Jums ir linkiu.

Adis kaip tau del PET, jei reikia dar kokios info parasyk man 4u.gif
Atsakyti