Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 6

QUOTE(vobla @ 2007 10 17, 12:05)
apie angelus sargus:
prieš keletą puslapių klausiau, ką daryt nes mamai paskyrė chemiją ir tuo pačiu metu sulaukė eilės dantis protezuotis...labai nusiminė, kad teks taip ilgai lauktus dantis atidėti...neribotai... liepiau, kad dar gydytojos pasiklaustų- gal visgi galima protezuotis... Tik kai užklausė mama, tai tik tuomet gydytoja prasitarė, kad visi dantys turi būt pilnumoj sutvarkyti. O mamai juos raut reik, nes jau nuo senai  prie šaknų pūliniai... Patys gydytojai nesusiprotėjo paklausti ar nėr jokių infekcijos židinių doh.gif  jei ne ta eilė protezavimui, būt pradėję chemiją- tikimybė infekcijai- milžiniška... nežinia kaip viskas būt pasibaigę... dabar rauna tuos dantis ir gydo...chemija atidėta iki kol dantenos sugis...Nu ar ne angelas sargas prasisuko? smile.gif

bigsmile.gif
as tai kazkur perskaiciau, kad reikia pries chemija sutvarkyti dantis, tai ir nulekiau po ligonines is karto pas stomatologe. Aciu Dievui, rado tik viena skylute, tai tuom ir pasibaige.
Siaip, aisku, daktarai turetu nors priminti apie siuos dalykus...
Atsakyti
Aš einu devynis pragaro ratus,norėdama gauti Herceptiną.Jį paskyrė,bet tik nuo kovo. Dabar nėra limito. Lieka pačiai užsimokėt apie 50 000. Arba laukt kovo. Maniau,belsiuos į SAM,Seima,Lions,Rotary klubus,ir t.t.,bet buvau nusodinta Erikos Umbrasaitės,kad tai bergždžias reikalas.Visur kyšiai ant kyšių ir nieko. E.Umbrasaitė BE GALO DAUG PADEDA,skambinamės kasdien.Dar kartą įsitikinau,kad žmogus,pats tai perėjęs,yra jautrus ir kito bėdai.Viskas tebevyksta,kasdieną po naujieną.Šiandien E.Umbrasaitės pažįstama gydytoja kalbėjosi su mane gydančia gydytoja telefonu dėl manęs,tai dar geriau-sužinojau,kad tas HER dar gali būti minusas.Man buvo pasakyta,kad jis yra,kaip ir Adis atveju HER++,ir išsiūstas peratestuoti FISH metodu.Bet sakė,kad 80% ,kad pliusas,o 20 % minusas.Ir dar sakė,kad vizualiai pliusas. O šiandien jau taip. Žodžiu,laukiu penktadienio.Pektadienį ateis atsakymas,koks pagaliau tas HER.
Atsakyti
Labas
kai pasiskaitau apie visas problemas norisi kaip stručiui kišti galvą į žemę.
Vakar ir šiandien tvarkiausi gėlyną.Normaliai darbo ten porai valandų, bet aš dirbau du pusdienius su pagulėjimais.Oru pakvėpavau.
Kitą trečiadienį paskutinė chemija, bet gydytoja džiugina atostogomis ir trečiu chemijos ciklu.Gal važiuosiu į sanatoriją, bet mama negaluoja -85 metai, tai mano planai kaip visada gali nueiti šuniui ant uodegos.
Viskam abejingumas apėmė, turbūt gerai antidepresantai veikia.Be jų neišgyvenčiau.

O visa kita brangiosios markizės tiesiog nuostabu.
Atsakyti

Gabija,puikus tavo humoro jausmas !

Reik ir man kažką su miegu daryt,jokie Remaval ar panašūs žoliniai neveikia.Pabundu 3 val.ir viskas.
Atsakyti
Aš su antidepresantais pradėjau gyventi, kai baigėsi pirmo ciklo chemija, per kurią žiauriai vėmiau , po 6-7 diena iš eilės ir 6 chemijos.Tiesiog dienos metu išgerdavau papildomai migdomųjų , kad miegoti ir mažiau vemti, bet tada antidepresantų nenaudojau, o kai pradėjau atsigauti po kokių 3 mėnesių toks siaubas pradėjo imti, kad viskas vėl pasikartos, kad paskendau ašarose, nors tada buvo remisijos laikotarpis.Pradėjo širdis baladotis.Išsityriau širdį visais būdais-išvada susitvarkyti nervus.O mūsų situacijoje tai kaip sako rusai"raz pliunut"
Tai nuo pernai vidurvasario ir geriu antidepresantus.Labai blogai užmiegu.Tenka griebtis migdomųjų, nes dar yra neramių kojų sindromas, kai neužmiegi prasideda kojų nervinis tikas, lyg varlė laboratorijoje prijungta prie elektros srovės.Po dabartinės chemijos labai skauda kojų kaulus plius nervinis kojų tikas.Geriu dichlofenaką, bet ir tas nepadeda .Todėl vidurį nakties ,kai nenulaužia mygdomieji 5 dienas po chemijos ,vidury nakties keliuosi ir minu treniruoklį, kartą pabandžiau 40 gr brendžio išgerti.Žodžiu viską sudėjus gavosi "Holivudo žvaigždžių " kokteilis, lotuliukas.gif bet vidurį nakties užmigau.Bet ,kaip sakoma ,nerekomenduoju to daryti patiems namuose. schmoll.gif O kai atkenti tas 5 dienas jau galiu gyventi dvi savaites iki kito karto.
Nežinau gal mano nervai skysti, gal kitos geriau sekasi su savo galvomis tvarkytis? doh.gif
Atsakyti
[quote=Gabija.,2007 10 17, 20:57]
.Po dabartinės chemijos labai skauda kojų kaulus plius nervinis kojų tikas.Geriu dichlofenaką, bet ir tas nepadeda .Todėl vidurį nakties ,kai nenulaužia mygdomieji 5 dienas po chemijos ,vidury nakties keliuosi ir minu treniruoklį, kartą pabandžiau 40 gr brendžio išgerti.Žodžiu viską sudėjus gavosi "Holivudo žvaigždžių " kokteilis, lotuliukas.gif bet vidurį nakties užmigau.Bet ,kaip sakoma ,nerekomenduoju to daryti patiems namuose. schmoll.gif O kai atkenti tas 5 dienas jau galiu gyventi dvi savaites iki kito karto.
Nežinau gal mano nervai skysti, gal kitos geriau sekasi su savo galvomis tvarkytis? doh.gif
[/quote]

Nu ir man su koju kaulais negerai,taip uzeina pjaut,kad prisimeėnu vaikiska filmuka "UNDINELE" kai ragana sake ,"kekvienas zingsnis -skausmas",o raminamuju ir migdomuju jokiu negeriu,vistiek jie man ne kiek nepadeda,geriau vakare kokia taure raudono vyno isgeriu.O ar nebandei pagerti kalcio ?kiek zinau chemijos metu jis issiplauna is organizmo,man nuo jo geriau.
Atsakyti
QUOTE(carvel @ 2007 10 17, 21:19)
Nu ir man su koju kaulais negerai,taip uzeina pjaut,kad prisimeėnu vaikiska filmuka "UNDINELE" kai ragana sake ,"kekvienas zingsnis -skausmas",o raminamuju ir migdomuju jokiu negeriu,vistiek jie man ne kiek nepadeda,geriau vakare kokia taure raudono vyno isgeriu.O ar nebandei pagerti kalcio ?kiek zinau chemijos metu jis issiplauna is  organizmo,man nuo jo geriau.

Man koju kaulu skausma nuima Tylenol NO. 3 4u.gif
Atsakyti
Laba diena 4u.gif

QUOTE(arune @ 2007 10 17, 16:22)
Aš einu devynis pragaro ratus,norėdama gauti Herceptiną.Jį paskyrė,bet tik nuo kovo. Dabar nėra limito. Lieka pačiai užsimokėt apie 50 000. Arba laukt kovo. Maniau,belsiuos į SAM,Seima,Lions,Rotary klubus,ir t.t.,bet buvau nusodinta Erikos Umbrasaitės,kad tai bergždžias reikalas.Visur kyšiai ant kyšių ir nieko. E.Umbrasaitė BE GALO DAUG PADEDA,skambinamės kasdien.Dar kartą įsitikinau,kad žmogus,pats tai perėjęs,yra jautrus ir kito bėdai.Viskas tebevyksta,kasdieną po naujieną.Šiandien E.Umbrasaitės pažįstama gydytoja kalbėjosi su mane gydančia gydytoja telefonu dėl manęs,tai dar geriau-sužinojau,kad tas HER dar gali būti minusas.Man buvo pasakyta,kad jis yra,kaip ir Adis atveju HER++,ir išsiūstas peratestuoti FISH metodu.Bet sakė,kad 80% ,kad pliusas,o 20 % minusas.Ir dar sakė,kad vizualiai pliusas. O šiandien jau taip. Žodžiu,laukiu penktadienio.Pektadienį ateis atsakymas,koks pagaliau tas HER.

Lauksim penktadienio su tavim...FISH duoda labai tikslu atsakyma.
QUOTE(arune @ 2007 10 17, 18:14)
Gabija,puikus tavo humoro jausmas !

Reik ir man kažką su miegu daryt,jokie Remaval ar panašūs žoliniai neveikia.Pabundu 3 val.ir viskas.

Yra nuostabios tabletes - STILNOX- miegas kaip kudikio ir jokiu salutiniu poveikiu.

QUOTE(carvel @ 2007 10 17, 21:19)
Nu ir man su koju kaulais negerai,taip uzeina pjaut,kad prisimeėnu vaikiska filmuka "UNDINELE" kai ragana sake ,"kekvienas zingsnis -skausmas",o raminamuju ir migdomuju jokiu negeriu,vistiek jie man ne kiek nepadeda,geriau vakare kokia taure raudono vyno isgeriu.O ar nebandei pagerti kalcio ?kiek zinau chemijos metu jis issiplauna is  organizmo,man nuo jo geriau.

carvel, o tau daznai kojas skauda? Kada prasidejo? Koki Ca geri?

Gabija., stiprybes. Paskaicius tavo zinutes, vis stipreja noras isigyti trenikruokli ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo romantikė: 18 spalio 2007 - 14:28
merginos, jungiuosi, nes nebegaliu tik skaityti.

ar gali buti metastazes, nors kraujo rodikliai geri?
Atsakyti
QUOTE(Krissstina @ 2007 10 18, 16:02)
merginos, jungiuosi, nes nebegaliu tik skaityti.

ar gali buti metastazes, nors kraujo rodikliai geri?

Tu turi omeny kraujo zymenu rodiklius? Man tie rodikliai buvo normoje, nors auglys buvo ir nemazas.
Tam, kad butu metastazes, turi buti auglys is pradziu...
Jei as nusisneku, pataisykit mane blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo romantikė: 18 spalio 2007 - 15:23

Labai nervinuosi, tai ir nepaaiskinau.
Isoperavo mamai zarnyne pries metus augli. Tada chemoterapija, po to dare zymenu tyrimus.
Tyrimai buvo geri.
Vakar isoperavo gimda ir rado ten metastazes...
Atsakyti
QUOTE(Krissstina @ 2007 10 18, 16:23)
Labai nervinuosi, tai ir nepaaiskinau.
Isoperavo mamai zarnyne pries metus augli. Tada chemoterapija, po to dare zymenu tyrimus.
Tyrimai buvo geri.
Vakar isoperavo gimda ir rado ten metastazes...

Uzjauciu...Jei operavo ir rado, reiskia buvo...
O tie kraujo markeriai tik 60% informatyvus.
Atsakyti