Neseniai grižau iš ligonines, vos "infarkto" negavau: mama tiek dusino kad baisu.Gabija ačiū už atsakymą, Arune laikykis taip ir toliau, Šaunuole. Aš tai manau , kad mamai kažkas pridirbta su plaučiais poryt bandysim kelt šuma, nes kitaip nieko nebus. Vat tie musų daktarai
QUOTE(simuks @ 2007 10 13, 22:28)
Neseniai grižau iš ligonines, vos "infarkto" negavau: mama tiek dusino kad baisu.Gabija ačiū už atsakymą, Arune laikykis taip ir toliau, Šaunuole. Aš tai manau , kad mamai kažkas pridirbta su plaučiais poryt bandysim kelt šuma, nes kitaip nieko nebus. Vat tie musų daktarai
Užjaučiu tave ir suprantu kaip jautiesi. Mano broliui buvo skrandžio vėžys su metastazėmis plaučiuose. Prie manęs ligoninėje prasidėjo dusulio priepuolis, ir jį skubiai išvežė į reanimaciją. Nuo to ką mačiau buvau šoke. Deja, reanimacija jau nepadėjo... Mes ilgus metus kaltinome dėl to gydytojus (kad pavėluotai perkėlė į reanimaciją, iki to nieko nedarė ir t.t.), tačiau dabar suprantu, jog nieko jie negalėjo pakeisti. Nebent pratempti dar kažkiek laiko, prijungus plaučių vėdinimo sistemą. Tiesiog liga buvo nustatyta per vėlai ir tiek.
Tikiuosi, jog jūsų atveju viskas bus kitaip ir suspėsite pradėti chemoterapinį gydymą. Jis turėtų palengvinti situaciją, nuimti dusulį.
Laikykitės, ir te padeda jums Dievas.
QUOTE(simuks @ 2007 10 13, 22:28)
Viskas Dievo rankose...
simuks, linkiu, kad nepasikartotu...
Is asmeniu prisiminimu zinau kaip skaudu matyti brangiausia zmogu-mama dustancia ir negaleti jai padeti...Nes mano mamai po kruties vezio buvo issiplites plauciu vezys...
LAIKYKIS
Vi, romantike ačiū už palaikymą Nežinau kiek dar tversim: taip sunku matyti mama bejėgę ir dustancią Laikykites visos!
sveikutes.rasau jums pirmaja zinute.tiek tureciau daug jums papasakoti bet asaros rieda negaliu susikaupti.pries 4 metus teveliui diagnozavo 1 skrandzio ir 3 inksto stadijas.operavomes.su skranduku viskas baigesi gerai bet po inksto operacijos liko salia kazkur auglys kurio negalima buvo liesti.leidosi realdirona metus silpo po truputi bet dar vaiksciojo dirbo.nusprendem nuvesti ivilniu tikejomes stebuklo o gal jie ne taip gydo gal kito gydymo jam reikia ir jis pasveiks.vilnius prirase dviguba doze tu paciu vaistu.jis dar labiau pradejo silpti kraujas pasidare labai blogas.sulasino ligonineje krauja pastiprino biskuti ir jis vel susileido tu vaistuku.jam taip pasidare blogai nakti kad jis kelesi ejo i wc o grizdamas nuejo i sklepa ir ikrito. istraukem su gelbetojais luziu nebuvo bet labai plauciai sumusti.traukia vis skyscius nuo plauciu bet vis blogiau nieko nebevalgo vos prakalba.man labai sunku nejaugi jau jo nebetenku.
QUOTE(simuks @ 2007 10 15, 06:55)
Nežinau kiek dar tversim: taip sunku matyti mama bejėgę ir dustancią Laikykites visos!
QUOTE(daliukas11111 @ 2007 10 15, 09:20)
sveikutes.rasau jums pirmaja zinute.tiek tureciau daug jums papasakoti bet asaros rieda negaliu susikaupti.pries 4 metus teveliui diagnozavo 1 skrandzio ir 3 inksto stadijas.operavomes.su skranduku viskas baigesi gerai bet po inksto operacijos liko salia kazkur auglys kurio negalima buvo liesti.leidosi realdirona metus silpo po truputi bet dar vaiksciojo dirbo.nusprendem nuvesti ivilniu tikejomes stebuklo o gal jie ne taip gydo gal kito gydymo jam reikia ir jis pasveiks.vilnius prirase dviguba doze tu paciu vaistu.jis dar labiau pradejo silpti kraujas pasidare labai blogas.sulasino ligonineje krauja pastiprino biskuti ir jis vel susileido tu vaistuku.jam taip pasidare blogai nakti kad jis kelesi ejo i wc o grizdamas nuejo i sklepa ir ikrito. istraukem su gelbetojais luziu nebuvo bet labai plauciai sumusti.traukia vis skyscius nuo plauciu bet vis blogiau nieko nebevalgo vos prakalba.man labai sunku nejaugi jau jo nebetenku.
aš irgi pirmą kartą šitame skyrelyje rašau, nors vis paskaitau. Tikrai labai sunku, kai negali padėti artimam, labai brangiam ir mylimam žmogui. Telieka pasakyti/padaryti viską, ką gali, nors tai ir nedaug, ir tikėti...
Galvosiu apie jus, linkėdama sveikatos ir stiprybės...
Gerą pektadienio naujieną apie mts nebuvimą keičia bloga-HER teigiamas.Ryt vykstu bandyt kalbėt apie Herceptiną.
QUOTE(daliukas11111 @ 2007 10 15, 10:20)
Užjaučiu del tevelio, mano mamytei irgi vis traukia skysčius nuo plaučiu irgi eina tik blogyn Laikykis
Snape, ačiū už linkėjimus
Papildyta:
QUOTE(arune @ 2007 10 15, 14:51)
Gerą pektadienio naujieną apie mts nebuvimą keičia bloga-HER teigiamas.Ryt vykstu bandyt kalbėt apie Herceptiną.
Laikykis ir nepasiduok
SIMUKS,
mano mamai, kai kruties vezys metastazavo i plaucius, irgi pradejo rinktis skysciai ir jai buvo labai sunku kvepuoti. Tada tetis ja kas kelias dienas vezdavo i Santariskes nusiurbti skysciu. Nusiurbus (apie 3 l), jai palengvedavo. Naktimis ji negaledavo miegoti, net guleti, vis vaiksciodavo arba sededavo (nes ja dusindavo). Tada ikalbejome padaryti lovoje "sosta", pridejome daug pagalviu po galva ir is sonu, ji pagaliau atrado tinkama poza - pusiau sedom pusiau gulom. Tada jau galejo visa laika ir ilsetis, ir miegoti, buvo lengviau kvepuoti.
Padek mamytei surasti tinkamiausia poza.
LAIKYKIS! Kuo daugiau buk su ja, stenkis nepanikuoti ir islikti RAMI, taip ir jai bus ramiau.
mano mamai, kai kruties vezys metastazavo i plaucius, irgi pradejo rinktis skysciai ir jai buvo labai sunku kvepuoti. Tada tetis ja kas kelias dienas vezdavo i Santariskes nusiurbti skysciu. Nusiurbus (apie 3 l), jai palengvedavo. Naktimis ji negaledavo miegoti, net guleti, vis vaiksciodavo arba sededavo (nes ja dusindavo). Tada ikalbejome padaryti lovoje "sosta", pridejome daug pagalviu po galva ir is sonu, ji pagaliau atrado tinkama poza - pusiau sedom pusiau gulom. Tada jau galejo visa laika ir ilsetis, ir miegoti, buvo lengviau kvepuoti.
Padek mamytei surasti tinkamiausia poza.
LAIKYKIS! Kuo daugiau buk su ja, stenkis nepanikuoti ir islikti RAMI, taip ir jai bus ramiau.
Labas Arune
Linkiu tau stiprybės.Ir ji ateis . Taip ir pasakyk sau , kad viskas tai trumpas negalavimas, kurį išgydys vaistai.Tu negali ilgai sirgti, nes esi jauna turi daug darbų, turį užauginti vaikelį.Tavo jaunas organizmas pasiruošęs gyventi ir viskas tik laikini nesklandumai.Juk žmogus gimęs būti sveiku ir tu būsi sveika.
arune, jei siu metu kompesavimo limitas butu pasibaiges (visos zinom, kad tokie limitai egzistuoja "pagal nutylejima"), reikia prasyti, kad nuo sausio pradzios skirtu, nes tada bus jau kitas finansavimas. Laikykis.
simuks, pries 25 metus musu kaimynas, dirbes greitosios pagalbos masinos vairuotoju, parupino mus tokia deguonies talpa, kuri buvo vezjuojama kiekvienoje masinoje. Kai mama visai negalejo kvepuot, tai jai biski ta deguonis padedavo. Gal ir siais laikais galima butu gauti kur nors???
Geros draugės pagalba skambinom šiandien p.Erikai Umbrasaitei.Sakė,jei neis pramušt,vėl jai skambinti,galvosim kitus variantus.Jai pačiai finansavo 50.000,likusius mokėjo pati.
Ačiū tau miela Drauge,žinau,kad skaitai šį forumą.