Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 6

QUOTE(adis @ 2007 10 09, 22:55)
Gydymas nepraeina visai be pėdsakų. Liūdna, bet taip yra.
Ai, man kaip ir visoms, ką nors suskausta ir galvoju, gal?? Tada pasistengiu įbrukti kokią nors linksmesnę mintį į galvą. Kai jau nesiseka kokį nors durną tetrį ar kitą žaidimuką sumetu blush2.gif mažvaikė. doh.gif

Su Pet nebus taip greit kaip galvojau, gydytoja tik kitą savaitę paruoš išrašą. Viena tik aišku, netarpininkaus, kad kompensuotų ligonių kasos, kažkada bandė vienai ligonei padėti, nepavyko, tik tuščias laiko gaišinimas buvo ir dar daktarei kliuvo. Viską apspręs tyrimo kaina. Labiausia tai baugu, kad tyrimas vėl nebūtų koks nors neinformatyvus. Pinigai nemaži. Prisiskaičiau apie Pet, kaip apie super-duper tyrimą, o visų niuansų tai nežinau, jau tiek neįkertu.
Dar problemos su kalba, nei rusiškai bemoku, nei angliškai. Kažkada vadovėlius sudėtingus krimtau, originalo kalba Dostojevskį visą perskaičiau, Karą ir taiką Tolstojaus, daugybę kitų gerų knygų, o  dabar, ech...

Atsakyti
Atsiprašau, merginos, tikiuosi ateityje išmoksiu bendravimo subtilybių ir nebedarysiu tokių kvailų klaidų.
Atsakyti
Sveikos ,
metus laiko vis paskaitinėju Jūsų skyrelį. Žaviuosi Jūsų stiprybe ir visoms linkiu kantrybės bei ryžto.
Įstrigo adis laiškelis apie PET tyrimą ir tiesiog noriu pasidalinti savo žiniomis.
Įtariu, kad labai gerai žinau, apie kokią pagalbą, ir kokią ligonę eina kalba. Netiesa, kad jai padėti nepavyko ir, kad tai buvo tik laiko gaišimas. Tikrai žinau, kad galima pasiekti jog tyrimą kompensuotų pilnai arba iš dalies. Mano minėtu atveju tyrimas buvo apmokėtas tik iš dalies, nes buvo pasirinkta Vokietijos klinika, kur kainos yra brangesnės, o ligonių kasos skaičiavo pagal Lenkijos įkainius. Jei gerai prisimenu, tai sudarė pusę Vokietijoje patirtų išlaidų. Tačiau tai tik viena medalio pusė. Moteris turėjo nueiti kryžiaus kelius, kol pasiekė savo. Sveikatos tai, žinoma, jai nepridėjo.
Taigi, jei ryšitės siekti kompensacijos, gerai pasverkite visus už ir prieš
Atsakyti
QUOTE(ne mama @ 2007 10 12, 12:48)
mergaites, cia labiau klausimas ne sergancioms, o toms kurios rupinasi serganciais artimaisiais- ar nesusiduret su tokiu poziuriu, kad apie sia liga kalbeti negalima verysad.gif  suprantu kad paciam besigydanciajam yra siaubingai sunku iveikt visokius psichologinius dalykus, bet tikrai nelengva ir tiems kurie yra salia unsure.gif  mane labiausiai slegia, kad kai pabandai kam nors pasiguost, kaip tau sunku, tai zmones stengias kuo greiciau nukreipt kalba kita tema. toks vaizdas kad visi gyvena linksmi ir laimingi ir visiskai nenori isileist svetimu problemu i savo jaukius pasaulelius verysad.gif

Deja, bet taip yra verysad.gif Kiti gyvena laimingi ir nenori girdėt kitų bėdų (tiesa ne visi).Tavo ligos, tavo bėdos. Na gal kiek per žiauriai parašiau? Bet yra ir tokių, kurie vidurnaktį tau pagalbos ranką išties thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo simuks: 12 spalio 2007 - 14:41
QUOTE(simuks @ 2007 10 12, 15:40)
Deja, bet taip yra verysad.gif Kiti gyvena laimingi ir nenori girdėt kitų bėdų (tiesa ne visi).Tavo ligos, tavo bėdos. Na gal kiek per žiauriai parašiau?  tau pagalbos thumbup.gif

Man atrodo , kad žmonės bendraudami su mumis susiduria su baime ir nežinojimu kaip elgtis.Bando guosti sakydami, kad viskas bus gerai , bet patys tuo netiki, o tada nebežino ką kalbėti, nes jaučiasi melagiais.
Darbe kai sužinojo buvo ir didelių akių be žado ir smalsių klausimų.Kai nuvažiavau su peruku į klasės susitikimą visi apsimetė , kad nemato kokios mano problemos, tai yra nėra jokių problemų, aš sveika.Bet tai taip matėsi, tiesiog vengė prieiti , matyt bijodami, kad aš pati nepradėčiau guostis.Aš aišku irgi suvaidinau sveiką.Po to verkiau ir nusprendžiau , daugiau jokių balių.
Gyvenvietėje stengiuosi nesivaidenti,nenoriu jokių klausimų.Geriau kai būnu mieste ten niekas nepažįsta, jei apžiūri tai aš to žmogaus daugiau nematysiu, o jis nematys manęs.
Esu išgirdusi net mintį , kad vėžys užkrečiamas.Moteris labai didžiavosi, kad slaugė giminaitę ir džiaugėsi ,kad neužsikrėtė.Štai taip.
Dabar klausimas iš kitos temos.
Man po kiaušidžių vėžys per nepilnus metus metastazavo į plaučius.Dabar gaunu antrą chemijos ciklą.
Ar yra kas susidūręs su plaučių vėžiu.Kiek jis pasiduoda chemijai.Po trijų chemijų metastazės sumažėjo iki 0,9-0,5 cm. liko dar viena chemija.
Atsakyti

Gabija,lankosi čia retkarčiais Čiauškutė su tokia liga ( preitose temose ).Berods,
10m.jau su liga.

Aš šiandien įkvėpiau gaivaus oro.Buvau echoskopijai pilvo srities,atrodo,mts nėra.Skambinau ir dėl HER.Gydytoja sako,kad yra atsakymas,tik gyd.patologės neaprašyta.Taip kad nieko nesužinojau.Liepė skambint pirmadienį.Gal irgi koks abejotinas tas HER? Antradienį pradės gydymą.
Atsakyti
QUOTE(Gabija. @ 2007 10 12, 17:59)
Man atrodo , kad žmonės bendraudami su mumis susiduria su baime ir nežinojimu kaip elgtis.Bando guosti sakydami, kad viskas bus gerai , bet patys tuo netiki, o tada nebežino ką kalbėti, nes jaučiasi melagiais.
Darbe kai sužinojo buvo ir didelių akių be žado ir smalsių klausimų.Kai nuvažiavau su peruku į klasės susitikimą visi apsimetė , kad nemato kokios mano problemos, tai yra nėra jokių problemų, aš sveika.Bet tai taip matėsi, tiesiog vengė prieiti , matyt bijodami, kad aš pati nepradėčiau guostis.Aš aišku irgi suvaidinau sveiką.Po to verkiau ir nusprendžiau , daugiau jokių balių.
Gyvenvietėje stengiuosi nesivaidenti,nenoriu jokių klausimų.Geriau kai būnu mieste ten niekas nepažįsta, jei apžiūri tai aš to žmogaus daugiau nematysiu, o jis nematys manęs.
Esu išgirdusi net mintį , kad vėžys užkrečiamas.Moteris labai didžiavosi, kad slaugė giminaitę ir džiaugėsi ,kad neužsikrėtė.Štai taip.
Dabar klausimas iš kitos temos.
Man po kiaušidžių vėžys per nepilnus metus metastazavo į plaučius.Dabar gaunu antrą chemijos ciklą.
Ar yra kas susidūręs su plaučių vėžiu.Kiek jis pasiduoda chemijai.Po trijų chemijų metastazės sumažėjo iki 0,9-0,5 cm. liko dar viena chemija.

Kad vėžys užkrečiamas tai jau čia "viršūnė".Gabija mano mamos situacija panaši: metastazes kiaušidėse, o dabar neseniai nustatė pleuroij(sako vienas žingsnis iki plaučių). Jei nesunku parašyk kokia chemiją gauni ir ar tau renkasi skysčiai ant plaučių?Deja mano mamytei dave šiandien kelias dienas: sako dus kol uždus, bet aš netikiu, vistiek nepasiduosiu.
Papildyta:
QUOTE(arune @ 2007 10 12, 19:59)
Gabija,lankosi čia retkarčiais Čiauškutė su tokia liga ( preitose temose ).Berods,
10m.jau su liga.

Aš šiandien įkvėpiau gaivaus oro.Buvau echoskopijai pilvo srities,atrodo,mts nėra.Skambinau ir dėl HER.Gydytoja sako,kad yra atsakymas,tik gyd.patologės neaprašyta.Taip kad nieko nesužinojau.Liepė skambint pirmadienį.Gal irgi koks abejotinas tas HER? Antradienį pradės gydymą.

Arune,kad metastazių nera tai šaunu,sveikinu thumbup.gif Ir linkiu visad gerų atsakymų. Laikykytes smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo simuks: 12 spalio 2007 - 20:21
QUOTE(simuks @ 2007 10 12, 21:12)
Jei nesunku parašyk kokia chemiją gauni ir ar tau renkasi skysčiai ant plaučių?Deja mano mamytei dave šiandien kelias dienas: sako dus kol uždus, bet aš netikiu, vistiek nepasiduosiu.
Papildyta:

Arune,kad metastazių nera tai šaunu,sveikinu thumbup.gif Ir linkiu visad gerų atsakymų. Laikykytes  smile.gif

labas
Man skysčių kol kas nebuvo, bent po 3-os chemijos.Dabar jau buvo 5-ios.Vakar kaip tik pasikeičiau vaistų knygelę ir esu tokia varna, kad vaistų mintinai nežinau.Tiek , kad prieš chemiją iš vakaro ir naktį išgeriu po 40 tablečių, lašina 5 valandas, o į antrą parą pradeda skaudėti sąnarius -žiauriai.Bet tai nieko , per penkias dienas praeina, o po to turiu dvi savaites atostogų.Naktį tenka atsikelti ir paminti dviratį bent 10 min , tada vėl atsigulu ir su dviguba doze migdomųjų nulūžtu.Tiesa įvaizdis kaip Adamsų Pulinio po pirmos chemijos pabėgo plaukai nuo galvos, o dabar reikia ir antakius nusipiešti.
Bendrai tai mano egzistencija valstybei kainuoja daug- seansas apie 3800 Lt.
Džiaugiuosi su Arune , tai fantastika įkvepianti kentėti ir tikėti , kad kiekvienai nutiks toks stebūklas.
Linkiu stiprybės Simuks ir jos mamai.
Ir labiausiai linkiu stiprybės toms kurios laukia rezultatų.Man tai prieš dvi savaites prasideda panika ,net antidepresantai nepadeda.Ir dabar nugaroje registruoju kiekvieną diegliuką .Praskystu visai.
Dabar kol kas esu didvyrė net jogos pratimus pagal vaizdajuostę darau.Tik negalvokit , kad darau tas pozas kur už galvos kojas į mazgą suriša.Aš darau lengvus tempimo pratimukus.
Geros dienos visoms. thumbup.gif
Atsakyti
Į tą mts nebuvimą aš atsargiai žiūriu.Gyd. echoskopuotoja vakar sakė,kad MATOMŲ mts.nėra.Rekomendavo dar kompiuterinę tomografiją.Be to,limfmazgiai netikrinti.

Bet vistiek džiaugiuos.Tyliai.

Geros dienos ,mielosios. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(arune @ 2007 10 13, 10:41)
Į tą mts nebuvimą aš atsargiai žiūriu.Gyd. echoskopuotoja vakar sakė,kad MATOMŲ mts.nėra.Rekomendavo  dar kompiuterinę tomografiją.Be to,limfmazgiai netikrinti.

Geros dienos ,mielosios. 4u.gif

Arūne gal neteisingai suprantu tavo atsargumą džiaugtis.Žinau , kad reikia tikėtis geriausio, bet kartais atrodo, kad jei per daug optimistiškai įsijausiu , tai po to gausiu per galvą. g.gif
Kartą per pirmą sniegą, kai iki darbo durų buvo gal 20 metrų pagalvojau.Tai kaip slidu, o aš neapvirtau ir sėkmingai atėjau į darbą.Ir su ta mintimi tėškiausi taip, kad lūžo dešinė ranką ir dar taip , kad 3,5 mėn buvau gipse. schmoll.gif
Bet tu Arune dabar būk kaip mūsų visų sveikatos ir išgijimo garantas ir džiaukis visa širdimi, vyk abejones lauk.
Atsakyti
Laba 4u.gif

arune, linkiu, kad visos viltys pasiteisintu wub.gif

Gabija., saunuole, laikaisi per tas chemijas...joga uzsiimi rolleyes.gif MALADEC.

As pridaviau kraujuka 5dieni bendram tyrimui. Jei kas bus negerai, pranes turbut. jauciuosi gerai, kaupiu jegas kitam "seansui".

Oras feeeeeeeeeeee. Net i lauka su mazule iseiti neimanoma. Tupim kaip vistos namie verysad.gif

Geros dienos 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(romantikė @ 2007 10 12, 12:18)
Laba 4u.gif

Na pratesiu tada klausimus  blush2.gif : isoperavo onkologiniame ar kur kitur?

Visada pasiruosusi listen.gif biggrin.gif ,abu kartus mane operavo Klaipedos miesto ligonineje ,man atrodo ,kad dabar mazai ka beguldo i onkologini.
Papildyta:
[quote=arune,2007 10 13, 11:41]
Į tą mts nebuvimą aš atsargiai žiūriu.Gyd. echoskopuotoja vakar sakė,kad MATOMŲ mts.nėra.Rekomendavo dar kompiuterinę tomografiją.Be to,limfmazgiai netikrinti.

Man kazkodel atrodo,kad cia tau ne recidyvas,o po operacijos likusi nepasalinta kokia nors lastele , beauganti toliau,jei tai is tiesu,manau ,kad geriau negu progresas,isoperavo,panuodys ja chemijomis ir toliau gyvensi normalu gyvenima.
Atsakyti