Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 6

O kaip dasimušti iki Herceptino? Kokius keliu eiti,gal kas žinote?
Atsakyti
QUOTE(arune @ 2007 10 09, 20:24)
O kaip dasimušti iki Herceptino? Kokius keliu eiti,gal kas žinote?

Girdejau tik pletku lygyje, kad kompensavimo klausima sprendzia visa ligonines vadovybe, konsiliumas,tskant, bet teikimas turi but nuo gydancios daktares arba skyriaus vedejos.
Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2007 10 09, 18:46)
Net nežinau, kokio HER tau palinkėti – teigiamo ar neigiamo. Prie HER teigiamo l.efektyviai taiko hormonų terapiją. Tiesa, jos dar reikėtų prisiprašyti – brangi ir ne visoms kompensuojama.
Nekurie mūsų hormonai skatina vėžio augimą, jei šis turi jų prisijungimui jungtukus (receptorius). Jei turi – HER teigiamas, jei ne – neigiamas. Jei HER teigiamas, galima apriboti jo mylimų hormonų gamybą ir jis apsiramins augti. Tai vadinasi hormoniniu gydymu. Jei neklystu, HER yra aktualus sergančioms tik krūties vėžiu.

Vi_, nevisai esi teisi, tai ne hormonas. Ir gydymas nehormoninis, o biologinė terapija.
Visa kita teisingai. Her 2 - genas, baltymas.
Tik keista, kad nustatinėjama iš kraujo. Šito aš nežinojau. Man po pirmos operacijos buvo nustatyta HER 2 ++. Toks rezultatas yra laikomas abejotinu ir tada atliekami papildomi ganėtinai brangūs tyrimai, vadinasi FISH arba CICH. Atmesti arba patrvirtinti naviko HER prigimtį. Man FISH tyrimas buvo atliekamas Vilniuje, patologijos centre, nes KMUK neturėjo reagentų. Tai ėjau pas patologus ir rašiau pareiškimą, kad būtų įduota mano po operacijos saugomi audinių pavyzdžiai. Vėliau aš juos asmeniškai grąžinau. Visi audiniai, t.y. tie, kurie buvo panaudoti histologiniam tyrimui, kai būna rasta teigiamas atsakymas yra saugomi spec. talpyklose 10 m., bent Kauno klinikose.
Geriau HER2 nenustatytų. HER tipo vėžys yra nekoks, nes tai agresyvus vėžys. Pliusas – yra medikamentas herceptinas, minusas – brangus ir nevisiems kompensuojamas. Ir veiksmingumas jo 40%.Onkologijoje tai aukštas procentas, eiliniam žmogui atrodo, kad labai mažas. Tai reiškia, kad tiek moterų pagydoma, dalis pasiekia remisiją, dalis ir nepagyja.
Dalyvauti studijoje (vaisto tyrime) labai apsimoka, nes tada būna daugiau bendrų tyrimų ir stebėjimų, bei parenkami gretutiniai modernūs vaistai, bent taip buvo mano atveju. Rizikos daug nėra, nes Avastinas kaip Vi_ sakė rodo gerus rezultatus gydant gaubtinės žarnos vėžį. Vi_ labi teisngai viską aprašė. Mano turimomis žiniomis, užsienyje gydoma ir pažengę krūtų vėžiai, kažkurio tai straipsnio komentaruose skaičiau, kad lietuvė moteris, serganti krūtų vėžiu, konsultavosi su Vokietijos medikais, jie pasiūlė Avastiną, kaip papildomą veiksmingą medikamentą, šalia chemoterapijos. Deja, jai Avastino nekompensuoja. Kaina tai labai kandi.
Kam kyla klausimų apie HER2 tipo navikus pasiskaitykite bendram žinojimui:
Biologinė terapija
Gabija, kaip Vi_ ir sakė, HER2 būdingas tik krūtų vėžiui.

Gydymą Herceptinu skiria medikų konsiliumas. Paprastai tai III-IV stadija, jaunas amžius, nepasiduoda kitam gydymui. Pernai surengta peticija, parašų rinkimas, buvo skirtas šiam medikamentui pilnai kompensuoti, šįmet padidino jo finansavimą, tačiau vistiek permažai.
Gal nebus Arune, geriau būtų. Mažiau problemų.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 09 spalio 2007 - 20:23
QUOTE(adis @ 2007 10 09, 21:12)
Vi_, nevisai esi teisi, tai ne hormonas. Ir gydymas nehormoninis, o biologinė terapija.
Visa kita teisingai. Her 2 - genas, baltymas.
Tik keista, kad nustatinėjama iš kraujo. Šito aš nežinojau. Man po pirmos operacijos buvo nustatyta HER 2 ++. Toks rezultatas yra laikomas abejotinu ir tada atliekami papildomi ganėtinai brangūs tyrimai, vadinasi FISH arba CICH. Atmesti arba patrvirtinti naviko HER prigimtį. Man FISH tyrimas buvo atliekamas Vilniuje, patologijos centre, nes KMUK neturėjo reagentų. Tai ėjau pas patologus ir rašiau pareiškimą, kad būtų įduota mano po operacijos saugomi audinių pavyzdžiai. Vėliau aš juos asmeniškai grąžinau. Visi audiniai, t.y. tie, kurie buvo panaudoti histologiniam tyrimui, kai būna rasta teigiamas atsakymas yra saugomi spec. talpyklose 10 m., bent Kauno  klinikose.
Geriau HER2  nenustatytų. HER tipo vėžys yra nekoks, nes tai agresyvus vėžys. Pliusas – yra medikamentas herceptinas, minusas – brangus ir nevisiems kompensuojamas. Ir veiksmingumas jo  40%.Onkologijoje tai aukštas procentas, eiliniam žmogui atrodo, kad labai mažas. Tai reiškia, kad tiek moterų pagydoma, dalis pasiekia remisiją, dalis ir nepagyja.
Dalyvauti studijoje (vaisto tyrime) labai apsimoka, nes tada būna daugiau bendrų tyrimų  ir stebėjimų, bei parenkami gretutiniai modernūs vaistai, bent taip buvo mano atveju. Rizikos daug nėra, nes Avastinas kaip Vi_ sakė rodo gerus rezultatus gydant gaubtinės žarnos vėžį. Vi_ labi teisngai viską aprašė. Mano turimomis žiniomis, užsienyje gydoma ir pažengę krūtų vėžiai, kažkurio tai straipsnio komentaruose skaičiau, kad lietuvė moteris, serganti krūtų vėžiu, konsultavosi su Vokietijos medikais, jie pasiūlė Avastiną, kaip papildomą veiksmingą medikamentą, šalia chemoterapijos. Deja, jai Avastino  nekompensuoja. Kaina tai labai kandi.
Kam kyla klausimų apie HER2 tipo navikus pasiskaitykite bendram žinojimui:
HER 2. ir čia:Biologinė terapija.

Gabija, kaip Vi_ ir sakė, HER2 būdingas tik krūtų vėžiui.

Gydymą Herceptinu skiria medikų konsiliumas. Paprastai tai III-IV stadija, jaunas amžius, nepasiduoda kitam gydymui. Pernai surengta peticija, parašų rinkimas,  buvo skirtas šiam medikamentui pilnai kompensuoti, šįmet padidino jo finansavimą, tačiau vistiek permažai.
Gal nebus Arune, geriau būtų. Mažiau problemų.

Kai as laukiau patologu atsakymu del vezio tipo, labai nerimavau del to HER. Net apsidziaugiau, kad neigiamas. Nes tada viskas aiskiau, ir nereikia sukti galvos del tos kovos del vaisto.
Atsakyti
QUOTE(romantikė @ 2007 10 09, 20:22)
Kai as laukiau patologu atsakymu del vezio tipo, labai nerimavau del to HER. Net apsidziaugiau, kad neigiamas. Nes tada viskas aiskiau, ir nereikia sukti galvos del tos kovos del vaisto.

O aš apsiverkiau, kai sužinojau, kad HER nepatvirtinta, tiek buvau prisiskaičius apie supervaistą Herceptiną. Gydytoja guodė, jis nevisoms veiksmingas, o vėžys šio tipo, kaip sakiau, agresyvus.
Vienas iš kelių gauti medikamentą kreiptis asmeniškai į SAM, į seimą, į savivaldybę (prašyti bent dalinės paramos). Organizuoti peticijas, kaip kad daro Erika Umbrasaitė, dėl savęs ir dėl kitų.

Papildyta:
QUOTE(Ramunike @ 2007 10 09, 18:37)
Kateteriai
Manau,kad mano vyras po oda turi"Port-a-cath" kateterį,arba labai panašų į jį.Patikėkit,tai tikrai labai geras daikčiukas.

Ramunike, labai vertinga informacija, ypač man, kai abiejų rankų limfmazgiai išoperuoti. Taip ir tampi vis gudresnis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adis: 09 spalio 2007 - 20:43
Kai mane operavo prieš 4m. Vilniuje,po operacijos gydytojas,įėjęs į palatą sakė,kad v.agresyvus.Tai tiek tų žodžių.O išrašuose iš to meto dokumentų ,šiandien žiūrėjom,nera žinių apie HER.
Atsakyti
QUOTE(adis @ 2007 10 09, 21:12)

Ne visai teisi – per švelniai pasakyta... smile.gif
Sorry, klaidingai pririšau HER prie hormonų terapijos, nes joje irgi yra skirstymas į teigiamą ir neigiamą (hormone-receptor-positive), štai ir pagalvojau, jog HER yra toks bendras dalykas. Bet pasirodo tai skirtingi daiktai:

HER2 - human epidermal growth factor receptor 2

Ačiū, kad pataisei.

Tačiau hormonų terapijos efektyvumo gydant krūties vėžį ši klaida nesumenkino. smile.gif

Beje, ar yra kam siūlę/taikę hormoninį gydymo metodą (vaistai Tamoxifen)?

Atsakyti
QUOTE(arune @ 2007 10 09, 20:45)
Kai mane operavo prieš 4m. Vilniuje,po operacijos gydytojas,įėjęs į palatą sakė,kad v.agresyvus.Tai tiek tų žodžių.O išrašuose iš to meto dokumentų ,šiandien žiūrėjom,nera žinių apie HER.

Pagal tai, kad jis 4 m. snaudė, neturėtų jis toks būti g.gif yra dar kitas parametras diferncijos laipsnis G, gal jis didelis?
Hormonai buvo nustatyti? Kita vertus, yra toks pamąstymas, kad laikui bėgant vėžys gali keisti savo prigimtį, todėl įtarus naviko atsinaujinimą ar plitimą, turi būti atliekami visi tyrimai iš naujo: HER2, hormoninis tipas ir visi kiti rodikliai.
Mes su gydytoja labai vylėmis, kad jis bus tapęs hormoniniu, toks atvejis yra palankesnis, nes yra daugiau medikamentų. Didesnis gydymo pasirinkimas.
Arune, jei pavyks, nesuk galvos, nieko čia neišmąstysi, sulaukim rezultatų. Tada viskas ir bus aišku. Kaip šiaip jautiesi, atmetus visą psichologinę sumaištį?

Vi_ viskas gerai, mes aiškinamės, aš ir nusišneku, gal kokiam nors medikui pasirodytų, kad pilu pro šoną. Mes studijuoti mediciną pradedame neakivaizdžiai nuo 0 lygio doh.gif + dar savamokslės. bigsmile.gif
Atsakyti
Aš jaučiuosi kaip ir normaliai,tik silpnumas nemažas yra,ypač po piet.O va nuo 18 val.atsigaunu.Gydytojai sakiau kažkada,sako,gavai stiprų gydyma,gal dėl to.Bet ,sakė,neturėtų būti.
Papildyta:
Adis,vis kitais rūpiniesi,o kaip pati? Gal jau žinai dėl PET?
Atsakyti
QUOTE(arune @ 2007 10 09, 21:35)
Aš jaučiuosi kaip ir normaliai,tik silpnumas nemažas yra,ypač po piet.O va nuo 18 val.atsigaunu.Gydytojai sakiau kažkada,sako,gavai stiprų gydyma,gal dėl to.Bet ,sakė,neturėtų būti.
Papildyta:
Adis,vis kitais rūpiniesi,o kaip pati? Gal jau žinai dėl PET?

Gydymas nepraeina visai be pėdsakų. Liūdna, bet taip yra.
Ai, man kaip ir visoms, ką nors suskausta ir galvoju, gal?? Tada pasistengiu įbrukti kokią nors linksmesnę mintį į galvą. Kai jau nesiseka kokį nors durną tetrį ar kitą žaidimuką sumetu blush2.gif mažvaikė. doh.gif

Su Pet nebus taip greit kaip galvojau, gydytoja tik kitą savaitę paruoš išrašą. Viena tik aišku, netarpininkaus, kad kompensuotų ligonių kasos, kažkada bandė vienai ligonei padėti, nepavyko, tik tuščias laiko gaišinimas buvo ir dar daktarei kliuvo. Viską apspręs tyrimo kaina. Labiausia tai baugu, kad tyrimas vėl nebūtų koks nors neinformatyvus. Pinigai nemaži. Prisiskaičiau apie Pet, kaip apie super-duper tyrimą, o visų niuansų tai nežinau, jau tiek neįkertu.
Dar problemos su kalba, nei rusiškai bemoku, nei angliškai. Kažkada vadovėlius sudėtingus krimtau, originalo kalba Dostojevskį visą perskaičiau, Karą ir taiką Tolstojaus, daugybę kitų gerų knygų, o dabar, ech...
Atsakyti
Tai ir važiuok dabar į kelionę.Pailsėk.Pakeisk aplinką.Bus į naudą.O po to pažiūrėsi,kas ir kaip.Linkiu Tau sėkmės ir Dievo palaimos.Tu jos nusipelnei.Labanakt 4u.gif
Atsakyti
Ir dar – apie egzistuojančius gydymo metodus ir realybę.

Kai maniškis po auglio pašalinimo operacijos 2 mėn. gulėjo ligoninėje, turėjau gražaus laiko internete surasti jam patį geriausią gydymą. Suradau, aišku, ir primokiau pasiprašyti pas chemoterapeutą Oxiplatinos ir dar nedrąsiai apie Avastiną užsiminti (žinojau pastarojo baisią kainą ir EK direktyvą naudoti (t.y. su pilnu/daliniu kompensavimu) šią gydymo schemą prie III-IV žarnyno vėžio stadijos). Apie Oxiplatiną buvo pasakyta, jog tai per žiauru prie II stadijos, o dėl Avastino - tik nusišypsota. Gavome standartinę 5-FU schemą. Ir kas svarbiausia – net jeigu būtume pareiškę, jog už pageidaujamą gydymą susimokėsime patys, nieko iš to nesigautų, nes pas mus stadija ne ta. Gal jie ir teisūs – gal verta save patausoti to padaro sugrįžimui. Nors logika kužda, jog geriau išsyk viską išdeginti napalmu, kad nebūtų kam sugrįžti. Čia dėl Oxiplatinos. Su Avastinu yra kitaip – jis gali būti veiksmingas tik tada, kai vėžinės ląstelės jau susiformuoja į auglį ir jis pradeda gaminti aplink save kraujotakos sistemą. Taigi, jeigu auglio lokalizacija nustatyta teisingai ir jis yra visas pašalintas (I-II stadija), Avastino naudojimas tokiu atveju būtų, kaip rusai sako, – diengi na vieter.
Atsakyti