Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 6

QUOTE(ANAID @ 2007 10 09, 13:30)
Romantike, labai aciu uz trumpa ir issamu atsakyma. Labai graziai moki rasyti rolleyes.gif Tokia ir panasi informacija visada yra labai naudinga kitoms ir kitiems. Nors, kaip kazkur skaiciau, kad nera VIENODOS lokalizacijos vezio, t.y. kad kiekvienas, kad ir to paties organo, vezio atvejis turi savo unikalia pradzia, unikalia vystymosi eiga ir unikalia baigti, visgi musu visu atviri pokalbiai gali padeti daugeliui zmoniu atpazinti ligos pozymius ir kiek imanoma anksciau kreiptis i medikus.
Beje, apie medikus. Mano mamai jie zadejo max tris menesius, o ji gyveno su beveik paskutine vezio stadija septynerius metus... Siaip nieko pries medikus neturiu, labai gerbiu ir labai zaviuosi sia profesija! Taciau, manau, be profesiniu ziniu bagazo, gydytojas dar privalo tureti kazka panasaus na... i intuicija. Kai vieni medikai siule Tau operuotis, reikejo operuotis. Nors, ka gali zinoti, gal tada veziukas butu islindes kitoj vietoj, dar bjauresnis, dar klastingesnis... Gal Luksyte buvo teisi, gal viskas tik i nauda. Gera tureti gydytoja, kuriuo pasitiki, ir kaip sunku blaskytis tarp skirtingu mediku, kuriu pozicijos dazniausiai viena kita neigia g.gif 
Ir, zinoma, nereikia tyleti, nes nezinai, kada ir is kur tau ateis pagalba 4u.gif

As irgi nieko pries medikus neturiu, ypac kai jie saugo musu gyvybes.
Nenoriu ziureti atgal ir svarstyti Taip ar Ne. Tiesiog, mano likimas yra toks koks yra.
Tyleti tikrai nereikia. Mane vyras vis judina: snekek, dalinkis, tavo patirtis gali kam nors gyvybe isgelbet.
O sis skyrelis man dabar tiesios gryno oro lasas, nes cia tiek neikainojamu patarimu, tiek patirties, pagalbos ir tikro draugisko palaikymo thumbup.gif

Papildyta:

simuks, jei teisingai supratau, tai ANAID mamai buvo kruties vezys unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo romantikė: 09 spalio 2007 - 12:53
QUOTE(simuks @ 2007 10 09, 14:42)
Gal gali parašyti jei nesunku koks mamai buvo vežys. Mano mamai irgi paskutine stadija, gyvena su šia liga daugiau metus, o dabar labai blogai jaučiasi, gydytojai nieko gero nežada.Tiesiog taip butu įdo mu sužinot, kaip rašei: "tokia informacija yra labai naudinga kitiems ir kitoms.Ačiū

Mano mamai buvo kruties. Po operacijos Bruzas pasake: trecia su pliusu. Man buvo sokas, tada dar buvau tokia zalia, zodis "vezys" man buvo panasus i zodi "kosmosas"... Kai paklausiau, kiek gyvens, sake, metus, du, sunku pasakyti. Kita gydytoja po kepenu echoskopijos dave tik tris menesius... Mamai leido chemija, kiek tada susigaudziau ir atsimenu, tai ne raudona ir ne laselinemis, o su svirkstu. Reikejo tik viena karta per diena atvaziuoti i procedurini. Liga buvo uzmigdyta, i mama vel ememe ziureti kaip i visiskai sveika zmogu. Liga prabudo mazdaug po penkeriu-seseriu metu - tada labai susipykom su mama, nesupratau jos vargseles sergancios, buvau jauna ir be galo be krasto kvaila ir negailestinga, nenorejau nusileisti, ir jos pergyvenimai del manes bei nervai padare savo. Labai greitai uzaugo didelis guzas ant gerkles, limfmazgis virs raktikaulio, uzkimo balsas, atsirado zidinuku plauciuose...
Dabar labai stengiuosi saves nekaltinti, o labiau ziureti i prieki, pasimokyti is savo (ir jos!) padarytu klaidu. Kitaip vertinu zmones, kurie salia. Mama buvo nepaprastai uzdara, slepe savo liga nuo aplinkiniu, net nuo musu su teciu. O butu man issipasakojusi, issiverkusi, buciau laiku ja nusitempusi i ta pati Onkologini, i kuri ji vienut vienutele vis vaziuodavo, apsisukdavo ir grizdavo ne viena ir ne du kartus... O viskas prasidejo tik nuo to, kad uzciuope krutyje du mazycius mazulycius guzelius, bet buvo isitikinus, kad negalima ju liesti...
Mamai buvo 63 metai. Jos sesuo susirgo zarnyno veziu pries desimt metu ir po siai dienai gyva ir sveika!
Atsakyti
ANAID, ačiū už atsakymą. Mano mamai kiek kitaip jai skrandžio vežys. O del dabartinės mamos savijautos kaltino tik jos onkologę, kai suleido chemiją prie 70 hemoglobino tai ir krito mamyte ir dar sugebejo tik po metu laiko pasakyt, kad mamai buvo issoperuotas 4 st. skrandžio vežys.O kai pirma kartą atejom tai sake nieko baisaus 1 st. suleisim vos ne profilaktiskai chemiją ir viskas pasibaigs. Sušaudyt tokius daktarus, kokia teisę ji turėjo meluot g.gif Gal as cia ne i tema, bet tiesiog norejau issiliet
Atsakyti

Grįžau.
Paėmė kraujo HER nustatymui.Nuo to priklausys gydymo taktika.Penktadienį paskyrė echoskopą.Privačiai,nes ten,onkologiniam,tyrimas trunka lygiai 1 min.Daktarė šiandien sako,pasidarykim geriau normalų echosk.tyrimą.Po visų šitų tyrimų bet kokiu atveju bus gydymas agresyvia chemoterapija.Jei HER neigiamas-siūlo dalyvauti klinikiniame tyrime,skiriant Avastiną.Gydymą pradės kt.savaitę.Tai tokios žinios šiai dienai.Vėl laukimas,laukimas...
Atsakyti
QUOTE(arune @ 2007 10 09, 15:15)
Grįžau.
Paėmė kraujo HER nustatymui.Nuo to priklausys gydymo taktika.Penktadienį paskyrė echoskopą.Privačiai,nes ten,onkologiniam,tyrimas trunka lygiai 1 min.Daktarė šiandien sako,pasidarykim geriau normalų echosk.tyrimą.Po visų šitų tyrimų bet kokiu atveju bus gydymas agresyvia chemoterapija.Jei HER neigiamas-siūlo dalyvauti klinikiniame tyrime,skiriant Avastiną.Gydymą pradės kt.savaitę.Tai tokios žinios šiai dienai.Vėl laukimas,laukimas...

Avastinas geras vaistas.
Atsakyti
Adis,gal ir tau buvo Avastinas skirtas?
Atsakyti
QUOTE(arune @ 2007 10 09, 16:15)
Grįžau.

O pries tai tavo HER reakcija buvo neigiama?
Kur privaciai echo atliks tau? Gal galeciau pasiteirauti pas kuria daktare-mamologe tu lankaisi? Man reikia prisiregistruoti ir nezinau i ka kreiptis...
Apie si vaista Avastina as nieko negirdejau dar schmoll.gif
Laikykis friends.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo romantikė: 09 spalio 2007 - 15:56
Anksčiau HER nebuvo darytas,neradom dokumentuose su daktare.O dėl echoskopo,žiūrint,kur gyveni,Romantike.Aš Klaipėdoj vyksiu privačiai. Klaipėdos onkologinis turi sutartį su siuo privačiu med.centru,todėl mokėti nereikės.
Atsakyti
Labas mergaitės

Atsiprašau už neišmanymą , bet ką reiškia HER neigiamas , teigiamas.Kaip jis daromas , kas nuo jo priklauso?

Atsakyti
[quote=adis,2007 10 09, 08:57]
Kateteriai
Gal apie kažkurį iš jų Ramunikė kalbėjo?

Labutis visoms smile.gif .Pažiūrėjau ADIS nuorodą.Manau,kad mano vyras po oda turi"Port-a-cath" kateterį,arba labai panašų į jį.Patikėkit,tai tikrai labai geras daikčiukas.Viena mano pažįstama rašė,kad Klaipėdoje jos vyrui tai padaryti patarė gydanti daktarė,tik liepė patiems nusipirkti,bet sakė,kad socialinis žada apmokėti.
Pas mus nemačiau nė vieno ligoniuko su pajungta lašeline paprastai į veną.Pradžioj įveda kateterį į kaklą{tas tai nieko gero},o po savaitės poodinį.
Klauskit mielosios savo daktaryčių... 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(arune @ 2007 10 09, 16:15)
Grįžau.

Avastinas – tai geros žinios. Bais brangus, tačiau juk nereiks mokėti. Bet svarbiausia, jog tai jau ne chemija. Tai pirmas rimtas vaistas onkologijoje, veikiantis angiogenezę, t.y. kraujo kapiliarų gamybą. Kad auglys augtų, jam reikia pasigaminti kraujo kapiliarus ir jais įsiskverbti į bendrą kraujotakos sistemą, kuri jį ima maitinti, kaip ir kitus mūsų organus. Be šito jis neaugtų ir neplistų tolyn į kitus organus.
Prieš 2-3 metus Avastiną naudojo tik III-IV stadijos žarnyno auglių gydymui. Tačiau matydami jo gan efektyvų poveikį žadėjo ateityje taikyti ir krūties vėžio gydyme. Štai jau ir pradėjo.
Šalutinis poveikis yra, bet ne toks bjaurus, kaip chemijos, nes tai ne nuodas. Jis veikia viską, kas susiję su kraujotaka: pakelia kraujospūdį, gali atsirasti kraujavimas iš nosies, blogesnis atvejis – vidinis kraujavimas.
Net nežinau, kokio HER tau palinkėti – teigiamo ar neigiamo. Prie HER teigiamo l.efektyviai taiko hormonų terapiją. Tiesa, jos dar reikėtų prisiprašyti – brangi ir ne visoms kompensuojama.

QUOTE(Gabija @ 2007 10 09, 18:27)
Atsiprašau už neišmanymą , bet ką reiškia HER neigiamas , teigiamas.Kaip jis daromas , kas nuo jo priklauso?

Nekurie mūsų hormonai skatina vėžio augimą, jei šis turi jų prisijungimui jungtukus (receptorius). Jei turi – HER teigiamas, jei ne – neigiamas. Jei HER teigiamas, galima apriboti jo mylimų hormonų gamybą ir jis apsiramins augti. Tai vadinasi hormoniniu gydymu. Jei neklystu, HER yra aktualus sergančioms tik krūties vėžiu.

Atsakyti
QUOTE(vi_ @ 2007 10 09, 19:46)
Avastinas – tai geros žinios. Bais brangus, tačiau juk nereiks mokėti. Bet svarbiausia, jog tai jau ne chemija. Tai pirmas rimtas vaistas onkologijoje, veikiantis angiogenezę, t.y. kraujo kapiliarų gamybą. Kad auglys augtų, jam reikia pasigaminti kraujo kapiliarus ir jais įsiskverbti į bendrą kraujotakos sistemą, kuri jį ima maitinti, kaip ir kitus mūsų organus. Be šito jis neaugtų ir neplistų tolyn į kitus organus.
Prieš 2-3 metus Avastiną naudojo tik III-IV stadijos žarnyno auglių gydymui. Tačiau matydami jo gan efektyvų poveikį žadėjo ateityje taikyti ir krūties vėžio gydyme. Štai jau ir pradėjo.
Šalutinis poveikis yra, bet ne toks bjaurus, kaip chemijos, nes tai ne nuodas. Jis veikia viską, kas susiję su kraujotaka: pakelia kraujospūdį, gali atsirasti kraujavimas iš nosies, blogesnis atvejis – vidinis kraujavimas.
Net nežinau, kokio HER tau palinkėti – teigiamo ar neigiamo. Prie HER teigiamo l.efektyviai taiko hormonų terapiją. Tiesa, jos dar reikėtų prisiprašyti – brangi ir ne visoms kompensuojama.
Nekurie mūsų hormonai skatina vėžio augimą, jei šis turi jų prisijungimui jungtukus (receptorius). Jei turi – HER teigiamas, jei ne – neigiamas. Jei HER teigiamas, galima apriboti jo mylimų hormonų gamybą ir jis apsiramins augti. Tai vadinasi hormoniniu gydymu. Jei neklystu, HER yra aktualus sergančioms tik krūties vėžiu.

Taip, kiek teko skaityti tai tik kruties vezio atveju.
Bet kai HER teigiamas, vezys buna agresyvesnis, bet gydomas biologiniais vaistais. Ir dazniausiai buna jaunesnems moterims. O gauti taip reikalinga HER teigiamam gydymui Herceptina laaaaaaaaaaaabai sudetinga, nes apmoka tik vienetams.
Atsakyti