Įkraunama...
Įkraunama...

Onkologinės ligos 6

Adis,kokie rezultatai buvo ketvirtadienį? Atleisk,jei ne laiku paklausiau. Kada į kelionę?
Atsakyti
QUOTE(arune @ 2007 10 05, 21:18)
Recidyvas po 4m. Prieš 2 sav.turėjau operaciją,radikalios operacijos vietoj-guzelis.Aš,kaip ir Adis,pabuvau naivia,kad iš durnumo jie dygsta...Šiandien telefonu sužinojau,kad pikt. Antradienį važiuoju išsamiems tyrimams.Šiandien galiu tik verkti,deja,atleiskite.Gal ryt bus geriau.Dukriukas žiūri nieko nesuprantančiom akim...

Deja, ši liga, kaip ir visos lėtinės ligos, visada sugrįžta. Anksčiau ar vėliau... Geriau būtų, kad pasivėlintų iki bus atrastas efektyvesnis nei dabar gydymas. NCI (Nacionalinis vėžio institutas) direktorius 2002 m. yra pasakęs, jog po 12 metų bus pagydomos visos vėžio formos. Liko palaukti 7 metus.

Aišku, recidyvas, yra, švelniai tariant, negeras dalykas. Tačiau tai dar ne pasaulio pabaiga. Gal jis tik lokalus, t.y. apsiribos tuo nauju guzeliu? Taip dažnai būna. Tokiu atveju teks pakartoti pirm buvusį ar kiek griežtesnį gydymą. Sunkus, bet įveikiamas darbas. Mažai tikėtina, kad auglys nukeliavo kažkur toliau – juk per tuos 3-4 remisijos metus buvo pastovios patikros, per kurias daktarai dairėsi, kur reikia dairytis, bet nieko neįžiūrėjo, tik šitą guzelį.

Dabar, šviežiai sužinojus apie ligos grįžimą, yra labai sunku ir viskas aplink nusidažė neperregima beviltiškumo spalva. Tokia būsena yra natūrali, bet, ačiū Dievui, laikina. Visi mes turime savyje pakankamai jėgų, ištverti sunkiausius išbadymus. Tik ne visi jomis pasinaudojame – pro nuleistas rankas jos neprasimuša. Taigi tereikia nenuleisti rankų, ir viskas pamažėle ims tvarkytis – dalykai, anksčiau atrodę beviltiškais, būtinai atgręš savo šviesiąją pusę ir taps aišku, ką ir kaip reikia toliau daryti.

Stiprybės tau ir viltį įžiebiančių žinių antradienį.

Adis, apie vizitą pas chirurgą nutylėjai ar pas jį dar nė nebuvai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vi_: 06 spalio 2007 - 12:21
Ačiū, Vi. Taip labai reikia,kad pro dabartinę miglą prasimuštų vilties spindulys. Juk yra pavyzdžių,kad ir antrą,trečią kart nugali. Melžiu Dievą,kad būtų tik lokalus.
Atsakyti
Adis linkiu tau kuo geriausių įspūdžių, kurie sužildys ateinančią šaltą žiemą.
Keista mūsų liga.Kol nesuleidžia chemijos jaučiuosi sveika, o dabar nuo vakar dienos vaikštau, kaip Buratinas, kovos medinės ir dar skauda.Atbulai visoms ligoms, kai jautiesi blogai, o po gydymo pradedi jaustis geriau.Čia kuo daugiau gydo , tuo blogiau jautiesi.
Aš turiu anuką.Gimė spalio 1 dieną.Toks bejėgis , mažiukas.Nesvarsčiusi atiduočiau už jį savo gyvenimą, kad tik jis augtų laimingas.
Dar liko viena chemija.Po to žada atostogų, o vėliau vėl chemija.Per atostogas prašysiu kelialapio į Palangą.Susisuksiu nuo rudens vėjo ir žiūrėsiu į bangas.Man

tai meditacija.
Sveikatos ir stiprybės visoms.Visos mes nusipelnėme pajusti gyvenimo džiaugsmą, nes mokame už jį labai brangiai.
Atsakyti
QUOTE(Gabija. @ 2007 10 06, 14:14)

Aš turiu anuką.Gimė spalio 1 dieną.Toks bejėgis , mažiukas.Nesvarsčiusi atiduočiau už jį savo gyvenimą, kad tik jis augtų laimingas.

sveikinu tapus močiute 4u.gif
------
deja irgi nekokios žinios ...po magnetinio rezonanso, mamai aptiko židinį kitur... šįkart neoperuos- gaus chemiją... tikslesnis nuosprendis bus pirmadienį... verysad.gif kas blogiausia- kaip mamai kaip tik atėjo ilgai ilgai laukta eilė dantų protezavimui...ar tai reiškia , kad viskas nuplaukia, jei pradės chemiją? unsure.gif
Atsakyti

QUOTE(ne mama @ 2007 10 05, 07:57)
Vytureli, turi du vaikus- kam tau papildoma rizika. turetum dziaugtis,kad siuo metu esi pakankamai sveika, vaikuciai sveiki, atiduok visa meile jiems ir negalvok apie treciaji,

Va butent tokie zodziai mane labiausiai skaudindavo,kai diagnozavo liga ir issake "nuosprendi"....Rodos ,juose nieko blogo nera,bet kai mano visas vidus saukesi-tai skambejo kaip tyciojimasis..Praejo daug laiko-as protu jau pritariu tau,bet..sirdis...nori pasupuot kudikeli..

QUOTE(Deganti @ 2007 10 05, 13:50)
Vytureli, o kodel negaletum svajoti, ok, turi kuo dziaugtis  - dukras, galbut ta svajone paleiskim i ateiti, galbut mums dar pavyks paciuciuoti savo anukus,

Va sita mintis man iziebe vilti...As uz jos ir kabinausi...
Atsakyti

deja irgi nekokios žinios ...po magnetinio rezonanso, mamai aptiko židinį kitur... šįkart neoperuos- gaus chemiją... tikslesnis nuosprendis bus pirmadienį... verysad.gif kas blogiausia- kaip mamai kaip tik atėjo ilgai ilgai laukta eilė dantų protezavimui...ar tai reiškia , kad viskas nuplaukia, jei pradės chemiją? unsure.gif
[/quote]

Kai mano mamai buvo chemija,tai aplamai su dantimis prasidėjo vargai,bet mums tiek stomotologė tiek gydytoja patarė,kol bus chemija,dantų netvarkyti.Tad nežinau,ką tau ir pasakyti.Man rodos,kad geriau palaukti. unsure.gif
Papildyta:
Na, ir atsakiau,Vobla,tikiuosi suprtai,kad tau rašiau. ax.gif
Atsakyti
QUOTE(arune @ 2007 10 06, 14:39)
Ačiū, Vi. Taip labai reikia,kad pro dabartinę miglą prasimuštų vilties spindulys. Juk yra pavyzdžių,kad ir antrą,trečią kart nugali. Melžiu Dievą,kad būtų tik lokalus.

Turi buti,bent jau viskas praeiti normaliai,kai jau dabar prakalbome apie sventas vietas,(nors nezadejau tau sito sakyti,bet dabar prisipazinsiu,kad visos turetumem bent po vilti) blush2.gif kad kai buvau Padovoje ,SV.Antonijaus bazilikoje uzdegiau zvakele uz vaikucius ir visas supermamytes,sveikas ir kovojancias su sia sunkia liga,tame tarpe Arune ir uz tave,(apie tai gali paliudyti mano dukra,ji girdejo mano zodzius)tad lai neapleidzia taves si viltis,kad Dievulis isklausys mano malda ...tos vietos is tiesu sventos ,pati maciau zmoniu rasytas padekas ir pasakojimus apie prasanciuju patirtus isgijimo stebuklus.
Atsakyti
Ačiū.Carvel.
Atsakyti
Gabija, kokia smagi naujiena. Buvau uošvijoje, tai radus minutėlę laisvo laiko šoktelėjau prie kompiuterio, ši žinia sukėlė tokią smagią džiaugsmo bangą, kad oi ir ui. tongue.gif Dabar sugrįžusi namo, noriu apie tai pasakyti. Su savo nusiteikimu, manau, dar ir į pirmą klasę anūką palydėsi, o gal net ir atestato įteikimą pamatysi...Kiek čia beliko 7 m ir 19. mirksiukas.gif
Ačiū visoms, kam rūpiu. Antras gydymas bus, tik neaišku, koks.
Buvau pas gydytojus ir atsakymus jau žinau. Pašalinta 10 limfmazgių, 4-iuose rasta navikinių ląstelių. Pagal patologų išvadas neaišku ar tai ankstesniojo metastazės, ar formuojasi naujas. Nuo to priklauso tolimesnis gydymas, t. y. chemoterapija. Kol kas gydytoja nežino, kokia ji turėtų būti.
Rastos navikinės ląstelės identiškos ankstesniajam, tačiau yra nespecifinis plitimas. Be to, pagal naviko piktybiškumą, jis turėtų būti visur išplitęs, ir, kiek supratau, keista, kad aš dar šios žemės gyventoja. Tiesiai taip nepasakė, bet mintis buvo tokia. O aš ne tik, kad esu, dar ir gerai jaučiuosi ir, kaip žinote, ruošiuosi kitą sekmadienį į savo kelionę. Bilietus ir viešbutį užsisakėme dar prieš gerą pusmetį ir sakėme bus kaip bus, galėsime važiuosime, negalėsime kam nors bilietus padovanosime.

Visi galimi tyrimai Lietuvoje atlikti. Pasitarę su gydytoja nutarėme atlikti PET. Manome, kad šis tyrimas turėtų įnešti aiškumo, nes šiandien neaišku, kur yra naviko židinys ir kiek jis išplitęs. Gydytoja tai pavedė padaryti patiems, nes neturi nei kontaktų, nei gali ką nors rekomenduoti. Dabar ieškau informacijos, turiu per mėnesį laiko pasidaryti tyrimą. Yra trys man žinomos vietos, kur galėčiau PET atlikti. Kai išsiaiškinsiu kur pigiau, greičiau, patikimiau, tada registruosiuos ir važiuosiu.
Tai tokios mano žinios.
Arune, apkabinu tave.
Vi_, tiesiog ačiū.
Deganti ir Kareen, jums mano smile.gif
Visoms

group.gif group.gif group.gif group.gif group.gif group.gif
Atsakyti
labai džiaugiuos už tas kurios sveiksta,o tokios tikiuosi visos -stiprybės,na aš susiduriau su tuo tik sekundę,nes atsirado guzelis krūty-aš gal 2mėn,kaupiaus kad pas savo ginekologę nueit,po to siuntimas į onkolohinį-dar 2sav laukimo ir nerimo,po echoskopijos nutarė,kad uždegiminis kažkoks darinukas ,todėl bijopsijos nedarė,kad nesudirgintų,sugėriau vaisteliu 2mėn.kursą,atrodo viskas dingo,bet dar kartelį eit nenoriu,man ten buvo l.baisu,aš visa dūšia su Jūmis visom,kurioms blogai,skatinkit mus nevidones,kurios nesitikrinam,kenčiam gūzelius,skausmelius ir viliamės ,kad viskas savaime praeis 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(godule @ 2007 10 07, 02:19)
...bet dar kartelį eit nenoriu,man ten buvo l.baisu...[COLOR=red] 4u.gif

Štai kur baisiausia visų moterų klaida ir nuostata.Taip net galvoti negalima.Aš visoms draugėms kalu į galvą, tikrintis ir kuo dažniau.Vienos "lėktuvo "bijo, kitos laiko neturi, kitoms ginekologas nepatinka.
Tai baisu.Juk jei kas įtartina, pirma stadija pagydoma.Uždelsus vis tiek reikės eiti, tik šansai bus mažesni.
Kaip įtikinti žmones , kad su sveikata nejuokaujama.

Ačių už sveikinimus ,sulaukus anūko.Tikrai norėčiau nuvesti jį į pirmą klasę ir to prašau dievo mintyse, pasvajodama , net apie anūko vestuves.Štai kiek aš daug noriu.
Adis linkiu tau geros kelionės, juk optimizmas mūsų antras vaistas.Tavo tvirtumas turbūt ir yra tas barjeras , kuris sulaiko blogietį.
Visoms geros nuotaikos ir sveikatos.
Atsakyti