Įkraunama...
Įkraunama...

Autokėdutės 0-18 kg

QUOTE(spiglelis @ 2010 03 14, 19:38)
Kazkaip graudu nuo tokio optimistinio poziurio.... kaip mama gali nesidometi, kas vaikui saugiausia....nesuvokiama kazkaip..

o ka jus siulote?kai tik atsiranda nauja kedute kuri yra geresne uz turima tai reikia pirkti naujesne?
Atsakyti
QUOTE(@mamyciukas@ @ 2010 03 14, 19:46)
o ka jus siulote?kai tik atsiranda nauja kedute kuri yra geresne uz turima tai reikia pirkti naujesne?

Tikrai to nesiulau. Protingiausia butu iskart nusipirkti ta, kuri yra viena is saugiausiu. Kad kedutes modelis naujas ar ji yra brangi visiskai nereiskia, kad ji bus saugi. Tam yra atliekami saugumo testai, kuriuos pateikia viesai. Netgi tos pacios firmos skirtingi modeliai nebuna vienodai saugus. Jus galite sakyti, kad visos jos saugios, nes atitinka tam tikrus reikalavimus. Aisku, tai yra geriau, nei vesti vaika ant keliu, taciau nelaimes atveju, jos vaiko neapsaugos. Taigi, manau, kiekviena atsakinga mama, nesirinks kedutes pagal spalva ar kaina, o pirmiausia vertins pagal sauguma.

Visiskai pritariu Spokui, esu lygiai tos pacios nuomones, kadangi siuo metu pati ieskau savo maziui kedutes ir tikrai renku info apie geriausias. As nesu kokiu tai konfliktu salininke, tiesiog nesuprantu kaip zmones gali taip uztikrintai kalbeti, neturedami jokiu rimtu argumentu nuomonei pagristi. Atsiprasau, jei kam nepatiko 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo spiglelis: 17 kovo 2010 - 16:04
QUOTE(spiglelis @ 2010 03 17, 18:02)
Tikrai to nesiulau. Protingiausia butu iskart nusipirkti ta, kuri yra viena is saugiausiu. Kad kedutes modelis naujas ar ji yra brangi visiskai nereiskia, kad ji bus saugi. Tam yra atliekami saugumo testai, kuriuos pateikia viesai. Netgi tos pacios firmos skirtingi modeliai nebuna vienodai saugus. Jus galite sakyti, kad visos jos saugios, nes atitinka tam tikrus reikalavimus. Aisku, tai yra geriau, nei vesti vaika ant keliu, taciau nelaimes atveju, jos vaiko neapsaugos. Taigi, manau, kiekviena atsakinga mama, nesirinks kedutes pagal spalva ar kaina, o pirmiausia vertins pagal sauguma.

Visiskai pritariu Spokui, esu lygiai tos pacios nuomones, kadangi siuo metu pati ieskau savo maziui kedutes ir tikrai renku info apie geriausias. As nesu kokiu tai konfliktu salininke, tiesiog nesuprantu kaip zmones gali taip uztikrintai kalbeti, neturedami jokiu rimtu argumentu nuomonei pagristi. Atsiprasau, jei kam nepatiko  4u.gif

tai vat butent,mes jau turime kedute ir kitos tikrai nezadu pirkti vien tik del to,kad ji jau yra geresne(saugesne) uz musu turima.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo @mamyciukas@: 17 kovo 2010 - 19:53
QUOTE(spiglelis @ 2010 03 14, 15:38)
Kazkaip graudu nuo tokio optimistinio poziurio.... kaip mama gali nesidometi, kas vaikui saugiausia....nesuvokiama kazkaip..

Nu tikrai nesuprantu, kas cia tokio graudaus.. As nesu perdeta FOBIKE, kuri visko bijo.. Mano vaikas nuo mazens vazineja saugioje keduteje, as jo nevezioju ant stogo ar be kedutes..Turiu pakankamai informacijos apie sauguma, galit but ramus spigleli mirksiukas.gif
As kaip mama esu pasirupinus jo saugumu..bet nesu nei reklamu, nei kazkokios informacijos auka..Kaip @mamyciukas@ sako nepirkineju kedutes atsiradus naujesnei..
Papildyta:
QUOTE(spiglelis @ 2010 03 17, 14:02)

Visiskai pritariu Spokui, esu lygiai tos pacios nuomones, kadangi siuo metu pati ieskau savo maziui kedutes ir tikrai renku info apie geriausias. As nesu kokiu tai konfliktu salininke, tiesiog nesuprantu kaip zmones gali taip uztikrintai kalbeti, neturedami jokiu rimtu argumentu nuomonei pagristi. Atsiprasau, jei kam nepatiko  4u.gif

Kokiu jums argumentu reik? As pasakiau savo nuomone, kad visos kedutes yra saugios, nes atitinka reikalavimus, visos firmos daro su jomis bandymus pries paleisdami i rinka..Mano pagrindinis argumentas yra gerai isreklamuotas produktas ne visada buna pats geriausias 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(rozeslasiukas @ 2010 03 21, 12:38)
Nu tikrai nesuprantu, kas cia tokio graudaus.. As nesu perdeta FOBIKE, kuri visko bijo.. Mano vaikas nuo mazens vazineja saugioje keduteje, as jo nevezioju ant stogo ar be kedutes..Turiu pakankamai informacijos apie sauguma, galit but ramus spigleli  mirksiukas.gif
As kaip mama esu pasirupinus jo saugumu..bet nesu nei reklamu, nei kazkokios informacijos auka..Kaip @mamyciukas@ sako nepirkineju kedutes atsiradus naujesnei..
Papildyta:
Kokiu jums argumentu reik? As pasakiau savo nuomone, kad visos kedutes yra saugios, nes atitinka reikalavimus, visos firmos daro su jomis bandymus pries paleisdami i rinka..Mano pagrindinis argumentas yra gerai isreklamuotas produktas ne visada buna pats geriausias  4u.gif

Gerai skamba "nesu informacijos auka" biggrin.gif
Atsakyti
istikruju atbulom sedeti saugiausia, cia tai faktas. Paziurekit kodel JAV kareiviai lektuvuose kariniuose skrenda susede atbulomis ir t.t. paciam lektuve keleiviams saugiau sedeti taip pat atbulomis, taciau visiems suprantama, kas noretu sedeti atbulom smile.gif tai cia saugumo saskaita del patogumo ir komercijos sedime priekiu... ir cia yra faktas.
Atsakyti
Taip, visi produktai, gamintoju teigimu, atitinka jiems keliamus EU ar kitu nustatytus reikalavimus, bet realiai viskas yra kiek kitaip.
Vieni pazistami nusipirko "visus standartus atitinkanti" TUTIS vezimeli... po keliu menesiu vaziuojant nuluzo priekiniai ratai. Gerai, kad vaikas buvo priristas dirzais, nes kitaip butu suzalotas. Kiti va naudojo laimingi vokiska autokedute iki 13kg, irgi visus standartus atitinkancia, bet stai nesant uz rankenos, ta rankena atsikabino ir vaikas zemyn galva nukrito ant grindinio, o ji dar kedute prispaude...
Yra daugybe panasiu istoriju...
Taip kad gal vis tik verta rinkti informacija apie saugius produktus ir ja vadovautis, o ne pirkti bet ka, kas formaliai atitinka "visus standartus"? smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Spokas1: 22 kovo 2010 - 12:39
sveiki,
turiu klausima, kas turite autokedutes Nako. Niekaip nesugebu sudet dirzu, po uzvalkalu isplovimo. Gal kas galetumet nufotkinti, kaip tie dirzai turetu buti?
Esu ne LT todel ngl pasiziureti parduotuveje.
Is anksto dekoju!
Atsakyti
Noreciau pasiklausti gal kas naudojate sia kedute planuoju ja isigyti aprasymas jos kaip ir neblogas 4u.gif man svarbi bet kokia nuomone 4u.gif Aciu

CHICCO KEY 1 X PLUS
user posted image
Atsakyti
na štai, mes, pasirodo, padarėm nedovanotiną klaidą - nepamatavom kėdutės ant reikiamos mašinos, kai ją pirkom. O dar buvo taip, kad pusę metų su kita mašina reikėjo važinėtis, tai kai pagaliau perkėliau į savo, pasirodo, kad šūdas gaunas.

O turim Renolux 360, kuri turi sukiotis. Viskas būtų puiku, bet mano mašinoj galiniai diržai išsitraukia ir iškart užsifiksuoja - t.y. pirmyn atgal nesitampo, tik atgal. O tai reiškia, kad kėdutę galiu pritvirtinti, bet tada jos jau nebepasuksiu (nes tam reikia, kad diržas pailgėtų, o jis kai užfiksuoji, nebesiilgina). Dar ypač sudėtinga tą kėdutę išimti.

Gal kas turit tokią kėdutę ir galit pasidalinti, kaip pas jus ji tvirtinasi? Ar tiesiog kitokie mašinos diržai? Ar aš ką nors ne taip tvirtinu?

Ir dar - kam tas raudonas suspaustukas prie tos kėdutės, kurią ten vietą jis turi fiksuoti, nes man atrodo, kad užspaudžiu, ar ne, diržų įtepimas nuo to nesikeičia...

Aišku, jei tik apačią tvirtinčiau - būtų dzin, bet tada juk nebus saugu, reikia ir atlošą apjuost diržu..
Atsakyti
Papildysiu, problemą išspendėm labai greitai, tiesiog reikėjo nuvykt į parduotuvę, kur viską greit pamokino, dabar ir sukiojasi, ir puikiai laikosi.

Taigi, kėdutė labai patogi, metalinis karkasas teikia pasitikėjimo, ale va montavimas sunkokas. Bet nesiruošiu jos dažnai nuiminėt.

O dėl ginčų kaip saugiau - priekiu ar užpakaliu vaikui sėdėt, tai pačio pagalvokit - jei smūgis iš priekio - tai geriau, žinoma, sėdėti nugara, ale jei kas stipriai įvažiuos į šikną - tada kaip tik geriau sėdėt priekiu. Taip kad niekad nežinia, kurioj pusėj vilkas tyko, tiesiog reikia rinktis ne panaudotas, ne plastmasines ir sertifikuotas kėdutes.
Atsakyti
Kadangi 90% avarijų būna smūgis į priekį, tai pasirinkimas turėtų būti kaip ir aiškus tada smile.gif
Mano auto šitas Renolux taip tabalavo, kad teko su apgailestavimu atsisakyti, nors tikrai labai patogi vaikui kedutė o ir pardavėjas šaunuolis buvo, labai stengėsi padėti ir didžiules nuolaidas siūlė...
Atsakyti