Niu ir as nelabai suprantu,kaip ta kede kas karta issiseginetumet ir vel prisegtumet Kai lauke lyja, pvz....Niu nelabai man....O kodel jus renkates tokia brangia kede? Gal paprasciau pigesne ir galva tada rami?
QUOTE(Tinka @ 2009 02 19, 16:49)
nu kaip neapsimoka. as pvz nelabai isivaizduoju, kaip fiziskai reiktu ta kede pritvirtint isejus su vaiku kur vaziuot. o jei dar su dviem, tai isvis tik nusisaut beliktu. maniskis mazasis eina ten , kur jam norisi, komandu dar neklauso. tai jau matau, kaip jis varo per visa kiema, kol as kede is bagazines traukiu ir tvirtinu.
be to, pas mus bagazinej dabar roges, o vasara vezimas bus. neisivaizduoju, kur ta kede reiktu kist.
be to, pas mus bagazinej dabar roges, o vasara vezimas bus. neisivaizduoju, kur ta kede reiktu kist.
Nu jo, situacija sudetinga ir nepatogomas butu zveriskas. Gal nebent vyras ryte galetu pries vaziuodamas i darba is ryto prisegt. Galvoju, kokia butu maniskio israiska gavus toki darbeli rytais )) Dziugautu
Papildyta:
QUOTE(lukne1 @ 2009 02 19, 18:12)
Niu ir as nelabai suprantu,kaip ta kede kas karta issiseginetumet ir vel prisegtumet Kai lauke lyja, pvz....Niu nelabai man....O kodel jus renkates tokia brangia kede? Gal paprasciau pigesne ir galva tada rami?
As noriu, kad lengvai fiksuotus (jei vistik i bagazine deciau nakciai, ir tada, kai vaziuotume vyro masina) ir, kad salonas nesigadintu. Tai siuos reikalavimus, kiek skaiciau, labiausiai atitinka isofix tvirtinimo sistema, asmenines praktikos sioj srity neturiu
QUOTE(omny @ 2008 11 06, 20:39)
Na mes irgi nuo 4 men turejom persesti i kedute is nesykles nes su zieminiais rubeliais nebetilpom i ja. Nusipirkom BBC Iseos Neo 0-18 kg ten yra specelus idekliukas su paraloniuku labai labai aptogi kedute. Gali reguliuoti ir sonu ploti ir gulimas padetis. Kai idejus i automibili padarai gulima padeti su tuo idekliuku gaunasi wos wos sedima padetis. Dukryte ir nusnausdawo waziuodama ir mielai sededawo Mes ja labai patenkinti Dabar ja irgi naudojames tik iseme idekliuka
kaip manot, dar ilgai galesit vazinetis? mum ir reikia kedutes, bet ant ju raso iki 4metu, man idomu ar tiesa
Mes pirkom pirmą kėdutę 0+ (0-13 kg), kurią naudojom iki 10 mėnesių. Tada pirkom antrą kėdutę- 1 (9- 18 kg). Taip pat antram automobilyje turim kėdutę 1-2 (9-25 kg). Tai 10 mėnesių dukrytei jau nebuvo skirtumo didelio kurioj kėdutėj sėdėti, nes ji gerai sėdėjo, tik ta kėdutė kuri 9-18 kg patogesnė nei 9-25, nes pastarojoj tėra tik 2 padėtys. Tai aš geriau rinkčiaus kėdutę- 9-18 kg, nes vizualiai kažkaip man abi tos kėdutės vienodos (9-18 kg- Maxi cosi Priori XP, o 9-25 kg- Romer)
Tiesa, ne kartą teko skaityti, o ir girdėti gydytojų nuomonę, kad naujagimiams netinkamos tos kėdutės 0-18 kg, į jas vaikus galima guldyti tik nuo 3 mėnesių.
Tiesa, ne kartą teko skaityti, o ir girdėti gydytojų nuomonę, kad naujagimiams netinkamos tos kėdutės 0-18 kg, į jas vaikus galima guldyti tik nuo 3 mėnesių.
QUOTE(p.egle @ 2009 02 19, 18:42)
Na cia zinai rizika, kuri pasiteisins arba ne
Dabar dar pagalvojau, kad draudimas uz stikla sumoketu Bet ta visa procedura uztruktu ir dar galop del to padidetu kitu metu imoka Tai vistiek neapsimoka salone laikyt
Dabar dar pagalvojau, kad draudimas uz stikla sumoketu Bet ta visa procedura uztruktu ir dar galop del to padidetu kitu metu imoka Tai vistiek neapsimoka salone laikyt
Zinot, nepirkit jokios kedutes kol taip galwojat Manau kokie 98% kad is jusu ja pawoks - juk jus tuo jau swentai tikit
O jeigu rimtai tai nzn bet gal LT kur parduotuwej yra demonstracine automobilio kede ant kurios gali pabandyti pasegioti kedes ir pasiziureti kaip kuri twirtinasi Mes ES kai rinkomes autokedute wiska isbandem patys ir issimatawo su dukryte wiska Nes kol pati nepabandysi nesuzinosi, nors as irgi pritariu mamytems del bagazines, wargiai issiwaizduoju sawe, isejus su waiku waziuoti kol ta kedute issitrauki pasodini pritwirtini ir t.t. neduok diewe lyja ir sodint waika ant slapios kedes na nzn.
[quote=omny,2009 02 21, 21:02]
Zinot, nepirkit jokios kedutes kol taip galwojat Manau kokie 98% kad is jusu ja pawoks - juk jus tuo jau swentai tikit
Nu apie tikejima ir juolab sventa atsargiai reiktu "Tikejimas" ir "atsargumas" yra mazai bendrybiu (jei apskritai) ju turincios savokos
As ne pesimistiskai/pranasiskai, o tiesiog realiai vertinu situacija ir bandau apsvarstyti protingas atsargumo galimybes
Nu apie tikejima ir juolab sventa atsargiai reiktu "Tikejimas" ir "atsargumas" yra mazai bendrybiu (jei apskritai) ju turincios savokos
As ne pesimistiskai/pranasiskai, o tiesiog realiai vertinu situacija ir bandau apsvarstyti protingas atsargumo galimybes
QUOTE(omny @ 2009 02 21, 23:02)
...irgi pritariu mamytems del bagazines, wargiai issiwaizduoju sawe, isejus su waiku waziuoti kol ta kedute issitrauki pasodini pritwirtini ir t.t. neduok diewe lyja ir sodint waika ant slapios kedes na nzn.
as irgi sutinku del tos bagazines. Be to, kur vaikas tuo metu turetu buti , kol ta kedute butu isimama is bagazines ir tvirtinama, ir dar jeigu salia nei vyro, nei dar kazko nera
o tai koks tos kedutes pavadinimas, nes as randu internete tik proxima, ar dar cia kokia kita..?
QUOTE(sdanra @ 2009 02 24, 00:59)
o tai koks tos kedutes pavadinimas, nes as randu internete tik proxima, ar dar cia kokia kita..?
Zenit'as pas mus irgi nuo 0 iki 18 kg.
Naudojam beveik metus, labai ja patenkinti, jokių nusiskundimų neturim. O netinkamas naudojimas manau gali būti: jei į kėdutę įsėda didelis vaikas, jei ji nuimama ir įmetama į bagažinę (o ten voliojasi ar dar ant jos prikraunama nžn kokių daiktų, arba stipriai spaudžiama neužsidarant tai pačiai bagažinei) manau galima primąstyti dar daug situacijų, kaip galima sutraiškyti tą putoplastą, aišku neatmestinas ir gamybinis brokas (vis tiek tikriausiai jas visas Kinijoj gamina), bet turėtų pagal garatinį pakesiti, manyčiau.
Aš visiškai nesuprantu apie tas kėdutes. Gal kas esate pirkę iš šios firmos, nes kaina nedidelė kaži kaip kokybė
http://www.vaikutis....tomobilines.php
http://www.vaikutis....tomobilines.php
QUOTE(indriukass @ 2008 05 30, 14:57)
Taigi prie panasei puse metu nusipirkome chicco auto kedute nuo 0 iki 18 kg, susimokejome 450lt ir dizugemes puikiu pasirinkimu,kol viena diena pastebejau jo kazkodel tie soneliai ties galvyte kazkaip juda, pagalvojau kazd taip ir turi buti,bet kazkaip pagalvojau o kur gi saugumas? kai juda sonai? bet kazkaip pagalvojauta kart ir pamirsau kazkaip, paskui vyras ta pati sako nieko nesupranrtu kaip cia yra su ta kedute? ! o sian prireike ta kedutye isimti is masinos,parsinesu namo sakau reik pameginti uzvalkaliuka nuimiti iskalbti ir ka jus galvojate?ta kedute pagaminta is juros putos o ta juros puta suluzusi as netekau zodziu istikruju gal kam irgi taip buvo?kazin kaip su garantiniu ar jie tvarkis mums ja?
mes nusipirkom chicco kedute, bet ta jau didziausia, tai laaabai nepatenkinti labai tepli, siulai nuo vaiko batu issipesiojo, putos nuluzinejo chicco daugiau niekada nepirksiu naudojam metus, o atrodo tragiskai pries tai pirkom lenkiska ir daug pigesne (9-18 kg) o atlaike labai gerai net antram vaikui palikom
nusipirkom mes tą "renolux nextcomfort" kėdutę
tai labai maloniai nustebino, kad per vieną dieną pristatė kėdutę
taip pat leliukui mažą dovanėlę dar pridėjo - pliušinį zebriuką
ir kol kas aš ta kėdute patenkinta esu, vaikas joje jaučiasi patogiai, gana lengvai prisitvirtina automobilyje
tai labai maloniai nustebino, kad per vieną dieną pristatė kėdutę
taip pat leliukui mažą dovanėlę dar pridėjo - pliušinį zebriuką
ir kol kas aš ta kėdute patenkinta esu, vaikas joje jaučiasi patogiai, gana lengvai prisitvirtina automobilyje