1. Pirma bėda su kuria susidūriau - tai kiek sluoksnių pakaktų dėti sluoksnos telefono dėkliukui ? Aš dėjau tris - bet vistiek netolygiai gavosi...sluoksniu reiketu deti porini skaiciu, pvz 2 horizontaliai ir 2 vertikaliai, jei desi visus viena kryptimi, ar viena kryptimi daugiau sluoksniu nei kita, gaminys trauksis neproporcingai horizontaliai arba vertiikaliai
2. Ką dedate į vidų pvz. rankinuko ar piniginės - aš įdėjau maistinį celofaninį maišelį, na kur pvz varškę supakuoja prie kasos - tai kraštai kuriuos užlenkiau į vidų vienos ir kitos pusės dėkliuko - vistiek gavosi tokie nelygūs
na tikėjausi kad bus ovalūs, ta prasme krašta nebus nusmailėjęs
o gavoi tokie nelygūs....
Kerpu sablona is burbulines pleveles. Norint kad graziai susiveltu krastai, tiksliau sakant, kad ties sujungimu nebutu sustorejumu, as nuimu gamini nuo sablono kuo greiciau, suslapinu, ismuiluoju zaliu muilu, paglostau, patrinu ir jau kelpu sablona lauk, jei buvau susiklojusi labai daug plonyciu sluoksnos sluoksniu, to praktishkai ir uztenka, kad gaminys jau nebeisirtu. O kad kampuciai suapvaletu, na cia jau formuot reikia, prikishk i gamini kokiu skuduru ir trink tuos kampucius, pries tai pamuiluok, kad vilna graziau susiveltu, beje as formuodama trinu ne i bambukini kilimeli, o i toki gumini, trinant i bambukini, vilna kazhkaip negraziai apsivelia.
3. Kirpau skylutes vos pavėlusi, na tarkim 20 kartų pakočiojusi - nesigavo nieko, viena didelė skylė, kitje vietoje bandžiau kiek vėliau pakočiojusi - vėl nieko, išskydo... tai kada reikia tą daryti ???
skyles daryk ~ viduri velimo
4. Kada dėti raštą - kadangi aš įdėjau pradžioje, tai rezultate labai susitraukė ir susivėlė į beformę figūrą 
atsakyta
5. Kaip geriausia velti kad būtų kiek įmanoma tolygiau? Aš vėliau su ta plėvele kur oro pūslelės, tai pvz vyniojant sumuiluotą ir sušlapintą darbelį į ryšuliuką - gavosi kad ta pusė kuri vyniojosi į vidų, su kiekvienu pasukimu vis raukšlėjosi
nu kodėl?pradzioje veliu burbulinej plevej, padarau keliasdesint judesiu, isvinioju, pakeiciu velejimo krypti, jei gaminys turinis, patikrinu ar per sujungimus nesiformuoja sustorejumai, jei formuojasi, patrinu atsargiai i gumini kilimeli tas vietas, kai jau gaminys pusiau susivele, tada vynioju i bambukini kilimeli ir veliu smarkiau, pilu karstesni vandeni.
6. Kiek laiko velti kad gerai susiveltų trys sluoksniai sluoksnos? Nes prakirpusi pamačiau kad viduje nėra gerai susivėlę
velk, kol gaminys susitrauk ~2x na arba bent 1/3( isimt sablona reikia velimo pradzioje, nes vilna traukiasio sablonas nea), as pvz savo sliopku pora nuveliu per 3 valandas, 1 val kol sukloju ir po valanda velimo+formavimo kiekvienai ju, o judesiu tikrai ne 20 padarau, o kelis tukstancius
Nu vienu žodžiu esu baisiai pasimetusi, nesitikėjau kad taip sudėtinga viskas
Geriausia tau butu neit i kursus arba bent paziuret intike filmuiku, yra tikrai geru, panarsyk po temas, gal rasi, as kazhkaip neisaugojau linku
sekmes
p.s. beje, kartais pasitaiko nesivelianti vilna, neisigask..