QUOTE(Klepesova @ 2007 10 06, 08:19)
Tai pasiskaičiau. Taigis pas mane kiaušidės policistinės, taip pat turiu antsvorio, taip pat man padidėjęs plaukuotumas (kojas tenka skustis vos ne kiekvieną dieną ir jokie tepalai stabdantys plaukų augimą nepadeda: depiliacija veiksminga apie 5 dienas, tuo tarpu ant galvos nėra daug plaukų- tiksliau žiurkės uodega

) apie menstruacijas patyliu

būdavo ciklas kas 38-49 dienos, o kartais "iš nervų" ir iš vis nebūdavo. Bet tai dar nereiškia kad aš sergu Šteino Leventalio sindromu, mat kaip ten rašo: PKS gali būti ir be policistinių kiaušidžių. Kadangi manęs nesiuntė darytis hormonų tyrimų, o tik 2 gydytojai pasakė kad pas mane policistinės kiaušidės, darau prielaidą, kad man nėra šio sindromo, o pastoti paprasčiausiai sunkiau dėl tų policistų.
Tos policistos, kaip tu jas vadini (o tarp kitko negirdėjau kad gydytojai tas mažutes cistukes taip vadintų

) niekuo nereikšmingos pastojimui, jos tiesiog yra ir tiek - tai kažkada nepakankamai užaugę folikulai, neišsipildžiusi kiaušidės viltis tsakant
Juk kaip pastoja merginos su PKS - kažkada vis tiek subręsta ir ovuliuoja dominuojantis folikulas (ar per stimuliaciją, ar natūraliai), nors tų karoliukų ir pilnos kiaušidės būna
Pagal tavo išvardintus požymius, tai labai panašu, kad problemos su androgenais, ir pas mane tas pats, ir aš kažkada pagal išorinius požymius teisingai diagnozavausi pati šitą sindromą
Kad PKS gali būti be policistinių kiaušidžių vaizdo - anokia čia paguoda, vistiek hormonai išprotėję ir trukdo ovuliacijai. Jau geriau policistinių kiaušidžių vaizdas, be sindromo
QUOTE(tarškaliukas @ 2007 10 06, 09:37)

na, gali būti. Bet dabar galvoju,kaip keista...padidėjęs plaukuotumas rodo padidėjusi testosterono kiekį organizme

Ir keista, jog jis buvo normos ribose

Kažkada skaičiau, kad tai, kiek plaukų pas mus ant kūno, priklauso nuo plauko svogūnelio jautrumo androgenams. Nežinau, ar čia pasak, ar teisybė