Įkraunama...
Įkraunama...

Policistinių kiaušidžių sindromas

Mergaitės, mano PKS nustatymo stažas didelis, tad tikrai negalite jausti PKS pačios. Tiesiog, nelabai įmanoma. PKS nustatomas tik ištyrus atitinkamus hormonus ir nusatčius jų santykį. Nebent pastebimi kiti, PKS būdingi požymiai: plaukuotumas didelis, svorio pakitimas ar t.t... tačiau ir tokie pastebėjimai labai primityvus, be kraujo tyrimų ir gyd. apžiūros (ne vienkartinės) negalima nustatyti.
Merginos, jei labiau norit pasiskaityti apie PKS čia 4u.gif http://www.sveikas.l...I...id2=
Atsakyti
QUOTE(tarškaliukas @ 2007 10 05, 21:19)
Mergaitės, mano PKS nustatymo stažas didelis, tad tikrai negalite jausti PKS pačios. Tiesiog, nelabai įmanoma. PKS nustatomas tik ištyrus atitinkamus hormonus ir nusatčius jų santykį. Nebent pastebimi kiti, PKS būdingi požymiai: plaukuotumas didelis, svorio pakitimas ar t.t... tačiau ir tokie pastebėjimai labai primityvus, be kraujo tyrimų ir gyd. apžiūros (ne vienkartinės) negalima nustatyti.
Merginos, jei labiau norit pasiskaityti apie PKS čia 4u.gif  http://www.sveikas.l...I...id2=

Nelabai noreciau su tavim Tarskaliuk sutikti blush2.gif Nuo pat tos akimirkos, kai atsiduriau pas endokrinologus (o man tada buvo apie 12 metu), buvau tikra rakstis jiems blush2.gif Nuo pat vaikystes iki pat siol visi mano lytiniai hormonai normalus, buvau istisai sekama mediku kaip ir iki pat siol. Vienintelis dalykas, kuris labai kliuvo uz akiu tai padidintas plaukuotumas, bet vel gi, as esu ne lietuvisko gymio. Todel nesiryzo manes gydyti, kol as nesuaugau ir nepradejau planuoti nestumo. kai nepavyko pastoti ilgiau nei metus, tada tik drasiai diagnozavo PKS. Net dabar mano hormonai normalus, telpa i visus normatyvus, santykis geras, bet is tiesu situacija yra kitokia. Ir tokiu atveju pasitaiko ne taip jau mazai blush2.gif
Atsakyti
Tai pasiskaičiau. Taigis pas mane kiaušidės policistinės, taip pat turiu antsvorio, taip pat man padidėjęs plaukuotumas (kojas tenka skustis vos ne kiekvieną dieną ir jokie tepalai stabdantys plaukų augimą nepadeda: depiliacija veiksminga apie 5 dienas, tuo tarpu ant galvos nėra daug plaukų- tiksliau žiurkės uodega verysad.gif ) apie menstruacijas patyliu doh.gif būdavo ciklas kas 38-49 dienos, o kartais "iš nervų" ir iš vis nebūdavo. Bet tai dar nereiškia kad aš sergu Šteino – Leventalio sindromu, mat kaip ten rašo: PKS gali būti ir be policistinių kiaušidžių. Kadangi manęs nesiuntė darytis hormonų tyrimų, o tik 2 gydytojai pasakė kad pas mane policistinės kiaušidės, darau prielaidą, kad man nėra šio sindromo, o pastoti paprasčiausiai sunkiau dėl tų policistų. Tik tiek pasidarė neramu, kad ši liga pasireiškia šeimose. O mano teta serga PKS ir tikrai serga. ilgai gydėsi kol vaikučių susilaukė. Gėrė KT ir t.t.t.t Na galiu jus padrąsinti tuo, kad gydytis pradėjo 20 o jau 25 supo pirmąją mažylę, po metų susilaukė sūnaus o dar po 3 metų pagrandukės dukrytės. ax.gif , laikykitės merginos.
Atsakyti
QUOTE(Klepesova @ 2007 10 06, 09:19)
. Bet tai dar nereiškia kad aš sergu Šteino – Leventalio sindromu, mat kaip ten rašo: PKS gali būti ir be policistinių kiaušidžių. Kadangi manęs nesiuntė darytis hormonų tyrimų, o tik 2 gydytojai pasakė kad pas mane policistinės kiaušidės, darau prielaidą, kad man nėra šio sindromo, o pastoti paprasčiausiai sunkiau dėl tų policistų.

Siaip kol nepasidarysi hormonu tyrimu tol nesuzinosi. Siaip sergant PKS nevyksta ovuliacija o be jos pastoti neimanoma.
Siaip siulau 3-5 ciklo diena pasidaryt LH, FSH ir totesterono (del plaukuotumo) ir SHBG - (del plaukuotumo) ir bus viskas aisku. PKS ar ne.
As irgi labai spardziausi del tos deagnoze. Mano ciklas visada buvo reguliarus, ovuliacija vyko. Tik staiga prasidejo hormonu disbalansas ir atsirado PKS. Stai va pastoti jau bandau 9 menesius ir nezinia kada gandrai aplankys musu seima.
Atsakyti
QUOTE(Aile @ 2007 10 04, 11:21)
Siaip kiek zinau metforminas skiriamas kai yra diabeto rizika. Man kazkodel gine neskiria jo, gal delto kad pas mane cukraus kiekis kraujuje yra norma. Ir apskritai visi biocheminiai tyrimai puikus.

va pasiskaityk čia apie metforminą ir PKS metforminas ir PKS
Atsakyti
QUOTE(viliuosi @ 2007 10 06, 10:08)
va pasiskaityk čia apie metforminą ir PKS metforminas ir PKS

Siaip si staipsni esu skaiciusi. Bet galvojau visada kad skiriamas turint ansvori.
Atsakyti
QUOTE(elijete @ 2007 10 05, 23:19)
Nelabai noreciau su tavim Tarskaliuk sutikti  blush2.gif  Nuo pat tos akimirkos, kai atsiduriau pas endokrinologus (o man tada buvo apie 12 metu), buvau tikra rakstis jiems  blush2.gif  Nuo pat vaikystes iki pat siol visi mano lytiniai hormonai normalus, buvau istisai sekama mediku kaip ir  iki pat siol. Vienintelis dalykas, kuris labai kliuvo uz akiu tai padidintas plaukuotumas, bet vel gi, as esu ne lietuvisko gymio. Todel nesiryzo manes gydyti, kol as nesuaugau ir nepradejau planuoti nestumo. kai nepavyko pastoti ilgiau nei metus, tada tik drasiai diagnozavo PKS. Net dabar mano hormonai normalus, telpa i visus normatyvus, santykis geras, bet is tiesu situacija yra kitokia. Ir tokiu atveju pasitaiko ne taip jau mazai  blush2.gif

blush2.gif na, gali būti. Bet dabar galvoju,kaip keista...padidėjęs plaukuotumas rodo padidėjusi testosterono kiekį organizme g.gif Ir keista, jog jis buvo normos ribose g.gif Mano plaukuotumas nebuvo toks super didelis, tačiau testosterono buvo siaubingai per daug g.gif
Atsakyti
QUOTE(Klepesova @ 2007 10 06, 08:19)
Tai pasiskaičiau. Taigis pas mane kiaušidės policistinės, taip pat turiu antsvorio, taip pat man padidėjęs plaukuotumas  (kojas tenka skustis vos ne kiekvieną dieną ir jokie tepalai stabdantys plaukų augimą nepadeda: depiliacija veiksminga apie 5 dienas, tuo tarpu ant galvos nėra daug plaukų- tiksliau žiurkės uodega  verysad.gif ) apie menstruacijas patyliu  doh.gif  būdavo ciklas kas 38-49  dienos, o kartais "iš nervų" ir iš vis nebūdavo. Bet tai dar nereiškia kad aš sergu Šteino – Leventalio sindromu, mat kaip ten rašo: PKS gali būti ir be policistinių kiaušidžių. Kadangi manęs nesiuntė darytis hormonų tyrimų, o tik 2 gydytojai pasakė kad pas mane policistinės kiaušidės, darau prielaidą, kad man nėra šio sindromo, o pastoti paprasčiausiai sunkiau dėl tų policistų.

Tos policistos, kaip tu jas vadini (o tarp kitko negirdėjau kad gydytojai tas mažutes cistukes taip vadintų g.gif ) niekuo nereikšmingos pastojimui, jos tiesiog yra ir tiek - tai kažkada nepakankamai užaugę folikulai, neišsipildžiusi kiaušidės viltis tsakant smile.gif
Juk kaip pastoja merginos su PKS - kažkada vis tiek subręsta ir ovuliuoja dominuojantis folikulas (ar per stimuliaciją, ar natūraliai), nors tų karoliukų ir pilnos kiaušidės būna mirksiukas.gif
Pagal tavo išvardintus požymius, tai labai panašu, kad problemos su androgenais, ir pas mane tas pats, ir aš kažkada pagal išorinius požymius teisingai diagnozavausi pati šitą sindromą doh.gif
Kad PKS gali būti be policistinių kiaušidžių vaizdo - anokia čia paguoda, vistiek hormonai išprotėję ir trukdo ovuliacijai. Jau geriau policistinių kiaušidžių vaizdas, be sindromo mirksiukas.gif

QUOTE(tarškaliukas @ 2007 10 06, 09:37)
blush2.gif na, gali būti. Bet dabar galvoju,kaip keista...padidėjęs plaukuotumas rodo padidėjusi testosterono kiekį organizme g.gif Ir keista, jog jis buvo normos ribose g.gif

Kažkada skaičiau, kad tai, kiek plaukų pas mus ant kūno, priklauso nuo plauko svogūnelio jautrumo androgenams. Nežinau, ar čia pasak, ar teisybė g.gif
Atsakyti
Na, aš nežinau, visko gali būti. tačiau, jei tas plaukuotumas paryškėja tai iškart rodo hormonų disbalansą g.gif Dabar galvoju, gal elijete turėjo omenyje, jog jai visuomet buvo ryškus plaukuotumas. g.gif
Atsakyti
Na man iš išvardintų simptomų tai tik mėnesinių nebuvimas apie 4 mėnesius, kartais ir daugiau. Svoris, biškį antsvorio yra, gal kokie 5 kg, bet aš atsigimiau į tėčio giminę,o ten visi su antsvoriu ir manau tai genai, mano puskė irgi turi antsvorio, bet susigriebi ir viskas susitvarko, tiesiog turiu į tai polinkį, plaukuotumas pas mane normalus, galiu ir nedepiliuoti po pora savaičių, ant kojų plaukų labai mažai,o galvos plaukai ilgi, jų daug ir stiprūs, blizga, spauogai nuo pat vaikystės jų turiu, nes pas mane riebi oda irgi tėčio palikimas lotuliukas.gif bet jeigu naudoji priemones, tai ir viskas susitvarko. Man PKS nustatė tik makštiniu davikliu pažiūrėjus per televizorių, išrašė Mercilon ir kai jau planuosiu vaikutį tada apsilankyti. Taip, kad čia manau kiekvienai yra individualu drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nenka: 06 spalio 2007 - 12:42
Na kai buvau nestuke.gif gydytoja vadino cista: nes buvo likusi 1 ir diiiidelė sakė išaugo beveik iki graikiško riešuto dydžio blink.gif bet sakė, kad tai galėjo iššaukti ir nėštumas- tai kas 2 savaites žiūrėjom, bet nieko- apmažėjo, o vėliau išnyko. O dabar: jų daug- kaip kokių karoliukų. (rodė per echoskopą) taigis ir pavadinimas iš lot kalbos : poli- daug lotuliukas.gif . Ir pasakė: policistos. Dar prieš pat gimdymą AK ginekologė man pasakė: o jūs žinote kad pas jus policistinis kiaušidžių sindromas blink.gif (va tada ir gavau šoką) o dabar kai apie jį daugiau pasiskaičiau man paaiškinkite, kaip ginekologė, 1 apžiūros metu, kai nėštumas 38 savaitė gali pasakyti, kad man policistinis sindromas? Ir ypač juk nei echoskopu žiūrėjo, nei hormonų tyrimų darė nieko- tik sukišo rankas (po ko aš kraujavau pora dienų) ir viskas. dar pasakė, kad mano visas gimdos kaklelis nusėtas cistomis (o juk kai būna PKS cistos būna tik kiaušidėse, bet ne gimdos kaklelyje?) Na kai gimdžiau viskas susitvarkė- išsivalė. (matyt mažiukė lysdama visas cistas perspaudė lotuliukas.gif ) bet dabar vėl dešinė kiaušidė kaip karoliukais nusėta. Kairė kaip supratau gerai- nėra jų, bet dešinė- net parodė- gal 6 karoliukus suskaičiavau blink.gif (jei ten gerai supratau kai baksnojo ekrane)
Atsakyti
QUOTE(Aile @ 2007 10 06, 10:15)
Siaip si staipsni esu skaiciusi. Bet galvojau visada kad skiriamas turint ansvori.

na aš antsvorio neturiu, bet man jį skyrė g.gif
Atsakyti