Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka

QUOTE(Tina* @ 2005 06 30, 22:23)
Ir dar norejau pakalusti, gal kuri is cia rasanciu gelininkiu-sodininkiu gyvena Ramuciuose, uz Kauno LEZ ?  smile.gif

Gal pati ten gyveni?!
Atsakyti
QUOTE(Ija @ 2005 08 04, 23:30)
Ramute53, gal gali placiau papasakoti apie vandens lelijas?! As noriu savo prude siu grazuoliu tureti, tik kad nieko nezinau apie jas, ar jas reikia ziema is vandens isimti?! Kur ju pirkti buna?!

gal ir Ramute53 atsakys, bet ir aš kai ką pridėsiu ax.gif Prieš keletą metų mamai kaime draugė davė pora ūglių lelijų. Ten sodyba paprasta, ūkiška, mes su vaikais tuomet maudėmės tokiam prūdelyje, tai mama "ant greičio" kad neišdžiūtų padavė mums kad įkištumėm tas lelijas kur pakrašty. Dabar kasmet svaigstam nuo jų grožio thumbup.gif Tik vaikams susiaurėjo maudynių plotas, nes ten, kur lelijos - šiukštu biggrin.gif
O kažkada užkliuvo straipsnis, ir supratau, kodėl jos kaime taip gerai gyvena - lelijos labiausiai mėgsta molį, priemolį, o ten kaip tiks toks dugnas.
Dar perskaičiau, kad jos nemėgsta judančio vandens, reikalinga ramybė, tad neverta sodinti kur burbuliuoja koks fontanas ir pan. Laukiu kol nuo karščio šiek tiek nuseks vanduo, kad geriau pasiekti šaknis ir bandysiu rauti sau kokį šaknies gabalą iš mamos prūdo.
Kaimynė baseine augina tokiam specialiam krepšy (būna pirkt Senukuose tai tikrai tokie plastmasiniai rėčiai), o žiemai įneša į tamsų rūsį ir kibire su vandeniu laiko iki pavasario, jau pora vasarų pas ją žydėjo ir viskas ok smile.gif
Gaila, kad tu Kaune, nuraučiau kokią atliekamą šaknį blush2.gif Bet gal atsiras kas iš tų kraštų pasidalintų...
Atsakyti
QUOTE(Ija @ 2005 08 04, 22:31)
Gal pati ten gyveni?!

Taip smile.gif Kolkas tik kuriames ir mano gelynai dar labai juokingi, tarp plytu kruvu blush2.gif
Ale, kad jau taip myliu tas gelytes, kad negaliu sulaukt, kol padoru kiema uzgyvensim. Vis koks ziedelis.
O kapstymasis zemej mane atpalaiduoja, ypatingai nuo darbo. Nuskaidreja mintys ir pagereja nuotaika. smile.gif

O tu irgi is ten pat? Gali man parasyti i AZ.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tina*: 05 rugpjūčio 2005 - 20:02
Jolaxus, aciu kad papasakojai apie lelijas, noriu as ju labai. Pas mane prudas nedidelis, bet kaip sklype tai ir nemazas, kovojam su nendrem, jos labai vandeni geria ir musu prudas senka, neseniai visas isrovem, tai sakau gal reik kokia lelija pabandymui isodint ax.gif Tai kaip supratau jas nebutinai ziema iskasti.

Tina, as t.p. is ten pat biggrin.gif , gal kaimynes busim?! Galim ir susitikti, savo gelytes pasirodyti! Na pas mane gelynu dideliu nera, vis laiko pritruksta, bet vis planuoju planuoju ....
Atsakyti
Gal kas galėtų atsakyti į porą klausimų:
- ar galima sėjant žolių sėklas (įrenginėjame veją) tuo pačiu metu berti ir trašas?
- kokią žoliapjovę pasirinkti 3 arų vejai? ar rankine nebus per sunku kas savaitę nupjauti tokį plotą? kiek laiko toks darbas galėtų užimti? (juk dar reikia ir sugrėbti nupjautą žolę), gal verta pirkti smulkinančią nupjautą žolę žoliapjovę?
Bučiau labai dėkinga už informaciją smile.gif
Atsakyti
Kiek pamenu kaip sejom veja tai tik po kokio menesio kai isdygo zolyte tresem, taip juk nudeginti daigelius galima.

O su 3 arais tai net nezinau, kai pas mane ju 18 gaunasi vien tik vejos tai jau aisku buvo ka rinktis. Bet su mechanine reiks jegu ideti, ir taip kas kart. Manau geriausias variantas mazesne zoliapjove tik kuri ne pati vaziuoja, o kuria stumti reikia, jos pigesnes. Na ir patarimas, tik ne elektrine, nu kaip ziuriu pro langa i kaimynus ir matau kaip jie nervuojasi besimakaluodami su tuo laidu tai liudna ir juokinga buna. Ir juo labiau kai zinau atveji kaip zmogus mire pervaziaves laida sad.gif
Atsakyti
Ija, tai tu turbut centrinej gatvej gyveni prie tvenkinuko to? As tai arciau Kauno puses. Matosi jo ziburiai.

Jau zinau pas ka patarimu klausiu, kai veja zeldinsim smile.gif

Beje, kokios firmos ja perkat?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Tina*: 05 rugpjūčio 2005 - 23:29
Tina, ne ten as gyvenu, pas mane sklype yra prudas! As gyvenu paciam vidury tarp centrines gatves ir LEZo, taigi sakau kad kaimynes busim! Parasyk i AZ 4u.gif
Atsakyti
Tik ka padariau daugiameciu geliu sarasa,kurias ketinu parduoti.Norintiems ir parasiusiems el pasto adresa-atsiusiu.Gal ka issirinktumet savo aplinkai pagrazinti.Sarase virs 60pavadinimu.O kur dar skirtingos spalvos..Galit adresus siusti i a.z.arba i Tu-tis@one.lt
Atsakyti
Pasikartosiu iš pardavimų skyriaus: , manau kad tinka prie "Nuosavų namų temos".
Kaune viena sena gėlininkė paprašė įdėti skelbimą (teko būti svečiuose).
Ji turi pardavimui keletą lauke auginamų "Koloninų Europinių kukmedžių" -panašūs į kolonines tujas, tik čia -tokie mėsingi spygliukai.Teko matyti -labai gražūs, maždaug 1,5 metro (turi ir mažesnių-0,5 m) .Labai gražiai atrodo prie nuosavo namo ,ypač jei jie pasodinti dideliuose vazonuose.Jei kam įdomu skambinkite į Kauną (Žaliakalnis,šalia "Magnus" gėlių centro ,ažuolyne) 837 207343 .Jos vardas Danguolė.
Atsakyti
QUOTE(Ija @ 2005 08 05, 23:10)
... kokia lelija pabandymui isodint  ax.gif  Tai kaip supratau jas nebutinai ziema iskasti.

tikrai iš prūdo su noramaliu (o ne plastmasiniu dugnu) lelijų nebūtina iškasti. Jei ji sėkmingai įsišaknija ir žiamai užšąla dar apsemta vandens, tai tikrai kitais metais atžels. Pas mamą vieną žiemą užšalo net su minimaliu vandens kiekiu - labai sausas buvo ruduo ir nuseko vanduo, tai mama nuogastavo, kad iššals, bet pavasarį lelija sužaliavo lyg niekur nieko thumbup.gif
Atsakyti
[quote=ifigenija,2005 08 05, 23:23]
Gal kas galėtų atsakyti į porą klausimų:
- ar galima sėjant žolių sėklas (įrenginėjame veją) tuo pačiu metu berti ir trašas?
- kokią žoliapjovę pasirinkti 3 arų vejai? ar rankine nebus per sunku kas savaitę nupjauti tokį plotą? kiek laiko toks darbas galėtų užimti? (juk dar reikia ir sugrėbti nupjautą žolę), gal verta pirkti smulkinančią nupjautą žolę žoliapjovę?
Bučiau labai dėkinga už informaciją :)
Žiūrint, kokios tai trąšos. Kai kurios trąšos būna skirtos būtent įterpti į dirvą ją perkasant ar kitaip giliai įdirbant žemę. Reikia gerai įsiskaityti, kas ant trąšų maišelio parašyta.
Dėl žoliapjovės. Rankinė -tai kaip aš juokauju, kaip toj pasakoj "dienai ilgint". Tikrai nepatariu, nes tik iš pradžių atrodys, kad labai smagu su ja pjauti ir darbas spartus. Bet kai reiks kas savaitę su ja ilgai ir nuobodžiai "drožti", suprasit, kad vasarą ne tik žolę pjauti norisi...
Taip pat nepatariu pirkti ir elektrines, nes kaip jau čia anksčiau rašyta, nėra saugu. Ir labai nepatogu su tais laidais.
Iš savo patirties galiu patarti pirkti benzininę žoliapjovę. O jei reguliariai žolę pjausit, visai nebūtina nupjovus ją grėbti. Žolytė susismulkina pjaunant ir jos beveik nematyti. Be to, veja pasitręšia. Bet, kartoju, nereikia užauginti aukštos žolės. O taupant pinigus, visai gerą žoliapjovę galima įsigyti, kur pardavinėja turguose atvežtą padėvėtą techniką. Sėkmės darbuose.
Atsakyti