Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka

Merginos,jūs čia visos labai daug žinančios,gal kuri margutes auginate?
Tos paprastos orandžinės labai gražiai pas mane žydi,o geltonos kažkodėl tik dvi žiedus krauna,o kitos,tik žaliuja,o aš jų nemažą būrelį esu pasodinusi,ir jų svogūnai didžiuliai prieš du metus sodinau.Ar pakaks man jas persodinti,kad kitais metais žydėtų?
Atsakyti
QUOTE(laukinukė @ 2005 05 11, 11:16)
Agurkams ir šparaginėms pupelėms dar gerokai per anksti su tokiais orais.

Apie gėles - ar negalėtum jų pasisėti kokioje nors atskiroje lysvelėje, o paskui persodinti daigelius ten, kur dabar tulpės auga? Aš darau taip, man patogiau.

gerai sakai, kad atskirai thumbup.gif, nes kai pagalvoju tuoj vel reiks raveti o kai pasesiu tas gelytes, tai po to bus sunkiau, kaip tokia "zinove" dar israuciau vietoj zoliu
aciu uz patarima clap.gif
Atsakyti
Mes savo sklype turim daigyneli,kuri susikasam pasidarom griovelius ir pasisejam ivairiausiu geliu.I sasiuvini isirasom kiek vageliu kokiu geliu,susizymim,tad ir nesimaiso.Nes kasmet buna vis nauju,neaugintu augaliuku,tad isdygusiu ju tiesiog nepazysti(nuo zoles skiri).Dygsta,atsiverti sasiuvini ir zinai kas per augalas.Pasetas visada uzdengiam agro plevele.Veliau issodinam i jiems skirtas vietas.Ten sodinam(daigyne) nezinomas geles,kuriu nera zinomas nei pavadinimas,nei aukstis,nei ziedai.Buna,kad koki daigeli,seklyte duoda ar pasimainai.Kai tuos metus prabuna daigyne-kitais zinai kaip elgtis,kur sodint.Tad sode turim kelis daigynelius:seklom set,nezinomiems augaliukams,sakelem saknydint.Siuo metu visuose kazko yra.Beliks sulaukti rezultatu(zinoma visi aprasyti,suzymeti sasiuvinyje,kad nesusimaisytu veisles,rusys).
Atsakyti
Regila, o tai iš daigyno tik kitais metais į pastovią vietą sodini? Turiu galvoje daugiametes gėles, vienmetes tai aišku, kad tais pačiais metais
Atsakyti
QUOTE(Milia @ 2005 05 10, 17:26)
Raskis, maniau, kad tu is Kauno  blush2.gif , jei vilniete, tai pasiimt galetum. Tik duok zinia, ar tikrai nori, nes planuoju vel vaziuot i soda veja tvarkyt, tai rausiu visas uzsilikusias.

Milia, o kada planuoji raut likusias? Matau Šeškinėj gyveni, bet sodas kur? Mums patogiausia būtų šiandien vakare arba rytoj vakare paimti, nes ryt vakare išvažiuojame į sodybą savaitgaliui, tai iš karto ir įkiščiau. Jei nepavyktų šiandien arba ryt paimti, tai paskui tik kitam savaitgaliui gerai būtų.
Bet jaučiu tu ketvirtadienį ar penktadienį nevažiuosi į sodą sad.gif . Jei bus sunku susiderinti - tai gal ir apsieisim be saulučių sad.gif
Atsakyti
QUOTE(Regila @ 2005 05 12, 08:49)
Mes savo sklype turim daigyneli,kuri susikasam pasidarom griovelius ir pasisejam ivairiausiu geliu.I sasiuvini isirasom kiek vageliu kokiu geliu,susizymim,tad ir nesimaiso.Nes kasmet buna vis nauju,neaugintu augaliuku,tad isdygusiu ju tiesiog nepazysti(nuo zoles skiri).Dygsta,atsiverti sasiuvini ir zinai kas per augalas.Pasetas visada uzdengiam agro plevele.Veliau issodinam i jiems skirtas vietas.Ten sodinam(daigyne) nezinomas geles,kuriu nera zinomas nei pavadinimas,nei aukstis,nei ziedai.Buna,kad koki daigeli,seklyte duoda ar pasimainai.Kai tuos metus prabuna daigyne-kitais zinai kaip elgtis,kur sodint.Tad sode turim kelis daigynelius:seklom set,nezinomiems augaliukams,sakelem saknydint.Siuo metu visuose kazko yra.Beliks sulaukti rezultatu(zinoma visi aprasyti,suzymeti sasiuvinyje,kad nesusimaisytu veisles,rusys).

Labai šauniai sugalvota! Ir aš kažką panašaus bandau daryti, tik neužsirašinėju, bet matau, kad reikėtų, nes pamirštu kas kur.
Atsakyti
Raskis, mes nuolat vaziuojasm i soda, kai tik oras leidzia. Siandien irgi buvom susiruose, bet va tas lietus, bjaurybe, visus planus pagadino. Jei ryt nelis, butinai vaziuosim, tai tada vakarop galeciau ir perduoti. Jei ne - pries kita savaitgali.
Atsakyti
Merginos, gal galit pasakyti kaip vadinasi krumas, kuris siuo metu gausiai zydi geltonai, o lapeliai pasirodys po gelyciu? g.gif ax.gif

Gal zinot kur nebrangiai galima butu ju isigyti? Arba gal kas galetu padovanoti arba nebrangiai parduoti kelis krumelius? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Liuduk @ 2005 05 12, 10:54)
Merginos, gal galit pasakyti kaip vadinasi krumas, kuris siuo metu gausiai zydi geltonai, o lapeliai pasirodys po gelyciu?  g.gif  ax.gif

Gal zinot kur nebrangiai galima butu ju isigyti? Arba gal kas galetu padovanoti arba nebrangiai parduoti kelis krumelius? 4u.gif

Ar ne akacijos bus? g.gif Jos būna geltonos, ir baltos, ir rausvos, kvepiančios ir ne.. mirksiukas.gif
O įsigyti manau bent jau medelynuose tai tikrai galima...
Atsakyti
QUOTE(Liuduk @ 2005 05 12, 11:54)
Merginos, gal galit pasakyti kaip vadinasi krumas, kuris siuo metu gausiai zydi geltonai, o lapeliai pasirodys po gelyciu?  g.gif  ax.gif

Aš manyčiau, kad tai forzicija.
Atsakyti
QUOTE(ramute53 @ 2005 05 11, 14:51)
Merginos,jūs čia visos labai daug žinančios,gal kuri margutes auginate?
Tos paprastos orandžinės labai gražiai pas mane žydi,o geltonos kažkodėl tik dvi žiedus krauna,o kitos,tik žaliuja,o aš jų nemažą būrelį esu pasodinusi,ir jų svogūnai didžiuliai prieš du metus sodinau.Ar pakaks man jas persodinti,kad kitais metais žydėtų?

Mano gėlyne tas pats: oranžinės žydi, geltonos - ne. Gal tos geltonosios yra lepesnės? Aš pirkau margučių svogūnus turguje. Moteriškė, kuri pardavė, sakė, kad margutes reikėtų kasmet iškasti, kai nužydi ir pradeda džiūti, o sodinti, kai patys svogūnai parodys t. y. pradės leisti šakneles. Bet aš taip nedariau. Gal dėl to ir nežydi?
Atsakyti
Ačiū ZIGZAG
aš manau taip mes jom ir padarysim,vos tik pradės džiūti reikės visas nukasti.Na aš jaučiu,kad pora gerų krepšių prikasiu,nes jų svogūnai labai dideli būna.
Ir sužydės jos kitais metais visom spalvom....
Dar turiu nemažai baltų lelijų ,,Marijos lelijom<<vadinamų tai kelinti metai vos daeina jos iki žydėjimo,ir pradeda džiūti jokia chemija jau jų negelbsti,tikriausiai reikės išmesti,o taip gražiai žydėdavo.O gal kas kokių naminių vaistų žinote? cry.gif
Atsakyti