Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka

QUOTE(Smaližė @ 2005 05 10, 11:45)
Jetau, moterytės, nežinau kur ir pasiguost.. Gyvatės zuikiai tie skeltalūpiai žvairiai nuėdė šiąnakt mūsų obelaites.. cielas 3.. Jau ziedelius krovė..  cry.gif  cry.gif  cry.gif Aplink neapgraužė, bet normaliai pasilepino.. mad.gif Žolės aplinkui pievų pievos.. O tie rupkės į mūsų jauną sodelį atšuoliavo..  cry.gif Tėvai sako, kad reikia mest obelaites, kad ligos nepradėtų kabintis...  verysad.gif TIkriausiai jie teisūs?

Smaliže, o kaip tie ilgaausiai pasidarbavo? Jeigu kamienus apgraužė, bet nepasiekė medžio šerdies, tai galima užtepti sodo tepalu ar netgi kokiais aliejiniais dažais nudažyti - augs toliau medelis, gal biški pastovės vietoje, bet augs
Atsakyti
QUOTE(Milia @ 2005 05 08, 11:36)
Raskis, nu tu su saulutem tai atsargiai ziuret - baisiai greit plintanti piktzole. As sode pievelej ir gelynuose nespeju kasti, kaip greitai plinta. Jei ka, tai nepirk, galesiu atiduoti smile.gif

Milia, aš ir girdėjau, kad greitai plintanti "piktžolė", todėl pernai, kai sėjome veją, specialiai 5 pakelius saulučių sėklų į vejos sėklas įmaišiau, galvojau, kad bent šiek tiek gėlyčių bus. Ir ką, nė velnio nepanašu, kad jos būsų sudygusios, šiemet turėtų, kaip suprantu jau žydėti, nes dvimetės jos, bet - nieko sad.gif
Tai dabar pati daiginu namie, gal kas ir gausis biggrin.gif

Milia, o kaip, tu prikastum man jų? Tikrai paimčiau, ir kuo daugiau, tuo geriau - plotai dideli pas mumi
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Raskis: 10 gegužės 2005 - 12:23
Jetau, moterytės, nežinau kur ir pasiguost.. Gyvatės zuikiai tie skeltalūpiai žvairiai nuėdė šiąnakt mūsų obelaites.. cielas 3.. Jau ziedelius krovė..  cry.gif  cry.gif  cry.gif Aplink neapgraužė, bet normaliai pasilepino.. mad.gif Žolės aplinkui pievų pievos.. O tie rupkės į mūsų jauną sodelį atšuoliavo..  cry.gif Tėvai sako, kad reikia mest obelaites, kad ligos nepradėtų kabintis...  verysad.gif TIkriausiai jie teisūs?

Užjaučiu... Pati persigandau, kad maniškės irgi bus apgrauštos doh.gif Puoliau namo skambint, kad kuo greičiau patikrintų. Bet šiąnakt, atrodo, jie pas mane nesmaguriavo. O jei ryt naktį ateis??? g.gif Ką daryti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(palmolive @ 2005 05 09, 19:47)
sveikutes, pirmi metai kai esu sodininke, tai absoliuciai nieko apie sodinima nenuraukiu. blush2.gif
savaitgali pasodinau darzoviu, morku, broku, svogunu, sparagu ir t.t. taip pat pasodinau vienmeciu gelyciu, ratilis atrodo vadinasi, tokios kaip astros. sakykit ar pirmiau reikejo paseti ir pauginti o po to tik persodinti i kiema.  darzovem man atrodo nieko tokio bet kaip su tom gelem. turiu dar prisipirkus graziu gelyciu, bet suabejojau ir nesodinu. ir as noriu kitas geles paseti ten kur dabar zydi tulpes, nes kai perzydes bus tuscia, ar gerai jei pasesiu.
taip pat susodinau ir jurginus ir , kokiam gyli reikia juos sodinti. as mazdaug nuo gumbu palikau apie 6cm nuo zemes pav. ar ne per giliai sukisau juos?
aciu uz nemoksos isklausyma 4u.gif

Biški susipainiojau, sėjai tu viską ar sodinai biggrin.gif . Jaučiu, kad sėjai, nes sodinami yra daigai jau paaugę biggrin.gif
Daržoves kad sėjai, tai gerai, o geles galima ir taip ir taip - ir namie paauginti, tada perkelt į sodą, ir tiesiai į dirvą sėti, bet tada biškį vėliau žydės. Namie tai gal jau ir per vėlu ką nors sėti, nors gal ir galima, vis truputį greičiau augaliukai augs, nes šilčiau namie.

Jurginus tai biški giliau reikėjo pasodinti, sako, kokius 8-15 cm gylyje, priklausomai nuo gumbų dydžio. Ir gal dar biški per anksti, gali pašalti g.gif

Sudomino, kokius šparagus tu ten sėjai? Jei smidrus, tai juos geriau namie sudaiginti, o jei šparagines pupeles ar žirnius, tada aišku.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Raskis: 10 gegužės 2005 - 12:34

cry.gif cry.gif į kaliošus juos tuos zuikius vietoje padukų.
Jeigu bandysi gelbėti medelius pirk veterinarinėje vaistinėje tokį priešvėžinį tepaliuką. Jei tik žievę nugraužė ir dar ne ratu gal išgyvens. Užsitrauks žievė nauja.
O tą priešvėžinį tepaliuką naudok iš rudens kasmet jaunom obelytėm. Mes jį pakaitinam ir teptuku nutepliojam kamieną ir šaskutes. Gyvūnai jo kvapo nemėgsta. Aš pernai buvau tepusi, bet šiemet iš rudens nepatepiau. Tai stirnos šią žiemą visus šviežius ūglius nugraužė, o senesnių šakučių, kurios buvo teptos, nelietė. Ziuikiai tai šviežių nepasiekė, tai liko be skanėstų tongue.gif
Atsakyti
taip raskis, as viska sejau, ir tas sparagines pupeles. ir agurkus pasejau, bet atrodo kad dar anksti, bet nieko, jei nusals tai bus siltnami smile.gif
dar noriu paklausti, jei as kitas geles, net nzn pavadinimo irgi sesiu tik po tulpem dabar, ar bus gerai. ant pokelio raso kad, 0.5cm sodinti. tai taip iseina, kad tik ant virsaus uzberti zemes, ar biski giliau. kazkaip idomiai gaunasi g.gif noriu, kad kai baigsis tulpiu zydejimas, kitos uzaugtu ir zydetu
jauciu, kad reiks labai daug ka retinti, kaip sake akyra. (jei tik sudigs kas nors)
Atsakyti
Dėkui visoms už patarimus.. 4u.gif
QUOTE(Raskis @ 2005 05 10, 12:18)
Smaliže, o kaip tie ilgaausiai pasidarbavo? Jeigu kamienus apgraužė, bet nepasiekė medžio šerdies, tai galima užtepti sodo tepalu ar netgi kokiais aliejiniais dažais nudažyti - augs toliau medelis, gal biški pastovės vietoje, bet augs

Aš pati nemačiau, tik mama paskambino (ji manu lialią prižiūri) visa apsiašarojus... Reiks geriau vakare apžiūrėt.. Tėvas man patarė nebegelbėt, nes tipo labai greit paskui vėžys įsimeta...

QUOTE(Audry @ 2005 05 10, 12:30)
Užjaučiu... Pati persigandau, kad maniškės irgi bus apgrauštos  doh.gif Puoliau namo skambint, kad kuo greičiau patikrintų. Bet šiąnakt, atrodo, jie pas mane nesmaguriavo. O jei ryt naktį ateis???  g.gif Ką daryti?  g.gif

Link tavo pusės viena obelaitė nepaliesta liko.. Matyt chebrytė pasisotino.. Dar pagalvojau, kaip pas tave. Dėkui Dievui pas tave nepapuolė... Gal aprišk kuo nors.. mes buvom aprišę, tai viskas gerai buvo visą žiemą, nors matėm pėdų zuikių doh.gif O va kada čia paėmėm ir nurišom, galvojom, kad jau viskas, zuikiam maisto per akis.. O čia rupkės šitaip pridirbo doh.gif verysad.gif

QUOTE(aifa @ 2005 05 10, 13:36)
cry.gif  cry.gif į kaliošus juos tuos zuikius vietoje padukų.
Jeigu bandysi gelbėti medelius pirk veterinarinėje vaistinėje tokį priešvėžinį tepaliuką. Jei tik žievę nugraužė ir dar ne ratu gal išgyvens. Užsitrauks žievė nauja.
O tą priešvėžinį tepaliuką naudok iš rudens kasmet jaunom obelytėm. Mes jį pakaitinam ir teptuku nutepliojam kamieną ir šaskutes. Gyvūnai jo kvapo nemėgsta. Aš pernai buvau tepusi, bet šiemet iš rudens nepatepiau. Tai stirnos šią žiemą visus šviežius ūglius nugraužė, o senesnių šakučių, kurios buvo teptos, nelietė. Ziuikiai tai šviežių nepasiekė, tai liko be skanėstų  tongue.gif

Ar tikrai užsitrauks žievė? Kad sakė tėvas, kad psio, žievė neatauga, o per tas žaiszdeles visoks velnias lenda.. verysad.gif
Dėkui tau už info.. būtinai reiks įsigyti to tepaliuko.. 4u.gif
Ir smagu, kad tavo medeliai nenukentėjo.. 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Smaližė: 10 gegužės 2005 - 14:20
Aš va kokį straipsniuką radau apie ilgaausius graužikus ir kaip nuo jų apsisaugoti:vaismedžių apsauga nuo graužikų
Atsakyti
Na as tai irgi mesciau lauk obelaites jei dar jaunutes - geriau but uztikrintam, kad kelis metus laukus paskui vistiek nereiketu iskirsti. Vezys labai kabinasi i pazeistas vietas, be to ir sakeles padziuna. Mes sode bandem dvi tokias apgrauztas reanimuot, bet deja - vezys vistiek isimete. cry.gif

Raskis, as kaip tik penktadieni du kasikus i komposto kruva ispyliau, bet dar liko. Galeciau graziai su saknim israuti ir sudet i kokius puodelius, tik va kaip tu paimtum? Dauginasi tikrai baisiai sparciai, buk atsargi.
Atsakyti
Raskis, maniau, kad tu is Kauno blush2.gif , jei vilniete, tai pasiimt galetum. Tik duok zinia, ar tikrai nori, nes planuoju vel vaziuot i soda veja tvarkyt, tai rausiu visas uzsilikusias.
Atsakyti
QUOTE(Milia @ 2005 05 10, 17:24)
Na as tai irgi mesciau lauk obelaites jei dar jaunutes - geriau but uztikrintam, kad kelis metus laukus paskui vistiek nereiketu iskirsti. Vezys labai kabinasi i pazeistas vietas, be to ir sakeles padziuna. Mes sode bandem dvi tokias apgrauztas reanimuot, bet deja - vezys vistiek isimete.  cry.gif

[

Jaučiu, kad taip ir darysim.. Palauksim parodos iki rudenio ir pirksim naujas.. Dabar dėl žalumos pailksim.. gal nors kiek pažaliuos mums... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(palmolive @ 2005 05 10, 14:52)
taip raskis, as viska sejau, ir tas sparagines pupeles. ir agurkus pasejau, bet atrodo kad dar anksti, bet nieko, jei nusals tai bus siltnami smile.gif
dar noriu paklausti, jei as kitas geles, net nzn pavadinimo irgi sesiu  tik po tulpem dabar, ar bus gerai. ant pokelio raso kad, 0.5cm sodinti. tai taip iseina, kad tik ant virsaus uzberti zemes, ar biski giliau. kazkaip idomiai gaunasi g.gif noriu, kad kai baigsis tulpiu zydejimas, kitos uzaugtu ir zydetu
jauciu, kad reiks labai daug ka retinti, kaip sake akyra. (jei tik sudigs kas nors)

Agurkams ir šparaginėms pupelėms dar gerokai per anksti su tokiais orais.

Apie gėles - ar negalėtum jų pasisėti kokioje nors atskiroje lysvelėje, o paskui persodinti daigelius ten, kur dabar tulpės auga? Aš darau taip, man patogiau.
Atsakyti