Dėkui visoms už patarimus..
QUOTE(Raskis @ 2005 05 10, 12:18)
Smaliže, o kaip tie ilgaausiai pasidarbavo? Jeigu kamienus apgraužė, bet nepasiekė medžio šerdies, tai galima užtepti sodo tepalu ar netgi kokiais aliejiniais dažais nudažyti - augs toliau medelis, gal biški pastovės vietoje, bet augs
Aš pati nemačiau, tik mama paskambino (ji manu lialią prižiūri) visa apsiašarojus... Reiks geriau vakare apžiūrėt.. Tėvas man patarė nebegelbėt, nes tipo labai greit paskui vėžys įsimeta...
QUOTE(Audry @ 2005 05 10, 12:30)
Užjaučiu... Pati persigandau, kad maniškės irgi bus apgrauštos
Puoliau namo skambint, kad kuo greičiau patikrintų. Bet šiąnakt, atrodo, jie pas mane nesmaguriavo. O jei ryt naktį ateis???
Ką daryti?
Link tavo pusės viena obelaitė nepaliesta liko.. Matyt chebrytė pasisotino.. Dar pagalvojau, kaip pas tave. Dėkui Dievui pas tave nepapuolė... Gal aprišk kuo nors.. mes buvom aprišę, tai viskas gerai buvo visą žiemą, nors matėm pėdų zuikių
O va kada čia paėmėm ir nurišom, galvojom, kad jau viskas, zuikiam maisto per akis.. O čia rupkės šitaip pridirbo
QUOTE(aifa @ 2005 05 10, 13:36)
į kaliošus juos tuos zuikius vietoje padukų.
Jeigu bandysi gelbėti medelius pirk veterinarinėje vaistinėje tokį priešvėžinį tepaliuką. Jei tik žievę nugraužė ir dar ne ratu gal išgyvens. Užsitrauks žievė nauja.
O tą priešvėžinį tepaliuką naudok iš rudens kasmet jaunom obelytėm. Mes jį pakaitinam ir teptuku nutepliojam kamieną ir šaskutes. Gyvūnai jo kvapo nemėgsta. Aš pernai buvau tepusi, bet šiemet iš rudens nepatepiau. Tai stirnos šią žiemą visus šviežius ūglius nugraužė, o senesnių šakučių, kurios buvo teptos, nelietė. Ziuikiai tai šviežių nepasiekė, tai liko be skanėstų
Ar tikrai užsitrauks žievė? Kad sakė tėvas, kad psio, žievė neatauga, o per tas žaiszdeles visoks velnias lenda..
Dėkui tau už info.. būtinai reiks įsigyti to tepaliuko..
Ir smagu, kad tavo medeliai nenukentėjo..