Aš atsisakiau tokios minties auginti rododendrus, ir viename dekoratyvinių augalų ūkyje nepatarė, jei sodyboje, o ne prie namų, nes jiems daug priežiūros reikia. Mėgsta labai rūgščią durpę, žiemai reikia smarkiai dengti, dar pavasarį ten kažkaip saugoti ir nuo šalnų, ir nuo saulės, atrodo . Bet jei prie namų, kur pastoviai gyveni, tai gali ir užsiimti
Apie rododendrus mačiau čia
http://www.rojaussod...wtopic.php?t=21
yra pridiskutuota.
[quote=Raskis,2005 04 20, 10:07]
Aš atsisakiau tokios minties auginti rododendrus, ir viename dekoratyvinių augalų ūkyje nepatarė, jei sodyboje, o ne prie namų, nes jiems daug priežiūros reikia. Mėgsta labai rūgščią durpę, žiemai reikia smarkiai dengti, dar pavasarį ten kažkaip saugoti ir nuo šalnų, ir nuo saulės, atrodo . Bet jei prie namų, kur pastoviai gyveni, tai gali ir užsiimti
/quote]
Sakai sudėtinga...
bet aš vis viena jau nusipirkau Tik dar nepasodinau...Kad mėgsta rūgščią žemę girdėjau. Kaip man aiškino, geriausiai iškasti dideles duobes (berods 40 cm gylio ir 70 cm pločio), ir ten pripilti rūgščios durpės. Senukuose tokią pirkau -dideliais maišais.
Kas norėsit rododendrų ir azalijų Kaune, rašykit. parašysiu adresą tokių fainų senukų. Jie buvę kauno botanikos sodo darbuotojai, dabar pensijoj -namuose augina daug azalijų ir rododendrų. Aš pas juos savaitgalį pirkau. Nežinau, kaip augs pas mane, bet bandysiu...
/quote]
Sakai sudėtinga...
bet aš vis viena jau nusipirkau Tik dar nepasodinau...Kad mėgsta rūgščią žemę girdėjau. Kaip man aiškino, geriausiai iškasti dideles duobes (berods 40 cm gylio ir 70 cm pločio), ir ten pripilti rūgščios durpės. Senukuose tokią pirkau -dideliais maišais.
Kas norėsit rododendrų ir azalijų Kaune, rašykit. parašysiu adresą tokių fainų senukų. Jie buvę kauno botanikos sodo darbuotojai, dabar pensijoj -namuose augina daug azalijų ir rododendrų. Aš pas juos savaitgalį pirkau. Nežinau, kaip augs pas mane, bet bandysiu...
o aš nežinojau ką rytinėje pusėje sodinti ar jie labai brangūs tie rododendrai?
Nu jau man atsibodo persodineti augalusis vienos vietos i kita , gal kuri pazistat koki specelista , kuris atvaziaves suteiktu informacija ir duotu ideju kur ka sodinti(aisku uz mokesti )
as ir noreciau ir man reiketu tokio zmogaus kuris parartu pakonsultuotu, kur ka ir kaip!!!!!gal zinot kas ???
as ir noreciau ir man reiketu tokio zmogaus kuris parartu pakonsultuotu, kur ka ir kaip!!!!!gal zinot kas ???
Va rododendru ir as prisipirkau. Patirties neturiu, bet bandysim auginti. Gal isgyvens. Patinka jie man. Dekoratyvus, ziedai nuostabus ir svarbiausia ziema lapu nemeta - kiemas ne taip pilkai atrodo. Labai norejau pasisodinti vysniniu lauru (prunus laurocerasus). Jie taip pat ziema vasara zali, bet zydi mazai ir nuodingi. Pabijojau del vaiko.
O azaliju buvau praejusi savaitgali du krumelius pasodinusi, bet vaikas, man nematant, juos uzkapojo negyvai. Reikes is naujo pirkti. Mano sklype daug pavesingu vietu, sunki, rugscia zeme, todel isivaizduoju, kad rododendrai, azalijos
turetu ten gerai jaustis.
Sliauziancias rozes taip pat pasisodinau. Bet sodinukus nusipirkau tokius labai nupiepusius (taupiau atseit, emiau pigiausius ) tai nezinau, kas ten is viso is ju bus... Turim sklype tokia sumuryta akmenine sienele, tai uzsodinau virsui, kad rozes ta sienele zemyn svirtu. Turetu gerai atrodyti. Jei tik prigis tos mano susnos....
O azaliju buvau praejusi savaitgali du krumelius pasodinusi, bet vaikas, man nematant, juos uzkapojo negyvai. Reikes is naujo pirkti. Mano sklype daug pavesingu vietu, sunki, rugscia zeme, todel isivaizduoju, kad rododendrai, azalijos
turetu ten gerai jaustis.
Sliauziancias rozes taip pat pasisodinau. Bet sodinukus nusipirkau tokius labai nupiepusius (taupiau atseit, emiau pigiausius ) tai nezinau, kas ten is viso is ju bus... Turim sklype tokia sumuryta akmenine sienele, tai uzsodinau virsui, kad rozes ta sienele zemyn svirtu. Turetu gerai atrodyti. Jei tik prigis tos mano susnos....
QUOTE(erikele @ 2005 04 21, 08:39)
Aš ir sekmadienį pirkau "Senukų" mugėj pas tokius fainus senukus radodendrą. Tai net davė instrukciją kaip augint.
Sode per tvora pasižiūriu vis pas kaimynėlį, gražiai auga, tikiuosi ir pas mane augs.
Sode per tvora pasižiūriu vis pas kaimynėlį, gražiai auga, tikiuosi ir pas mane augs.
Tai turbūt pas tuos pačius ir aš pirkau. Kadangi mugės pabaigoj nebeturėjo geltonos azalijos, tai pas juos į namus važiavau. Tikrai labai faini senukai
Tik tiek, kad aš norėjau, kad rododendrai jau šiemet žydėtų... Pas juos tokių nebuvo. Tai vieną krūmelį iš "kikos" nusipirkau. Kai jie pamatė, sakė, kad blogai padariau. Bo krūmelis pirma prisitaikyt naujoj vietoj turi ir prigyt, o tik tada žydėt. O šis su pumpurais, stengsis žydėt ir labai vargs, nes nebus spėjęs apsigyvent mano gėlyne Nu žiūrėsiu kaip seksis. Su tai senukais sutarėm, kad reiks atvažiuoti pas juos tuo metu kai rododendrai žydi ir išsirinkt kokio dar norėčiau. O jau tada dar kelis priksiu