Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka

Gal kam nors teko auginti apynius? Noriu greitai apželdinti labai didelę negražią sieną, bet girdėjau, kad juos labai puola visokie kenkėjai ir tada apgriaužti jie atrodo nekaip. Būčiau labai dėkinga už pasidalijimą neknygine patirtini 4u.gif
Atsakyti
Na man atrodo kažkaip nelabai jau tie apyniai tinka sienoms apželdinti, nes jis juk nesišakoja (bent jau man taip atrodo), togėl jų ten be proto reikės... O kodėl nepabandžius penkialapio vinvyčio - žinoma tai jau labai paplitęs augalas, bet tikrai viskam atsparus, o ir užauga palyginus greitai.. blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Audry @ 2005 04 15, 13:08)
Vakar seną žurnalą varčiau apie vejos įrengimą. Tai kaip visuose žurnaluose ir šiame buvo daugybė reklaminių skelbimų. Vienas iš jų, kad yra pirkti granulės, kurias išbarstai gėlyne. Tai nei šuniukai, nei kačiukai nebeateis taip negražiai daryti. Beje, kitos granulės yra skirtos kurmiams atbaidyti. Ar jos veiksmingos nežinau, pavadinimo irgi nepamenu. Bet jei domina, galėčiau vakare pasižiūrėti ir rytoj parašyti...

Domina , domina , parasyk 4u.gif
Atsakyti
nu šaunuole ramute-kiek darbų pasidarė
aš įsitikinau jog negaliu dar baseinų daryti ir visa kita.Mano vaikai per maži
rudenį buvau tokį lopinėlį susikasusi , pasodinau tują, dar kažkokį spygliuotį, pušelę,eriką... vakar ištrypta išbūta, sakyk nesakęs-tai kamuolys įkrenta, tai reikia perbėgti būtent pro tą vietą(o gal ne vietoj sukasiau?) pas mus kol kas turi būti daug erdvės -žolės nevaržomiems žaidimams, dūkimams.
gėles vėl sodinsiu ,sėsiu darže arba ten kur nieks nelaksto smile.gif
Atsakyti
oi kokia fainą temelę radau thumbup.gif .paskaitinėjau tik kelis puslapiuykus ir taip užkabino mirksiukas.gif kai tik rasiu laiko viska išstudijuosiu.o jūs tik rašykit thumbup.gif jau kad prisipirkau visokių smulkių gėlyčių sėklų,tai sakiau api medžius apsėsiu eilėm-mėlynų ir baltų,kad kontrastai būtų..o ryt bus sodinukų mugė tai labai jau raganės noriu ax.gif .
Atsakyti
QUOTE(Senti @ 2005 04 15, 17:16)
Na man atrodo kažkaip nelabai jau tie apyniai tinka sienoms apželdinti, nes jis juk nesišakoja (bent jau man taip atrodo), togėl jų ten be proto reikės... O kodėl nepabandžius penkialapio vinvyčio - žinoma tai jau labai paplitęs augalas, bet tikrai viskam atsparus, o ir užauga palyginus greitai.. blush2.gif

Taip ir planuoju daryti, o apyniai vilioja savo šviesia žalia spalva - vinvytis tamsokas. Bet vinvytis labai atsparus - tikrai sodinsim.
Atsakyti
Pas senelius kaime tai kiek sodinamus apynius atsimenu, jie visada augdavo apsivynioję aplink jiems skirtus ilgus medinius kuolus (kokių 2-3 m aukščio)
Atsakyti
Na Tuja ,nepergyvenk,kad tavo vaikai maži baseinėliui.Mano vaikai kai buvo maži aš kasiau labai seklų baseinėlį kokių 70 cm ir dar pridėdavau akmenų,kad tikrai nebūtų jokios pagundos.O šiais metais kai Karoliui jau 5 metai padarėme didesnį baseinėlį,bet irgi seklų,o šalia įakasėme statinę su vandens lelija,bet į tą statinę irgi pridėjau akmenų....O šiaip pas mus visur veja o pakraščiais gėlės,aišku yra keletas gėlynų vejoje,bet vaikai visur gali važinėtis su dviračiais.Mes nuo sodybos apie hektarą žemės turime už kokių 200 metrų tai planuojame ten įrengti vaikam didelį ratą važiavimo su kliūtimis ir futbolo bei krepšinio aikšteles.Dar kažkur skaičiau ,kad galima pastatyti palapinę susmeigus į žemę lazdynų arba gluosnių šakelias dar pasodinus pupelių ,o viršuje surišus išbujoja puiki palapinė[Sodo spalvos Nr.4]
Mano šeima didelė ,6 vaikai nuo 5 iki 12 metų ,tad reikia sugalvoti kaip įrengti aplinką,kad būtų gražu ,smagu,įdomu. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(ifigenija @ 2005 04 15, 13:16)
Gal kam nors teko auginti apynius? Noriu greitai apželdinti labai didelę negražią sieną, bet girdėjau, kad juos labai puola visokie kenkėjai ir tada apgriaužti jie atrodo nekaip. Būčiau labai dėkinga už pasidalijimą neknygine patirtini  4u.gif

Maciau kaime pas viena bobute visa tinkline tvora apyniais apsivijusia. Efaktingai atrodo. thumbup.gif Tik sako veliau isnaikinti juos labai sunku, jei pasikeicia norai.
Atsakyti
Sveikutes,
As vat savaitgali nieko doro nenuveikiau, tupciojau tupciojau apie savo tvenkinuka ir nusprendziau ikalbet vyra, kad jis man iscementuotu ji (buvo is pleveles pernai), o as is pajurio akmenuku prisirinkus turiu, tai isdeliociau ant to cemento, kad priliptu, tai turetu visai fainai atrodyti doh.gif Tik kaip ta vyra dabar ikalbet g.gif
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Gabri, ir aš turiu negražią sieną(mūrinę), tai pradėjau ją apželdinti gebene, ji pati lipa ta siena ir visą laiką žalia smile.gif
Atsakyti
QUOTE(vedita @ 2005 04 15, 20:39)
Domina , domina , parasyk 4u.gif

Pirmiausia pacituosiu straipsniuko "Ne visada pageidaujami svečiai" dalį:
Katės iškasa svogūnines gėles, sužaloja jaunus daigus. Sakoma, kad šviežiai įdirbta žemė kates traukia lyg magnetas. Kai kurios savo šeimininko kiemo nelinkusios "paversti" tualetu, todėl nusilengvinti bėga į kaimyno sklypą. Gerai sužėlusiai velėnai katės letenėlės jau nebaisios, bet dygstančią žolytę naktį išdykaujantys kačiukai gali visai sunaikinti.
Kovos būdai. Yra specialių nemalonaus kvapo priemonių, kurios atbaido kates. Galima nusipirkti ne tik specialių barstomų miltelių, bet ir įtaisų, skleidžiančių garso bangas, negirdimas žmogaus ausiai, tačiau nemalonias -katei. Bangų stiprumą ir veikimo zoną galima reguliuoti. jei turite katę, jai papilkite smėlio atokioje kiemo vietoje, jį laikas nuo laiko pakeiskite. Geriau, kad ir žemė po juo būtų labai puri."

Dabar pora sakinių iš reklaminio skelbimuko:
Ilgai veikiančios atbaidomos granulės šunims ir katėms
Ecar granulės skleidžia kvapą, kurio nemėgsta šunys ir katės. jas patartina naudoti šalia dekoratyviųjų augalų, šiukšlių dėžių ir rūsių. Granulės apsaugo nuo ekskremalų, šlapimo ir draskymo tas vietas, kuriose buvo pabarstytos. Ši priemonė veikia uoslę, nekelia pavojaus gyvūnams.
Vartojimas: išbarstykite granules tose vietose, iš kur norite išvaryti kates ir šunis.
Svoris: 400 gr
Norma: 60 g/m2, gėlynuose ir gyvatvorėse -40 g/ 60 cm, šiukšlių dėžėse -2 šaukštai.
Veiksmingumas: 20-30 dienų.
Gamintojas: Laboratoire Algochimie, Prancūzija.

Dar apačioj prierašas yra UAB "Scheteling", Verkių g. 29 , 5 korpusas Vilnius, tel. 8-5 273 70 26
Sėkmės išvejant keturkojus iš savo gėlynų!
Atsakyti