QUOTE(ramute53 @ 2005 02 23, 12:07)
Kielyte,sudominai mane su tuo prieskonių sodeliu.Gal tu jį kaip nors gražiai įterpus?
Nes aš tai ir daug jų auginu ,mes juos mėgstam,bet mano prieskoniai eilutė susėti daržo ežioje.O iš tikro jie gana spalvingi ir kvapūs.
Nes aš tai ir daug jų auginu ,mes juos mėgstam,bet mano prieskoniai eilutė susėti daržo ežioje.O iš tikro jie gana spalvingi ir kvapūs.
O aš pasidariau kaip mini gėlynėlį - su akmenėlių juostom pakraščiuose, nedideliu takučiu iš plytelių, o tarpuose, kad dar gražiau būtų prisodinau serenčiukų (taip vadinamų gvazdikėlių), o ir pačius prieskonius sodinau daugiau kaip gėles, kad derintųsi tarpusavy. Dar nežinau, ką šiemet naujo prisigalvosiu, bet tas kvepiantis plotelis pernai labai man mielas buvo. Svajojau apie tokį seniai, tai pasiryžau ir susikūriau. Beje, jis irgi kaip daržo dalelė, bet labai jau kultūringa išėjo.
Auginančioms daržus, turiu vieną pasiūlymą - irgi Prancūzijoje nužiūrėtą - derinkite daržoves su gėlėm - ir daržas ne toks nuobodus bus, ir kenkėjai bei ligos mažiau puls. Ypač jie nemėgsta serenčių - aš tai vienur, tai kitur krūmelį įkišu, ir žydi jie sau. Mano darže šalia naudingųjų auga lysvės astrų, kardelių, katilėlių - gėlių, kurias mėgstu skinti. Gėlyne būtų gaila, o čia ir darže gražu, ir nusiskinti galiu.