Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka

Tsibosiu as jums mergickos, gal jau matet, bet kas nemate radau kaip tvenkinio pakrante sutvarkyt smile.gif

http://www.rojaussod...t/tema.php?s=89
Atsakyti
[quote=Akyra,2005 04 11, 06:36]
[quote=Raskis,2005 04 08, 13:49]
Va dar kokį "čiudo" pernai sumeistravome (fotkinta prieš savaitę)

Raski thumbup.gif tavo "čiudo", cia is girnu sumeistrauta g.gif O prudas koks fainas thumbup.gif Tu turbut vasara nuo sveciu negali atsigint. Bent pas mus tai vasara nebuna savaitgalio, kad kas neatvaziuotu, miestieciai negali atsidziaugt musu "deriovnia" tongue.gif
[/quote]

Akyra, o kur jūsų deriovnia yra? Kaip tau faina, supratau, kad ir namai, ir deriovnia kartu pas tave, tai reik suprast, turite namą už miesto? Vat ir privalumas namo. Mes tai ilgai galvojome, kas geriau, namas už miesto ar butas mieste ir sodyba kur nors toliau. Tai pasirinkome butą ir sodybą, viskas labai čiki, tik minusas tas, kad negali vidury savaitės išlysti į laukąą ir apžiūrėti savo valdas, augalus visus sad.gif . Ir jau rankas į žemę sukišai, super thumbup.gif
Aš tai tik šį savaitgalį pirmą kartą važiuosiu į sodybą, tai negaliu sulaukti, tai jau norisi pradėti kapstytis, ir jau įsivaizduoju, kaip savo Pupą įsisodinsiu į "maišą" ir mes eisime daryti ekskursiją po valdas, apžiūrinėsime, kad gerai peržiemojo, ką zuikiai nukramtė, jaučiu, kol visą teritoriją apeisime tai ir diena praeis biggrin.gif
O girnas šitas radome, kai kuopėme visus pakampius, ir puodynę tą seną irgi biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Milia @ 2005 04 11, 08:28)
Akyra, as irgi pernai azuoliuka parsitempiau, irgi buvo uzlingavus ideja is jo bonsai daryti  biggrin.gif  drinks_cheers.gif  , bet paskui parduotuvej pabandymui viena neva bonsiuka isigijau (kuris labai gerai auga ir dabar ziedus sukrove), paskui dar chameleaucium medukas atsirado (toks kaip pusaite dygliuotas, zydi graziom ruzavai baltais ziedeliais), tai nusprendziau, kad bonsu man kaip ir gana  000189.gif tuo labiau, kad isigijom sodyba Labanore, kur reikia drutus azuolus, o ne bonsiukus auginti  tongue.gif

Milia, o tavo sodyba pačiame Labanoro miestelyje ar Labanoro girioje? Mes kai važiuojame į sodybą, vienas iš kelių yra per Labanorą, tai kokios gražios vietos ten thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif . O jei miške, tai kaip faina rudenį grybauti, uogauti, išėjai iš trobos - ir miškas thumbup.gif . Mums tai pavažiuoti reikia iki Labanoro girios apie 20 km, grybaujame ten. Išduosiu paslaptį, jei nežinai, labai grybingos vietos yra prie Partizanų žeminių thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Raskis @ 2005 04 14, 11:04)
Akyra, o kur jūsų deriovnia yra? Kaip tau faina, supratau, kad ir namai, ir deriovnia kartu pas tave, tai reik suprast, turite namą už miesto? Vat ir privalumas namo. Mes tai ilgai galvojome, kas geriau, namas už miesto ar butas mieste ir sodyba kur nors toliau. Tai pasirinkome butą ir sodybą, viskas labai čiki, tik minusas tas, kad negali vidury savaitės išlysti į laukąą ir apžiūrėti savo valdas, augalus visus  sad.gif . Ir jau rankas į žemę sukišai, super  thumbup.gif
Aš tai tik šį savaitgalį pirmą kartą važiuosiu į sodybą, tai negaliu sulaukti, tai jau norisi pradėti kapstytis, ir jau įsivaizduoju, kaip savo Pupą įsisodinsiu į "maišą" ir mes eisime daryti ekskursiją po valdas, apžiūrinėsime, kad gerai peržiemojo, ką zuikiai nukramtė, jaučiu, kol visą teritoriją apeisime tai ir diena praeis  biggrin.gif
O girnas šitas radome, kai kuopėme visus pakampius, ir puodynę tą seną irgi  biggrin.gif

Mano deriovnia yra nedavaziavus Vievio sukant lint traku puses, Pylimu gyvenviete vadinama. Uz kokiu 2 km. yra "Zveju namai", jei girdejai apie tokius, iki Traku nuo musu deriovnes 15-18 km., o iki Vilniaus 37km. Siaip labai fainoj vietoj gyvenam, kur neisi, visur ezeriukai, miskai. Megstam koki vakara nuvaziuot i kavine "Pusynelis" pavakarieniaut ir pasivaiksciot, pasigrozet nuostabiais vaizdais prie Neries.
Taip, mes gyvenam nuosavam name (namo seneliu), be tevu, turiu savo kiema, darza siltnami, zodziu valdos jomajo thumbup.gif Niekad neiskeisciau savo deriovnes i miesta. Pvz., vakar tingejom daryt vakariene virtuvej, nes labai geras oras, tai vyras greit sumaste istraukt saslykine, iskept desreliu, kol as savo gelynuose knisaus. Kaip fainai pavakarojom, namo nuejom, kai jau temt buvo pradeje, nors dar taip norejosi pabut lauke wub.gif
Siandien suplanavau taisyt savo tvenkinuka, kur su masina ilekiau, tai jauciu vyras vel tyciosis ir juoksis mad.gif Bet as jam greit darbo sugalvosiu, eis man is pievu juodzemio pritemt biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(ramute53 @ 2005 04 06, 14:51)
Mes tą kurmiarausių žemę aplink gėles apipilam.Aš kas rytą apeinu nurankioju juos,nes ne labai gražu....O apie kokius spąstus tu kalbi?
Mes turim dar vieną baisų kenkėją turklį.Su jaus kovoju xemijos pagalba.

I kurmiarausius pasvirai dejom stiklinius butelius - jie gaudzia, o kurmiai nemegsta triuksmo. Buteliai zemeje ne itin matosi. Mums padejo.
Atsakyti
Nors ne i tema , bet jau nebegaliu, kaimynu katinas iprato mano gelyne kiekviena ryta palikti dovanu , jau uzkniso rinkti jo gerybes , gal zinote kaip ji atbaidyti , nes jau galvoju imtis drastisku priemoniu
Atsakyti
QUOTE(vedita @ 2005 04 14, 12:31)
Nors ne i tema , bet jau nebegaliu, kaimynu katinas iprato mano gelyne kiekviena ryta palikti dovanu , jau uzkniso rinkti jo gerybes , gal zinote kaip ji atbaidyti , nes jau galvoju imtis drastisku priemoniu

o kaimynams negali pasakyt? nebent tai laiptinės kaimynai, tai išeina kiemas bendras, tada sunkiau. o jei namo, tai kelk šumą mad.gif
Atsakyti
Pas mane praeitais metais kaimynkos vistos buvo atejusios. Kaip tik pasodinau lysves, sutvarkiau viska, tai tos zarazos atejo, iskapste man viska ir dar prikakojo ant tako. Bliamba kaip supykau, nuvariau pas kaimynka ir ramiai sakau, arba susirenki savo vistas arba tuoj jos keliaus i mano orkaite su bulbom kartu. Uzdare ana tas vistas, tai nei kvapo nematyt.
As tavo vietoj irgi nueiciau ir pasakyciau, arba tegu uzdaro ta savo katina arba gaus "delikateso" pusryciams, nuodu. Ir psio. Baigta. biggrin.gif
Atsakyti
Jei kiemas savas, gal šunelis tą kaiminkos katiną išvytų g.gif
Atsakyti
Tai kad nezinau kurio kaimyno katinas , nenoriu bereikalo uzsipulti g.gif , sunio neturim, tikriausiai spastus pastatysiu , gal issigas ir atsisakys sios savo tradicijos, siandien purskiau medelius , tai apipurskiau ir ta vieta , gal nepatiks g.gif
Atsakyti
Raskis, musu sodyba pacioje girioje, nors nuo Labanoro baznycios vos 3-4 km. Uogos ir grybai aplink namus auga thumbup.gif
Atsakyti
Oi, mergaitės visko tiek prisiskaičiau ir dar į kompą prisikėliau thumbup.gif
O dabar klausimukas - jau kelinti metai sodinu raktažoles ir jos man niekaip neperžiemoja - pavasarį visai nieko nerandu cry.gif cry.gif cry.gif o sodinu tai ne vieną kelmelį... gal žinot kodėl tai nutinka?
Atsakyti