Įkraunama...
Įkraunama...

Namo aplinka

QUOTE(Akyra @ 2005 04 06, 06:00)
Jeigu ka, rasyk, padesim  mirksiukas.gif

siandie pasisodinau paprikas, geliu visokiu, tai lauksiu rezultatu biggrin.gif
o ka dar galima sudaiginti dabar ir poto i darza persodinti, is darzoviu cia? blush2.gif gal ir kvailus klausimus uzduosu, bet...... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Aldija @ 2005 04 06, 13:46)
Sveikos,  4u.gif
Mano pievutei 2 metai, buvo graži tokia, kol neužklydo tie bjaurybės kurmiai  sad.gif  Dabar nebe pievutė, o nežinau nei kaip pavadinti, nežinau nei ko griebtis  cry.gif  Patarkit, kaip tuos neprašytus svečius išvaryt  unsure.gif

labas pas mus dabar ir atsirado pastebejau, bet su kaimyne pakalbejau ta pas juos budav, tai jei sukaisiojo tokius vejo malunelius i sklypa ir tu patikek, ju neliko, bet pas mane parejo, tai sakaiu man ir reikes tu maluniuku pasistatyt. nes kurmis kur garsas ten neina, nes jo klausa labai isvystyta.
nes ta kaimyne sake kad dejo visuokiu nuodu, ir dar kazka bet niekas nepadejo, o maluneliai padejo!! biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Raskis @ 2005 04 06, 13:00)
O kaip ridikėlius sėti, vienoje knygoje radau labai gerą patarimą. Žodžiu, galima padaryti tokią lentą, į kurią prismaigstyta 5 sm atstumu pagaliukai keliomis eilėmis, tai ją reikia prie sulygintos žemės priglausti pagaliukais žemyn ir prispausti, gaunasi  duobutės vienodais atstumais, į kurias ir reikia dėti po vieną ridikėlio sėklą. Pagalvojau, kad labai praktiška būtų, nereikėtų paskiau retinti per tankiai sudygusių ir mesti lauk, tai vyro paprašiau, kad jis tokią pagamintų. Tai žinote, ką jis išmąstė? Ryškiai iš tingėjimo tuo užsiimti - tai sako, o tu su grėbliu gali tokias pačias duobutes padaryti.  thumbup.gif  - taip ir darysiu.
O sėti viską galima, kai tik žemė pradžius, ir agroplėvele paskui uždengti nuo šalnų, tai ir salotų ir ridikėlių turėsi tikrai anksčiau, negu neuždengus sulauktum.

Kadangi as tingiu raveti, tai pas man trys lysveles + siltnamis, kur visko prisisodinu ir musu seiynai sociai uztenka. Ridikelius, kaip rasiau, po kelias seklytes seju kur papuola tarp kitu darzoviu (svogunu, burokeliu, kopustu ir kt.), nes jie visvien greit issirauna ir susivalgo tongue.gif , o jei set eilemis, tai kai ridikelius israusi, liks tuscia zeme mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Aldija @ 2005 04 06, 13:46)
Sveikos,  4u.gif
Mano pievutei 2 metai, buvo graži tokia, kol neužklydo tie bjaurybės kurmiai  sad.gif  Dabar nebe pievutė, o nežinau nei kaip pavadinti, nežinau nei ko griebtis  cry.gif  Patarkit, kaip tuos neprašytus svečius išvaryt  unsure.gif

Nuo kurmiu labau gerai toks smirdantis skystis, neprisimenu pavadinimo, bet veterinarinej vaistinej jo tikrai yra, tik reik pasakyt, kad kurmiai uzpuole tongue.gif Tai tuo smirdalu reikia sudrekint skudura ir ikist i kurmiarausi, kurmiai nepernesa to kvapo ir lekia i kaimynu pievute tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(Smalize @ 2005 04 06, 17:29)
Mūsų pievelę tai sliekai rupkės iškilnojo (kai pasėjom).. Atrodo nepiktybiniai kirminėliai, bet ui kaip nuotaiką gadina.. Ir dar skruzdėlės migracijos kelius per sklypą vynioja mad.gif
Gal kas priemonių nuo šitų "draugų" žinot?

Na su sliekais tai dar tokio bajerio negirdejau g.gif Gal pasiulyk vyrui pazvejot dazniau, lai susirenka tuos sliekus tongue.gif

O del skruzdeliu, tai mano siltnami buvo uzpuolusios ir istisus skruzdelynus padariusios, tai mano babcia patare, kad citrinos pripjaustyciau griezyneliais ir padeliociau ant tu vietu kur ju daugiausia. Mano skruzdem padejo, iskeliavo kitur is mano siltnamio, turbut kaip ir kurmiai, pas kaimynus g.gif
Atsakyti
QUOTE(Lexi 04 @ 2005 04 06, 22:10)
siandie pasisodinau paprikas, geliu visokiu, tai lauksiu rezultatu biggrin.gif
o ka dar galima sudaiginti dabar ir poto i darza persodinti, is darzoviu cia? blush2.gif gal ir kvailus klausimus uzduosu, bet...... biggrin.gif

Pomidorus laikas seti smile.gif Jei neturi siltnamio, kai pirksi seklas, ziurek, kad butu parasyta, kad tinka sodinti ir lauke, ar kaip ten g.gif As dar zemuogiu pasisejau i indeli, bet kazko prastai dygsta g.gif Porus, jei megstat, jau laikas seti, as dar ziediniu kopustu pasisejau, geliu visokiausiu ax.gif
Atsakyti
Turiu kruva kardeliu (gladijolu) svogunu, jos man labai patinka, bet kaip nervina, kai uzauga, o vejui paputus isdrimba i visas puses, tai tadu bedziu kuoliukus ir parisu jas, bet taip negraziai tie kuolai atrodo sad.gif Gal turit kokiu ideju del kardeliu g.gif
Atsakyti
QUOTE(Akyra @ 2005 04 07, 07:56)
Pomidorus laikas seti  smile.gif  Jei neturi siltnamio, kai pirksi seklas, ziurek, kad butu parasyta, kad tinka sodinti ir lauke, ar kaip ten  g.gif  As dar zemuogiu pasisejau i indeli, bet kazko prastai dygsta  g.gif  Porus, jei megstat, jau laikas seti, as dar ziediniu kopustu pasisejau, geliu visokiausiu  ax.gif

aciu tau labai uz patarimus biggrin.gif , as ir dar vakar ziediniu kopustu pasisodinau. o saskyk moliugus, cukinijas, brokolius daigint irgi galima, ar geraiu soditi tiesiai i darza?
Atsakyti
QUOTE(Lexi 04 @ 2005 04 07, 08:00)
aciu tau labai uz patarimus biggrin.gif , as ir dar vakar ziediniu kopustu pasisodinau. o saskyk moliugus, cukinijas, brokolius daigint irgi galima, ar geraiu soditi tiesiai i darza?

Brokolius reiktu padaigint namie, sodint i darza jau sodinukus.
O moligus, cukinijas, spinatus, rugstynes, svogunus, cesnakus, ridikelius, burokelius, zirnius, salotas, petrazoles, krapus, morkas, pupeles, sparagines pupeles - tiesiai i darza lauke 4u.gif
Atsakyti
Sveikos, 4u.gif
Ačiū už info, kaip kariaut prieš kurmius, reiks bandyt smile.gif
O, kad kardeliai į šonus nevirstų - juos reikia sodinti giliau, aš tai iškasu duobutę plaštakos gylio ir sukišu, tai tikrai neišvirsta thumbup.gif
Atsakyti
Sliekas tai labai gerai, reiškia labai gera žemė, jie perdirba ją. O tai kaip jie išknis, juk maži tokie.

Dabar jau aš užduosiu klausimą ir prašau nesijuokti - nuo ko pradėti tvarkyti sklypą. Pas mus tik arimas ir baigta. Ką reikia pilti nuo piktžolių, gal yra kokių neto svetainių, kad pasiskaityti. Kokią žolę sėti ir kada? Ar įmanoma su grėbliu išgraboti, ar reikalinga technika? Ar juodžemis reikalingas norin užsėti veją, ar gerai bet kokia žemė?
Atsakyti
O pas mane kadangi kardeliai grupemis auga, tai prie kiekvieno kuoliuko ir nereikia smeigti. Ismeigiu tris - keturis metalinius plonus kuoliukus apie visa grupe ir nuo vyro nudziovus zilka (jezusmarja, ar taip tas daiktas lietuviskai vadinasi? blink.gif ) aprisu. O jei eile susodinti, tai kas tris - keturis kardelius po kuoliuka ir velgi zilka aprisu ties kiekvienu sukryzmindama. Praktiskai nieko nesimato thumb_yello.gif
Atsakyti