Įkraunama...
Įkraunama...

Vestuvių fotografai

QUOTE(Leo` @ 2007 11 10, 22:15)
Tai va, pamoka man, pamoka kolegoms, ir pamoka būsimiems ... ir anksčiau vis sakydavau, kad reikia sudaryti sutartį, kur būtų nurodyta, dėl ko ir už kiek buvo susitarta, o tai kiek košės būtų, jei dar ir sutarties nebūtų buvę...  doh.gif

Leo, perdaug tu čia šiuo atvėju nuolaidžiauji, per daug. Neverta jai ir aiškinti kas ir kaip. Manai supras? Abėjoju. Tai kategorija "nuotaka-mieščionka". Apsisukus savo varys. Vien jau jos pasakymas
"....bet tikrai nėra 6 kartus geresnės už ne taip aukštai save vertinančių fotografų, kurie už darbą ir nuotraukų albumą ima 300 Lt ir viską atiduoda kitą dieną po vestuvių…"

viska pasako. Geriau ta mintim padiskutuojam pas save temoje "Užsakovai vampyrai". Adresas mūsų virtualios knaipės tas pats. biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif

Atsakyti
Ačiū už palaikymą hi.gif aciuks.gif

Šiaip ar taip, kad jau buvo dribtelėta, tai manau ir reikėjo daugiau aiškumo suteikt visai situacijai, o kam aktualu jau tegu patys atsirinks ir patys sau nuspręs. O jei žmogus turėdamas sutartį sako, kad apgavo, nes nemokamai nedavė, ko sutartyje nėra ir tai yra savaime suprantama, tai sunku tikėtis, kad pakeis nuomonę, o darbų ir taip ant kulnų + projektas atėjo, taip kad ir laiko žaist nėr.

Šiaip ar taip, kas renkasi, linkiu išsirinkti tą, į kurį galėsit ramia širdim žiūrėti savo vestuvių dieną smile.gif ir negadinti nuotaikos abejonėmis, kai ir taip įtampos daug. Čia kaip viena nuotaka sakė, kad ogi galėjo jai iš draugių ir anksčiau, prieš vestuves išaiškint, kas čia per fotografas mirksiukas.gif , jai būt buvę ramiau per vestuves buvę biggrin.gif

QUOTE(E-E- @ 2007 11 10, 22:57)
Leo, perdaug tu čia šiuo atvėju nuolaidžiauji, per daug. Neverta jai ir aiškinti kas ir kaip. Manai supras? Abėjoju. Tai kategorija "nuotaka-mieščionka". Apsisukus savo varys. Vien jau jos pasakymas

viska pasako. Geriau ta mintim padiskutuojam pas save temoje "Užsakovai vampyrai". Adresas mūsų virtualios knaipės tas pats. biggrin.gif  biggrin.gif  biggrin.gif

Atsakyti
Nu ką, gavai pamazgų kibiriuką ant galvos, Leo lotuliukas.gif Būtų juokinga, jei nebūtų graudu...

Tiesa slypi kažkur anapus. Nesusiklausymas, neišsiaiškinimas iki galo, negirdėjimas ar nenoras girdėti... Už tos sausos "metalinės" sąvokos PROFESIONALAS visada stovi žmogus. Su žmogiškom silpnybėm. Arba matai, jauti jį, arba ne. "Moku keturženkles sumas ir nenoriu nieko žinoti apie žmogiškumą..."? Kiekvieno teisė rinktis kaip žiūrėti į pasaulį. Mums kažkur irgi moka keturženkles sumas. Niekada nesuklystam, nepavargstam?...

Ai, čia aš šiaip... Nežinom visų plonybių, tai ir ginti ar smerkti negalim. Tik viena vis tik noriu pasakyt: tikiu ir pasitikiu tuo žmogumi ir į žvalgybą su juo eičiau.
Atsakyti
Man kazkaip siame incidente atrodo, kad kalciausias liko zmoniu nesusikalbejimas. Paprasciausiai jaunieji uzsisakydami fotografa nesusiprotejo visko iki galo issiklausineti, ka tiksliai jie gaus.... Taciau galima ir juos suprasti, jaudulys, issiblaskymas, per dideles svajones ir t.t.... Siuo atzvilgiu sakyciau paslaugu teikejai galetu siek tiek labiau padeti uzsakovams ir patys supazindinti ir aiskiai isdestyti viska, nes tas nutyejimas ir nieko gero neduoda... Na bet aisku tikriausiai paslaugu teikejai bijo, kad tada uzsakova isgasdins kaina ir jo paslaugu bus atsisakyta, tad gal but patogiau nutyleti....Mazdaug jei pats nepaklausi tai as tau ir nesakysiu, o po vestuviu niekur nesidesi vistiek pirksi ir tai ko nera sutaryje...
Na cia mano tokie pamastymai butu.... Linkiu visiems daugiau sazines ir susikalbejimo 4u.gif
Atsakyti
Manau, atsirastų daugybė, jei čia yra, kurie skambino ar rašė klausdami kainos, kuriems tik paklausus kainos 2007 metams, buvo pasakyta iš ko ji susideda. Sutartyje labai aiškiai parašyta, kas įeina į kainą. Galų gale sutartį patys užpildė, abu perskaitė ir pasirašė, ir sutartyje jokių nutylėjimų, kas įeina ir pan. - jauniesiems ir būdavo klausimas, ką jie iškart nori užsakyti ir įtraukti į sutartį jau dabar, o ne po vestuvių. Dėl nutylėjimo, kad nesamdys ... lotuliukas.gif Atleiskit, nieko asmeniško, tiesiog esu ne vienų atsisakęs (vienu atveju ta data ir liko laisva) ir nė velnio nesigailiu tongue.gif Man dirbti su jaunaisiais turi būt abipusiai smagu - man nereikia dar vieno „lažo“, kaip tik atvirkščiai, nes yra „lažas“, kuriuo galiu geriau užsidirbti neišeidamas iš namų, nevažinėdamas 200 ar 300 km pirmyn atgal ir nelakstydamas su 10 kg ant nugaros.

Žodžiu, nieko asmeniško ir užgaut nenoriu, tik man viskas yra kur kas aiškiau, nei jums.

QUOTE(pukita999 @ 2007 11 11, 17:42)
Man kazkaip siame incidente atrodo, kad kalciausias liko zmoniu nesusikalbejimas. Paprasciausiai jaunieji uzsisakydami fotografa nesusiprotejo visko iki galo issiklausineti, ka tiksliai jie gaus.... Taciau galima ir juos suprasti, jaudulys, issiblaskymas, per dideles svajones ir t.t.... Siuo atzvilgiu sakyciau paslaugu teikejai galetu siek tiek labiau padeti uzsakovams ir patys supazindinti ir aiskiai isdestyti viska, nes tas nutyejimas ir nieko gero neduoda... Na bet aisku tikriausiai paslaugu teikejai bijo, kad tada uzsakova isgasdins kaina ir jo paslaugu bus atsisakyta, tad gal but patogiau nutyleti....Mazdaug jei pats nepaklausi tai as tau ir nesakysiu, o po vestuviu niekur nesidesi vistiek pirksi ir tai ko nera sutaryje...
Na cia mano tokie pamastymai butu.... Linkiu visiems daugiau sazines ir susikalbejimo  4u.gif

Atsakyti
labuka,

siais metais buvome trijose vestuves, is vienose ju fotografavo jauna mergina, meniskos sielos, su zibanciomis akytemis Daniele iš Klaipedos. Kai uzsukom pas jaunuosius pasiziureti nuotrauku, pamatem, kad jos visos su nuotaika, ir patys pasiememe didziausia kruva thumbup.gif išvargome per foto sesija, bet rezultatai, kiek dūšios atidavė mergina thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
kitais metais tuokiames mudu ir labai bijojome, kad Danielė būtų neužimta. Ir mums pasisekė biggrin.gif
kai nuvaziavome pasikalbeti, ji pazere kruva pasiulymu, kaip iamzinti musu svente, matosi, kad tai jos pasaukimas, nes tiesiog spirga kai viska pasakojo rolleyes.gif smile.gif
tad tikiuosi, viskas bus gerai, nes jei ir lis, ji turi ivairiausiu variantu thumbup.gif
ir kazkodel apie ja neradau visiskai info siame forumiukyje ax.gif
Atsakyti
Forume tikrai daug fotografų nėra paminėti arba labai jau mažai.

Na, Danielių, bent jau Klaipėdos fotografų klube, tai kaip ir nežinau daugiau smile.gif Fainas mergina ir gerai, kad apie ją parašėt ar net parašysit po savo vestuvių smile.gif

Kiek nutuokiu, ji vestuves fotografuoja gana neseniai ir pats nemačiau jos darbų, bet ir anksčiau ji fotografuodavo fotolaboratorijoje.

QUOTE(spanguolike @ 2007 11 11, 21:13)
ir kazkodel apie ja neradau visiskai info siame forumiukyje  ax.gif

Atsakyti
būtinai parašysiu biggrin.gif

šaunu, kai fotografas iš anksto taip smagiai nuteikia, šiuo atveju kaip Danielė per susitikimą thumbup.gif

jau labai laukiu vestuvių, nors reikalų dar yra, oj kiek yra ax.gif smile.gif
Atsakyti
Gal kas turit atsiliepimų ar ką girdėjot apie panevėžietį ARŪNĄ ŠVELNĄ kaip vestuvių fotografą? Gal kieno nors vestuves iš čia besilankančių fotografavo?
Internete randu tik jo aktų nuotraukas...

Būčiau dėkinga už info wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo dreamere: 12 lapkričio 2007 - 00:35
QUOTE(Plunksnele007 @ 2007 11 10, 21:55)
O jeigu ne paslaptis,kiek Jus jam mokejot ir fotkinotes tik viena diena, ar dvi? Man jo darbai irgi labai patinka,bet kainele  blink.gif  Beja, jis is vilniaus?

Parasysiu i AZ
Atsakyti
QUOTE(Leo` @ 2007 11 11, 19:06)
Manau, atsirastų daugybė, jei čia yra, kurie skambino ar rašė klausdami kainos, kuriems tik paklausus kainos 2007 metams, buvo pasakyta iš ko ji susideda. Sutartyje labai aiškiai parašyta, kas įeina į kainą. Galų gale sutartį patys užpildė, abu perskaitė ir pasirašė, ir sutartyje jokių nutylėjimų, kas įeina ir pan. - jauniesiems ir būdavo klausimas, ką jie iškart nori užsakyti ir įtraukti į sutartį jau dabar, o ne po vestuvių. Dėl nutylėjimo, kad nesamdys ...  lotuliukas.gif Atleiskit, nieko asmeniško, tiesiog esu ne vienų atsisakęs (vienu atveju ta data ir liko laisva) ir nė velnio nesigailiu tongue.gif Man dirbti su jaunaisiais turi būt abipusiai smagu - man nereikia dar vieno „lažo“, kaip tik atvirkščiai, nes yra „lažas“, kuriuo galiu geriau užsidirbti neišeidamas iš namų, nevažinėdamas 200 ar 300 km pirmyn atgal ir nelakstydamas su 10 kg ant nugaros.

Žodžiu, nieko asmeniško ir užgaut nenoriu, tik man viskas yra kur kas aiškiau, nei jums.

Leo 100% su tavim sutinku.
Ir aplamai zmones kai skambina fotografui tai klausia kainos. Paskuj axa ir pagalvosim.
Idomus pastebejimas. Kai uzsako vestuvems masina tai dazniausiai visi domesi, kokia spalva, koks salonas, galu gale koks modelis ir metai.
Kai skambina fotografui ar operatariui, tai domina 1. Kaina. 2 Ar padaro albuma ar ne. Nei su kokia technika dirba nei kaip jis mato vestuviu fotografija.
pastaroju metu atsirado tiek ale fotografu prisipirkusiu po 1500lt is JAV fotiku. paciu pigiausiu veidrodiniu su pigiausia optika bazine. stato kainos jokingos. Zmones priburia kad iamzins viska kaip reikia. O paziurejus rezultata zmones verkia arba per suspaustus dantis sako kad jiems labai grazu.

Reziume: Nesvarbu ka jus renkates nepatingekite ir pasidomekite kas tai per zmogus, kaip jis masto ir kokia technika naudoja.
Visdelto cia Jusu svente kuri dazniausia buna karta gyvenime ir reikia jai pasiruosti atitinkamai. O ne pasitiket nepazistamam zmogui, su neaiski vizija ir technika ir sugebejimais. ax.gif

Atsakyti
QUOTE(Interjeras1 @ 2007 11 12, 11:08)
Leo 100% su tavim sutinku.
.... kaip jis masto ir kokia technika naudoja...

Nereikėtų ir pervertinti technikos faktorių, nes fotografuoja fotografas, o ne fotoaparatas. biggrin.gif
Aplink apstu prastų nuotraukų, padarytų ir su „Markais“. doh.gif
Atsakyti