Įkraunama...
Įkraunama...

Mažylių akutės,akinukai.2dalis

Sveikos 4u.gif Jungiuosi ir as i sia temele. Mano mazules dvynukes tures irgi nesiot akinukus, nes truputi zvairuoja... Pediatre ramino mane, kad iki puses metu isaugs ir nebezvairuos, o okuliste pasake, kad negalima laukti kol isnyks savaime, nes po to ir padeti naimanoma bus. Nors mums dar nera 6 menesiuku, bet jau siandien vaziuosim uzsisakyt akinuku. Zadejo, kad reikes tik pora metu, bet as kazkoel nelabai tikiu. Gal kazkuri turit patirties ir galit pasakyt pagal konkretu pavydzi, kiek uztruko zvairumo gydymas akinukais?
Atsakyti
QUOTE(paola @ 2008 03 17, 15:44)
Brasta,kokio amziaus jusu mazylis,kuris nesioja akinukus.

Astuoniu menesiu.
Atsakyti
QUOTE(brasta @ 2008 03 18, 12:44)
Astuoniu menesiu.

mes irgi nuo tokio amziaus pradejom akinukus nesiot ir kontaktine lindze,bet nepasiduoda niekaip.akinius tuoj nuima.mums reikia nesiot tik vienai akytei,tai kitas stiklas yra matinis.nu bet niekaip neuzdedu akiniu doh.gif gauna ir nagus,bet nepadeda.o lesiuka galiu ideti tik mieganciam,bet ir taip sunku,nes tuoj pabunda,o kita aki reik dengti merliuku,kuri tuoj pat nuplesia.
Atsakyti
QUOTE(paola @ 2008 03 18, 13:50)
mes irgi nuo tokio amziaus pradejom akinukus nesiot ir kontaktine lindze,bet nepasiduoda niekaip.akinius tuoj nuima.mums reikia nesiot tik vienai akytei,tai kitas stiklas yra matinis.nu bet niekaip neuzdedu akiniu  doh.gif gauna ir nagus,bet nepadeda.o lesiuka galiu ideti tik mieganciam,bet ir taip sunku,nes tuoj pabunda,o kita aki reik dengti merliuku,kuri tuoj pat nuplesia.

Ojojoj koks vargelis... O kokio dabar amziaus?
Atsakyti
QUOTE(paola @ 2008 03 18, 12:50)
mes irgi nuo tokio amziaus pradejom akinukus nesiot ir kontaktine lindze,bet nepasiduoda niekaip.akinius tuoj nuima.mums reikia nesiot tik vienai akytei,tai kitas stiklas yra matinis.nu bet niekaip neuzdedu akiniu  doh.gif gauna ir nagus,bet nepadeda.o lesiuka galiu ideti tik mieganciam,bet ir taip sunku,nes tuoj pabunda,o kita aki reik dengti merliuku,kuri tuoj pat nuplesia.

O taip kaip jūs čia nešiojate, akinukus arba linzę? Na akinukai tai dar dar, bet linzę kaip reiktų įdėt, neįsivaizduoju blink.gif blink.gif
Maniškė nuo metukų amžiaus akinukus nešioja, tai kažkaip didelių problemų nebuvo. Mes, tikriausiai, kaip ir visi, tikimės, kad ateityje akinukų nereikės smile.gif
Atsakyti
QUOTE(brasta @ 2008 03 18, 21:01)
Ojojoj koks vargelis... O kokio dabar amziaus?

18men.

QUOTE(ramuniuks @ 2008 03 18, 21:29)
O taip kaip jūs čia nešiojate, akinukus arba linzę? Na akinukai tai dar dar, bet linzę kaip reiktų įdėt, neįsivaizduoju blink.gif  blink.gif
Maniškė nuo metukų amžiaus akinukus nešioja, tai kažkaip didelių problemų nebuvo. Mes, tikriausiai, kaip ir visi, tikimės, kad ateityje akinukų nereikės smile.gif

taip.
Atsakyti
QUOTE(ramuniuks @ 2008 03 18, 22:29)
Mes, tikriausiai, kaip ir visi, tikimės, kad ateityje akinukų nereikės smile.gif

Mums tai sake, kad greiciausiai visa gyvenima teks nesioti, bet as siuo atveju esu optimiste ir tikiuosi, kad su laiku susitvarkys...
Atsakyti
Sveikos,
Parduodu akinių rėmelius skirtus mažiukams (minkšti, lankstūs, žaliai-geltoni). Mano sesers vaikutis nešiojo, bet jau išaugo. Jei ką sudomino, rašykit į až 4u.gif

Dar pasidalinsiu savo patirtimi ax.gif Kai man buvo 5-6 metai, gydytojai nustatė trumparegystę ir žvairumą. Išrašė akinukus. Nešiojau aš juos nelabai sąžiningai blush2.gif Kai man buvo 16 metų, pati pastebėjau, kad pradėjau gerai matyti. Ir tikrai - regėjimas buvo visiškai geras. Nors niekas tuo negalėjo patikėti, nes trumparegystė šiaip paprastai praeiti negalėjo... Tai va, pasirodo, man buvo ne trumparegystė, o asigmatizmas doh.gif Ir tai, kad aš beveik nenešiojau akinių, mane išgelbėjo, nes iš tiesų man tokių akinių, kurie buvo paskirti, nereikėjo. O vedė mane tėvai tikrai ne pas vieną gydytoją, bet visi pasitikėjo pirmine diagnoze doh.gif
Linkiu visoms mamytėms optimizmo, o vaikučiams sveikatos 4u.gif
Atsakyti
sveikutes

siandien jau po Karoso gatves okulistes
ilasino lasiukus paziurejo sako viskas gerai

nezinau ka daryti? bet va dar tokia problemele rado motorines raidos sutrikimas. gal kam yra buve?
Atsakyti
QUOTE(gabby27 @ 2008 03 28, 16:21)
sveikutes

siandien jau po Karoso gatves okulistes
ilasino lasiukus paziurejo sako viskas gerai

nezinau ka daryti? bet va dar tokia problemele rado motorines raidos sutrikimas. gal kam yra buve?

na thumbup.gif
o cia okulistas nustate?
tai jusu pediatre turi duot siuntima i ankstyvaja korekcija.kaip suprantu jums yra raumenu tonusai padideje ar sumazeje.cia viskas susije su judejimu.pas mus ta pati beda,bet mes darom masazus.
Atsakyti
QUOTE(paola @ 2008 03 28, 19:03)
na  thumbup.gif
o cia okulistas nustate?
tai jusu pediatre turi duot siuntima i ankstyvaja korekcija.kaip suprantu jums yra raumenu tonusai padideje ar sumazeje.cia viskas susije su judejimu.pas mus ta pati beda,bet mes darom masazus.

nustate neuropotologe Karoso gatvej, man ji labai patiko. paaiskino viska kas kaip. masazus mes darem vaikui 2 kartus, tik masaziste kvietemes i namus. o dabar gavom siuntima i ankstyvosios korekcijos centra. o Jus lanket ten? ka ten daro, gal kokiu patarimu. skambinau ten sako reikia tapkes sau ir ranksluosti pasiimti idomu pasidare ka ten daryt reikes

o del akyciu, tai man tas tyrimas kazkoks juokingas, negi taip galima kazka nustatyti. kazkada ejau man akiu dugna tyre, tai su kompu, o cia paziurejo ir viskas.
Atsakyti
QUOTE(gabby27 @ 2008 03 29, 09:04)
nustate neuropotologe Karoso gatvej, man ji labai patiko. paaiskino viska kas kaip. masazus mes darem vaikui 2 kartus, tik masaziste kvietemes i namus. o dabar gavom siuntima i ankstyvosios korekcijos centra. o Jus lanket ten? ka ten daro, gal kokiu patarimu. skambinau ten sako reikia tapkes sau ir ranksluosti pasiimti idomu pasidare ka ten daryt reikes

o del akyciu, tai man tas tyrimas kazkoks juokingas, negi taip galima kazka nustatyti. kazkada ejau man akiu dugna tyre, tai su kompu, o cia paziurejo ir viskas.

labukas
mes lankomes kretingoje.tapkes reikalingos,jei pati nori but su vaiku toje pacioje patalpoje,nes pvz,kretingoje patalpa yra isklota kilimu,tai juk su batais purvinaias nevaiksciosi.o ranksluostis- g.gif gal vaikuciui patiesti.ten tai turejo pacios palutes.
o pas kokia akiu gyd buvot?nes tokia pati situacija ir mum buvo.neurologe nusiunte kad paziuretu akiu dugna,o ji plika akim paziurejus pasake ,kad viskas gerai.uztat ir nemate kad vaikui igimta katarakta.
Atsakyti