Įkraunama...
Įkraunama...

Mažylių akutės,akinukai.2dalis

Mano mažė šiandien pirmą kartą užsidėjo akinukus. Su jais tikrai geriau mato, nes dabar atkreipia dėmesį į smulkias detales. Pavyzdžiui pastebėjo užrašą ant duoninės. Sunku man įsivaizduot, kad ji ankščiau neprimatė unsure.gif Aš pamiršau gydytojos paklausti kokio stiprumo jos toliaregystė, bet radau info, kad akinukai išrašomi 1 laipsniu silpnesni, tai akinukai mums paskirti +4, +4. Tai reiškia toliaregystė abiejų akyčių +5. Ir nors abiejų akyčių vienoda, mažė jau 2 mėnesius žvairavo, dėl to ir kreipėmės į okulistę, o kad blogai matė nepastebėjau unsure.gif Tik norėjau paklausti, ar normalu, kad ji su akinukais vieną akytę vis trina, spaudžia akinių stiklą? Gal kažkas ne taip?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gika: 03 vasario 2009 - 22:57
QUOTE(gika @ 2009 02 03, 23:55)
Mano mažė šiandien pirmą kartą užsidėjo akinukus. Su jais tikrai geriau mato, nes dabar atkreipia dėmesį į smulkias detales. Pavyzdžiui pastebėjo užrašą ant duoninės. Sunku man įsivaizduot, kad ji ankščiau neprimatė  unsure.gif Aš pamiršau gydytojos paklausti kokio stiprumo jos toliaregystė, bet radau info, kad akinukai išrašomi 1 laipsniu silpnesni, tai akinukai mums paskirti +4, +4. Tai reiškia toliaregystė abiejų akyčių +5.  Ir nors abiejų akyčių vienoda, mažė jau 2 mėnesius žvairavo, dėl to ir kreipėmės į okulistę, o kad blogai matė nepastebėjau  unsure.gif  Tik norėjau paklausti, ar normalu, kad ji su akinukais vieną akytę vis trina, spaudžia akinių stiklą? Gal kažkas ne taip?

Manau normalu 4u.gif , akytės turi priprast prie akinukų, maniškis ir dabar dažnai patrina, matyt, pavargsta akytės ax.gif
Atsakyti
QUOTE(plazma @ 2009 02 03, 15:59)
aciu,reiks pasiziuret optikose,nes su kontaktine lindze iseisim i bankrota  lotuliukas.gif  akiniai pigiau gaunas.

Prašau 4u.gif svarbu padėtų mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(gika @ 2009 02 02, 18:21)
Sveikos,
priimkit ir mus į savo būrį  4u.gif Perskaičiau abi temas apie akyčių problemas nuo pradžių iki galo ir tai tikrai padėjo nusiraminti ir suteikė daug info  thumbup.gif Mano pupa gimus broliui, pradėjo žvairuoti  unsure.gif Praėjusi penktadienį buvom pasirodyti gyd. Danelienei. Pupai toliaregystė, akytės būdavo įtemptos ir dėl to sužvairavo  verysad.gif Taigi išrašė akinukus ir reikia tikėtis, kad jie padės ištaisyti žvairumą. Rytoj važiuojam paimt akinukų, labai neramu kaip ji prie jų pripras. Jai 2,5 metų, tai gal jau supras kad su jais geriau mato ir nešios  g.gif Žodžiu, dabar neramu ir kyla daug klausimų, tikiuosi su jumis kartu bus lengviau susigyventi su akinukais  ax.gif

Sveika 4u.gif
Viskas bus gerai. Su laiku pripras. O šita gydytoja thumbup.gif . Jūs gerose rankose.

QUOTE(Meda01 @ 2009 02 02, 23:25)
Laba 4u.gif ,
mes jau po Žukausko, nu ką situacija išlieka tokia pati, džiaugiuos, bent jau, kad nėr pablogėjimo, apžiūrėjo su visais stikliukais lotuliukas.gif , sakė nervas vystosi ar kažkas pan. sunkiai susigaudau jo terminologijoj doh.gif, jo nuomone apie 90  proc. turim tikimybės susitvarkyti su savo blogąja akyte ir galbūt akinukus išmesti, bet tas dar labai labai toli ax.gif. Kol kas reikia labai daug dirbti, o tai reiškia intensyviai dengti gerąją akytę, kad kuo labiau dirbtų blogoji, o tai jaučiu bus labai sunku, nes tik uždedu akinukus su matiniu stiklu, iškart meta doh.gif. Nuramino, kad jis tikrai neblogai mato ir su bloga akyte, nors aną kart abejojo ax.gif. Tai va toliau nešiojam akinukus ir vėl eisim po 4 mėn 4u.gif . Pas mus toliaregystė +2 ir +6 doh.gif, visa laimė, kad anksti akinius užsidėjom, o tai galėjo vaikas ir sužvairuot su tokiom skirtingom akim doh.gif

Smagu girdėti...
Atsakyti
QUOTE(dziugga @ 2009 02 03, 13:46)
mano sūnui +2 ir +2.tai daktarė sakė,kad į normas telpa.nors man tai įtartina.grįšiu į Lt ir reiks daktarams vėl rodyt.

vakar buvau pas akiu gyd, tai uzklausiau, sake, kad kudikiams toliaregyste iki +3 yra norma smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Žydriausia @ 2009 02 05, 14:51)
vakar buvau pas akiu gyd, tai uzklausiau, sake, kad kudikiams toliaregyste iki +3 yra norma smile.gif

aciu 4u.gif nuraminai.
Atsakyti
QUOTE(Meda01 @ 2009 02 04, 09:19)
Manau normalu 4u.gif , akytės turi priprast prie akinukų, maniškis ir dabar dažnai patrina, matyt, pavargsta akytės ax.gif

Ačiū už atsakymą 4u.gif jau nebetrina thumbup.gif tik tie akinių "nosiukai" nuspaudžia pupos nosį. Skaičiau senesnėj temoj, kad mamos klijuoja pleistrą kad nespaustų. Tai jį reikia klijuoti ant vaiko nosies, ar ant "nosiukų" ax.gif ? Bet tikriausiai oda vėliau pripras ir neberaudonuos?

QUOTE(brasta @ 2009 02 04, 22:49)
Sveika  4u.gif
Viskas bus gerai. Su laiku pripras. O šita gydytoja  thumbup.gif . Jūs gerose rankose.

Mano mama primygtinai prašė eiti pas Danelienę, nes mano sesuo iki 15 metų nešiojo akinukus ir Danelienė buvo vienietelė gydytoja kuri nustatė teisingą diagnozę thumbup.gif Vaikščiosim pas ją, nors aš pupą dar ir pas Žukauską užrašiau ax.gif
Atsakyti
QUOTE(gika @ 2009 02 05, 15:55)
Ačiū už atsakymą  4u.gif jau nebetrina  thumbup.gif tik tie akinių "nosiukai" nuspaudžia pupos nosį. Skaičiau senesnėj temoj, kad mamos klijuoja pleistrą kad nespaustų. Tai jį reikia klijuoti ant vaiko nosies, ar ant "nosiukų"  ax.gif ? Bet tikriausiai oda vėliau pripras ir neberaudonuos?

Juk kai akinukus pagamina visada uždeda vaikui pažiūri ar gerai,žinoma jei vaikas mažiukas nepasakys kas ne taip smile.gif bent mums jei pradeda spausti kur ar krenta truputi aš pati neapsimu lankstyti schmoll.gif o nunešu kur gaminom pakviečia meistrą ir patvarko kaip turi būti,o beto už tai ir mokėti nereikia thumbup.gif
Ir šiaip apvertus akinukus kojelėm aukštyn matosi ar neisiklaipę akinukai ir jei taip nuneši ir ištiesina,ar palenkia jei reikia thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(deika @ 2009 02 03, 16:32)
user posted image    user posted image

Gal dabar aiškiau  mirksiukas.gif

As ir nupirkau savo mergytei. thumbup.gif Tik forma truputi kita. Nes musu akinukai maziukai. Kainavo 7 lt.
Atsakyti
QUOTE(Vkr @ 2009 02 08, 16:00)
As ir nupirkau savo mergytei.  thumbup.gif  Tik forma truputi kita. Nes musu akinukai maziukai.  Kainavo 7 lt.

labukas
as tai 20lt mokejau,bet jie nekimba prie matinio stiklo doh.gif nu kur dabar ji det.o pardaveja sako,kad kimba prie bet kokio stiklo.as nebuvau paemus akinuku,tai neisbandziau optikoj.o dar ir cekio neturiu.nu kazka reiks bandyt prigalvot.
Atsakyti
o nuo kada jau skiria akinukus? g.gif dabar klijuojam akytes mazei, bet sake kad galbut puses metu kai bus skirs akinukus koreguojanciu, kazi kaip puses metu vaikas tuos akinukus deves? g.gif nors klijuoti irgi ner labai fain g.gif
Atsakyti
QUOTE(Žydriausia @ 2009 02 17, 01:48)
o nuo kada jau skiria akinukus? g.gif  dabar klijuojam akytes mazei, bet sake kad galbut puses metu kai bus skirs akinukus koreguojanciu, kazi kaip puses metu vaikas tuos akinukus deves? g.gif  nors klijuoti irgi ner labai fain g.gif

Tai ir skiria panašiai nuo pusės metų akinukus. O dėl nešiojimo, tai sunku pasakyt- vieni vaikai juos ima nuo akių, kiti lengvai susitaiko su pasikeitimais mirksiukas.gif
Atsakyti