Įkraunama...
Įkraunama...

Mažylių akutės,akinukai.2dalis

QUOTE(Dudute @ 2009 01 21, 18:53)
Kur buna kitokiu pirkti g.gif  Mastau, jei reikes keist stiklus, tai tikrai bandysiu keist ir remelius. Nu net merginom savo sumokeciau, kad tik jos juos nesiotu, ale ne velnio biggrin.gif

Mes Regoj užsisakinėjam. Antrąkart tai buvom jų ofise ir labai maloniai kažkokia vadybininkė siūlė įvairiausius variantus. Kaip tik jie buvo užsakę vaikiškų rėmelių (rodė kataloguose), bet mums tiko tie jos pasiūlyti nuo saulės, tai ir nebelaukėm, kol gaus tuos užsakytuosius.
Atsakyti
QUOTE(brasta @ 2009 01 21, 18:28)
Dudute, mūsų pirmieji akinukai, kuriuos sulaužė per 2 mėn., tokie...
user posted image

user posted image

O dabartinių mūsų akinukų paskirtis buvo nuo saulės, bet mums tie rėmeliai idealiai tiko, tai išėmė anuos stikliukus ir dėjo mūsiškius. Jie tokie plastmasinai, visiškai lengvučiai. Neseniai vėl keitėm stikliukus, bet rėmelius palikom tuos pačius. Štai jie su visu modeliu...
user posted image

user posted image
Abeji mūsų akinukai be jokių gumelių. Būna kartais, kad nenori nešiot ir meta šalin, bet šiaip jau įpratęs. Vakarais net supyksta, kai nuimu prieš miegą... rėkia akiai... Kartais užklijuotą akį pats nulupa ir akinius atgal užsideda...

Va, mūsų tokie patys kaip pirmoj foto ir mum jie thumbup.gif , buvo vieną kart sulaužęs po mėnesio nešiojimo, bet pakeitė nemokamai smile.gif , o pirkom fielman'e ax.gif
Atsakyti
Laba diena visoms 4u.gif

Kreipiuosi pas Jus pagalbos, mano dukrytei tik pradėjus lankyti darželį, nuolat pradėjo rausti ir ašaroti akytės. Gydytoja pasakė, jog tiesiog gali būti jautrios akytės g.gif Bet man kažkaip labai neramu unsure.gif Gavome jau siuntimą pas okulistą, važiuosime tikrintis, tačiau Jūsų nuomone, kokios gali būti priežastys...Nes galvojau, jog nuo pūkinės pagalvytės darželyje, nunešėm savo pagalvę, bet šiandien vėl pastebėjau, kad akytės ašaroja doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Meda01 @ 2009 01 22, 11:05)
Va, mūsų tokie patys kaip pirmoj foto ir mum jie thumbup.gif , buvo vieną kart sulaužęs po mėnesio nešiojimo, bet pakeitė nemokamai smile.gif , o pirkom fielman'e ax.gif

Iš tikrųjų tai mūsų irgi praktiškai po mėnesio sulaužė. Jis nusiimdavo ir specialiai pusiau lenkdavo, nes tuomet išlėkdavo stikliukai ir būdavo smagu... lotuliukas.gif Dar mėnesį kažkaip vis kantriai tuos stiklus priklijuodavom, kol ir tai padayti pasidarė nebeįmanoma...
Kažkaip net nepagalvojom, kad gali pakeist, nes pats sulaužė... O antrus rinkomės kitokius, nes tie jau buvo lyg mažoki... ties smilkinukais gal šiek tiek spaudė.
Papildyta:
QUOTE(ingere @ 2009 01 22, 11:48)
Laba diena visoms  4u.gif

Kreipiuosi pas Jus pagalbos, mano dukrytei tik pradėjus lankyti darželį, nuolat pradėjo rausti ir ašaroti akytės. Gydytoja pasakė, jog tiesiog gali būti jautrios akytės  g.gif Bet man kažkaip labai neramu  unsure.gif Gavome jau siuntimą pas okulistą, važiuosime tikrintis, tačiau Jūsų nuomone, kokios gali būti priežastys...Nes galvojau, jog nuo pūkinės pagalvytės darželyje, nunešėm savo pagalvę, bet šiandien vėl pastebėjau, kad akytės ašaroja doh.gif

Manau, kad okulistė tau tiksliausiai į šitą klausimą atsakys.
Atsakyti
QUOTE(ingere @ 2009 01 22, 10:48)

Kreipiuosi pas Jus pagalbos, mano dukrytei tik pradėjus lankyti darželį, nuolat pradėjo rausti ir ašaroti akytės. Gydytoja pasakė, jog tiesiog gali būti jautrios akytės  g.gif Bet man kažkaip labai neramu  unsure.gif Gavome jau siuntimą pas okulistą, važiuosime tikrintis, tačiau Jūsų nuomone, kokios gali būti priežastys...Nes galvojau, jog nuo pūkinės pagalvytės darželyje, nunešėm savo pagalvę, bet šiandien vėl pastebėjau, kad akytės ašaroja doh.gif

greiciausia cia alergija.juk darzelyje dar ir kilimu yra.
pas mus nei kilimu,nei pagalviu pukiniu,o alergija meta matyt nuo dulkiu.
patarciau dar nueit pas alergologa.
Atsakyti
QUOTE(brasta @ 2009 01 22, 14:15)
Iš tikrųjų tai mūsų irgi praktiškai po mėnesio sulaužė. Jis nusiimdavo ir specialiai pusiau lenkdavo, nes tuomet išlėkdavo stikliukai ir būdavo smagu... lotuliukas.gif Dar mėnesį kažkaip vis kantriai tuos stiklus priklijuodavom, kol ir tai padayti pasidarė nebeįmanoma...
Kažkaip net nepagalvojom, kad gali pakeist, nes pats sulaužė... O antrus rinkomės kitokius, nes tie jau buvo lyg mažoki... ties smilkinukais gal šiek tiek spaudė.
Papildyta:
Manau, kad okulistė tau tiksliausiai į šitą klausimą atsakys.

QUOTE(plazma @ 2009 01 22, 14:37)
greiciausia cia alergija.juk darzelyje  dar ir kilimu yra.
pas mus nei kilimu,nei pagalviu pukiniu,o alergija meta matyt nuo dulkiu.
patarciau dar nueit pas alergologa.

Ačiū už patarimus. Būtinai apsilankysime pas okulistą, nes jau esame užsirašę. Žiūrėsim, ką pasakys. Apie alergologą irgi mąstau, nes jau nebežinau ir ką galvoti, kodėl akytės ašaroja. Šiaip gydytoja buvo skirusi lašiukus, bet prieš tai buvo ryškus traiškanojimas. Dabar nuolat kartojasi tik ašarojimas.
Atsakyti
QUOTE(ingere @ 2009 01 22, 11:48)

Gal kazkam alergiska, as ir pagalvociau, kad galetu buti nuo patalynes
Atsakyti
labas smile.gif mano mazylio akytes taisosi,dabar +2,5 ir +3,bet visiskai nebenesioja akinuku g.gif anksciau jau visai nemazai su jais isbudavo ir pats dedavosi,bet kas cia dabar pasidare,vos uzdedu iskart numeta doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Jovila @ 2009 01 22, 21:51)
labas smile.gif mano mazylio akytes taisosi,dabar +2,5 ir +3,bet visiskai nebenesioja akinuku g.gif anksciau jau visai nemazai su jais isbudavo ir pats dedavosi,bet kas cia dabar pasidare,vos uzdedu iskart numeta doh.gif

Tai thumbup.gif .Tai gal jam akinukai nebetinka... gal be jų jis geriau mato... O ką gyd. sako?
Atsakyti
QUOTE(brasta @ 2009 01 26, 02:38)
Tai  thumbup.gif .Tai gal jam akinukai nebetinka... gal be jų jis geriau mato... O ką gyd. sako?

na gydytoja israse silpnesnius akinukus po viena dioptrija nueme,bet vis tiek nenori nesioti doh.gif akutes nezvairuoja gal nieko nenutiks jei nenesiosim g.gif liepe pasirodyti po triju men.,o jei nenesios tada anksciau rolleyes.gif
Atsakyti
Sveikutes,
na va mes jau po Zukausko apziuros. Kaip ir maniau jis patvirtino Kairienes diagnoze. Na ka stojam i akiniuku kluba ir mes biggrin.gif Po truputi jau baigiu susitaikyti su tais akinukais. Beje jau isgirdau is kai kuriu zmoniu, kad mano vaikas juokingai atrodo. Sirdyje truputi isizeidziau. Zinoma, kai kurie sako, kad su akinukais net ir grazesne. O tai zinoma mane dziugina smile.gif Na bet svarbiausia, kad ji geriau matytu. Ir viliuosi, kad ateiti regejimas pageres ir atsisveikinsim su akinukais.
Atsakyti
QUOTE(zilvine @ 2009 01 15, 16:40)
Viskas prasidejo kai musu "spurgytei" buvo apie 2 men. Pastebejau, kad desine akyte yra kitokia. Aisku, namuose panika...gydydojai, o jie kaip dazniausiai buna nuo saves pas koki kita - pediatre, neurologe, akiu gyd.,poliklinika, Northway centras. Diagnoze- ? Palankykit masazus, pagerkit vitaminus ir laukim, tikrai pageres. Masazu keli kursai, vitaminai geriami, o situacija nesikeicia... Ir tiesiog kai dukrytei jau buvo 6 men.,artejo Nauji metai, o as viena vakara skaitinejau zurnala "Tavo vaikas", pasitaike straipsnis apie viena dabar jau zinoma mama, is TV projektu. Ji pasakojo apie savo sunu ir jo akyciu problemas. Skaitau ir sirdy tokia nuojauta, ar tik nebus ir maniskei tas pats... Gydytoja E.Danieliene ta patvirtino - paralyzuoti akyte i virsu keliantys raumenukai. Deja, tai visam gyvenimui, nes paralyzius,kaip zinia, kol kas nepagydomas. Galimas tik estetinis pakoregavimas. Dabar musu dukrytei jau 2,5 metuku. Gyd. V.Zukauskas jau yra atlikes 2 operacijas, persodinti raumenukai, keista ju kryptis ( busiu visada dekinga siam gydytojui) ir, jo manymu, dar ne pabaiga. Ateity galbut laukia ir voko pakelimo operacija. Dabar jau 2 metai kai klijuojam kasdien akytes po 3 val.pakaitom. Akinuku dar nenesiojam, regejimas geras, bet ateity yra tikimybe, kad bus trumparege. Paprastas zmogus gatveje tikriausiai ir nepastebetu, kad akytes truputi skirtingos, taciau i akis krenta siek tiek pakrites akies vokas (nes tas pats raumuo inervuoja ir voko pakelima) bet ir tai priklauso nuo zvilgsnio, jo krypties. Kartais atrodo lyg niekur nieko, o kartais ... ypatingai jei yra temperaturos, tada net termometro imti i rankas nereikia - akyte beveik neatsimerkia. Zinot, kas man sunkiausia, o gi karts nuo karto i galva lendancios ikyrios mintys, ka mergaite tures iskest pvz. mokykloje, vaikai tiesmukiski, impulsyvus, megsta tyciotis, "lipti ant ten kur skauda"...
              Toks gyvenimas. Vieniems maziau, kitiems daugiau.

labai oanasiu ir musu situacoija, vienos akytes vokas pakrites, tai plysys atrodo mazesnis, labiausiai krenta i akis kai buna pavargus arba jau pries miega, kiek tos toliaregystes neuzfiksavau, bet maniske zvairuoja verysad.gif buvom pas gyd zukauska 3 men, tai dabar iki 6 men liepe klijuot akyte, klijuojam, bet zvairumas nedingsta verysad.gif , tai va vasario pabaigoj eisim vel konsultacijai ir tikriausiai gausim nesiot koreguojancius akinukus. Zilvine, o jums ta operacija buvo del zvairumo, ta prasme zvairumas del to, kad raumenukai paralyzuiti, ar tai kazkaip kitaip pasireiskia g.gif o voko pakelimo operacija? ji pvoka pakelia pilnai ar tik is dalies? g.gif na mums dar turbut viskas pries akis, nes ta akyte man kliuvo nuo gimimo, 3 savaites jos beveik neatmerke, o kai atmerke, plysys buvo zenkliai mazesnis, po veliau islindo ir zvairavimas verysad.gif
Atsakyti