Įkraunama...
Įkraunama...

Mažylių akutės,akinukai.2dalis

QUOTE(lely @ 2008 07 15, 12:05)
eiguliuose. as jau pasiemus pazyma is akiu daktares, nes sake kad jos reikia norint i ta darzeli, tik vis neprisiruosiu eiles uzsiimti, nes dar tiksliai nezinau nuo kada jau vesiu i darzeli.

Mes jau savaitele keliaujam i "Vytureli" tiesa ten tikrai nevisi su akinukais ,lopselyje tik trys is12 smile.gif .

QUOTE(Dudute @ 2008 07 15, 22:24)
Ech, o kodel ne Silainiuose. Reikes ir man paklaust gydytojo del pazymos, nors dabar eisim tik sausi.
Beje, siandien buvom, tai K pasilpnins akinius, bet ko gero vis vien reikes operuotis, o V panasu i tai, kad issikoreguos akinukais. Tai va tokios naujienos

mes is Sargenu vaziuojam mirksiukas.gif
QUOTE(armi06 @ 2008 09 06, 22:59)
gal zinot ar gali 6men vaikuciui nustatyti zvairuma, nes sako kad iki metu tai normalu. nes va maniskis anksciau nieko nebudavo o dabar pastebejau zvairuoja truputi ir viena akyte daugiau kita maziau, ar verta eiti pas gydytoja ar ne nes akinuku tokie maziukai juk nenesioja  g.gif

manau gali ,ir mums buvo nuo 6 men akinukai prirasyti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Neringučia 777: 07 rugsėjo 2008 - 13:39
QUOTE(armi06 @ 2008 09 06, 20:59)
gal zinot ar gali 6men vaikuciui nustatyti zvairuma, nes sako kad iki metu tai normalu. nes va maniskis anksciau nieko nebudavo o dabar pastebejau zvairuoja truputi ir viena akyte daugiau kita maziau, ar verta eiti pas gydytoja ar ne nes akinuku tokie maziukai juk nenesioja  g.gif

imanoma viskas,ir akinukus gali nesioti,nes mes patys juos turim nuo 7men.tik ju nenesiojam,nes lb skiriasi dioptrijos.

Atsakyti
QUOTE(armi06 @ 2008 09 06, 21:59)

As tai siulyciau butinai apsilankyti pas gydytoja. Juk paciai bus ramiau.
Mes tokio amziaus ir ejom, nes taip pat pastebedavau, kad kartais pazvairuoja viena akyte. Nustate toliaregyste ir astigmatizma ir nuo 8 men. nesiojam akinukus.
Jums, aisku, linkiu isgirsti pacias geriausias zinias.
Atsakyti
Sveikos, mamytės,
mano didziajai pupai vietinė gydytoja nustatė astigmatizmą ir truputi neprimato į tolį, tai dabar vaziuosim į Kauno klinikas. Bet kazkur skaičiau, kad astigmatizmas iki 0.5 D dažnai pasitaiko vaikams. Keisčiausia tai ,kad abu su vyru nešiojam akinius, o pupai tai labai gražu (aišku, kol dar vaikai neerzino). Vaikai linkę mėgdžioti tėvų žiūrėjimo įpročius, tai labai tikiuosi, kad kitos gydytojos nuomonė skirsis....
Atsakyti
Sveikos mamytes,

Dukrytei 3 men. ir man ji lyg zvairuoja. Kartais lyg nieko. Kazin ar cia tas kudikiu zvairumas ar jau rimta problema? Gal kas esat susidure? Nuo kokio amziaus gali gydytojai diagnozuoti zvairuma ar kitas akyciu ligas?
Gavau siu ntima pas akiu gydytoja tik dar laukiu vizito ax.gif
Atsakyti
QUOTE(daivine @ 2008 09 10, 13:23)
Sveikos mamytes,

Dukrytei 3 men. ir man ji lyg zvairuoja. Kartais lyg nieko. Kazin ar cia tas kudikiu zvairumas ar jau rimta problema? Gal kas esat susidure? Nuo kokio amziaus gali gydytojai diagnozuoti zvairuma ar kitas akyciu ligas?
Gavau siu ntima pas akiu gydytoja tik dar laukiu vizito ax.gif

labukas
siaip kudikiai gali zvairuoti iki 6men,jei tas tesiasi ilgiau,reiktu sunerimti.bent jau mums taip sake akiu gydytojai.
Atsakyti
QUOTE(armi06 @ 2008 09 06, 22:59)

Mums zvairumas nustatytas nuo 5 menesiu. Ir akinukus turim... Tik beda, kad niekaip mano merginos ju nenesioja. As jau prarandu vilti, kazkaip juos uzkabinti- vos tik akiniai ant akiu, iskarto juos plesia unsure.gif Nebezinau, ka ir bedaryti, kad tik juos nesiotu g.gif
Atsakyti
Sveikos, mamos, grizom siandien po savo pirmo apsilankymo pas okulista... Jauciuosi biski sutrikusi, nes gydytoja nebuvo nusiteikusi nieko aiskinti, tik pasake "kol kas akiniu nereikia, turetu matyt gerai, bet toliaregyste ant normos ribos. Ateikit po puses metu".

Girdejau, kad visi vaikai gimsta toliaregiai, bet idomu, kiek yra ta norma 2 metu vaikui? Mums OD H 2,5, o OS - H 2,0. Gal kas gali pokomentuoti, ka tai reiskia?

Ar tai jau reiskia, kad mano vaikas jau dabar nemato idealiai ir kad jam ateity reikes akinuku?

Labai prasau patarkite, net skaudu, kad is gydytojos nieko nepavyko ispesti... ji sake man nesigilint i medicinines problemas... Bet man neramu... nes nelikau tikra, kad vaikas mato ir matys gerai. lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Atlantida: 15 rugsėjo 2008 - 13:14
QUOTE(Atlantida @ 2008 09 15, 14:10)
Sveikos, mamos, grizom siandien po savo pirmo apsilankymo pas okulista... Jauciuosi biski sutrikusi, nes gydytoja nebuvo nusiteikusi nieko aiskinti, tik pasake "kol kas akiniu nereikia, turetu matyt gerai, bet toliaregyste ant normos ribos. Ateikit po puses metu".

Girdejau, kad visi vaikai gimsta toliaregiai, bet idomu, kiek yra ta norma 2 metu vaikui? Mums OD H 2,5, o OS - H 2,0. Gal kas gali pokomentuoti, ka tai reiskia?

Ar tai jau reiskia, kad mano vaikas jau dabar nemato idealiai ir kad jam ateity reikes akinuku?

Labai prasau patarkite, net skaudu, kad is gydytojos nieko nepavyko ispesti... ji sake man nesigilint i medicinines problemas... Bet man neramu... nes nelikau tikra, kad vaikas mato ir matys gerai.  lotuliukas.gif

OD yra desine akis, OS- kaire. H reiskia toliaregyste. Na o skaiciukai, be abejo, dioptrijas.

Nukopinu viena istraukele

2—4 metų vaikams didesnė kaip 3,0 D toliaregystė koreguojama akiniais su išgaubtais stiklais, kuriuos reikia nešioti visą laiką. Stiklai ski­riami 1,0 D silpnesni už nustatytą toliaregystę. Akinius uždėti rekomenduojama dar nenustojus veikti atropinui, nes dėl akomodacijos spazmo vėl atsiranda slaptoji toliaregystė, ir paskirti akiniai atrodo netinkami.

O placiau pasiskaityk cia.
http://www.akiuklini...es/toliaregyste
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo brasta: 15 rugsėjo 2008 - 19:26
QUOTE(brasta @ 2008 09 15, 19:14)
OD yra desine akis, OS- kaire. H reiskia toliaregyste. Na o skaiciukai, be abejo, dioptrijas.
Nukopinu viena istraukele

2—4 metų vaikams didesnė kaip 3,0 D toliaregystė koreguojama akiniais su išgaubtais stiklais, kuriuos reikia nešioti visą laiką. Stiklai ski­riami 1,0 D silpnesni už nustatytą toliaregystę. Akinius uždėti rekomenduojama dar nenustojus veikti atropinui, nes dėl akomodacijos spazmo vėl atsiranda slaptoji toliaregystė, ir paskirti akiniai atrodo netinkami.
O placiau pasiskaityk cia.
http://www.akiuklini...es/toliaregyste

Aciu, daug kas aiskiau... smile.gif Taip supratau, kad toliaregyste neturetu progresuoti, tikiuos, taip ir bus... 4u.gif
Atsakyti
labas
o gal kuri zino ka sita reiskia:V OU neistiriamas del mazo amziaus.R placiu vyzdziu OD=H 12,0D-13,0D OS=M 2,0-3,0D g.gif
Atsakyti
Sveikos, mamytės. Mano pana nebemažytė, 11 metų, ėjom pas gydytoją Kalniečių poliklinikoj, tai rado, kad viena akis -0,5, išrašė lašiukų, tipo, lašinkit mėnesį, paskyrė mankštas, į kurias eiti negalim dėl pamokų tvarkaraščio, bet nieko nei paaiškino, ką tos mankštos ir tie lašiukai daro, ar jos efektyvios, ar verta gaišti laiką. Aš pati esu trumparegė, ką išbandė tėvai, niekas nepadėjo, normalus regėjimas negrįžo. Gal kas turit kitokios patirties? Ar įmanoma trumparegystę sustabdyti mankštomis?

Gal galite parekomenduoti kokį okulistą, kuris privačiai konsultuotų vaikus Kaune?

Ačiū 4u.gif
Atsakyti