Įkraunama...
Įkraunama...

kas gali būti? Lupasi delnų ir padukų odelė

Mano sunui 6m.mums ir buvo pakilusi temperatura, (vakare) ryte atsikelem jokiu berimu zymiu nebuvo, po to vakare pastebejau kad isbertas pilvas ir nugara,pagalvojau kad prakaitine ir patepiau bepanteno tepalu ryte atsikelem paberimas buvo dar stipresnis,praejus keloms valandoms tiesiog akyse berimas apeme visa kuna,rankos buvo visos grubletos, greitai nuvezeme i greitaja nes karstis nebuvo visiskai nukrites pasake kad kazkoks virusas, liepe tepti oda drekinanciais kremais ir israse tavegyl,kad neniezetu, jokio koto gydymo nespakyre,ant rytojaus atsirado berimas ant liezuvio,atsirado ant kaklo guziukai(padidejo limfazgiai),pati itariau skarlatina, nieko nelaukus nuveziau vaika, pas gydytoja musu gydytojos nebuvo tai prieme kita,ji paziurejus i vaiko rankas drasiai pasake kad cia dilgeline, o i mano klausimas apie skarlatina jai sukele juoka, ir pasake, kad sia liga jau seniai lietuvoje niekas neserga, ir atseit ji nemato avietinio liezuvio(nors man jis pasirode toks ir yra, is raudonumo net dege, ir buvo isbertas)suleido vaistu nuo dilgelines,sake iki rytojaus turetu sumazet berimas, is ryto atsikeliau, ne trupucio nebuvo praeje, todel is anksto ryto vykome pas savo daktare ji pasake atopinis dermatitas,liepe ir toliau drekinti oda,cia isprovokuota alergija, reikia pasiziureti ka valgome......grizusi interneta radau gad nuo atopinio dermatito padeda juros druskos vonios, bet jos tinka tik nuo triju metu,taigi nusprendziau pabandyti,kai ismaudziau vaika pradejo odele nueiti rievem nuo slaunu, o is ryto pradejo luptis nuo padu,delniuku pirstu atsivere zaizdos taip prasikankinome dar savaite bet atsirasdavo vel naujas berimas ant slaunu,jau nebezinojau kur kreiptis, veziau vaika privaciai,daktare kruopsciai apziurejus, pasake kad cia tikriausiai buvo skarlatina......bet nemacius ligos pradzioje kaip vaikas atrode to patvirtinti negalinti,israse vaistu stiprinanciu imunine sistema dar mazinanciu padidejusius limfazgius,viskas lyg ir praejo, bet dabar po dvieju menesiu, uzgule nosi negali prakvepuoti,kosulys atsirado, gerkle visa uztinusi,vedem pas daktarus , sako tikriausiai vel alergine reakcija i maista,prirase vel vaistu atsisakeme pieno, sokolado,vistienos,fermentinio surio, ir liepe stebeti,jei nepraeis per menesi reikes atsisakyti produktu su kvietiniais miltais......bandem darytis kraujo tyrima, kur parodo kuriems maisto produktams esi alergiskas ,bet nepavyko paimti is jo kraujo.
Atsakyti
Laba diena, man panasu, kad turejot hand foot and mouth disease. Suveskit i google sita angliskai ir ismes gan nemazai info. Lietuviskai galit neiieskot, nes nera nieko. Si liga gan populiari velyva rudeni ir pavasari uk ir airijoj, lietuvoj kaip ir nera jos, nors ka gali zinot. Vaikai uzsikrecia vieni nuo kitu. Pirmi pozymiai auksta temperatura, isbertos pagrinde rankos su kojom, ypac padukai ir delniukai. Kita diena gerklej atsiranda zaizdeles su krausosruva, lyg siek tiek kruvinos atrodo, vaikas atsisako valgyt kas rugstu, suru, astru, geriausiai pieniski produktai tinka, vesus, ne karsti ir ne silti. Labai sunkiai mes sia liga persirgom su dukrelem, as taip pat paslika gulejau kelias dienas, manes neisbere, tik burna zaizdota visa buvo. Daktare cia irgi nesuprato, kas yra, pati issiaiskinau. Pagrindinis skirtumas nuo paprasto gerkles uzdegimo ar skarlatinos ar dar ko, tai tos kruvinos zaizdeles. Bet jos laikosi tik 2 dienas. Tam sezonui igyjamas imunitetas, bet kitais metais vel galima susirgt. Dabar manau jums kazkas kita smile.gif
Atsakyti
Sveikos,

Papasakosiu kaip mums praėjo skarlatina. Vieną vakarą pakilo tempa iki 37,7 skundės gerklės skausmu, sunkiai rijo. Kitą dieną tempa kilo iki 38,7, skaudėjo gerklę, galvą, kaklo limfmazgiai buvo stipriai padidėję todėl labai skaudėjo ryjant ir bijojo garsų, ir šiaip viskas buvo panašu į anginą. o trečią dieną visą vaiką išbėrė tokiais mažais spuogeliukais, bėrimas kiek panašus į tridienę karštinę, nes pilvas ir nugara tai poodiniu bėrimu buvo nuberti, tik veidukas buvo ryškiai raudonas, toks kaip patinęs, o nosis buvo balta, delniukai ir padukai buvo išberti, panašūs į žąsiuko odelę, tokie šiurkštūs. o liežuvis buvo apneštas baltom apnašom. temperatūra sukilo virš 39,5.
kai nuvažiavo į ligoninę padarė kraujo tyrimus kurie parodė labai didelį uždegimą. skyrė penicilino ir po dienos temepratūra nukrito. Liežuvis pasidarė panašus į avietę, buvo labai raudonas ir ryškiai matėsi balti maži taškeliai, bėrimas laikėsi dar tris dienas. o va dabar lupasi pirštukų odelė. tiesiog kaip popieriukas vyniojasi nuo pirštelių.
Tiesa visi stebėjosi kaip skiepytas vaikas gali sirgti tokia liga. ir labai nenoriai gydytojos pripažysta šią ligą, geriau linkę nurašyti ant alergijų įvairiausių ir kitokių biesų. Nes turi pranešti darželiui ir kitom institucijom kad yra tokių susirgimų. Šiaip gydymas šios ligos tikrai paprastas jei liga nesikomplikuoja. Reikia tik penicilino grupės antibiotikų, o kai pradeda luptis oda ją gausiai drėkinti riebiais kremais.
Bet ačiū dievui mažasis brolis neužsikrėtė. Šiaip labai bjauri liga ypač pirmom dienom kai nesupranti koks biesas vaikui daros.
Visiem sergantiem linkime greičiau pasveikti biggrin.gif
Atsakyti