Įkraunama...
Įkraunama...

kas gali būti? Lupasi delnų ir padukų odelė

Ir as su savo vaikucio bedomis. ziuriu kad vienos rankos nykscio odele maniskis irgi baigia nulupti (kiti pirstai tame tarpe ir koju sveiki). Bet ta odele tokia kaip atsoksta, as ja vis pakerpu o ji vis toliau po kiek laiko atplysta. Nesuprantu kas cia darosi. Pries pusantros savaites vaikas pora deinu karsciavo (buvo pasigaves virusa), liezuvis is pradziu buvo baltom apnasom, po to avietinis (kaip ir budinga skarlatinai). Bet kad nebuvo jokiu berimu. g.gif Ir galvoju gal luptusi ne vienas pirstas , o daugiau, zodziu nezinau ka ir daryti.
Atsakyti
paskaičiau čia komentarus ir kaži - nejaugi ir maniškei skarlatina buvo nors jokio pabėrimo, avietinio liežuvio nebuvo. tik prieš dvi savaites sirgo gripo (taip įtarė gydytoja), nes buvo aukšta temperatūra, skaudėjo gerklę, galvą, pilvą, kosėjo, šiek tiek paburkę limfmazgiai kakle.
Visai realu kad skarlatina, nes daržiuke ji vaikščiojo.
prieš savaitę pastebėjau kad kojos vienas pirštukas, prie odos - lupasi. vakar pastebėjau kad visi kojų pirštai lupasi, o nuo rankų pirštų odelė irgi nusilupusi (tik mergaitė jau pati nuplėšusi tas odeles ir jų nesimato, tik gerai įsižiūrėjusi matosi kad odos spalva ryškesnė kur nuplėšta)
na,. bet nejaugi pediatrė nebūtų pamačiusi kad tai skarlatina. lankomės jau dvi savaites pas ją kas kelias dienas.
šiandie kai parodėm pirštelius, tai gydytoja pasakė kad turbūt buvo suprakaitavusios kojos, kai dabar einam į lauką ir šiltai prirengiam. naudoti kremą kad suminkštėtų odelė ir lengviau nusiimtų
Atsakyti
Mano mažiui lupasi odytė aplink kojų nagučius, bet gydytoją ligos neranda. Riebesniu kremuku, sako, pasitepkit, Bet jie nepadeda....
Atsakyti
QUOTE(o-zone @ 2011 02 19, 20:53)
Mano mažiui lupasi odytė aplink kojų nagučius, bet gydytoją ligos neranda. Riebesniu kremuku, sako, pasitepkit, Bet jie nepadeda....

ta pati problema ir pas mus, kiek zinau reikia tepti arbatmedzio alejum tarp pirscius.
Atsakyti
O mums pradėjo luptis padukų odelė ir nesuprantu dėl ko... reiks užrašyti pas gydytoją, kad duotų siuntimą pas dermatologą, nnes nesuprantu nuo ko...
Atsakyti
Mums ta pati problema... ir eisim konsultacijai. Tai jei ką naujo pasakys - parašysiu...wink.gif
Atsakyti
QUOTE(jolax @ 2011 02 14, 17:50)
Ir as su savo vaikucio bedomis. ziuriu kad vienos rankos nykscio odele maniskis irgi baigia nulupti (kiti pirstai tame tarpe ir koju sveiki). Bet ta odele tokia kaip atsoksta, as ja vis pakerpu o ji vis toliau po kiek laiko atplysta. Nesuprantu kas cia darosi. Pries pusantros savaites vaikas pora deinu karsciavo (buvo pasigaves virusa), liezuvis is pradziu buvo baltom apnasom, po to avietinis (kaip ir budinga skarlatinai). Bet kad nebuvo jokiu berimu. g.gif Ir galvoju gal luptusi ne vienas pirstas , o daugiau, zodziu nezinau ka ir daryti.

MUms jau viskas tvarkosi-pradejau duoti zuvies taukus, kuri laika tepiaus pirstukus riebiu exepial kremu
Atsakyti
Mano posuniui tokia problema pastebejom, tai patepiau vakar boro tepalu, siandien kaip ir geriau situacija
Atsakyti
As vakar nagiukus karpiau, tai apie nykscius nusilupinjus, pamaniau, gal burnelej palaike, primirko odele ir nusilupo. Siryt pamaciau kad ir rodomasis,smilius ir mazylis taip pat jau yra atsoke, bet dar nedrasyta, taip ir tebera ant pirstuku. Nepilnai pries savaite sirgom stomatitu. tai sakau gal cia vitaminu trukumas yra. Gal turit kokiu pasiulymu ar pastebejimu?
Atsakyti
Sveikos mamos. Mano sūnui jau 4 metai, kaip yra problemos su rankų oda. Toks jausmas, kad kartą per mėn. ji turi nusilupti, kad ataugtų kita. Vartojom vitella nutrilotio kremą, pastoviai šaltuoju metų laiku žuvų taukus geriam, bet nepadeda, vistiek karts nuo karto pirštų pagalvėlės taip išsausėja, kad net įtrūksta. verysad.gif Pirkom dabar excipial u hydrolotio kremą, bet kad darytų stebuklus namatau. Dabar vasara, tai jis maudosi baseine, gal dėl to oda dar labiau nusausėja? g.gif
Kažkas rašė apie arbatmedžio aliejų, gal kas bandėt, ar padeda?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Svajoklėė: 25 liepos 2011 - 11:59
QUOTE(dodezile @ 2011 02 23, 18:03)
O mums pradėjo luptis padukų odelė ir nesuprantu dėl ko... reiks užrašyti pas gydytoją, kad duotų siuntimą pas dermatologą, nnes nesuprantu nuo ko...

Lauksiu žinių, labai smalsu, mano sūnui taip pat lupasi padukai, bet aš to nesureikšminau, nes man pačiai vaikystėje rudeniop ir pavasarį luposi kojų (pado) oda. Tad maniau, kad taip tiesiog būna ir tiek.
Atsakyti
sveikois mamytes.nebezinau ka galvoti.penktadieni pabere kojytes pavienei spogeliai tokie kietoki,be pusleliu rausvi.pirmadieni kaip zadejom eit pas gyd tai vakarop isbere delniukus ir pedutes po kokio pusvalandzio gero kai ruosiames pas gyd isbere smulkiais suogeliais visa kuneli.gyd pasake kad tai virusine alergija israse aerius sirupiuka.ir angliuka sake suduoti.siandiena ryte atsikele ir veiduka isbere.tai kunelis padenktas visas tokiais smulkiais spuogeliais ir niezti.dar pamirsau pamineti vakar vakare temp su kilo 38 idejau eferelgano zvakute nakciai- nukrito.diena nebuvo vakare siandiena vel 37 temp.ir nieko nenori valgyti.mums dar iltinis kalasi.gal kas buvot susidurusios su panasiais simtomais?ar tai alergija ar dar kox biesas?nebazinau ka galvoti.ryt zadu vel pas gyd eiti nes sake jei nepraeis ateikit.bet juk per dvi dienas tas berimas ir nepraeina?mum cia pirmas kartas kai isberia mum 1metukai ir 4men
Atsakyti