Zinot, mamytes, as taip pat didelio susidomejimo is busimu krikstateviu ka nors organizuoti nesulaukiau! Manau tvarkysiu viska pati. Prisiskaiciau patarimu is mamu(dekui Joms) ir sugalvojau padaryti toki "tipo" dokumenta kriksto tevams. Ireminsiu A4 formato lapa, jame atspausdinsiu "10 isakymu kriksto tevams" vaiko vardu. Sugalvosiu idomiu, smagiu, isradingu isakymu, pvz.:privaloma dovanoti dovanas, nepamirsti sventes svesti kartu, vaikas reikalaus demesio,patarimu ir t. t.. Manau turetu bent jau prajuokinti visus. O ka Jus idomesnio, smagesnio mastote?
QUOTE(renatulka @ 2006 06 02, 21:14)
sugalvojau padaryti toki "tipo" dokumenta kriksto tevams. Ireminsiu A4 formato lapa, jame atspausdinsiu "10 isakymu kriksto tevams" vaiko vardu. Sugalvosiu idomiu, smagiu, isradingu isakymu, pvz.:privaloma dovanoti dovanas, nepamirsti sventes svesti kartu, vaikas reikalaus demesio,patarimu ir t. t.. Manau turetu bent jau prajuokinti visus. O ka Jus idomesnio, smagesnio mastote?
waw geras sumanymas as pasinaudosiu, manau, juo irgi
...prie isakymu krikstateviams gal tiktu:
myleti ir branginti (kaip savo vaika(?) )
padeti teveliams dorai uzauginti
patarti vaikui, kai reikes suaugusio, bet ne vieno is tevu patarimo
karta i savaite/menesi/metus praleisti nors diena kartu su vaiku veikiant ka nors linksmo/isradingo/naudingo
mastau dar ka nors
Sveikutes visos
Mes irgi ruosiames krikstyti savo dukryte liepos men., bet kriksto tevai neturi priejimo prie interneto tai manau reikes visko imtis paciai, kad svente nebutu eiline pjanke Labai saunus patarimai ir as jais pasinaudosiu
Manau, kad atvaziave kriksto tevai aprengs dukryte ir vaziuosime i baznycia, po kriksto i foto atelje graziai visi isireminti tada planuoju nuvaziuoti prie kriokliu arba kokios grazios vieteles ir is ten paleisti i ora balionus su palinkejimais isgerti sompano.Tada jau vaziuosime svesti i soda ir ten pasianudosiu jusu patarimais del laikrastuko, butelio su palinkejimais, skareliu ir puoduku seneliams ir t.t.Krikstynas darysiu be snapso tik vynas ar sompanas juk cia vaiko svente ir ner ko prisigerti
Mes irgi ruosiames krikstyti savo dukryte liepos men., bet kriksto tevai neturi priejimo prie interneto tai manau reikes visko imtis paciai, kad svente nebutu eiline pjanke Labai saunus patarimai ir as jais pasinaudosiu
Manau, kad atvaziave kriksto tevai aprengs dukryte ir vaziuosime i baznycia, po kriksto i foto atelje graziai visi isireminti tada planuoju nuvaziuoti prie kriokliu arba kokios grazios vieteles ir is ten paleisti i ora balionus su palinkejimais isgerti sompano.Tada jau vaziuosime svesti i soda ir ten pasianudosiu jusu patarimais del laikrastuko, butelio su palinkejimais, skareliu ir puoduku seneliams ir t.t.Krikstynas darysiu be snapso tik vynas ar sompanas juk cia vaiko svente ir ner ko prisigerti
Sveikutės
na o mes jau šeštadienį nuplovėme įgimtą nuodėmę ir Urtytė patapo krikščione Urte-Ieva Na orelis nuskilo fantastiškas-geresnio ir tikėtin negalėjome. Krikštas vyko Vytauto bažnyčioje laabai gražiai-buvo 8 krikštijami vaikučiai. Pijukas taip pat dalyvavo oficialiai sesės seremonijoje su savo krikšto žvake Urtytė laikėsi fantastiškai
Po krikšto nuėjome prie Nemuno-ten fotografavomės, Urtytė vaišino svečius "Urtytės koše" (ala širšių medus ), po to visi svečiai pripūtė po baltą balioną, užrašė ant jo palinkėjimą ir paleidome į Nemuną.... smagu buvo
Vėliau važiavome į Birštono seklytėlę šventinei vakarienei. Palaikėme Urtytę virš vaišių stalo, kad sotus gyvenimas būtų, po to siuntėme aplink stalą ir kiekvienas svečias pasakė po palinkėjimą, pasidžiaugė mažute. Krikšto tėvai įteikė krikšto liudijomą, o mes Urtytės vardu atsidėkojome už krikšto žvakę ir įteikėme krikėto mamau žvakę, o krikšto tėčiui dėkojome už krikšto maškinius ir įteikėme maikutę su užrašu "Aš esu jos .....(čia Urtės nuotrauka)... KRIKŠTATĖVIS" buvo. dar gavo Urtytė kruopų, kad soti būtų ir cukraus, kad saldesnis gyvenimas būtų.
Na o toliau linksmybės tęsėsi. ..... smagu buvo. o dabar taip gera
na o mes jau šeštadienį nuplovėme įgimtą nuodėmę ir Urtytė patapo krikščione Urte-Ieva Na orelis nuskilo fantastiškas-geresnio ir tikėtin negalėjome. Krikštas vyko Vytauto bažnyčioje laabai gražiai-buvo 8 krikštijami vaikučiai. Pijukas taip pat dalyvavo oficialiai sesės seremonijoje su savo krikšto žvake Urtytė laikėsi fantastiškai
Po krikšto nuėjome prie Nemuno-ten fotografavomės, Urtytė vaišino svečius "Urtytės koše" (ala širšių medus ), po to visi svečiai pripūtė po baltą balioną, užrašė ant jo palinkėjimą ir paleidome į Nemuną.... smagu buvo
Vėliau važiavome į Birštono seklytėlę šventinei vakarienei. Palaikėme Urtytę virš vaišių stalo, kad sotus gyvenimas būtų, po to siuntėme aplink stalą ir kiekvienas svečias pasakė po palinkėjimą, pasidžiaugė mažute. Krikšto tėvai įteikė krikšto liudijomą, o mes Urtytės vardu atsidėkojome už krikšto žvakę ir įteikėme krikėto mamau žvakę, o krikšto tėčiui dėkojome už krikšto maškinius ir įteikėme maikutę su užrašu "Aš esu jos .....(čia Urtės nuotrauka)... KRIKŠTATĖVIS" buvo. dar gavo Urtytė kruopų, kad soti būtų ir cukraus, kad saldesnis gyvenimas būtų.
Na o toliau linksmybės tęsėsi. ..... smagu buvo. o dabar taip gera
Sveikos gyvos aktyviosios krikšto ir ne tik mamos
Pirmiausiai gal reiktų žemai Jums nusilenkti ir padėkoti, kad čia dalinatės
savo idėjomis ir įspūdžiais iš švenčių.
Aš taip pat neužilgo patapsiu krikštuke Turiu į kurią nors prašymėlį. Gal galėtumėte pasirodyti laikraštuko maketuką. Kažkadaise esu dariusi tokį vestuvėms, tačiau šita proga kitas reikalas
Pirmiausiai gal reiktų žemai Jums nusilenkti ir padėkoti, kad čia dalinatės
savo idėjomis ir įspūdžiais iš švenčių.
Aš taip pat neužilgo patapsiu krikštuke Turiu į kurią nors prašymėlį. Gal galėtumėte pasirodyti laikraštuko maketuką. Kažkadaise esu dariusi tokį vestuvėms, tačiau šita proga kitas reikalas
Bučiau labai dėkinga, jei paaiškintumėte, kas tas širšių medus? jį pačiam pasidaryti reikia ar pirkti būna, tik etiketę savo užklijuoti.
QUOTE(krig @ 2006 06 05, 10:07)
Bučiau labai dėkinga, jei paaiškintumėte, kas tas širšių medus? jį pačiam pasidaryti reikia ar pirkti būna, tik etiketę savo užklijuoti.
man atrodo reik pačia darytis, nerasi tokio pirkt.
Aš kai dariau tai dėjau 4 kiaušinius berods, cukraus pudros, spirito. Tiksliai nepamenu, nes senai dariau
Štai tokį receptą suradau internete:
ŠIRŠIŲ MEDUS
6 kiaušinių tryniai,
6 šaukštai cukraus pudros,
1 indelis sutirštinto kondensuoto pieno,
100 g spirito.
Kiaušinio trynius ir cukraus pudrą išplakti mikseriu iki vientisos masės. Po to supilti indelį kondensuoto tirštinto pieno ir vėl suplakti mikseriu,ir pilant po truputį spiritą plakti iki vientisos masės.
ŠIRŠIŲ MEDUS
6 kiaušinių tryniai,
6 šaukštai cukraus pudros,
1 indelis sutirštinto kondensuoto pieno,
100 g spirito.
Kiaušinio trynius ir cukraus pudrą išplakti mikseriu iki vientisos masės. Po to supilti indelį kondensuoto tirštinto pieno ir vėl suplakti mikseriu,ir pilant po truputį spiritą plakti iki vientisos masės.
Panašus receptukas ir mano:
5 tryniai
stiklinė cukraus pudros
kondensuoto pienelio indelis
100gr spirito
Kiausinius isplaki su mikseriou, cukraus pudros ir pienelio supili, dar paplaki ir ant galo spirita supili, dar paplaki. Apie pusė litro gaunas
5 tryniai
stiklinė cukraus pudros
kondensuoto pienelio indelis
100gr spirito
Kiausinius isplaki su mikseriou, cukraus pudros ir pienelio supili, dar paplaki ir ant galo spirita supili, dar paplaki. Apie pusė litro gaunas
O stai koki skanumeli mano pipiro kuma ruos
1 kondencuoto pieno indelis, tirštesnio.
200g cukraus arba pudros, geriau pudros.
4 tryniai.
100g spirito ir 50g konjako ar brendžio.
Trynius su cukrum išplakti, supilti kondencuotą pieną. Supilti spiritą ir konjaką. viską gerai išmaišyti su šaukštu, nes su miksteriu gali suskystėt. Per naktį palaikyti šaldytuve ir jau galima naudoti. Skanaus.
1 kondencuoto pieno indelis, tirštesnio.
200g cukraus arba pudros, geriau pudros.
4 tryniai.
100g spirito ir 50g konjako ar brendžio.
Trynius su cukrum išplakti, supilti kondencuotą pieną. Supilti spiritą ir konjaką. viską gerai išmaišyti su šaukštu, nes su miksteriu gali suskystėt. Per naktį palaikyti šaldytuve ir jau galima naudoti. Skanaus.
Nuoširdžiai AČIŪ visoms už receptukus. Bandysim ,,virt ta košę", turėtų būti smagi atrakcijavisiems ragaujant .
Sakau, kad kažką pamiršau, ogi kondensuotą