štai ir mes pakrikštyjom savo sūnelį labai daug gerų idėjų radau šiame skyrelyje
papasakosiu trumpai kaip viskas vyko 11val. atvažiavo krikštamotė, kadangi krikštatėvis truputi vėlavo tai krikštamotė aprengė Justuką, vėliau visi važiuojam į bažnyčią,po ceremonujos grižtam namo ir aptariam visą baliaus scenarijų.Balius vyko kavinėje, kurią papuošiau balionais ir bantukais,dar pirkau du helio balionus ant kurių visi svečiai sūneliui parašė po palinkėjimą ir tuos balionus paleidom lauke, žaidėm žaidimą prisižadu išmokyti,ir buvau padarius tokią palinkėjimų knygelę ant viršelio įdėjau sūnelio nuotrauką į ją visi svečiai rašė palinkėjimus.Krikštamotė padarė laikraštuką krikštuką, kuriame papasakojo apie Justuką ir šiaip visokių bajerių įdėjo kiekvienas svečias gavo po egzempliorių viskas labai patiko ir mums ir svečiams
QUOTE(Matilda1 @ 2006 04 29, 01:13)
Nebeprisimenu kas čia pasiūlė, bet idėja tikrai gera.
Dukrytės krikštynu proga padariau atvirutes. Vienoj pusėj priklijavau nuotraukytę, o kitoj padarėm delniuko atspaudus, kiekvienam užrašiau - Krikštomamai, Krikštotėčiui, Seneliams, Promočiutei, data.
Na įspūdis buvo nerealus. Visi liko sužavėti. Tikrai rekomenduoju tokias atminimo dovanėles paruošti visiems svarbiausiems krikštynų dalyviams.
Dukrytės krikštynu proga padariau atvirutes. Vienoj pusėj priklijavau nuotraukytę, o kitoj padarėm delniuko atspaudus, kiekvienam užrašiau - Krikštomamai, Krikštotėčiui, Seneliams, Promočiutei, data.
Na įspūdis buvo nerealus. Visi liko sužavėti. Tikrai rekomenduoju tokias atminimo dovanėles paruošti visiems svarbiausiems krikštynų dalyviams.
Na tikrai gera mintis reiks ir mant taip padaryti. Aš turiu sūnaus anspauda kirį padarė lopšeluje irėmino iš šakelių padarytame rėmelį. Dar dabar laikau į sekciją pasidėjus, kaip fainiai atrodo ir prisiminimas apie maža vaikialį.
Laba diena labai gerai kad yra tokia tema o patarimai ir pasiulymai visi labai puikus, ir as minciu pasisemiau.. savo mazaja zadame vasara krikstyti..
Mes irgi vasarą krikštysim savo mažylę, puiki tema . Darysim atvirutes ir daug kitų puikių dalykų
na musu seima jauna, as nuo mazens augau su visokiomis tradicijomis, tad labai noriu savo vaikuciui padaryti tikras krikstynas pati nesu buvus krikstynose, tad nieko nzn.... sitam forume radau tiek info kad net zado netekau....... jus fantastiskos, tiek visko zinot, o kiek ideju ir paprociu, labai grazu.... prisirinkau visko, vasara norim krikstyt...... ACIU JUMS!!!!
Na musu seima irgi dar labai jauna as irgi nieko nenusimanau, bet cia yra daug patarimu..tikrai manau pravers ir man labai smagu kad yra tokia tema
QUOTE(xaiva @ 2005 08 22, 22:13)
O musų krikštynų senarijus toks linksmas-krikštynos Rumsiškėse...
Sveikos mamytės Gal ką nors panašaus žinot ir Šiauliuose ar Panevėžyje,žodžiu kur nors tam Lietuvos krašte. Taip norisi įdomesnių krikštynų,...
Gal kas vaikiuką krikštijote pas vienuolį, rašykit jūsų patirtis įdomi
tai vistik kokios tėvų pareigos? negi tik rūpintis kad sveteliai gūžius prikimštų? pasipasakokit kas nors? ar perkat dovanėles krikštatėvim? kokias? ...
Mes žadam daryti krikštinas per Jonines kaip aš krykštinau tai mes būvom pas Tėva Stanislova labai šaunu būvo o dabar vis galvojam kur kad kunigas patiktu nes yra tokiu kad tikrai nenoriu kad krikštytu mano vaikučius
QUOTE(katiliukas @ 2006 05 09, 23:40)
tai vistik kokios tėvų pareigos? negi tik rūpintis kad sveteliai gūžius prikimštų? pasipasakokit kas nors? ar perkat dovanėles krikštatėvim? kokias? ...
Gali ir tėveliai prigalvot visokių atrakcijų, bet šiaip tokia "pareiga" priklausytų krikštatėviams.
Kai paskutinį kartą buvom krikštatėviais, buvo šventė per Kalėdas. Tai tėveliai buvo visiems pripirkę dovanėlių ir davė Kalėdų seniui kad " atneštų"
Žinoma visiems patiko.
O mes krikštatėviai svečiams tikrai neleidom miegoti
Taigi tėveliai nelabai ir galėjo kur pasireikšt.
Žodžiu čia viskas priklausys nuo abiejų pusių. Gali prisigalvoti ir vieni ir kiti įvairiausių siurprizų, tik tada jau reikia susėdus visiems susiderinti, kad nesidubliuotų ir pan. Jeigu kūmai lėtesni ir susikaustę šiek tiek, galima iniciatyvos omtis tėvams. Čia viskas labai individualiai vyksta.
Bet žiūrėkit ir nepersistenkit. Per daug dėmesio ir linksmybių irgi nesveika
Kaip tik ruosiames krikstynoms ir pasinaudosiu jusu patarimais. Labai jums aciu
Na aš truputėlį pavėlavus, bet vistiek papasakosiu. Krikštinom berniuką per Velykas. Visus drabužėlius ir batelius, išskyrus striukytę, nupirkau aš. Kadangi berniokas jau metų laiko buvo, tai pirkau tokį kostiumėlį - šviesios velvetinės kelnės ir melsva bliuskutė.
Ryte nuvažiavom pas vaikutį, apsirengiau jį, tėvelis pafilmavo, visi kartu su svečiais išvykom į bažnyčią, pasikrikštinom. Po to foto prie bažnyčios, balius. Prieš balių ant stalo padėjau stiklainiuką su "širšių medum", etiketėj parašiau "Nojaus košytė", ją svečiai per balių suvalgė tikrai skaniai:)
Balių pradėjom krikšto tėvelio kalba ir krikšto pažymėjimo įteikimu tėvams. Vėliau tėveliams įteikiau įrėmintus "10 Nojaus įsakymų tėveliams"(juos čia kažkur galima rasti), tuos įsakymus surašiau ant A4 formato lapo, prieš tai ant jo uždėjau kompu vaiko nuotraukytę.
Viso baliaus metu svečiai rašė ant lapu palinkėjimus Nojui, juos sudėjau į butelį, kurį kartu dar su degtinės buteliuku užkasėm sode, tuos butelius vaikas pats išsikas kai jam sueis 18 metų (tikiuosi į balių pakvies). Norėjau ir turėjau beja, dar ąžuolą pasodinti prie tos vietos, bet paskui pagalvojau, kad ten tie žmogeliai prietaringi, sakau ąžuolas neprigis, tai dar prisigalvos kokių nesąmonių, todėl ąžuolėlį uošvei mano teko atiduot:)Negi mesi...
Dar tiesa, dariau albumą, turėjau nuotraukų to berniuko ir jo šeimos, nuo mamos nėštumo, gimdymo momentų iki šiandienos. Po kiekviena nuotrauka dėjau įvairias eiles.
Na nežinau kiek teisybės, bet svečiai po baliaus viso kalbėjo, kad krikštynos liuksiškos buvo, o krikšto tėveliai ypač
Ryte nuvažiavom pas vaikutį, apsirengiau jį, tėvelis pafilmavo, visi kartu su svečiais išvykom į bažnyčią, pasikrikštinom. Po to foto prie bažnyčios, balius. Prieš balių ant stalo padėjau stiklainiuką su "širšių medum", etiketėj parašiau "Nojaus košytė", ją svečiai per balių suvalgė tikrai skaniai:)
Balių pradėjom krikšto tėvelio kalba ir krikšto pažymėjimo įteikimu tėvams. Vėliau tėveliams įteikiau įrėmintus "10 Nojaus įsakymų tėveliams"(juos čia kažkur galima rasti), tuos įsakymus surašiau ant A4 formato lapo, prieš tai ant jo uždėjau kompu vaiko nuotraukytę.
Viso baliaus metu svečiai rašė ant lapu palinkėjimus Nojui, juos sudėjau į butelį, kurį kartu dar su degtinės buteliuku užkasėm sode, tuos butelius vaikas pats išsikas kai jam sueis 18 metų (tikiuosi į balių pakvies). Norėjau ir turėjau beja, dar ąžuolą pasodinti prie tos vietos, bet paskui pagalvojau, kad ten tie žmogeliai prietaringi, sakau ąžuolas neprigis, tai dar prisigalvos kokių nesąmonių, todėl ąžuolėlį uošvei mano teko atiduot:)Negi mesi...
Dar tiesa, dariau albumą, turėjau nuotraukų to berniuko ir jo šeimos, nuo mamos nėštumo, gimdymo momentų iki šiandienos. Po kiekviena nuotrauka dėjau įvairias eiles.
Na nežinau kiek teisybės, bet svečiai po baliaus viso kalbėjo, kad krikštynos liuksiškos buvo, o krikšto tėveliai ypač