Įkraunama...
Įkraunama...

Krikštynų scenarijus

QUOTE(starke @ 2007 05 23, 13:06)
As kai buvau pas kuniga, tai palause kiek vaikeliui amziaus. Maniskei nera metu, tai sake, kad butinai reikia balto rubelio ir zvakes.  ax.gif

tai kunigas turbūt ir turėjo galvoje kad baltas turi būti krikšto rūbas.
Aš manau, kad jei vaiką aprengi suknute - tai ne krikšto rūbas, o ta skraistė, kuri dedama ant viršaus tai čia ir yra krikšto rūbas.
o gal klystu g.gif

mano pupai irgi metų nėra, o rengsiu aš ją gelsva suknute, tik skraistė bus balta, gal blogai blink.gif
Atsakyti
Kai krikstijome vyresnele, jai buvo 5 men ir suknele jos buvo gelsva, o tik skraiste balta ax.gif Ir kunigas pagyre, kad mergaite labai graziai papuosta lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Lauryna28 @ 2007 05 23, 21:45)
Kai krikstijome vyresnele, jai buvo 5 men ir suknele jos buvo gelsva, o tik skraiste balta  ax.gif Ir kunigas pagyre, kad mergaite labai graziai papuosta  lotuliukas.gif

Man atrodo cia nuo kunigo priklauso smile.gif Mes irgi ruosiames krikstitis, tai dar del rubeliu spalvos neapsisprendziau g.gif
Atsakyti
QUOTE(Tukana @ 2007 05 23, 16:05)
tai kunigas turbūt ir turėjo galvoje kad baltas turi būti krikšto rūbas.
Aš manau, kad jei vaiką aprengi suknute - tai ne krikšto rūbas, o ta skraistė, kuri dedama ant viršaus tai čia ir yra krikšto rūbas.
o gal klystu  g.gif

mano pupai irgi metų nėra, o rengsiu aš ją gelsva suknute, tik skraistė bus balta, gal blogai blink.gif

Bent jau pagal senas tradicijas tai tikrai neklysti - krikšto rubu, bent jau anksčiau, būdavo laikoma būtent ta skraistė. Leliukam anksčiau tokią ilgą siūdavo, kad iš jos būtų galima pasiūti komunijos suknelę, bet šitas paprotys jau , rodos, senokai išnykęs.
Atsakyti
QUOTE(miegelis @ 2007 05 24, 09:13)
Bent jau pagal senas tradicijas tai tikrai neklysti - krikšto rubu, bent jau anksčiau, būdavo laikoma būtent ta skraistė. Leliukam anksčiau tokią ilgą siūdavo, kad iš jos būtų galima pasiūti komunijos suknelę, bet šitas paprotys jau , rodos, senokai išnykęs.

nėra tas paparotys išnykęs, tik užmirštas, bet jau dauguma tėvų prisimena jį.
tik iki šiol visi maišo spalvas, mergaites rengia rausvai, o berniukus mėlynai, bet deja viskas yra atvirščiai.
Atsakyti
man irgi atrodo nera skirtumo kokios spalvos tas rubas,svarbu kriksto rubas t.y. skraiste balta.juk,kai vaikai eina edoruoti(patarnauti misioms) jie taip pat buna su skraistemis.kai vyksta svenntines misios ir mergaites barsto geles-vel skraistes.tik reikia ismanyti baznytines apeigas ir suprasite,kad nesvarbu kokios spalvos suknele,svarbu skraiste,kuri butina ieinant i baznycia.nedera ir moterims eiti plikomis nugaromis,reiketu apsigobti skraiste.
kazkada,kai su sese edoruodavome baznycioje,kunigas taikliai pastebejo,kad i pliaza eiti plikom bambom, o labai graziai mergaites papuostos su baltomis skraistemis-arciau angelu wub.gif
Atsakyti
pradejot diskutuoti rubiuku temele, bet gal kuri ka naujo jau yra sugalvojusi ar savo grozybem nori pasidalinti ka padariusi, na as tai labai noreciau paziureti blush2.gif
Atsakyti
sveikos mamytes, reikia truputuka man jusu pagalbos. nusipirkau popieriu, kur atsispauzdinus galima klijuoti ant marskineliu, tai va, sugalvojau, kad po visu krikstynu ceremoniju, as uzdesiu tuos marskinelius kiekvienam dalyviui, bet iskilo problemele, na nezinau ka tokio parasyti ant ju salia vaikelio nuotraukytes. gal kuri mamyte dare ka panasaus ir galetu man padeti.
Atsakyti
Labas rytas,
Na va,Nikole jau Dievo vaikelis Vakar pakrikstijome..Parinkome angela sarga,daveme grazu,krikscioniska varda moters,kuri 11a. pirmoji tapo sventoji altruiste-Emanuele.
Suknyte tokia nerealia pasiuvome!Zodziu,svente buvo grazi,nes buvo grazi dukryte ir daugybe smulkmenu bei ideju smile.gif
Namie viska dareme siuolaikiskai,paskui vaziavome i rumsiskes,kur pries 2-3 amzius buvo priimta,kad krikstui bobute isleidzia vaikeli.Taigi buvo senosios lietuvisko kaimo dradicijos.Tada vaziavome i Jurbarka,i Raudones pili.Kur pasitiko liokajai,inesinejo teatralizuotai putpeles,lasisas,elniena,eriuka kepe lauke ir pasitiko svecius su midumi.Paskui sokome istorinius,14-15a. sokius.Dar veliau zaideme riteriu turnyra su tikra amunicija.As irgi truputi pasireiskiau,nors buvo skirta vyrams biggrin.gif veliau buvo riteriu kovos damos sirdziai laimeti(Nikute su jais fotkinosi) Ir galiausiai-fakyru pasirodymas.Tai va:super super super!
Atsakyti
QUOTE(lithuanian-girl @ 2007 05 28, 11:27)
sveikos mamytes,  reikia truputuka man jusu pagalbos. nusipirkau popieriu, kur atsispauzdinus galima klijuoti ant marskineliu, tai va, sugalvojau, kad po visu krikstynu ceremoniju, as uzdesiu tuos marskinelius kiekvienam dalyviui, bet iskilo problemele, na nezinau ka tokio parasyti ant ju salia vaikelio nuotraukytes. gal kuri mamyte dare ka panasaus ir galetu man padeti.

na nieks i pagalba neatejo, tai sedau ir pati sukonstravau, jeigu kam idomu jis cia
http://www.savefile.com/files/759478
Atsakyti
QUOTE(lithuanian-girl @ 2007 05 28, 15:32)
na nieks i pagalba neatejo, tai sedau ir pati sukonstravau, jeigu kam idomu jis cia
http://www.savefile.com/files/759478

Super thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif Tai butent tas, ko noreciau per Paulinutes krikstynas sveciams atminciai padovanoti, bet....ziopla esu ir nemoku taip sumaketuoti( ar kaip tai vadinasi) gal apsviestum ziopla moteri is kaimo??? wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Rozeta @ 2007 05 28, 16:41)
Super thumbup.gif  thumbup.gif  thumbup.gif Tai butent tas, ko noreciau per Paulinutes krikstynas sveciams atminciai padovanoti, bet....ziopla esu ir nemoku taip sumaketuoti( ar kaip tai vadinasi) gal apsviestum ziopla moteri is kaimo??? wub.gif

na cia as padariau su corel programa, parsisiunciau paveiksleli ir iskirpau is savo vaiko foto galvyte, sudejau viska uzrasiau ir viskas
Atsakyti