Vakar namuose nagrinėjausi tą vestuvių scenarijų, kurį internete pardavinėja. Na žinot, aš už jį ir 3 Lt. nemokėčiau.
Ten žodis žodin beveik viskas iš SM nurašyta . Na net pasibaisėjau .
Perrašytos jau čia pasipasakojusiu mamyčių krikštynų šventės. Kiba jie susimokėjo šioms šaunioms mamytėms, kurios čia nemokamai su "kolegėmis" info dalinasi
Labai jau man įdomu pasidarė . Jei jie tik daro "copy" ir "paste" tai reiktų juos nubausti . Na jų turinukas tai labai jau gražiai atrodo :
Turinys:
1. 7 pasakojimai (Scenarijai)...................................................2 psl;
2. Dvigubi krikštatėviai ...........................................................4 psl;
3. 19 etnologų pastabų ...........................................................4 psl;
4. +8 įdomūs vertingi patarimai .........................................5 psl;
5. Kaip seniau būdavo ............................................................5 psl;
6. Kaip kūmus rinkdavo ........................................................5 psl;
7. Iš bažnyčios grįžtant .........................................................5 psl;
8. Vaišės į krikštynas ............................................................5 psl;
9. Kūmų pietūs ......................................................................6 psl;
10. Gimus pirmam anūkui, anūkei ..........................................6 psl;
11. (25); Krikštynų pabaigoje ..................................................6 psl;
12. Senovinės apeigos (prieš Lietuvos krikštą) .......................6 psl;
a) Vaišės; ........................................................................6 psl;
Dovanos;......................................................................6 psl;
c) Šventės eiga ...............................................................6 psl;
d) Vandens apeiga ..........................................................7 psl;
e) Ugnies apeigos;...........................................................7 psl;
f) Pakėlimas į senolius...................................................7 psl;
g) Vaiko įvedimas į giminę;..............................................7 psl;
h) Apgėlai;........................................................................7 psl;
13. Medžio sodinimas ..............................................................7 psl;
14. Apeigų būdai ......................................................................8 psl;
15. Krikštynos senovėje ~ Rytų Lietuvoje ...............................8 psl;
16. Apie dovanas ............................................................................8 psl;
17. 82 Gentivardžiai .................................................................9 psl;
18. 26 Sveikinimai, linkėjimai, tostai .....................................10 psl;
19. Krikštynų sausainėlių receptas .......................................12 psl;
20. Klausymai ir atsakymai ....................................................13 psl;
a) Krikštas, kaip aiškinama NT;......................................13 psl;
Kokie dokumentai ktokšyijant kūdikį;.........................13 psl;
c) Ką reikia turėti Krikšto metu;......................................13 psl;
d) Kunigo atsakymai į 9 klausymus;...............................13 psl;
e) Busimiems krikštatėviams;.........................................14 psl;
f) Dėl suaugusiųjų krikšto; ............................................14 psl;
g) Katekizmas apie krikšto sakramentą; ..................15 psl;
h) Katalikų atgimdantis krikštas;....................................15 psl;
i) Silpnesnioji liuteroniška atgimdančio krikšto forma;...15 psl;
j) Reformuotas požiūris i krikštą; .................................15 psl;
k) Reformuotas baptistinis požiūris ..............................15 psl;
l) Baptistinis požiūris į krikštą;......................................16 psl;
21. Gimimo registravimas.....................................................16 psl;
22. Horoskopai ......................................................................16 psl;
23. Verksmingi vaikai (Pravers ir krikštijant) ........................17 psl;
24. Vaikų iki dvejų m. psichologiniai poreikiai ..................18 psl;
Aš planuoju, kad pas mus bus tik tėvai mūsų, broliai ir gal vieni geri draugai. neprikviesi visų pusbrolių tetų ir t.t. Tuo labiau kad nebus jokios šventės. Jei oriukas geras bus, kepsim gamtoj šašlykus
Tik vyras sakė nereikia jokių pribumbasų, ta prasme nei laikraštuko, nei tradicijų ir t.t., nes bus labai mažai žmonių. O ir bus tik krikšto mama, jei taip leis kunigas tai nebežinau ką daryt
Tik vyras sakė nereikia jokių pribumbasų, ta prasme nei laikraštuko, nei tradicijų ir t.t., nes bus labai mažai žmonių. O ir bus tik krikšto mama, jei taip leis kunigas tai nebežinau ką daryt
Vaidullka, manau, kad jums tikrai reikės ir krikšto tėtį susirasti
QUOTE(Musyte24 @ 2006 07 21, 15:57)
Vaidullka, manau, kad jums tikrai reikės ir krikšto tėtį susirasti
Anksčiau kažkur skaičiau kad nėra būtina, lygtais nuo kunigo priklauso.
Aš nenoriu imti bet ko, o giminėj tik mano sesuo tinkama, o ji turi tik draugą, jei jie krikštys ir po to išsiskirs, man tai visai nepatiktų toks variantas
musu mazyles krikstynos si sestadieni, gal kas turit 10 isakymu krikstateviams? gal galetumet parasyt?
ir dar norejau paklaust kas yra dare ta zaidima su traukimai ivairiu daiktu ir pareigybem gal galit parasyt kokie daiktai buvo labai laukiu
ir dar norejau paklaust kas yra dare ta zaidima su traukimai ivairiu daiktu ir pareigybem gal galit parasyt kokie daiktai buvo labai laukiu
QUOTE(nuotaka @ 2006 07 24, 11:54)
musu mazyles krikstynos si sestadieni, gal kas turit 10 isakymu krikstateviams? gal galetumet parasyt?
skaityk atidžiau Pažiūrėk čia ir čia, gal padės
as tuos 10 isakymu tevams buvau radusi, bet man reikia 10 isakymu kriksto tevams
QUOTE(nuotaka @ 2006 07 26, 21:12)
as tuos 10 isakymu tevams buvau radusi, bet man reikia 10 isakymu kriksto tevams
atsiprašau. Bet pažiūrėk kur yra krikštynų laikraštukas, ten kažkuriam tikrai jau yra nors kažkur buvau radusi ir taip
nu taigi yra atskira tema uzvesta, taip ir vadinasi. pasiziurek berods 2 ar 3 psl
Papildyta:
pasiziurejau- sio forumo 2psl yra ir 10 isakymu tevam ir 10 isakymu kriksto tevam
Papildyta:
pasiziurejau- sio forumo 2psl yra ir 10 isakymu tevam ir 10 isakymu kriksto tevam
QUOTE(Vaidullka @ 2006 07 21, 13:50)
Aš planuoju, kad pas mus bus tik tėvai mūsų, broliai ir gal vieni geri draugai. neprikviesi visų pusbrolių tetų ir t.t. Tuo labiau kad nebus jokios šventės. Jei oriukas geras bus, kepsim gamtoj šašlykus
Vaidullka, siaip as ir viena krikstyjau vaikiuka, nes mano vyras nekrikstytas tai jis tik salia manes pastovejo o i kriksto dokumentus as irasyta viena, ir tai visi kunigai leidzia
QUOTE(Jurgitele @ 2006 07 27, 13:54)
Vaidullka, siaip as ir viena krikstyjau vaikiuka, nes mano vyras nekrikstytas tai jis tik salia manes pastovejo o i kriksto dokumentus as irasyta viena, ir tai visi kunigai leidzia
labai gerai naujiena
Aš savo mažyle krikštysiu rugpjūčio mėnesį, bet mūsųs krikštatėviai netinkami tokių renginių rengimui tai tokią programą padarysius pati ir priesaika duosim ne mes - tėvai, o krikštatėviai. Kaip manot?