Įkraunama...
Įkraunama...

Krikštynų scenarijus

su savo vaiko būsima krikšto mama kalbėjau tai ji viena ausim buvo girdėjusi kad mergaitei krikšto skraistė turi būti su mėlynom gėlytėm, o berniukui - su rožinėm... g.gif ką jūs esat girdėjusio apie tai? g.gif
Atsakyti
o cia mano scenarijus. Svesime ti gimines rate, todel labai imantraus visko neprigalvojau, bet vistiek sugalvojau keleta staigmenu, kad nebutu nuobodi svente.

1. Atvažiavimas į vietą. Vaiko aprengimas. Pasakojimi epizodai iš senovinių krikštynų, kad svečiai pajustų krikšto prasmę
2. Ėjimas į bažnyčią, pakeliui vaikams dalinsim saldainius, kad būtų dosnus gyvenimas. Keliaujant į bažnyčią, vaiką iškelti per langą, nes per slenkstį išneši - atsitiks kas blogo pakeliui.
3. Apeigos bažnyčioje, fotosesija prie bažnyčios.
4. Važiuojam į krikstavaikes mamos megstamiausia miškelį gerti šampano, valgyti kūmos sausainių ir rašyti palinkėjimus krikstadukrai. Surašę sudėsime į butelį ir užkasime, kad mergaite pati galėtų susirasti, kai užaugs
5. Grįžtam namo, kūmai įneša vaiką
6. Dovanos: krikštatėvis tėvui muilą, mamai – kruopų ir cukraus cukraus, vaikui - ?, butelis tauriojo gėrimo, su sąlyga, kad atidarys 18 (21) tongue.gif metų
7. Valgymas, gėrimas
8. Vaiko laiškas visiems, priesaika tėvams, žaidimas svečiams.
9. Krikstynu albumas, i kuri surasome pasizadejimus krikstavaikiui, po to sudesiu nuotraukas is krikstynu
Atsakyti
QUOTE(Germani @ 2006 07 19, 11:45)
o cia mano scenarijus. Svesime ti gimines rate, todel labai imantraus visko neprigalvojau, bet vistiek sugalvojau keleta staigmenu, kad nebutu nuobodi svente.

1. Atvažiavimas į vietą. Vaiko aprengimas. Pasakojimi epizodai iš senovinių krikštynų, kad svečiai pajustų krikšto prasmę
2. Ėjimas į bažnyčią, pakeliui vaikams dalinsim saldainius, kad būtų dosnus gyvenimas. Keliaujant į bažnyčią, vaiką iškelti per langą, nes per slenkstį išneši - atsitiks kas blogo pakeliui.
3. Apeigos bažnyčioje, fotosesija prie bažnyčios.
4. Važiuojam į krikstavaikes mamos megstamiausia miškelį gerti šampano, valgyti kūmos sausainių ir rašyti palinkėjimus krikstadukrai. Surašę sudėsime į butelį ir užkasime, kad mergaite pati galėtų susirasti, kai užaugs
5. Grįžtam namo, kūmai įneša vaiką
6. Dovanos: krikštatėvis tėvui muilą, mamai – kruopų ir cukraus cukraus, vaikui - ?, butelis tauriojo gėrimo, su sąlyga, kad atidarys 18 (21)  tongue.gif  metų
7. Valgymas, gėrimas
8. Vaiko laiškas visiems, priesaika tėvams, žaidimas svečiams.
9. Krikstynu albumas, i kuri surasome pasizadejimus krikstavaikiui, po to sudesiu nuotraukas is krikstynu

viskas saunu,o jei ne paslaptis koks zaidimas<>?
Atsakyti
QUOTE(gvidaa @ 2006 07 19, 10:55)
viskas saunu,o jei ne paslaptis koks zaidimas<>?

del zaidimo nesu tvirtai apsisprendusi, bet panaudosiu tai, ka radau supermamoje tongue.gif siaip noriu koki vaikystes laiku zaidima pritaikyt, nes juk vaikiska svente, ir visi savi busim smile.gif
O vienas is galimu variantu:

Paimti reikia kokią nors neilgą pasakėlę, svarbu kad veiksmas būtų. Ant lapelių surašyt visus veikėjus, (jei daug bus svečių) veikėjai gali ir kartotis. Kada skaitoma pasaka turi būti visiška tyla ir susikaupimas, nes kiekvienas svečias išgirdęs savo lapelyje esantį žodį turi greitai sureaguoti ir atsistoti. Nesureagavęs baudžiamas (pasakyti linkėjimą mažyliui, padainuot lopsine, vaikiskas eilerastis ar pan)
Būna ypatingai smagu, kai keli svečiai turi tą patį veikėją, bet ne visi laiku susipranta atsistoti.

O cia irgi laiskas tevams is supermamos, tik pabaiga pati dakuriau:
Laiškas tėveliams, sesutei, broliukui, seneliams, tetoms ir dėdėms, visiems, kurie mane pažįsta
Aš esu! Jūsų Meilės Gyveniman pakviesta, širdimi ir sąžine palaiminta, Jūsų raukšlėm išsaugota, šypsena pakylėta… Auginkit mane! Auginkit mane tokią, kad vėjai nurimtų, kad saulė spindėtų ir debesys jos neuždengtų. Teisingą auginkit. Švelniausiai migdykit ir bauskit skaudžiausiai. Taip lengva ir paprasta viskas. Užaugsiu. O jei neužaugsiu auginkit dar kartą. Ir ačiū už Jūsų gerumą ir meilę, aš jos nepamiršiu, širdį subrandinsiu, užaugus grąžinsiu.

po to visus palinkejimus, laiskus ir pan suklijuosiu i krikstynu albuma ir kita karta padovanosiu krikstadukrai smile.gif smile.gif
Atsakyti
Niu pasaka krikstynas tai planuojam dar kitais metais, bet jau prisikopinau visokiausiu minciu... Aciu aciu

As va tai sakiau butinai darysiu pakvietimus su maziaus nuotraukyte 4u.gif

Aisku reikes fantazijos su kuma tikrai sukurpsime laikrastuka...

As va zinau zaidimeli kai visi sveciai i vaiko kojinyte ar pedkelnes meta smulkias monetas ir viskas poto atseit atitenka vaikeliui, kaip kad kuo sunkesne kojinyte tuo turtingesnis ir sotesnis vaikelio gyvenimas bus...

Atsakyti
o man tiesa sakant nepatinka jokie pinigu rinkimai, nei kai per vestuves renka, nei krikstynas, juk ne visi turi is ko. ir tai juk dovaneles perka o cia dar pinigelius....
nezinau , man asmeniskai tai nepriimtina g.gif
Atsakyti
QUOTE(nuotaka @ 2006 07 20, 00:20)
o man tiesa sakant nepatinka jokie pinigu rinkimai, nei kai per vestuves renka, nei krikstynas, juk ne visi turi is ko. ir tai juk dovaneles perka o cia dar pinigelius....
nezinau , man asmeniskai tai nepriimtina  g.gif

Bet juk būtent čia rašoma, kad ne kuo stambesnės kupiųros bus įmestos, o kuo sunkesnė koinytė.Taigi kuo daugiau centukų ar metalinių litukų, tuo sunkiau bus, juk popierinis pinigėlis tai lengvesnis už metalinį.

O šiaip tai didelių rinklevų aš irgi nepripažystu, bet tokį lyg žaidimo formos tai manau tikrai galima padaryti.

Papildyta:
QUOTE(Linjus @ 2006 07 19, 13:24)
su savo vaiko būsima krikšto mama kalbėjau tai ji viena ausim buvo girdėjusi kad mergaitei krikšto skraistė turi būti su mėlynom gėlytėm, o berniukui - su rožinėm...  g.gif  ką jūs esat girdėjusio apie tai? g.gif

Taip taip berniukui su rožiniu, mergytei su žydru. taip yra nuo senų laikų. Esu kažkada girdėjusi, kad taip yra dėl to, kad net ir Marija buvo apsivilkusi žydrą suknelę, o Kristus su rožiniu drabužiu. Tai dėl to taip ir yra išlikę.
Bet jei tu nenori spalvyčių tokių savo vaikiuko rūbeliuose, tai gali rinktis visiškai baltą krikšto rūbelį (skraistę) ir tikrai blogai nebus. Pvz. mano vaikiuko skraistė visiškai balta bus.
Atsakyti
QUOTE(Keit @ 2006 07 17, 17:35)
Mūsų svečiai pasižadėjimus rašė į Kaolio knygą, kur viską rašau apie jo gyvenimą (su foto), paskui paaugęs galės paskaityti ir įvertinti kas laikosi pažadų.
O palinkėjimus rašė ant krikštatėvių dovanos- labai brangaus viskio dėžės.
Seneliai gavo po lazdelę, nes kaip tapo seneliais ir jokios seneliškos atributikos? lotuliukas.gif
Močiutes žinoma gavo po skarelę. Krikštatėviui dovanojom maikę su Karolio fotke, tai taip visiem patiko kad irgi užsimanė  biggrin.gif Dar krikštatėviams bendrai padariau karolio rankytes ir kojytės antspaudą iš modelino, bet tiesą pasakius ne taip jau lengvai darėsi, reikėjo kaip reikiant paspaust kad bent kažkas matytūsi ir tai dar paryškinau pati. Tai gal sakau nelabai aš moku tuo modelinu naudotis  g.gif

PRAŠAU PASAKYTI KUR GALIMA ĮSIGYTI MODELINO? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*CACA* @ 2006 07 20, 00:55)
PRAŠAU PASAKYTI KUR GALIMA ĮSIGYTI MODELINO?  4u.gif

Visose kanceliarinėse prkėse, taip pat didesniuose prekybos centruose. Būna tarp plastelinų padėta, tokiam baltam storo celofano įpakavime. Dar būna ir rudo modelino mirksiukas.gif .
Atsakyti
Sveikutės 4u.gif

Šiandien visą dieną ne dirbau, o šitoje temoje prasėdėjau ax.gif ax.gif

Rugpjūtį krikštijų sesers dukrytę ir ketinu pasinaudoti JŪSŲ patarimais thumbup.gif thumbup.gif

Didelis dėkui thumbup.gif 4u.gif
Atsakyti
o kiek žmonių pas jus bus krikštynose?
čia visų klausiu ax.gif
Atsakyti
na bent pas mus bus ne per daugiausiai drinks_cheers.gif

apie 13 žmonių. bus patys artimiausi draugai ir šeimos nariai. pas prosenelius tiesiog iš bažnyčios važiuodami užsuksim ir šampano išgersim.

pas mus labai plati giminė tai visų sukviesti neįmanoma, gautusi vestuvės doh.gif

o norisi mielų įsimintinų akimirkų, o nepašėlusio vakaro ir lakstymo aplink puodus. blush2.gif
Atsakyti