Įkraunama...
Įkraunama...

Krikštynų scenarijus

QUOTE(krig @ 2006 06 05, 16:14)
Nuoširdžiai AČIŪ visoms už receptukus.  thumbup.gif Bandysim ,,virt ta košę", turėtų būti smagi atrakcijavisiems ragaujant drinks_cheers.gif .

drinks_cheers.gif man irgi taip atrodo, bandysiu ir as pagal receptuka padaryti thumbup.gif
Atsakyti
ŠIRŠIŲ MEDUS

1-indelis kondensuoto pieno
4-kiaušinių tryniai
truputis vanilinio cukraus
100g spirito
liuks kaip aš ragavau po truputi tai ir šilta pasidaro thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(rusrena @ 2006 05 11, 09:56)
Gali ir tėveliai prigalvot visokių atrakcijų, bet šiaip tokia "pareiga" priklausytų krikštatėviams.  mirksiukas.gif
Kai paskutinį kartą buvom krikštatėviais, buvo šventė per Kalėdas. Tai tėveliai buvo visiems pripirkę dovanėlių ir davė Kalėdų seniui kad " atneštų"  biggrin.gif
Žinoma visiems patiko.
O mes krikštatėviai svečiams tikrai neleidom miegoti  lotuliukas.gif
Taigi tėveliai nelabai ir galėjo kur pasireikšt.

Žodžiu čia viskas priklausys nuo abiejų pusių. Gali prisigalvoti ir vieni ir kiti įvairiausių siurprizų, tik tada jau reikia susėdus visiems susiderinti, kad nesidubliuotų ir pan.  Jeigu kūmai lėtesni ir susikaustę šiek tiek, galima iniciatyvos omtis tėvams.  Čia viskas labai individualiai vyksta.
Bet žiūrėkit ir nepersistenkit. Per daug dėmesio ir linksmybių irgi nesveika  blush2.gif

Jei nesunku papasakok trumpai blush2.gif
Papildyta:
QUOTE(Vaidullka @ 2005 12 20, 20:15)
O tai kodėl čia ne pagal forumo temą? Viskas čia į temą, tik vieniems atrodo kad reik baliaus, o kitiems ne. Aš tai norėčiau krikštynų be šnapso, be lūžtančių stalų. Kad po to sėdi visi išsprogusiais pilvais ir pragertom fizionomijom. Jugi šventė tai vaiko, galima ir be didelio baliaus ką nors gražaus sugalvot  mirksiukas.gif

Šventė tokia tik viena kartą gyveime vaiko juk ir šventė yra krikšto tėvam jie priima isipareigojima jei vaiko gimtadienis tai vaiko šventė tai suprantu
Papildyta:
QUOTE(mazhulia @ 2006 06 03, 15:41)
waw geras sumanymas  thumbup.gif as pasinaudosiu, manau, juo irgi  ax.gif  drinks_cheers.gif

...prie isakymu krikstateviams gal tiktu:

myleti ir branginti (kaip savo vaika(?) )
padeti teveliams dorai uzauginti
patarti vaikui, kai reikes suaugusio, bet ne vieno is tevu patarimo
karta i savaite/menesi/metus praleisti nors diena kartu su vaiku veikiant ka nors linksmo/isradingo/naudingo

mastau dar ka nors g.gif

Mes per Jonines krikštysim ir gal galit dar kokiu įsakymų parašyti nes man tai patiko labai daug patarymų papraščiause nespėju daug ka sugalvoti reik ruoštis vaikam siuti rubelius liuks temelė thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
4u.gif vai tai didelis ačiū visoms kad dalinates viskuo ką žinote apie krikštynas, ruosiuosi ir aš kita mėnesį krikštamote patapti, tikrai daug įdomių idėjų pasisėmiau.Ačiū
Atsakyti
Sia vasara krikstysim savo dukriuka, tai dabar pradejau planuoti, noriu kad svente butu isimintina biggrin.gif
Prisiskaiciau daugybe idomiu ideju kaip smagiau atsvesti ir ruosiuosi jomis pasinaudoti, nes jauciu musu krikstateviai nieko tokio nesugalvos.
Mamytes, gal galite persiusti jei turite krikstynu laikrastuko kopija el.pastu : svmarius@dtiltas.lt. Buciau labai labai dekinga.

Idedu eilerastuka, kuri galetu perskaityti teveliai arba krikstateviai:

Aš - trapus ir baltas popieriaus lapas,
Pats nusispalvinti negaliu,
Tad jei piešite mane skaisčiomi spalvomis, -būsiu šviesus ir linksmas.
Aš – paruoštas lipdymui molio gabalas,
Pats nusilipdyti negaliu,
Tad, jei lipdysite mane piktą, - būsiu gąsdinantis,
Jei lipdysite mane mąstantį, - būsiu paguodžiantis.
Aš – maža ir gležna gyvybės sėkla,
Pati išdygti negaliu,
Tad jei sėsite mane abejingai, užaugsiu menka,
Jei sėsite mane su meile, užaugsiu derlinga.
Aš – Jūsų sumanyta, bet neužbaigta daina,
Pati sau žodžių pasirašyti negaliu,
Tad jei sudėsite į mane bet kokius žodžius, skambėsiu padrikai,
Jei sudėsite į mane išminties pilnus žodžius, skambėsiu gyvai.
Globokite, mylėkite mane, aš – JŪSŲ VAIKAS.
Atsakyti
GALI BUTI,KAD BUSIU KRIKSTAMOTE,TAI DARAU IS visu pasisakymu konspektus,turiu kelis klausimus><>

1. ar sidabrinis saukstelis tik berniukui dovanojamas,ar galima ir mergytei<>?pvz urasant "mylimai krikstaduktai ir data"....juk saukstas ten siluma ar ka simbolizuoja

2. ar zinot sveciai renkasi visi kaip ir krikstamote,turiu galvoje kai atvyksi krikstadukros rengti ir kiti jau buna,ar aprengimas ir baznycipoje krikstas yra tik tevai ir krikstateviai<>?

3.jei dovanosiu sauksta ir lele ar knyga,kada iteikti dovaneles<>?sauksta kazkaip prie sveciu noretusi iteikti ir pasakyti apie jo simboli ar kazka panasaus<>?

4.lur yra tradicijos dovanoti,cukru,ryzius seneliams kur susideti visus tuos daigtus,.ar tiktu jei isideciau i pinta krepseli ,o kur visus veidrodukus,dokumentus i atskira rankine,tai kaip nestis du daigtus,kazkaip susipainiojau<>?

5.ir jei as sugalvosiu scenariju,pargryzus is baznycios kazka pasakyti,paskui linkejima,istatimus tevams,kaip reiketu ir ar reiketu tai suderinti su muzikantu<>??

6.ar krikstateviams reikia uzsakyti baznycia ir uzsakant prie menesi ar veliau,ar reikia tada sumoketi aukojima <>?jei per pacias krikstynas,tai ar krikstateviai moka<>?ir kada duoti pries ar pomar tiesiog eis kunigas su pintine ir cia skaitysis jau mokestis<>?
Atsakyti
Kiek čia gerų, gražių idėjų radau. Didelis ačiukas. biggrin.gif
Jei mūsų krykšto tėvai nieko nesugalvos, tai pati prisiruošiu, kad mažiuko krykštynos būtų įsimintina šventė. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(gvidaa @ 2006 06 12, 10:36)
GALI BUTI,KAD BUSIU KRIKSTAMOTE,TAI DARAU IS visu pasisakymu konspektus,turiu kelis klausimus><>
6.ar krikstateviams reikia uzsakyti baznycia ir uzsakant prie menesi ar  veliau,ar reikia tada sumoketi aukojima <>?jei per pacias krikstynas,tai ar krikstateviai moka<>?ir kada duoti pries ar pomar tiesiog eis kunigas su pintine ir cia skaitysis jau mokestis<>?

oi kad pažėrei klausimų doh.gif
bet aš galiu atsakyti tik į vieną ax.gif
bažnyčią gali užsakyti ir tėvai ir krikštatėviai. va mes tarkim, užsakėm jau dabar bažnyčią (krikštynos rugpjūčio 18 d) - prieš 2 mėnesius. ten susrašė klebonas duomenis - vaiko, kas tėvai, kas krikšto tėvai, kur tėvai tuokėsi ir pan. šiaip matai vasarą jei krikštyt nori tai 6dienį būna keli vaikai krikštijami, nes vestuvių metas, o mes pasiėmėm 5dienį - vieni būsim kiek žinau biggrin.gif
o krikštynos šiaip turėtų būti NEMOKAMOS, bet vistiek "reikia" paaukoti bažnyčiai. šiaip duodama po krikšto. ir duoda krikšto tėvas. prieina krikšto tėvas prie kunigo ir paduoda vokelį su pinigais (kokį 50 lt manau gana smile.gif ) biggrin.gif
tikiuos padėjau nors tiek mirksiukas.gif
Atsakyti
aciu merginos uz nuostabius patarimus thumbup.gif
mes krikstateviais patapsim jau sio men 24 diena tongue.gif tik iskilo klausimelis kada tas visas kruopas muilus duot ir ttt?
ir kada dovana, dovanu nupirkom triratuka? ar butina dovanoti sauksteli ir tt?
is anksto dekoju uz atsakymus
Atsakyti
na mes jau po krikstynu, aciu visoms mamoms uz patarimus kaip pravesti krikstynas 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daivuxx: 12 birželio 2006 - 22:06
QUOTE(Daivuxx @ 2006 06 12, 22:05)
na mes jau po krikstynu, aciu visoms mamoms uz patarimus kaip pravesti krikstynas  4u.gif

bigsmile.gif papasakok kaip sekėsi mirksiukas.gif
Atsakyti
Per krikstynas visiems labai patiko vaiko kose thumbup.gif Visiems buvo atrakcija ja paragaut bigsmile.gif
Putem baltus balionus, i juos dejom palinkejimus vaikuciui, o po to juos paleidom i vandeni thumbup.gif
Siaip kriksto mama buvo sugalvojusi visokiu atrakciju, kiekvienas pasizadejo kuom bus naudingas per 18 metu, iteikinejo mums teveliams visokiu dovaneliu, gavom buteli tauraus gerimo, kuri turetumem saugoti iki 18 metu bigsmile.gif
Prisizadejom vykdyti 10 vaiko isakymu biggrin.gif
Tuo paciu mes irgi teveliams dovanojom dovaneles, ypac patiko visiems marskineliai, su uzrasu "AS esu (vardas) krikstatevis" - liepem juos uzsidet ir but per svente smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daivuxx: 13 birželio 2006 - 23:28
gal gali parasyti is ko ta kose viret?

QUOTE(zuikis @ 2005 02 23, 17:17)
Prieš du metus buvau krikštamote, tai bandysiu parašyti ka mes dareme:
1. Padarėm krikštynų laikraštį "Krykštukas"
4. Visus svečius diedukas vaišino "Vardas koše". O košė buvo padaryta i tyrelės indelį "širšių medus" (tiksliai recepto neatsimenu, bet dedasi kondencuotas pienas, spiritas irt.t) Ant indelio etiketę irgi specialią padarėme.

gal galetum kokia nors kopija to laikrastuko atsiusti! Labai aciu biggrin.gif
Atsakyti