QUOTE(Rojaus obuoliukas @ 2007 09 24, 18:27)
sia vasara baigiau mokslus, pasiilsejau ir dabar ieskau darbo. norejau pasiklausti ar paciai reikia issiimti sodros pazymejima ar darbdavys tuom pasirupins? esu visiska neismanele siame reikale.
QUOTE(Palomina @ 2007 09 24, 19:16)
ir man tai labai aktualu
QUOTE(Mirakles @ 2007 09 24, 21:39)
mane irgi sodros pazymejimas domina.
sodra
Draudimo pažymėjimų išdavimas
Asmuo arba jo įgaliotas asmuo, norėdamas gauti draudimo pažymėjimą, Fondo valdybos teritoriniam skyriui turi pateikti:
*
asmens pasą (paso kopiją) ar tapatybės kortelę (kortelės kopiją), gimimo liudijimą (gimimo liudijimo kopiją), jeigu priimamas į darbą nepilnametis. Jei asmeniui Lietuvos Respublikos įstatymų nustatyta tvarka nebuvo išduotas Lietuvos Respublikos piliečio pasas ar asmens tapatybės kortelė, pateikiamas kitas asmens tapatybę patvirtinantis dokumentas;
*
pranešimą apie pirmą kartą įsidarbinusio asmens priėmimą į darbą/tarnybą (formą 1a-SD arba formą 1b-SD), arba pranešimą apie valstybinio socialinio socialinio draudimo pradžią (formą 1c-SD arba formą 1d-SD);
*
asmens nuotrauką, kurios dydis 30 mm x 40 mm. Nuotrauka gali būti spalvota arba nespalvota;
*
asmenims, sudariusiems valstybinio savanoriškojo socialinio pensijų draudimo sutartis ir neturintiems draudimo pažymėjimo, draudimo pažymėjimas išduodamas pateikus asmens tapatybę patvirtinančius dokumentus ir asmens nuotrauką.