Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo paieškos: pleputės konsultacijos

QUOTE(Margarita88 @ 2008 05 21, 14:10)

Margarita88, 21 Geg 2008 - 14:10, parašė:

Tai zinote ka pasake-sako,kadangi as kai grizau is Anglijos nesu dirbusi Lietuvoje-tai man tipo nemokes bedarbio mokescio.Kas cia per briedas?

Tai zinote ka pasake-sako,kadangi as kai grizau is Anglijos nesu dirbusi Lietuvoje-tai man tipo nemokes bedarbio mokescio.Kas cia per briedas?

O kodel briedas- jei mokesciai nemoketi, tai ir nemoka. Jei butum buvusi Lietuvoj, bet nedirbusi, turbut irgi nieko nemoketu, as manau, cia nuo sumoketu mokesciu priklauso g.gif
Atsakyti

Sveikos,

Pas mane dabar tokia situacija: ieskausi darbo,esu grizusi is Anglijos.Nusprendziau atsistoti darbo birzoje.Siandien nuejau uzsiregistruoti ir paklausiau apie bedarbio pasalpa-kaip dabar vadinama bedarbio draudimo mokesti.Tai zinote ka pasake-sako,kadangi as kai grizau is Anglijos nesu dirbusi Lietuvoje-tai man tipo nemokes bedarbio mokescio.Kas cia per briedas?
Gal kas buvote susidure su tokia situacija? g.gif  g.gif  g.gif

Sveikos,

Pas mane dabar tokia situacija: ieskausi darbo,esu grizusi is Anglijos.Nusprendziau atsistoti darbo birzoje.Siandien nuejau uzsiregistruoti ir paklausiau apie bedarbio pasalpa-kaip dabar vadinama bedarbio draudimo mokesti.Tai zinote ka pasake-sako,kadangi as kai grizau is Anglijos nesu dirbusi Lietuvoje-tai man tipo nemokes bedarbio mokescio.Kas cia per briedas?

Yra dar didesnis briedas: jei dirbai Lietuvoj, mokejai mokescius, bet tave darbdavys atleido (t.y. ne pats isejai), tai sodra irgi nieko nemoka doh.gif Pazistu zmogu, sitaip nukentejusi unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Mintee @ 2008 05 21, 14:00)

Mintee, 21 Geg 2008 - 14:00, parašė:

Mintee, 21 Geg 2008 - 14:00, parašė:

Tai ar visos darbukus susiradot?  4u.gif

As klausima turiu toki- ka darot, jei esamas darbdavys suzino, kad siuntet CV i kazkokia imone?  unsure.gif  Ir ka siulytu sakyt plepute  4u.gif

Pvz ateina direktorius ir sako- "tai siuntei CV i "TokiaIrTokia" imone?"  g.gif

Tai ar visos darbukus susiradot?  4u.gif

As klausima turiu toki- ka darot, jei esamas darbdavys suzino, kad siuntet CV i kazkokia imone?  unsure.gif  Ir ka siulytu sakyt plepute  4u.gif

Pvz ateina direktorius ir sako- "tai siuntei CV i "TokiaIrTokia" imone?"  g.gif

Situacija kebli g.gif Reakcija ko gero turi priklausyti nuo to, kiek tau svarbu issaugoti si darba. Krastutiniai variantai - naglai mieluoti arba pasakyti visa tiesa. Siaip tokioje situacijoje patarciau sakyti tiesa, bet ja susvelinant - taip, pamaciau skelbima, buvo idomu ar mane pakviestu i pokalbi, nes paskutiniu metu jauciuosi .... (cia galima ideti tai, apie ka noretumete pasikalbeti su vadovu pasitaikius progai) ir nusprendziau tiesiog pasitikrinti ar mane kas kvies...
Svarbu neparodyti, kad issigandote, neneigti ir situacija kuo greiciau apversti i galima atvira pokalbi tarp jusu ir darbdavio. Aisku, jei tai apskritai yra imanoma.

Kito elgesio varianto nesugalvoju... unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Mintee @ 2008 05 21, 15:23)

Mintee, 21 Geg 2008 - 15:23, parašė:

Mintee, 21 Geg 2008 - 15:23, parašė:

O kodel briedas- jei mokesciai nemoketi, tai ir nemoka. Jei butum buvusi Lietuvoj, bet nedirbusi, turbut irgi nieko nemoketu, as manau, cia nuo sumoketu mokesciu priklauso  g.gif

O kodel briedas- jei mokesciai nemoketi, tai ir nemoka. Jei butum buvusi Lietuvoj, bet nedirbusi, turbut irgi nieko nemoketu, as manau, cia nuo sumoketu mokesciu priklauso  g.gif

kaip suprasti-mokesciai nemoketi? Gi dirbau Lietuvoje legaliai,aisku,kad mokescius mokejau.Man nesuprantama,kodel as grizusi is uzsienio i savo gimtaja sali turiu sedeti be bedarbio pasalpos per ta laika,kai as ieskausi darbo.As gi nepiktaudziauju valstybiniais grasiais.Cia tokia nesamone tik pas mus gali buti.Kitur tai streikai prasidetu uz zmogaus teisiu pazeidima-o pas mus tai visiems nusispjauti.

Papildyta:
QUOTE(white:) @ 2008 05 21, 20:58)

white:), 21 Geg 2008 - 20:58, parašė:

white:), 21 Geg 2008 - 20:58, parašė:

Yra dar didesnis briedas: jei dirbai Lietuvoj, mokejai mokescius, bet tave darbdavys atleido (t.y. ne pats isejai), tai sodra irgi nieko nemoka  doh.gif Pazistu zmogu, sitaip nukentejusi  unsure.gif

Yra dar didesnis briedas: jei dirbai Lietuvoj, mokejai mokescius, bet tave darbdavys atleido (t.y. ne pats isejai), tai sodra irgi nieko nemoka  doh.gif Pazistu zmogu, sitaip nukentejusi  unsure.gif

Na as isejau is darbo savo noru.Cia mergina rase,kad ja atleido darbdavys,bet sodra jai moka.Pasiskaitykite tema atidziau.
Atsakyti
QUOTE(Margarita88 @ 2008 05 22, 11:24)

Margarita88, 22 Geg 2008 - 11:24, parašė:

kaip suprasti-mokesciai nemoketi? Gi dirbau Lietuvoje legaliai,aisku,kad mokescius mokejau.Man nesuprantama,kodel as grizusi is uzsienio i savo gimtaja sali turiu sedeti be bedarbio pasalpos per ta laika,kai as ieskausi darbo.As gi nepiktaudziauju valstybiniais grasiais.Cia tokia nesamone tik pas mus gali buti.Kitur tai streikai prasidetu uz zmogaus teisiu pazeidima-o pas mus tai visiems nusispjauti.

Kaip jus galejot moket mokescius Lietuvoje blink.gif , jei jus pastaraisiais metais dirbot, gyvenot Anglijoje ir mokejot sios salies mokescius.

QUOTE(Margarita88 @ 2008 05 22, 11:24)

Na as isejau is darbo savo noru.Cia mergina rase,kad ja atleido darbdavys,bet sodra jai moka.Pasiskaitykite tema atidziau.

tema ji gerai perskaite, tik jums pateike pvz., kaip buna, kaip sedi, dirbi Lietuvoje ir sodra pasalpos nemoka, ot taip doh.gif .

Nebukit tokia pikta, i Lietuva grizot, ne i Amerika biggrin.gif .
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aristokratė: 22 gegužės 2008 - 12:07
QUOTE(Aristokratė @ 2008 05 22, 14:05)

Aristokratė, 22 Geg 2008 - 14:05, parašė:

Aristokratė, 22 Geg 2008 - 14:05, parašė:

Kaip jus galejot moket mokescius Lietuvoje  blink.gif , jei jus pastaraisiais metais dirbot, gyvenot Anglijoje ir mokejot sios salies mokescius.
tema ji gerai perskaite, tik jums pateike pvz., kaip buna, kaip sedi, dirbi Lietuvoje ir sodra pasalpos nemoka, ot taip  doh.gif .

Nebukit tokia pikta, i Lietuva grizot, ne i Amerika  biggrin.gif .

Kaip jus galejot moket mokescius Lietuvoje  blink.gif , jei jus pastaraisiais metais dirbot, gyvenot Anglijoje ir mokejot sios salies mokescius.
tema ji gerai perskaite, tik jums pateike pvz., kaip buna, kaip sedi, dirbi Lietuvoje ir sodra pasalpos nemoka, ot taip  doh.gif .

Nebukit tokia pikta, i Lietuva grizot, ne i Amerika  biggrin.gif .

Taigi skaiciuojasi beveik triju metu laikotarpis,per kuri reikia isdirbti 18 men. tai as apie ta kalbu,kad iki isvaziavimo i Anglija gi dirbau Lietuvoje.
Atsiprasau,tikrai esu labai pikta,nes grizti i tevyne,o cia kazkokios nesamones-pradedu gailetis kad grizau.
Anglijoje tai bet kokios tautybes zmogui moka bedarbio pasalpa,o cia is savu neissiprasysi.Visiskas skurdas.Na man ir geda i ta birza eiti-visi tokie biedni ir nelaimingi,su viltingomis akimis,laukiantys pagerejimo,kurio niekada nebus.
Tikrai esu pikta,tik zinau,kad nieko nepakeisiu.
Reikia kazkaip nusiraminti. doh.gif
Atsakyti
turiu toki paprasta klausima - kaip reiketu elgtis per darbo pokalbi? kaip atsakineti i klausimus? kalbeti oficialiai, rimtai ar draugiskai, jauciantis kad jau cia dirbi?
Atsakyti

Sveikos,

Sveikos,

Cia ne " briedas", kaip Jus pasakete, tokia tvarka, jei neturite stazo, negaunate ir pasalpos. O stazas turi buti per paskutiniuosius 3 metus 18 menesiu arba per pastaruosius 2 metus 6 men.
Anglijoje daug kas geriau bet ir ten taip paprastai is karto pasalpos nemoka.
Papildyta:
QUOTE(Mintee @ 2008 05 21, 14:23)

Mintee, 21 Geg 2008 - 14:23, parašė:

Mintee, 21 Geg 2008 - 14:23, parašė:

Butent, pasalpa priklauso nuo stazo ir darbo uzmokescio.
Papildyta:
QUOTE(Margarita88 @ 2008 05 22, 16:17)

Margarita88, 22 Geg 2008 - 16:17, parašė:

Margarita88, 22 Geg 2008 - 16:17, parašė:

Taigi skaiciuojasi beveik triju metu laikotarpis,per kuri reikia isdirbti 18 men. tai as apie ta kalbu,kad iki isvaziavimo i Anglija gi dirbau Lietuvoje.
Atsiprasau,tikrai esu labai pikta,nes grizti i tevyne,o cia kazkokios nesamones-pradedu gailetis kad grizau.
Anglijoje tai bet kokios tautybes zmogui moka bedarbio pasalpa,o cia is savu neissiprasysi.Visiskas skurdas.Na man ir geda i ta birza eiti-visi tokie biedni ir nelaimingi,su viltingomis akimis,laukiantys pagerejimo,kurio niekada nebus.

Kodel iseities nera, iseitis visada yra, kokel gi Jums vietoje to jog este tokia pikta ir ta pykti liejate ant visu, geriau tiesiog nusipirkit artimiausia bilieta i liektuva ir i issvajota Anglija. Jei niekas netrukde isvaziuoti anksciau, tai ir dabar nera trukdziu 4u.gif
Na o kas del to, jog Jus sakote, kad dirbote Lietuvoje pries isvaziuodama i Anglija. Cia paprasta, kaip du kart du. Stazas ziurimas per paskutiniuos artimiausius metus nuo tos datos, kai uzsiregistravote DB, tai jei pats artimiausias laikotarpis buvo Anglijoje, tai stazas ir nesusidaro. Jus gi nebuvote Anglijoje tik menesi, greiciausiai buvote kur kas ilgiau, tai nieko cia keisto.

Papildyta:
QUOTE(white:) @ 2008 05 21, 19:58)

white:), 21 Geg 2008 - 19:58, parašė:

white:), 21 Geg 2008 - 19:58, parašė:

Matote, esme tokia, nesvarbu kaip isejote pati savo noru ar atleido darbdavys, svarbu oficiali versija darbdavio pazymoje. O ji turi buti, jog is darbo iseita paciai prasant, t.y. pagal 28 straipsni. Tada pasalpa mokama iskarto, na tiksliau savaite po uzsiregistravimo. Jei pagal etatu mazinima, tai jau kitaip, nes pagal istatyma atleidus zmogu pagal etatu mazinima turi buti ismokama iseitine pasalpa ir ta laikotarpi, uz kuri sumoketa iseitine DB nieko nemoka.
Kiek anksciau buvo kitaip, atleistas su kompensacija, gaudavo ir DB ismoka iskarto, o isejes pats negaudavo is niekur, tik po puses metu, o per ta laikotarpi gyvenk kaip nori. Todel mano asmenine nuomone, jog dabar siek tiek teisingiau.
Atsakyti
QUOTE(Atiute @ 2008 05 23, 00:55)

Atiute, 23 Geg 2008 - 00:55, parašė:

Atiute, 23 Geg 2008 - 00:55, parašė:

turiu toki paprasta klausima - kaip reiketu elgtis per darbo pokalbi? kaip atsakineti i klausimus? kalbeti oficialiai, rimtai ar draugiskai, jauciantis kad jau cia dirbi?

Kalbeti oficialiai, rimtai ir draugiskai tuo paciu metu:) Idealu, jei dar kartu gali jaustis taip tarsi cia jau dirbi.

Siaip reikia prisitaikyti prie darbdavio stiliaus. Jei jis oficialus, geriausia bendrauti su juo oficialiai. Jei jis pajuokauja, galima irgi palaikyti lengvesni bendravimo stiliu...
Atsakyti
Labai šauni tema, praryjau per naktį nuo pradžių iki pabaigos thumbup.gif o Plepute norėjau labai pagirti, tiek puikiu konsultacijų be jokio atlygio. Bravo thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Lorelė @ 2008 05 24, 18:31)

Lorelė, 24 Geg 2008 - 18:31, parašė:

Lorelė, 24 Geg 2008 - 18:31, parašė:

Labai šauni tema, praryjau per naktį nuo pradžių iki pabaigos  thumbup.gif  o Plepute  norėjau labai pagirti, tiek puikiu konsultacijų be jokio atlygio. Bravo  thumbup.gif

Labai šauni tema, praryjau per naktį nuo pradžių iki pabaigos  thumbup.gif  o Plepute  norėjau labai pagirti, tiek puikiu konsultacijų be jokio atlygio. Bravo  thumbup.gif

Aciu! angel_not.gif
Atsakyti
Super tema thumbup.gif
Ir superPleputė thumbup.gif
Neturėjau laiko perskaityt ankstesnių temų, bet patiko, kaip šitoje temoje paprastai, aiškiai ir nemokamai vyksta konsultacijos smile.gif
Planuoju dalyvauti konkurse dėl darbo, turiu susikūrus savo Cv ir pasidarė įdomu ar jis pakankamai "įdomus"..? g.gif
Atsakyti