QUOTE(miauka @ 2007 09 24, 18:58)
Sveiki
O aš tai pleputės noriu paklausti, kaip darbdavys žiūri, jei kandidatas kalba lietuviškai su akcentu? Nėra tas akcentas labai jau ryškus, bet vistiek kartais išlenda
, bet šiaip kalbu gerai, taisyklingai (manau
)

As irgi kalbu lietuviskai su akcentu

O jei rimtai, tai priklauso nuo pareigu, i kurias pretenduoji - jei dirbi darba, kuriame svarbus akcentas, tuomet jo. Visuose kituose darbuose negirdejau, kad tai rupetu darbdaviams.
QUOTE(Nikusha @ 2007 09 25, 10:25)
Ir norėčiaupaklausti Pleputės (temoje "Darbo paieškos" šia tema tik Hermana su manim diskutavo): ką iš tikrųjų siūlo darbdaviai, siūlydami konkurencingą atlygį. Kaip čia iššifruoti, ko tikėtis?
Konkurencingas reiskia, kad moka rinkos vidurki ir daugiau, t.y. darbdavys mano, kad suteikia galimybe gerai uzsidirbti. O konkreciau tai yra paplite du tokio atlyginimo variantai:1. moka tikrai gera, didesni nei vidutini, fiksuota atlyginima rinkoje.
2. duoda nedideli atlyginima ir gerus procentus / priedus.
Kitais zodziais tariant, sis pasakymas is tikruju daug nereiskia. Rekomenduoju jo nesureiksminti, kaip ir vyro zodzius, kuriuos jis sako per pirma pasimatyma

QUOTE(aiste20 @ 2007 09 26, 14:50)
buciau begalo dekinga uz kosultacija
norejau pasiteirauti pleputes ir merginu jeigu kurios zinio
koks turetu buti cv zmogaus kuris pretenduoja i marketingisto darbo vieta, turiu omeni kuo jis turetu issiskirti originalus kazkoks turetu buti ar kaip??
klausiu nes nusivylusi esu labai turiu patirties toje srityje siunciu cv i tokio pobudzio pareigas taciau nesiseka net i pokalbi nukeliauti
mano cv toks gan rimtas galvoju gal per rimtas
kadangi sitiek laiko nesulaukiu nei vieno skabucio labai prasau man padeti

norejau pasiteirauti pleputes ir merginu jeigu kurios zinio

koks turetu buti cv zmogaus kuris pretenduoja i marketingisto darbo vieta, turiu omeni kuo jis turetu issiskirti originalus kazkoks turetu buti ar kaip??
klausiu nes nusivylusi esu labai turiu patirties toje srityje siunciu cv i tokio pobudzio pareigas taciau nesiseka net i pokalbi nukeliauti

mano cv toks gan rimtas galvoju gal per rimtas

kadangi sitiek laiko nesulaukiu nei vieno skabucio labai prasau man padeti

O kodel manai, kad jis per rimtas? is kokiu pozymiu taip sprendi?
Marketingas labai skirtingas ivariose imonese

Papildyta:
QUOTE(Natalija* @ 2007 09 29, 12:21)
Sveikutes, aš irgi jau pradedu po truputi ieškotis darbo, nes greit dukrytė eis į lopšelį
Turiu tokį klausimėlį: jeigu skelbime parašyta, kad siūlomas atlyginimas yra nuo 1300lt, tai ką darbdavys turi omenyje, ar tai , kad banduomoju laikotrapiu žada tiek mokėti, o poto gali tikėtis daugiau, ar ir per banduomąji galima prašyti dagiau
Kažin kiek daugiau galima prašyti, jei siūloma pvz. nuo 1300

Tikriausiai bandomuoju laikotarpiu bus siuloma 1300 Lt., o po jo - kaip sutarsit. Dar vienas variantas - jie siulo toki pagrindini atlyginima + procentus uz rezultatus (jei darbas yra toks, kuriame galima taip moketi) 

QUOTE(loja5 @ 2007 09 30, 11:28)
Sveikutes, jungiuosi ir as i jusu buri
dirbau visai kitoje srityje nei dabar ieskausi, beto auginau vaikus ir 5 metus praleidau namie tai kol kas man viskas nauja, lyg kosmose
bet gal ir kvailai nuskambes taciau dirbti as nebijau ir netingiu, labaiusiai bijau streso kuris kyla darbuotoju tarpusavio santykiuose
nu bijau ir viskas...ankstesniajame darbe, beje, butent tokia situacija ir buvo kad daugiau slegdavo ne pats darbas o tai kad buvo keletas tokiu zmoniu kurie tiesiogine sio zodzio prasme gadindavo nervines lasteles, vien del ju nesinoredavo eiti i darba..gal kuri galit pakomentuoti ar pasidalinti patirtimi, gal jums irgi panasiai yra buve?

Tai labai dazna problema

Analogija is santykiu tarp vyru ir moteru: moteris sutinka labai negerus vyrus - viena, antra, trecia, ketvirta, penkta. Pagaliau ji pasako: "visi vyrai sikniai, piiiiiiiip, piiiiiiiiip, piiiiiiiip ir t.t.". Ji pradeda ju vengti ir visur mato tik piiiiiiiiiiiiip. Klausimas - ar VISI vyrai tokie? Juk ji pazista tik 5 (!!!!!) vyrus. Musu smegenys turi vertinga sugebejima - apibendrinti - taciau kartais patys nuo to nukenciam, kai leidziame sau daryti labai placius apibendrinimus.
Biski i sona nugrybavau, bet tik norejau tave padrasinti - pagal tikimybiu teorija sansai, kad tau ir vel taip nutiks, yra mazesni, nei sansai, kad pakliusi i gera kolektyva

QUOTE(Hermana @ 2007 10 01, 18:57)
Va, norejau papasakoti kai ka.
Kas pamena, kai rasiau laiskeli vienai imonei jau po pokalbio. Plepute man patare ka rasyti. Tai va, siandien man skambino is ten ir siule kitas pareigas, deja, man ju jau nebereikejo.
Nors gal ir gaila truputi, bet ten man butu sunkiau. Dabartiniame darbe jauciuosi ramiai ir gerai, tai kazkaip kitur ir nenoriu. Tik truputi bijau, kad bandomasis gerai praeitu ir manes neatleistu. 

Papildyta:
QUOTE(Veris @ 2007 10 03, 20:03)
as savo cv dabar siunciu visur kur galima ir negalima.
kai siunti i kokia agentura ir tau neatsako kaip reaguoti? gal zmones turi daug darbo ir tave pamirso ir verta jiems priminti ar jau palaikyti nerimta istaiga? 

Ar turi omeny agenturas, kurios iesko darbuotojus darbdaviams ir, pvz., deda skelbimus laikrasty, kad tokia ir tokia firma iesko darbuotojo? Jei taip, tuomet jie neprivalo tau atsakyti. Jie susisiekia su tais, kuriuos nori pakviesti i pokalbi. Kitu CV tik palieka pas save tam atvejui, jei tures jiems tinkamus darbus

Jei turi omeny agenturas, kurios darbuotojui garantuoja, kad suras darbdavi, tuomet viskas priklauso nuo jusu susitarimo

Dienos mintis (siandien perskaiciau): ironiska, kad imone zymiai atidziau renkasi zmogu, nei zmogus imone. O juk zmogus priklauso nuo imones zymiai daugiau, nei imone nuo zmogaus...
P.S.Merginos, ar visoms atsakiau? Nemazai lapu priraset, kol as su darbais tvarkiausi