Įkraunama...
Įkraunama...

Darbo paieškos: pleputės konsultacijos

QUOTE(miauka @ 2007 09 24, 18:58)
Sveiki 4u.gif O aš tai pleputės noriu paklausti, kaip darbdavys žiūri, jei kandidatas kalba lietuviškai su akcentu? Nėra tas akcentas labai jau ryškus, bet vistiek kartais išlenda blush2.gif , bet šiaip kalbu gerai, taisyklingai (manau biggrin.gif )

As irgi kalbu lietuviskai su akcentu mirksiukas.gif Visiems labai patinka - sako "toks elegantiskas jusu akcentas" biggrin.gif
O jei rimtai, tai priklauso nuo pareigu, i kurias pretenduoji - jei dirbi darba, kuriame svarbus akcentas, tuomet jo. Visuose kituose darbuose negirdejau, kad tai rupetu darbdaviams.

QUOTE(Nikusha @ 2007 09 25, 10:25)
Ir norėčiaupaklausti Pleputės (temoje "Darbo paieškos" šia tema tik Hermana su manim diskutavo): ką iš tikrųjų siūlo darbdaviai, siūlydami konkurencingą atlygį. Kaip čia iššifruoti, ko tikėtis?
Konkurencingas reiskia, kad moka rinkos vidurki ir daugiau, t.y. darbdavys mano, kad suteikia galimybe gerai uzsidirbti. O konkreciau tai yra paplite du tokio atlyginimo variantai:
1. moka tikrai gera, didesni nei vidutini, fiksuota atlyginima rinkoje.
2. duoda nedideli atlyginima ir gerus procentus / priedus.
Kitais zodziais tariant, sis pasakymas is tikruju daug nereiskia. Rekomenduoju jo nesureiksminti, kaip ir vyro zodzius, kuriuos jis sako per pirma pasimatyma mirksiukas.gif

QUOTE(aiste20 @ 2007 09 26, 14:50)
buciau begalo dekinga uz kosultacija  4u.gif

norejau pasiteirauti pleputes ir merginu jeigu kurios zinio  smile.gif
koks turetu buti cv zmogaus kuris pretenduoja i marketingisto darbo vieta, turiu omeni kuo jis turetu issiskirti originalus kazkoks turetu buti ar kaip??
klausiu nes nusivylusi esu labai turiu patirties toje srityje siunciu cv i tokio pobudzio pareigas taciau nesiseka net i pokalbi nukeliauti  verysad.gif
mano cv toks gan rimtas galvoju gal per rimtas  verysad.gif
kadangi sitiek laiko nesulaukiu nei vieno skabucio labai prasau man padeti  rolleyes.gif

O kodel manai, kad jis per rimtas? is kokiu pozymiu taip sprendi?
Marketingas labai skirtingas ivariose imonese unsure.gif nuo laisvos kurybos iki tik marektinginiu priemoniu palaikymo. Labai svarbu kokia butent patirti turi ir i kokias imones pretenduoji ax.gif

Papildyta:
QUOTE(Natalija* @ 2007 09 29, 12:21)
Sveikutes, aš irgi jau pradedu po truputi ieškotis darbo, nes greit dukrytė eis  į lopšelį biggrin.gif Turiu tokį klausimėlį: jeigu skelbime parašyta, kad siūlomas atlyginimas yra nuo 1300lt, tai ką darbdavys turi omenyje, ar tai , kad banduomoju laikotrapiu žada tiek mokėti, o poto gali tikėtis daugiau, ar ir per banduomąji galima prašyti dagiau g.gif Kažin kiek daugiau galima prašyti, jei siūloma pvz. nuo 1300 g.gif  blush2.gif
Tikriausiai bandomuoju laikotarpiu bus siuloma 1300 Lt., o po jo - kaip sutarsit. Dar vienas variantas - jie siulo toki pagrindini atlyginima + procentus uz rezultatus (jei darbas yra toks, kuriame galima taip moketi) 4u.gif

QUOTE(loja5 @ 2007 09 30, 11:28)
Sveikutes, jungiuosi ir as i jusu buri 4u.gif dirbau visai kitoje srityje nei dabar ieskausi, beto auginau vaikus ir 5 metus praleidau namie tai kol kas man viskas nauja, lyg kosmose biggrin.gif bet gal ir kvailai nuskambes taciau dirbti as nebijau ir netingiu, labaiusiai bijau streso kuris kyla darbuotoju tarpusavio santykiuose verysad.gif  nu bijau ir viskas...ankstesniajame darbe, beje, butent tokia situacija ir buvo kad daugiau slegdavo ne pats darbas o tai kad buvo keletas tokiu zmoniu kurie tiesiogine sio zodzio prasme gadindavo nervines lasteles, vien del ju nesinoredavo eiti i darba..gal kuri galit pakomentuoti ar pasidalinti patirtimi, gal jums irgi panasiai yra buve?

Tai labai dazna problema sad.gif Ir ji grynai emocine - bijai dar karta tai patirti. Pabandyk pagalvoti apie tai, kad tai yra tik viena firma. Lietuvoje firmu yra labai daug. Kai kuriose is ju dirba labai draugiski zmones, kai kuriose tikri idiotai. Visko buna. Tai, kad tau nepasiseke viena karta, visiskai nereiskia, kad tau nepasiseks ir antra karta. Nebuk tokia griezta gyvenimui 4u.gif Leisk idiotams likti idiotais, o pati ieskok tai, kas tau prie sirdies...
Analogija is santykiu tarp vyru ir moteru: moteris sutinka labai negerus vyrus - viena, antra, trecia, ketvirta, penkta. Pagaliau ji pasako: "visi vyrai sikniai, piiiiiiiip, piiiiiiiiip, piiiiiiiip ir t.t.". Ji pradeda ju vengti ir visur mato tik piiiiiiiiiiiiip. Klausimas - ar VISI vyrai tokie? Juk ji pazista tik 5 (!!!!!) vyrus. Musu smegenys turi vertinga sugebejima - apibendrinti - taciau kartais patys nuo to nukenciam, kai leidziame sau daryti labai placius apibendrinimus.
Biski i sona nugrybavau, bet tik norejau tave padrasinti - pagal tikimybiu teorija sansai, kad tau ir vel taip nutiks, yra mazesni, nei sansai, kad pakliusi i gera kolektyva mirksiukas.gif Su salyga, kad neuzsiciklinsi ir atsipalaiduosi rolleyes.gif

QUOTE(Hermana @ 2007 10 01, 18:57)
Va, norejau papasakoti kai ka.  biggrin.gif  Kas pamena, kai rasiau laiskeli vienai imonei jau po pokalbio. Plepute man patare ka rasyti. Tai va, siandien man skambino is ten ir siule kitas pareigas, deja, man ju jau nebereikejo.  lotuliukas.gif  Nors gal ir gaila truputi, bet ten man butu sunkiau. Dabartiniame darbe jauciuosi ramiai ir gerai, tai kazkaip kitur ir nenoriu. Tik truputi bijau, kad bandomasis gerai praeitu ir manes neatleistu.  blush2.gif

drinks_cheers.gif taip ir turejo buti drinks_cheers.gif
Papildyta:
QUOTE(Veris @ 2007 10 03, 20:03)
as savo cv dabar siunciu visur kur galima ir negalima.  biggrin.gif kai siunti i kokia agentura ir tau neatsako kaip reaguoti? gal zmones turi daug darbo ir tave pamirso ir verta jiems priminti ar jau palaikyti nerimta istaiga?  unsure.gif

Ar turi omeny agenturas, kurios iesko darbuotojus darbdaviams ir, pvz., deda skelbimus laikrasty, kad tokia ir tokia firma iesko darbuotojo? Jei taip, tuomet jie neprivalo tau atsakyti. Jie susisiekia su tais, kuriuos nori pakviesti i pokalbi. Kitu CV tik palieka pas save tam atvejui, jei tures jiems tinkamus darbus smile.gif
Jei turi omeny agenturas, kurios darbuotojui garantuoja, kad suras darbdavi, tuomet viskas priklauso nuo jusu susitarimo ax.gif

Dienos mintis (siandien perskaiciau): ironiska, kad imone zymiai atidziau renkasi zmogu, nei zmogus imone. O juk zmogus priklauso nuo imones zymiai daugiau, nei imone nuo zmogaus...

P.S.Merginos, ar visoms atsakiau? Nemazai lapu priraset, kol as su darbais tvarkiausi rolleyes.gif
Atsakyti
nezinau kokia ten agentura, bet man rodos ji iesko ir darbdaviams darbuotuojus ir darbuotuojams darbdavius. tik kazkaip atrodo ji labiau orentuota i darbdavius. tai dabar ir nezinau ar priminti jiems apie save. g.gif
Atsakyti
QUOTE(Veris @ 2007 10 03, 21:09)
nezinau kokia ten agentura, bet man rodos ji iesko ir darbdaviams darbuotuojus ir darbuotuojams darbdavius. tik kazkaip atrodo ji labiau orentuota i darbdavius. tai dabar ir nezinau ar priminti jiems apie save.  g.gif

Jei siuntei CV pagal kazkoki skelbima ir nieko nesulaukei, aisku, kad gali jiems paskambinti ar parasyti paklausti del sios atrankos. Taciau, kaip sakiau, jie neprivalo visiems pranesti kaip einasi atranka 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*plepute* @ 2007 10 03, 21:16)
Jei siuntei CV pagal kazkoki skelbima ir nieko nesulaukei, aisku, kad gali jiems paskambinti ar parasyti paklausti del sios atrankos. Taciau, kaip sakiau, jie neprivalo visiems pranesti kaip einasi atranka 4u.gif

as tos agenturos puslapi radau internete ir ten net nerasoma, kad jie siulo darba. jie iesko darbuotuoju! as jiems parasiau laiska, kuriame klausiau ar galima pas juos kreiptis ieskant darbo. ir jie man stai ka atsake:
Laba diena,
Detalesni musu paslaugu pristatyma galite matyti musu interneto svetaineje.
Atvykus pas mus mielai aptarsime esamus pasiulymus ir Jusu lukescius
pasiulymu atzvilgiu.
Paslaugos ieskanciajam darbo nieko nekainuoja, butu patogu jei turedami
galimybe atsiustumete savo gyvenimo aprasyma su informacija kokie pasiulymai
ir kokiomis salygomis domintu.

Lauksime informacijos apie Jus,
Pagarbiai

nusiunciau cv ir daugiau atsakymo nesulaukiau. parasyti jiems dar syki nieko nereiskia, bet galvoju gal palaike mane neperspektyvia ir neranda ka man pasiulyti. unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Veris: 03 spalio 2007 - 20:33
Tuomet patarciau jiems paskambinti ir paklausti kaip jie vertina tavo CV smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*plepute* @ 2007 10 03, 21:38)
Tuomet patarciau jiems  paskambinti ir paklausti kaip jie vertina tavo CV smile.gif

teks taip ir padaryti. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(*plepute* @ 2007 10 03, 20:33)
P.S.Merginos, ar visoms atsakiau? Nemazai lapu priraset, kol as su darbais tvarkiausi rolleyes.gif

man neatsakei blush2.gif
aš pakartosiu klausimą - būdama nėščia įsidarbinau fiktyviai į vieną įmonę... na žinoma dėl ko ax.gif
taigi, dabar tą savo "darbo patirtį" esu įrašiusi į CV. kaip man elgtis nuėjus pas darbdavį? ar pasakyti jam kad dirbau fiktyviai? ar pasakoti nebūtas istorijas kaip aš ten bendravau su klientais, kokias sutartis sudarinėjau ir pan? ar tą darbo patirtį man išbraukti iš cv? ačiū už ats 4u.gif ax.gif
Atsakyti
Noriu ir aš paklaust smile.gif . Ar skambinat i firmą, kuriai išsiuntėt savo CV ir motyvacinį, pasiteirauti ar gavo, ar dar ko nors kalusiat, tarkim apie pareigas ir pan.?
Ačiū už atsakymus 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Linjus @ 2007 10 04, 09:45)
man neatsakei  blush2.gif
aš pakartosiu klausimą - būdama nėščia įsidarbinau fiktyviai į vieną įmonę... na žinoma dėl ko  ax.gif
taigi, dabar tą savo "darbo patirtį" esu įrašiusi į CV. kaip man elgtis nuėjus pas darbdavį? ar pasakyti jam kad dirbau fiktyviai? ar pasakoti nebūtas istorijas kaip aš ten bendravau su klientais, kokias sutartis sudarinėjau ir pan?  ar tą darbo patirtį man išbraukti iš cv? ačiū už ats  4u.gif  ax.gif
Papildyta:
ir dar pleputės noriu paklausti, kiek žmonių reikia kad pas mus atvyktumėt seminarą pravesti? ir kiek tai kainuoja?  ax.gif  g.gif

Ups, tave praleidau blush2.gif Galvojau dar kaip tau atsakyti, bet vis tiek praleidau biggrin.gif
Sakyk, o tu turi dar kitos patirties ar tik ta vienintele fiktyvia?
Siaip tokiais atvejais as patariu stai ka: jei turi darbo patirti kitur, kuri labai panasi i fiktyvia, tuomet galima palikti ir drasiai atsakineti i klausimus, nes vis tiek zinai darbo specifika. Jei neturi tokios patirties, geriau jos nerodyti. Nes tai tik klaidina darbdavi apie tavo igudzius ir tai gali tau paciai pakenkti 4u.gif

Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ieva-Pieva: 02 kovo 2008 - 13:30
QUOTE(*plepute* @ 2007 10 04, 12:49)
1. Sakyk, o tu turi dar kitos patirties ar tik ta vienintele fiktyvia?

vasaros metu dirbdavau sezoninį darbą Nidoje - padavėja, o tas fiktyvus darbas vadybininkės buvo...tai iš tikro manau, kad kaip tu sakei tai suklaidindavo darbdavius...
teks išbraukti tą darbo patirtį iš savo CV unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Ieva-Pieva: 02 kovo 2008 - 13:31
laba, kreipiuosi i plepute kaip personalo atrankos atstove,
ar teko susidurti su imone - Hay Group.
Atsakyti
mane domina ar darbdaviai siulydavi darba realiai vertina savo siuloma darba ar ne? biggrin.gif kiek skaitau skelbimu atrodo jie ne tik realiai jo nevertina o kai kurie yra tikri lochai. umn.gif is to gimsta tokie reikalavimai pardavejoms kaip reprezentatyvi isvaizda, aukstasis issilavinimas, uzsienio kalbos ir puikus darbo kompiuteriu igudziai. visa tai vienam skelbime. ar jiems neatrodo, kad mis lietuvai su aukstuoju issilavinimu ir keliom uzsienio kalbom nepespektyvu dirbti ju parduotuveje uz kuklu atlyginima ir be karjeros perspektyvu? laugh.gif kai pasiskaitai tokius reikalavimus net baisu siusti savo cv. blink.gif negi tas reiskia, kad stora magistre mokanti penkias kalbas netiks? tease.gif
Atsakyti