Įkraunama...
Įkraunama...

Fotoknyga ar fotoalbumas?

QUOTE(muosee @ 2009 10 24, 09:19)
LAba ryta,

Na stai as jau ir susimaketavau fot oknyga.ir galvoju kur gi vis del t o geriau spausdinti g.gif .O da rnetycia radau kad galima iki susimaketuoti is atspausdina.Idomu kaip ten. g.gif Nes man asmeniskai tenais pati labiau.programelelietuviu kalba.O ir siaip nieko.foto knyga.na kaina tai siek tiek didesne ne ikitur cia siulyta.  g.gif . Nu zodziu pasimeciau visai.Gal yra kokiu atsiliepimu ?

As taip pat susimaketavau pati, uzsakinejau http://www.eurokosfoto.lt/ gavosi grazi ir nebrangi knyga smile.gif
Atsakyti
Atsispausdinau ir aš pagaliau savo foto knyga (50 jubiliejaus proga). Spausdinau čia http://susikurkfotok...?page=test-menu Šiam puslapyje yra nurodytos ir spaudos kainos. Knyga norėjau daryti su savo sumaketuotu viršeliu, bet tokios paslaugos jie neteikia, o kas Vilniui taip daro neradau. Todel darėm aplankala su mano sumaketuotu vaizdu.
user posted image

Iš patirties galiu pasakyti, kad pasirinkti norima viršelį nebuvo taip jau ir lengva. Kadangi jau nusprendėm daryt aplankala, tai viršelio norėjau tamsaus su sidabrinem raidėm parašytu pavadinimu bei autorium. Deja ispaustas raides galima daryti tik vieno srifto (spausdintines raides, kaip ant pazymejimu buna) Toks variantas man netiko, nuotraukos ant virselio klijuot irgi nenorejau, tai galu gale teko pasirinkti kita virselio spalva (tik sidabrine arba balta) ir uzrasyti teksta tik juodom raidem.
Knyga buvo 54 puslapiu A4 (portretas), tai tokiam formatui ir dydziui irgi buvo tinkami ne visi virseliai.
Zodziu virseliu pasirinkimas ribotas, bet galutiniu rezultatu likau patenkinta. Po keliu men galesiu parasyt ar lapai neisbyrejo wink.gif

Cia dar kelio foto:
user posted image
http://images112.fot...otknyga3-vi.jpg

P.S. uz aplankala ir uzrasytas raides ant virselio reikejo moketi papildomai po 15 lt. 54 psl knyga atspausdinti ir susegti kainavo 124 lt. Maketa dariau pati.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo simsi: 25 spalio 2009 - 10:14

Stai cia http://www.tuka.lt/ girdejau, kad surisimas knygos buna labai prastas, siulai visur kabo. Pati ten neuzsakinejau knygos, taigi placiau pakomentuot negaliu.
[/quote]

As pastoviai uzsakineju fotoknygas is TUKos, geriausia spaudos ir irisymo kokybe, jokie sulai nekaba. Dariau ne viena vestuvini albuma, krikstynu, tikrai kokybe thumbup.gif

Atsakyti
maciau draugu vestuviu fotoknyga thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
tikra pasaka wub.gif
dbr pasidariau savo asmenini fotosasiuvini... wub.gif
as uz fotoknygas thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo maye: 29 spalio 2009 - 09:11
noriu Jus visas ir visus ispeti. Pries savaitele dariausi fotoknyga www.susikurkfotoknyga.lt. Dariau dovana savo brangiausiajam. Kai parsinesiau ta knyga namo ir ja atsiverciau, tiesa pasakysiu mano akyse pasirode asaros. Taip isdarkyt nuotraukas dar reikia sugebet verysad.gif kadangi as pati esu baigusi fotografija, turiu gera fotika ir nuotrauku kokybe yra tikrai gera, tai mane apeme siaubas, panika ir pyktis. Zmones nuotraukose i zmones nepanasus, leles kazkokios nupaisytos. Baisu. Is tiesu pikta, kai zmones, nesugebantys dirbti tokio darbo, isteigia imone, tinklapi ir skelbiasi, kad darome puikios kokybes fotoknygas verysad.gif Pasimokiau. Nori pigiau ir gauni s...
Papildyta:
ka tik pamaciau, kad simsi daresi fotoknyga ten pat ir liko patenkinta. Nesuprantu, ar jie tik man dare taip atmestinai verysad.gif ar tikrai jusu knygos kokybe yra tokia gera? ar veidai neisplauke? Mano knygoj veidai kaip kokie smeklos.
Atsakyti
QUOTE(rencia1 @ 2009 10 29, 14:56)
noriu Jus visas ir visus ispeti. Pries savaitele dariausi fotoknyga www.susikurkfotoknyga.lt. Dariau dovana savo brangiausiajam. Kai parsinesiau ta knyga namo ir ja atsiverciau, tiesa pasakysiu mano akyse pasirode asaros. Taip isdarkyt nuotraukas dar reikia sugebet  verysad.gif  kadangi as pati esu baigusi fotografija, turiu gera fotika ir nuotrauku kokybe yra tikrai gera, tai mane apeme siaubas, panika ir pyktis. Zmones nuotraukose i zmones nepanasus, leles kazkokios nupaisytos. Baisu. Is tiesu pikta, kai zmones, nesugebantys dirbti tokio darbo, isteigia imone, tinklapi ir skelbiasi, kad darome puikios kokybes fotoknygas  verysad.gif Pasimokiau. Nori pigiau ir gauni s...
Papildyta:
ka tik pamaciau, kad simsi daresi fotoknyga ten pat ir liko patenkinta. Nesuprantu, ar jie tik man dare taip atmestinai  verysad.gif ar tikrai jusu knygos kokybe yra tokia gera? ar veidai neisplauke? Mano knygoj veidai kaip kokie smeklos.

lb uzjauciu verysad.gif 4u.gif , as eisiu kita pirmadieni pasiimti, tai parasysiu atsiliepimus butinai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(rencia1 @ 2009 10 29, 14:56)
noriu Jus visas ir visus ispeti. Pries savaitele dariausi fotoknyga www.susikurkfotoknyga.lt. Dariau dovana savo brangiausiajam. Kai parsinesiau ta knyga namo ir ja atsiverciau, tiesa pasakysiu mano akyse pasirode asaros. Taip isdarkyt nuotraukas dar reikia sugebet  verysad.gif  kadangi as pati esu baigusi fotografija, turiu gera fotika ir nuotrauku kokybe yra tikrai gera, tai mane apeme siaubas, panika ir pyktis. Zmones nuotraukose i zmones nepanasus, leles kazkokios nupaisytos. Baisu. Is tiesu pikta, kai zmones, nesugebantys dirbti tokio darbo, isteigia imone, tinklapi ir skelbiasi, kad darome puikios kokybes fotoknygas  verysad.gif Pasimokiau. Nori pigiau ir gauni s...
Papildyta:
ka tik pamaciau, kad simsi daresi fotoknyga ten pat ir liko patenkinta. Nesuprantu, ar jie tik man dare taip atmestinai  verysad.gif ar tikrai jusu knygos kokybe yra tokia gera? ar veidai neisplauke? Mano knygoj veidai kaip kokie smeklos.

as maketa dariau pati, tai nezinau ar nuo to priklauso spaudos kokybe ar ne. Didzioji dalis nuotrauku buvo skenuota, todel ten kokybe nera labai gera, bet ir nesitikejau kad bus gera. Is skaitmeninio fotiko nuotraukos geros.
Papildyta:
QUOTE(maye @ 2009 10 29, 15:25)
lb uzjauciu verysad.gif  4u.gif , as eisiu kita pirmadieni pasiimti, tai parasysiu atsiliepimus butinai  mirksiukas.gif

butinai parasyk savo atsiliepimus, idomu zinot ar apsimoka dar karta ten daryt ar geriau kitur nest.
Atsakyti
Is patirties galiu pasakyti,kad norint geros kokybes spaudoje, butina tinkamai paruosti maketa. blush2.gif
Atsakyti
pries atiduodant surisimui, siulyciau padaryti pavyzduka, bent viena puslapi atspausdinti. Dar pries pradedant knygu serijas, nunesdavau i keleta spaustuviu patikrint ju spaudos kokybe. Maketavimas knygu daromas su tam skirtomis programomis, ir dazniausiai kokybe jau makete nustatoma ir matomas galutinis rezultatas. mirksiukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo iletia: 29 spalio 2009 - 20:00
QUOTE(iletia @ 2009 10 29, 20:57)
pries atiduodant surisimui, siulyciau padaryti pavyzduka, bent viena puslapi atspausdinti.  Dar pries pradedant knygu serijas, nunesdavau i keleta spaustuviu patikrint ju spaudos kokybe. Maketavimas knygu daromas su tam skirtomis programomis, ir dazniausiai kokybe jau makete nustatoma ir matomas galutinis rezultatas. mirksiukas.gif

Kokybe labai priklauso nuo to,kokia masina spausdinama ir nuo spasustuves politikos kokybes klausimu.
Jei www.susikurkfotoknyga.lt mate ka atspaude, galejo perspeti uzsakova ir paprasyti perdaryti maketa. Bet,kiek suprantu, tai jie nelabai suprato ka atspaude biggrin.gif Ne visada tai,ka rodo monitorius atitinka atspauda. 4u.gif Butini kai kurie nustatymai, kad isvengti tokiu klaidu.
Atsakyti
QUOTE(Rasiliukas @ 2009 10 29, 17:50)
Is patirties galiu pasakyti,kad norint geros kokybes spaudoje, butina tinkamai paruosti maketa.

QUOTE(Rasiliukas @ 2009 10 29, 21:32)
Kokybe labai priklauso nuo to,kokia masina spausdinama ir nuo spasustuves politikos kokybes klausimu.

Gaunasi, kad kokybė nėra vien tik tinkamas maketas, arba vien tiktai geras spausdintuvas. Viskas į tai įeina! Ir geros nuotraukos, ir maketas, ir spausdinimas. O sudėjus visus tris dalykus į krūvą - nemaži pinigai gaunasi!!! blink.gif "Profas" tokioje vietoje tik paskėsčiotų rankomis ir pasakytų: "už kokybę reikia brangiai mokėti". O išradinga mama ras kitą išeitį biggrin.gif
Siūlyčiau visoms būti kūribingesnėms, pačioms (bent pabandyti!) savo fotoknygą susimaketuoti ir sutaupytus pinigus paskirti kokybiškesniam knygos spausdinimui (ten, kur žmonės orientuojasi ne vien tik į komerciją, bet ir į meną, fotografiją). Fotoknygų pavyzdžių internete pilna (galima minčių paisemti iš SM forume rodomų albumų), maketavimo programose jau būna paruošti fotoknygų šablonai ir belieka tik sukelti nuotraukas, įterpti įdomesnį tekstuką. O kad jau kokio "mandresnio" šrifto tekste nepanaudosit, ar po nuotraukomis nešmėžuos įspūdingas fonas, tai tikrai kokybė dėl to nenukentės! "Profas" gal tai iš karto patebės, BET...Iš patirties žinau, kad paprasto žmogaus akis tokių dalykų nė nepastebi, tik kai pirštu įbedus parodai, tai tik tada ir pamato biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(yali @ 2009 10 30, 01:06)
Gaunasi, kad kokybė nėra vien tik tinkamas maketas, arba vien tiktai geras spausdintuvas. Viskas į tai įeina! Ir geros nuotraukos, ir maketas, ir spausdinimas. O sudėjus visus tris dalykus į krūvą - nemaži pinigai gaunasi!!!  blink.gif  "Profas" tokioje vietoje tik paskėsčiotų rankomis ir pasakytų: "už kokybę reikia brangiai mokėti". O išradinga mama ras kitą išeitį  biggrin.gif 
Siūlyčiau visoms būti kūribingesnėms, pačioms (bent pabandyti!) savo fotoknygą susimaketuoti ir sutaupytus pinigus paskirti kokybiškesniam knygos spausdinimui (ten, kur žmonės orientuojasi ne vien tik į komerciją, bet ir į meną, fotografiją). Fotoknygų pavyzdžių internete pilna (galima minčių paisemti iš SM forume rodomų albumų), maketavimo programose jau būna paruošti fotoknygų šablonai  ir belieka tik sukelti nuotraukas, įterpti įdomesnį tekstuką. O kad jau kokio "mandresnio" šrifto tekste nepanaudosit, ar po nuotraukomis nešmėžuos įspūdingas fonas, tai tikrai kokybė dėl to nenukentės! "Profas" gal tai iš karto patebės, BET...Iš patirties žinau, kad paprasto žmogaus akis tokių dalykų nė nepastebi, tik kai pirštu įbedus parodai, tai tik tada ir pamato biggrin.gif

Ten,kur zmones orientuojasi i mena, fotografija, salia eina ir kokybe. I ja telpa labai daug: nuotrauku kokybe, maketavimo subtilumai, popieriaus ir spausdinimo masinos(ne spausdintuvo) pasirinkimas, irisimas, spaustuves kokybes politika ir t.t.
Kiekvienas fotografas nori savo nuotraukas matyti taip,kaip jos nufotografuotos ir apdirbtos, o ne klaikiai isplaukusiomis spalvomis, pamelynavusiais fonais, juodos spalvos issiliejimu...
Kas iesko tikros kokybes, pasirinks jusu vadinama profa mirksiukas.gif
Atsakyti