Įkraunama...
Įkraunama...

LRT vaikų choras

Na ir prirasyta blink.gif

As si chora lankiau nuo 5 metuku, dar net i mokykla nejau, o pabaigiau 12 klaseje. Chore tikrai lengava nebuvo, reikalavimai auksti, ne visi atlaikydavo. Man irgi buvo sunku, norejau ne karta viska mesti, bet mama vis sakydavo palauk dar truputi, gal patiks. ir taip istempiau 13 metu. Mokytoja Elena prisimenu, kaip labai gera mokytoja, idomu kas pasikeite. Tuo metu tai buvo pati geriausia mokytoja, Egle - buvo jauna, bet labai griezta. O Saule - tai buvo tik pradejusi dirbti, tai buvo super mokytoja. Kiek girdejau, tai tai ji sabar visai kitokia.
Susiradau puikiu draugu, per nora dainuoti chore susiradau ir vyra smile.gif
Maleckaite yra savo darbo profesionale, mano tevams ji nepatikdavo, bet man asmeniskai patikdavo gaunamas rezultatas (koncertai, irasai, konkusu ivertinimai ir pan.)
Mes keli 'seniokai' karta uzbegome pas MAleckaite ir is idejos subureme 'senioku@ grupe. Deja ilgai negalejau joje dainuoti, bet kiek zinau prie jos vis kas nors prisijungia ir net koncertuoja. Dainuodama universiteto chore, supratau, kad LRT vaiku choras - profesionalus.

Dabar pati esu mama ir svarstau ar leisiu vaika i ta chora ar ne. Jei matysiu, kad turi klausa ir polinki muzikai (abu tevai tam turi) tai manau vaika leisiu dainuoti. drinks_cheers.gif
Atsakyti
tai stai as ir lankiau ta chora.ir mokytoja Giedre kaip pirmoku mokytoja tikrai gera bet vyresniokus moku ne itin nuostabiai, o is ties visos mokytojos yra geros ir kadangi choras pagrindineje grupeje atlieka tikrai sunkias dainas jau nuo pradiniu klasiu siekiama maksimumo.o mokytoja saule yra tiesiog nuostabi. ji moka pajuokauti ir daznai sypsosi ir yra be galo linksma nors ir griezta ta pati galiu pasakyti ir apie vadove regina. neveltui mus taip grieztai moko tiesiog ateje i pagrindine grupe vaikai gerai neismoke pradinese neislaikys visko gi balsu daug natu irgi.manau viskas siame chore yra nuostabu apart sukneliu. o dainos yra parenkamos pagal koncerta.ir vaikai atrenkami nebet kokie.manau kad vaika reiktu apstumeti pasimokyti bent 5klases kad ismoktu iki galo solfedi o veliau ziureti akip seksis pagrindineje. bet geriausia spresti po 6klasiu kai jau prades vaikas gerai dainuoti ir pataikyti nes 5kl visi beveik nepataiko nors ir yra talentu tada mokytojos juos labai stipriai prispaudzia ir visi pabega net nenukeliave i kelione kuriu yra tikrai is ties daug kaip ir koncertu o ir pac choro kolektyvas yra nuostabus vien del jo verta eiti nes visi begalo draugiski...pazinojau kelias paneles kurios labai nenorejo lankyti choro bet nuo 7kl jiems tiesiog pradejo patikti todel maziukams geriau neskubeti begti is ten..nes is vyresniu nera tokiu kad nenoretu iseina su asarom ir tai vien del laiko stygiaus..tai buna 12kl..nors yra net 12 ir kazkada pirmakurse lanke rolleyes.gif
Atsakyti
Sveikutės, aš irgi nuo 5 metų lankiau tą chorą, bet neilgai, nes paskui įstojau į Čiurlionkę ir mokiausi tenai. Kiek pamenu, man tas choras patiko. O gal kuri žinote, nuo kelių metukų priima į tą chorą, nes turiu dukrytę 3 metų, kuriai labai patinka muzika, tai jau pradedu ieškoti, kur čia ją reikės leisti padainuoti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(spygliuke8 @ 2008 07 01, 20:47)
Sveikutės, aš irgi nuo 5 metų lankiau tą chorą, bet neilgai, nes paskui įstojau į Čiurlionkę ir mokiausi tenai. Kiek pamenu, man tas choras patiko. O gal kuri žinote, nuo kelių metukų priima į tą chorą, nes turiu dukrytę 3 metų, kuriai labai patinka muzika, tai  jau pradedu ieškoti, kur čia ją reikės leisti padainuoti  smile.gif



Maniske prieme nuo pirmos klases, atejo tiesiog i mokykla ir atsirinko. Kiek zinau jos grupeje pirmoku ir yra daugiausiai, tik viena mergaite lygtai antroke. Gal triju metuku vaikuciui ten butu dar sunkoka? smile.gif
Atsakyti
triju metu vaikuciams ten nera dar ka veikti tongue.gif

As irgi lankiau sita chora, su nostalgija prisimenu, palankiau 6 metus ir reikejo atsisakyti, nes prasidejo antra pamaina mokykloje ir nesiderindavo niekaip su choro repeticijomis.
Vadoves ten irgi smagios, labiausiai patikdavo saule, ji tokie griezta bet teisinga, jei kas pjaudavo pro sali tai pagedindavo, kad kita karta bent jau nedainuotu visa gerkle jei nepataiko, o Maleckaite yra savo srities profe, tokia superine moterike. Egle atsimenu antroje klaseje moke tai man ji tada tokia grazi budavo, Elena keista kad tokie atsiliepimai, labai miela budavo vadove irgi.
Ech repeticijos, radijo irasai, koncertai su Noreikom ir panasiai, krikstynos pagrindineje grupeje, ivairiu stiliu muzika, dainu sventes, klegesiai per pertraukas, gastroles, draugai.... noreciau grysht, bet tai jau nebeimanoma.
Kas liecia sukneles, tai idomu kaip dabar koncertuoja LRT choristukai g.gif lotuliukas.gif
Tikrai kieno vaikuciai turi polinki muzikuoti ir klausa, leiskite i si chora, ismoks ir solfedzio, as ten 5 metus ir pianinu skambinti mokiausi pas mokytoja Rita, choras superinis, profesionalus, bet kokiu nepriima, turi vaikas turet klausa, zodziu ner ka lygint su choreliais kurie buna mokyklose vidurinese ir panasiai smile.gif 10 balu is 10 thumbup.gif
Atsakyti
sveiki. gal kas zinot, ten buna ir jaunimo choras ir vaiku? ar tik vaiku? smile.gif susimaisiau.. doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Chr. @ 2009 07 05, 22:36)
sveiki. gal kas zinot, ten buna ir jaunimo choras ir vaiku? ar tik vaiku? smile.gif susimaisiau.. doh.gif



Pirmus, antrus - metus lankantys tai pradinukai skaitosi.
Trecius, ketvirtus - jauniai.
O nuo penktu metu dainoreliai jungiasi i pagrindine grupe, kurioje dainuoja zmones 5 ir daugiau metu. Kai pati lankiau, budavo ir keletas dar studentu, kurie vis negalejo skirtis su dainom. Bet pagrinde, tai choras 1-12 kl. moksleiviams.

Atsakyti
Idomu, ar LRT chore dainavimo mokinamasi TIK didelem grupemis (visas choras), ar dar ir kokiomis grupelemis? (Meginu suprast, kuo skiriasi nuo paprastos muzikos mokyklos chorinio dainavimo specialybes, i kuria istojo mano dukra. Nes ji du kart per savaite dainuos su Jauniu choru, kuriam priklauso visos muzikalkes pradinukai, odar du kart per savaite - repetuos tik tos specialybes vaikai, o ju pas mus negausiai - tik 5).

O chorinio dirigavimo ten mokinama, kiek kartu per savaite ir nuo kurios klases?
Atsakyti
QUOTE(Atlantida @ 2009 07 22, 09:30)
Idomu, ar LRT chore dainavimo mokinamasi TIK didelem grupemis (visas choras), ar dar ir kokiomis grupelemis? (Meginu suprast, kuo skiriasi nuo paprastos muzikos mokyklos chorinio dainavimo specialybes, i kuria istojo mano dukra. Nes ji du kart per savaite dainuos su Jauniu choru, kuriam priklauso visos muzikalkes pradinukai, odar  du kart per savaite - repetuos tik tos specialybes vaikai, o ju pas mus negausiai - tik 5).

O chorinio dirigavimo ten mokinama, kiek kartu per savaite ir nuo kurios klases?


Pradinukams vyksta viso choro repeticijos ir grupelemis mokosi solfedziuoti. Apie dirigavima dar negirdejau. Galima imti pianino pamokas, jei pageidauji.
Atsakyti
Ar galit įmesti kokius nors choro kontaktus? Galvojam leisti savo vaiką.
Atsakyti
QUOTE(Dvi @ 2009 09 04, 13:56)
Ar galit įmesti kokius nors choro kontaktus? Galvojam leisti savo vaiką.


Dukra įstojo į Liepaites (2 klasė), bet labai nori į Liepaičių džiazo grupę. Gal kas lankote, laukčiau patarimų ar atsiliepimų?
Atsakyti
Mes ir galvojam leisti savo dukryte i LRT chora. Nes ja pakviete i atranka smile.gif . Na bet dar vis svarstom. Ryt vaziuosim i ta ju pakviesta atranka ir ziuresim ka pasakis.

Tik idomu ar tas choras yra mokamas ir koks yra menesinis mokestis, gal kas gali pasakyti? ax.gif
Atsakyti