Įkraunama...
Įkraunama...

Kai auklei virš 60

Man tik keista, jog nei viena neraso apie tai, jog vyresnes aukles pilnos senuju laiku auklejimo stereotipu - kai vaikai buvo auklejami bausmemis, baimemis, grieztu zodziu ir tonu. Juk dabar jau kiti laikai, kiti auklejimo metodai. negi nei vienai mamai tai neuzkliuva? Senos aukles, daznai patikimesnes, bet to seno stereotipinio mastymo taip lengvai juk neismusi is galvos... Be to vyresnes labai bijo kad vaikui kazko nenutiktu - nenugriutu, nesusizeistu, tai ir pacios stresuoja be galo, ir vaika "uz pavadelio laiko". tai vat ir amzina dilema - kas geriau jauna ar sena... smile.gif
Atsakyti
QUOTE(junga @ 2007 12 01, 23:24)
Man tik keista, jog nei viena neraso apie tai, jog vyresnes aukles pilnos senuju laiku auklejimo stereotipu - kai vaikai buvo auklejami bausmemis, baimemis, grieztu zodziu ir tonu. Juk dabar jau kiti laikai, kiti auklejimo metodai. negi nei vienai mamai tai neuzkliuva? Senos aukles, daznai patikimesnes, bet to seno stereotipinio mastymo taip lengvai juk neismusi is galvos... Be to vyresnes labai bijo kad vaikui kazko nenutiktu - nenugriutu, nesusizeistu, tai ir pacios stresuoja be galo, ir vaika "uz pavadelio laiko". tai vat ir amzina dilema - kas geriau jauna ar sena... smile.gif

Mano mamai 55 metai........dirba aukle...jokiu senu,blogu,kvailu stereotipu neturi ir neturejo. lotuliukas.gif Jokiu auklejimo bausmemis,grieztu zodziu ar baisiu tonu.Nezinau is kur pas jus tokia nuomone,bet juk zmones skirtingi,,,manes niekas neauklejo bausmemis ar piktu zodziu,NESVARBU KOKIE LAIKAI BUVO.......dabartiniai ar pries 30 metu.Svarbu tai ar zmogus geras,ar mylintis vaikus ,kaip aukletas pats buvo smile.gif Juk auklejimas persiduoda is kartos i karta.Jei seimoje graziai bendraujama,taip bendraus ir vaikai,tai nebus ir jokiu piktu tonu ir grieztu bausmiu. smile.gif nesvarbu kiek zmogui metu 30,20,ar 60 metu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Insomnia @ 2005 08 15, 09:35)
M
Dirbdama toj šeimoj karts nuo karto užlėkdavo ir pas mus. Ir kas labiausiai nustebino iš jos kalbų, kad mama vegetarė, mergaitei irgi mėsos neduoda. O auklė atsineša sau ką nors valgyti (dažniausiai mėsiško), mergaitei duoda mėsos, o mamai nieko nesako blink.gif Maždaug, aj jie jauni ir nieko nesupranta biggrin.gif Tai šioks toks savivaliavimas ir tėvų norų nepaisymas sakyčiau ax.gif

Tai , kad mama vegetarė tai nieko, bet ,kad vaikas negauna mėsos , tai jau nusikaltimas, ne toj klimatinėje juostoje gyvename bet savarankiškai be mamos leidimo maitinti ne tuo maistu doh.gif , čia žmogus visai neatsakingas.Auklė gali pasakyti savo nuomonę ir motyvuoti, bet , kad tik ji nusprestų , kas vaikui geriau ir prisiimtų atsakomybę g.gif tėvams nežinant.Tai gi išvada viena, prieš priimant į darbą perspėti. kad savivaliavimų nebūtų.
Atsakyti
QUOTE(junga @ 2007 12 02, 01:24)

Nu musu auklytei irgi 70 ne uz kalnu, bet ji kaip sykis, pataria tik nebausti vaiko, nes jis dar per mazas, gal tikrai labiau bijo, kad jis neuzspringtu ir nenukristu nuo laiptu, bet siaip tai viskas labai thumbup.gif . Ji greiciau kaip mociute mums. Moko vaika visokiu zaidimu, daineliu, eilerasciu. O kantrybes su vaiku tai as puses tiek neturiu kiek ji... O vaikas kasdien ir i lauka isvestas, ir pamaitintas, ir pamigdytas ir auklytes nelabai nori namo paleist, kai iseina. bigsmile.gif O musiskis tikrai ne is ramiuju rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(jolita.martyna @ 2007 12 02, 11:12)
Mano mamai 55 metai........dirba aukle...jokiu senu,blogu,kvailu stereotipu neturi ir neturejo. lotuliukas.gif Jokiu auklejimo bausmemis,grieztu zodziu ar baisiu tonu.

QUOTE(Benukas @ 2007 12 02, 20:41)
Nu musu auklytei irgi 70 ne uz kalnu, bet ji kaip sykis, pataria tik nebausti vaiko, nes jis dar per mazas, gal tikrai labiau bijo, kad jis neuzspringtu ir nenukristu nuo laiptu, bet siaip tai viskas labai  thumbup.gif . Ji greiciau kaip mociute mums. Moko vaika visokiu zaidimu, daineliu, eilerasciu. O kantrybes su vaiku tai as puses tiek neturiu kiek ji...

kaip smagu tokius zodzius girdeti ! atgaunu vilti rasti tokia saunia aukle kaip jusiskes smile.gif nes jau buvau beprarandanti... sad.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Getter: 27 sausio 2008 - 02:01
Man tik keista, jog nei viena neraso apie tai, jog vyresnes aukles pilnos senuju laiku auklejimo stereotipu

tikrai nesutinku schmoll.gif mūsų auklei link 66 metai ir ji nuostabus žmogus - kantri, atidi, per daug nelepina dukrytės, bet ir nebara, duoda daug laisvės ir puikiai prižiūri thumbup.gif kiekvienam linkėčiau tokios auklytės thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Džinė79 @ 2008 01 25, 15:52)
tikrai nesutinku  schmoll.gif  mūsų auklei link 66 metai ir ji nuostabus žmogus - kantri, atidi, per daug nelepina dukrytės, bet ir nebara, duoda daug laisvės ir puikiai prižiūri thumbup.gif  kiekvienam linkėčiau tokios auklytės  thumbup.gif

drinks_cheers.gif
Man yra svarbu dar, kad vaikas nebutu islepintas. Man nereikia, kaip kazkurioje temoje rase, kad aukle uzmigdo vaika ir kol vaikas miega sedi salia ir skaito knyga. schmoll.gif Kaip as kita karta migdysiu vaika, reikes salia visa miega sedeti.. biggrin.gif
Atsakyti
Mūsų auklei greit 70, bet esu patenkinta,ne tas zodis biggrin.gif As pati dar tiek sveikatos neturiu ir kantrybės kiek ji, nes su mano hyper panele tikrai sunku.O dabar manoji ir savaitgaliais vis pro langą zvalgos, ar nepamatys ateinancios auklės... bigsmile.gif Ir mes patenkinti, ir vaikas uzimtas knygutemis , zaidimais ir t.t. thumbup.gif
Atsakyti
issakysiu ir as savo nuomone 4u.gif
siuo metu turiu moteryte, kuriai tikrai virs 70, bet jau rasiau kitoje temoje, kad ji garo turi daugiau negu as.
aisku, ji turi savo nuomone kaip reikia vaikus auginti. zinoma, ji kartais nesutampa su maniske mirksiukas.gif bet visada atsiklausia manes jei norisi idiegti kokia nors naujove musu seimoje ax.gif
ne metuose yra esme. mano uosvienei tik netoli 60, bet ji net nepabutu su vaiku valandos, paprasciausia nera sveikatos.
o ir jaunos aukles nevienodos: vienos atsakingai ir dorai priziuri vaikus, kitos ai, kad tik diena prastumti.
Atsakyti

hmm...sėdžiu dabar ir galvoju, o kokie tie senieji stereotipai g.gif nei mane mane auklėjo baudžiant kažkaip ypatingai, baiminant, rėkiant ir pan., nei aš taip vaiką auklėju, nei mūsų auklė. Jei taip žmogus elgtųsi, jau čia būtų nukrypimas, o ne ”senieji stereotipai” g.gif o sudrausmintyi vaiką rekia, kad žinotų kas galima, o kas negalima, tikrai nesuprantu auklėjimo ”kai viskas leidžiama” schmoll.gif todėl žinau, kad ir mūsų auklė vaiką sudrausmina tiek, kiek reikia, ir jis jos net labiau klauso, nei manęs lotuliukas.gif O kad saugo, kad nenugriūtų, nesusižeistų - tai labai gerai. Man pačiai ramiau. Ir lauke vedasi visad už rankutės, nes gi ne savam kieme vaikšto, o visuomeninėmis gatvėmis, šaligatviais, parkais, kur tikrai LT nėra tvarkos doh.gif ir stiklai, ir kakai ir pan. Jau geriau saugus su aukle, o mes leidžiam daugiau palakstyti savaitgaliais kai patyus abu mes, tėvai, išsivežame jį kur nors į mišką, lauką ar švaresnį parką.

Mūsų auklytei 64 metai, bet energinga ohoho. Aš pati žymiai sunkiau suvaldau savo bičiuką tongue.gif Esu patenkinta, kad ji labai tvarkinga ir vaiką tvarkos mokina.

Vat vis tiek, sėdžiu ir nesugalvoju, ką čia mūsų auklytė tokio ”senoviško” savo mąstyme turi rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(Leda @ 2005 03 15, 16:00)
Ir as pagiriamaji zodi musu auklytei pasakyt noriu smile.gif Jai 63 metai, bet energijos galetu pavydeti ir daug jaunesnes. Kasdien su musu mazuciuke i lauka zygiuoja (zinoma, jei ne mirtinai salta ar nelyja), kruva eilerastuku ir daineliu jau ismokius, o jei tik vaikui koks persalimo pozymis pasirodo - dar pirmiau uz mane visokiu vaistazoliu arbatyciu atbogina smile.gif Ir kambarius mums patvarko, ir rubus islygina (sito darbo, beje, pati nelabai megstu  blush2.gif ), nors kai i darba priiminejom, del sito nesitarem... Zodziu, nei vieno blogo zodzio apie ja pasakyt negaliu smile.gif

Atrodo, lyg kalbėtumėte apie mūsų auklę biggrin.gif
Atsakyti
Turejom auklyte sunui kai sis sirgdavo. Moteriskutei jau greit 70 rolleyes.gif Issikraustyt is to buto buvo vien del jos labai gaila. Pasakiskas zmogus, mylejo mano dicki kaip savo tikra anuka. Patarimu kiek is jos gaudavau, zaisdavo su juo visa diena ir kaip ji nepavargdavo g.gif O kiek pasaku skaite, zaidimu sugalvojo wub.gif O kai maniskis uzmigdavo ji sededavo salia ir saugodavo jo miega wub.gif Negaliu patiket kad buna tokiu zmoniu wub.gif Sunus labai myli ja, net dabar kai gyvena toliau karts nuo karto nuvezam ji pas ja. Grazu ziuret kaip ji pasakoja apie ji, ka veike ka dare, mate wub.gif Pati skambina mums pasiklaust kaip jis gyvena. Nuostabus zmogus, pilna energijos, visad su sypsena wub.gif Tikrai nesigailiu kad tada nusprendziau pasirinkti tokio amziaus aukle wub.gif wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo knielita: 26 lapkričio 2008 - 17:40
Mūsų auklytei buvo 78 m., reziumuojant sąrašiukas toks:

PLIUSAI: punktuali (niekad nevėlavo), judri (eidavo pasivaikščioti su vaiku po 2 km pirmyn ir atgal).

MINUSAI: neprigirdi (ko pasekoje namie telikas būdavo įjungtas laaabai garsiai), neprimato (ko pasekoje grindys būdavo nupeckiotos), skaudėjo sąnarius (ko pasekoje nuolat prašė vaistų nuo skausmo).
Atsakyti