Įkraunama...
Įkraunama...

Kai auklei virš 60

QUOTE(ICE-T @ 2005 04 09, 16:55)
Labas,
musu aukle pradejo dirbt kai jai buvo 59metai. tikrai bobulyte jos nepavadinsi- auksta, liekna, sportiska, pasidazius... su vaiku ir ant grindu raiciojasi ir namus stato, be to ir valgyt isverda, man sutvarko namus, valgyt padaro. lauke su vaiku kasdien po 2val isbuna- nesvarbu koks oras(sako reik apsirengt moket rolleyes.gif ) zodziu as labai patenkinta, kad butent tokio amziaus gavom aukle, visai nepatinka jaunos...(turejom  30-mete doh.gif ) tikrai kam nors perleisciau, nes pirmagimis jau i darza eis, bet noriu ir antram leliukui jos ax.gif
tai isvada - 60-mete bobulyte bobulytei nelygu tongue.gif

Tikrai bobulytė bobulytei nelygu smile.gif Mūsų auklytei 59 m., bet tiek daug energijos neturi sad.gif na, gal man tik taip atrodo, nes ji pas mus dal labai neseniai g.gif na, pagyvensim - pamatysim
Atsakyti
Turim 65metu aukle. Energijos už mane dar daugiau turi, nors ir aš nesiskundžiu smile.gif Keliasi 4.00, apeina savo ūkį, gyvulius,(užmiesty gyvenu) išverda savo diedui pietus ir 7.30 jau pas mane atėjus. Iš karto vaikui košę virt, sauskelnes keist, vienžo, perima visą mano krūvį, kai tuo tarpu aš irgi su savo trim vyresniaisias plūkiuosi smile.gif
Man labai patinka kad mano auklė šiuolaikiška, neturi tų visokių senovinių bobučių prasimanymų - tipo vaiko ant rankų imt negalima, išleps, ji pasiskaito psichologinių straipsnių apie vaikų auklėjimą ir taip toliau, na vienžo ir mane dar kartais pristrojina kai per daug ant vaikų parėkauju - sako, jei vaikai, neužmiršk to smile.gif nedaryk iš jų suaugusių biggrin.gif
Tik gaila, pusė dienos tik teliks dirbt nuo gegužės, nei nežinau, ką daryt teks....Viena gyvenu, vaikus viena auginu, dirbu, magistro gynimas ant nosies o dar auklė pusei dienos liks....
Atsakyti
Šiaip manau, nuo žmogaus priklauso. Bet aš visgi daugiau nebesamdyčiau senos auklės schmoll.gif . Mūsų dabartinė auklė apie 70 metų, ir jos amžius tikrai yra trūkumas: užmiršta (pvz., užmiršta vaikui pietums paduoti sriubos, kurią tik tik ryte būnu išvirusi, keletąkart netgi užmiršo sutartu laiku ateiti), painiojasi, per keturis mėnesius kiek pas mus dirbo, taip ir nepriprato - nuolat ko nors neranda. Be to, neprimato (vaikas nuolat tai veideliu murzinu, tai užpakaliuku). Vaikui maisto ruošti irgi negaliu patikėt. Ir šiaip visokių keistumų pilna (tas gal ir tiesiog nuo paties žmogaus ypatumų).
Tikrai daugiau nebesamdyčiau senos auklės schmoll.gif schmoll.gif schmoll.gif
Atsakyti
Mano sūnaus auklė gerokai per 60 buvo (o gal ir per 70, nes vis mėgdavo save pasijauninti biggrin.gif). Tai privalumus galėčiau išvardinti tuos pačius, kaip ir kitos mamos. O trūkumų g.gif Na tiesioginių priekaištų dėl jos darbo neturėjau, bet ji tokia nelabai išsilavinus buvo ax.gif Per porą metų vaiką porą eilėraštukų išmokino biggrin.gif Ir dar erzindavo, kad mėgdavo visur kištis. "Neauklėdavo", bet tokia įkyriai smalsi buvo smile.gif Bet čia turbūt asmeninis bruožas, su amžiumi nesusijęs.
Po to rekomendavau ją kitai šeimai. Tai taip ir sakiau, kad vaikas bus prižiūrėtas, pamaitintas, į lauką išvestas, bet su laiku arba reikės vaiką į darželį leisti, arba kitą auklytę samdyti, jei norės, kad vaikas tobulėtų.
Dirbdama toj šeimoj karts nuo karto užlėkdavo ir pas mus. Ir kas labiausiai nustebino iš jos kalbų, kad mama vegetarė, mergaitei irgi mėsos neduoda. O auklė atsineša sau ką nors valgyti (dažniausiai mėsiško), mergaitei duoda mėsos, o mamai nieko nesako blink.gif Maždaug, aj jie jauni ir nieko nesupranta biggrin.gif Tai šioks toks savivaliavimas ir tėvų norų nepaisymas sakyčiau ax.gif
Atsakyti
Turim aukle,kuriai virs 60m.Nu bet daugiau tikrai tokio amziaus nesamdyciau.Nebeta sveikata,ne tokia judri ir dar daug kitokiu nebe... schmoll.gif
Geriausias amzius manau+/-50m.
Atsakyti
Planuojam idarbinti pensijinio amziaus auklyte. Ji yra vaiku darzelio muzikos mokytoja Onute. Pavardes taip ir nepaklausiau ax.gif Sako jau yra priziurejusi mazus vaikucius. Gal pas kuria nors mamyte dirbo si moteris? KA galit pasakyti apie ja? KAip ji elgiasi su vaikiukais?
Atsakyti
Mano auklei per 60. Kaimynė, žiūrėjo kitus kaimynų vaikus, tai ir aš paėmiau. Lyg ir nieko, didelių priekaištų neturiu, tuo labiau, kad kaina tikrai mažesnė negu būčiau iš pašalies samdžiusi. Ateina laiku, su vaiku užsiima. Bet ji yra paprasta moterėlė, tikra bobutė, religinga. Bet kruopšti, sąžininga, vaiku rūpinasi. Bėda ta, kad nesupranta ji technikos. Nemokėjo ir dabar sunkiai išeina įjungti sensorinę kaitlentę, ilgai vargau, kol suprato kas yra mikrobangė, indaplovės akyse nebuvo mačiusi. Vaikas įjungia audiocentrą, tai išjungt nemoka.
Dar man labai keistai atrodo, kaip ji vaiką aprengia. Pilna pas jį rūbų, bet ji išrinks patį baisiausią megztinį ar ištampytas kelnes ir taip eina su juo į lauką. Aš ryte aprengiu gražiai, o ji perrengia, na tipo rūbus gražius taupo. Tai toks mąstymas, jau jos nepakeisi.
Šiaip nekeisiu jos į kitą, galiu pakentėt dėl jos keistenybių. Kita dar blogesnė gali būti. Turėjau su pirnu ir senų ir jaunų. Tai tokia buvo senė, mėnesį ją palaikiau ir atleidau. galvojau, va sena, tai bus močiutė, bet kažkokia pasirodė tinginė ir gal kokia pasileidėlė buvus, nes dingdavo ir į darbą neateidavo. Girtos nemačiau, bet negalėjau ja pasitikėti, nerimas mane slėgė. Jauna panelė irgi savo keistenybių turėjo, bet labai mylėjo vaiką. Tos keistenybės, kad dažnai verkdavo, bet ja pasitikėjau ir gerai sutarėm, viską darė ko prašiau, net į parduotuvę eidavo.
Taigi nėra formulės ar jauna, ar sena, kikvienas žmogus kitoks.
Atsakyti
Kai vaikui sueis 1 metai,tai planuoju gryžt į darbą.Reiks irgi auklės pasiieškot.Galvoju pensinio amžiaus,nes jaunesnės nerasiu ne pilnai savaitei.Reiks tik 2-3 dienas per savaitę,kol vyresnėlis iš mokyklos gryš.Tokio mažiuko gi gaila į lopšelį atiduot verysad.gif
Atsakyti
mano mazutei ka tik suejo metukai,ir taip pat jau ieskau auklytes vyresnio amziaus,nes ja anksciau priziuredavo mano pacios mociute 72 metu smile.gif ji dar dabar su dviraciu i soda vazineja thumbup.gif be galo sviesus zmogus.ir dukryte ja baisiai myli.bet gaila ji ne vilniuj gyvena,tik atvaziuodavo pas mus pagyventi kai man buvo itemtos priespremjerines dienos.man irgi reikia auklytes ne kasdienai,i savaite kokius 2-3 dienas ir dazniausia vakarais kol suvaidinu spektakli.Todel dabar ieskau per pazystamus kokios mociutes kuria galeciau pasikviesti kai reiks.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Getter: 27 sausio 2008 - 01:58
Nu jūs duodat-60-ties metų moteris jums bobulytė doh.gif Kai pagalvoju, mano mama jau netoli to amžiaus, bet kad bobulytė, nu nepasakyčiau tikrai.. schmoll.gif

O mano vaikų auklei 60 suėjo, jau kai pirmąją žiūrėjo, bet dabar susitariau jau ir dėl jaunėlės priežiūros..Nu, kad atrodo jinai dar pakankamai jaunatviškai...O visi kiti privalumai, kaip čia jau privardinot..
Beje turėjau vyresnėlei ir valandinių auklių-aišku jaunų, studenčių, nu tai joms kūdikio nepatikėčiau schmoll.gif Nors vyresniam vaikui (virš 3 metų) aišku viskas OK-jauna gal net ir geriau..
Atsakyti
QUOTE(Bombočka @ 2005 11 13, 23:20)
Planuojam idarbinti  pensijinio amziaus auklyte. Ji yra vaiku darzelio muzikos mokytoja Onute. Pavardes taip ir nepaklausiau ax.gif Sako jau yra priziurejusi mazus vaikucius. Gal pas kuria nors mamyte dirbo si moteris? KA galit pasakyti apie ja? KAip ji elgiasi su vaikiukais?

O kokiam mieste jūs gyvenat?Aš vieną tokią Onutę žinojau.
Atsakyti
QUOTE(pumiux5 @ 2005 02 21, 11:39)
Apie jaunas aukles yra tema, tad nusprendziau paklausti siame "fronte" patyrusiu mamu apie senyvo amziaus aukles.
Klausiu ne be reikalo. Jau antra savaite pas mus po kelias valandas dirba 61 metu bobulyte. Mano nuomone apie ja kaip cia pasakius  g.gif "svyruojanti". pliusas jos tas, kad ji su rekomendacijom, patikrinta. Labai sazininga, gera, rami, punktuali ir labai stengiasi. minusai: 1) leta (pvz. sauskelnes vaikui keicia penkiolika kartu ilgiau nei as, nes "nesugaudo" judrios mazules, kuri visaip karaiposi ir raivosi ant vystymo lentos), o kas bus kai vaikas prades ropineti. 2) man labai baisu ziuret, kai ji su vaiku ant ranku lipa laiptais (nesant i lauka), turbut reikes paciai po darbo grizus i lauka maze vesti, nes bijau, kad auklei kojos nesusipintu ir verysad.gif neduok Dieve. 3)  blink.gif per tris dienas nesugebejo isiminti dukros vardo. po sito bajerio, buvau nusprendus jos atsisakyti, bet seimos nariai ikalbejo leisti bobulytei pasitaisyti. Turim dar viena savaite, po to i darba ir dukra su ja bus visa diena.
Pasidalinkime patirtim: su kokiom bedom ir gerais dalykais susiduret samdydamos bobulytes, ir gal (o as tikiuosi) tu geruju dalykeliu bus daugiau?

gal dukrytės vardas labai ypatingas, kad bobulytė neprisimena biggrin.gif ?
Atsakyti