yra tikrai pakankamai budu ir medziagu vizualiai atriboti bet neatitverti virtuves nuo svetaines. siais laikais atskiros virtuves praktiskai projektuojamos labai retai. nepasakyciau kad tai susije su "mada", tiesiog zmones visumoj su laiku perima tai kas artimiausia ir patogiausia, juolab, kai technines salygos tam (del kvapu, garu) vis tobuleja
QUOTE(violetik @ 2005 02 21, 09:22)
gražiai, nešu...Užsikabinau ir toji duona atsidūrė ant grindų,šiaip tai būčiau surinkusi ir nunešusi, bet kadangi visi į manę žiūrėjo, teko išmest, o jei tai kokia višta būtų, tai ir liktumem be pietų )
Nu jooooooo.... A tai jeigu sveciai nebutu mate, tai ta ant zemes pavoliota duonike butum jiems sumaitinus.....
Stai jums dar vienas pliusas: valgykit tik tuose namuose, kur matosi kaip gamina, otai uzsirausit at tokios "seimininkeles" - prisiskanausit taip, kad maza nepasirodys.
Aš norėjau atskiros virtuvės. Deja, įsigijom būstą, kuriame niekaip nebuvo įmanoma svetainės nuo virt. atskirti Problema ta, kad isa patalpa gana maža, taigi nelabai yra vietos pietų stalui su kėdėmis (o aš tokių norėjau... ), o tik mažam staliukui ir nedideliam stalui virtuvėje.
žodžiu, vietos truputį trūksta
žodžiu, vietos truputį trūksta
Aš už bendrą virtuvę su svetaine, dar iš bėdos kokias stumdomas duris sutikčiau padaryti. Bet gyvenant su vaikais labai patogu - nes vis tiek daugiausiai laiko man tenka praleisti virtuvėj, bet aš iš jos galiu viską stebėti ir kontroliuoti, komanduoti:) Ir teliką matau, ir su svečiais bendrauju jei ateina, nu gyvenimas verda vis tiek toj svetainėj vadinamoj. Tik va tokiu atveju gal geriau turėti pora stalų - vieną tokį jau reprezentacinį - svečiams ir visiems šeimos nariams kartu pavalgyti, o kitą dar kokį mažą greitam užkandimui.
QUOTE(Foxenas @ 2005 02 21, 21:21)
Nu jooooooo.... A tai jeigu sveciai nebutu mate, tai ta ant zemes pavoliota duonike butum jiems sumaitinus.....
Stai jums dar vienas pliusas: valgykit tik tuose namuose, kur matosi kaip gamina, otai uzsirausit at tokios "seimininkeles" - prisiskanausit taip, kad maza nepasirodys.
zinai , musu senoliai sakydavo - nukritusia duonele reika pakelt , nupust ir pabuciuot ... negalima duonos metyt , taigi ne i purva nukrito ... vaikai nuo zemes dar ne to prisiragauja ir nieko .... o mums jau ikalta i galva , kad ant zemes (ir ant grindu) nukritusio maisto valgyt negalima ...
QUOTE(Ieva-Pieva @ 2005 02 21, 14:11)
toks atvirumas man irgi patinka, nemegstu, kai virtuve buna per visa svetaines siena kaip pagrindinis buto akcentas
As irgi nemegstu, bet kartais kitaip neiseina, truksta bute kv.m.
Pas mus irgi sujunta -L formos kaip cia kazkas rase (apie 30 kv svetaine ir 7 kv. virtuves kampas)..Sedint svetainej virtuves nesimato-tik valgomojo stalas
Taip jau gyvenam metus laiko ir jokiu riebalu niekur neatsirado-net ant virtuves spinteliu-tik gartraukio groteles siek tiek apsinese per ta laika-tai jau planuojam jas plauti..Tiesa, turim indaplove, tai jokiu nesvariu indu, beje pas mus ir taip ju niekad nebudavo net atskiroj virtuvej-esam svaruoliai-tvarkinguoliai
Del sveciu tai man isvis nesuprantama-mums taip tik patogiau, pas mus sveciai lankosi tik labai artimi-ar taip ar taip visi tupim virtuvej, kartu gaminam ir pan., tai dabar privalumas, kad nereikia grustis....
Na, kartais gal nepatogu, kai burzgia virtuves prietaisai TV ziureti, bet mums tas TV paskutinej vietoj, be to zadam pirkti dar viena nedideli TV, kuri pastatytumem nuosaliam kambary, kad jei jau eina dukros filmukai, kad galetu sau ramiai paziureti, o mes tuo tarpu gamindami maista galetumem muzikos klausytis..
Na, kvapai siek tiek jauciasi, bet labai greitai issivedina..
Taip jau gyvenam metus laiko ir jokiu riebalu niekur neatsirado-net ant virtuves spinteliu-tik gartraukio groteles siek tiek apsinese per ta laika-tai jau planuojam jas plauti..Tiesa, turim indaplove, tai jokiu nesvariu indu, beje pas mus ir taip ju niekad nebudavo net atskiroj virtuvej-esam svaruoliai-tvarkinguoliai
Del sveciu tai man isvis nesuprantama-mums taip tik patogiau, pas mus sveciai lankosi tik labai artimi-ar taip ar taip visi tupim virtuvej, kartu gaminam ir pan., tai dabar privalumas, kad nereikia grustis....
Na, kartais gal nepatogu, kai burzgia virtuves prietaisai TV ziureti, bet mums tas TV paskutinej vietoj, be to zadam pirkti dar viena nedideli TV, kuri pastatytumem nuosaliam kambary, kad jei jau eina dukros filmukai, kad galetu sau ramiai paziureti, o mes tuo tarpu gamindami maista galetumem muzikos klausytis..
Na, kvapai siek tiek jauciasi, bet labai greitai issivedina..
QUOTE(svetima @ 2005 02 22, 14:33)
Tiesa, turim indaplove, tai jokiu nesvariu indu, beje pas mus ir taip ju niekad nebudavo net atskiroj virtuvej-esam svaruoliai-tvarkinguoliai
Matyt is tikruju tokie dalykai ne nuo indaploves buvimo/nebuvimo priklauso. As kaip tik pastebejau, kad nuo tada, kai isigijom indaplove, virtuvej zymiai didesnis bardakas . Gana dazna situacija, kad indaplove neiskrauta, dar plaunasi, ar turi "padziuti", tada indus kraunam ant spinteles...Vaizdelis nelabai... Nors kita vertus, kai indaploves neturejom, irgi nevisad virtuve blizgejo... Nes as tai negaliu prisiversti skaniai papietavus vietoj kavos su desertu iskart pulti i nesvariu indu kruva. As mieliau ant sofos su zurnalu nudrimbu, ar su vaiku pazaidziu, o indai palaukia....Taip kad tos, kurios nesat svaruoles-tvarkinguoles, neapsigaukit, indaplove jusu problemos neisspres...
QUOTE(nere @ 2005 02 22, 10:13)
O tema tokia tikrai buvo, aš pati ir skelbiau ją, nes aktuali buvo tuo metu labai Taigi po ilgų dvejonių pas mus bus bendra virtuvės ir svetainės erdvė.Manau, kad neapsirikom pasirinkdami
Labai persiprasau ,bet jei jau tokia buvo tai negaliu naujos paskelbti juk dug ir nauju nariu cia paraso
Aciu visoms uz patarimus tikrai dabar manau,kad nera taip blogai,kaip atrode ansciau