Aš jau kažkur rašiau, kadangi pati esu tai išbandžiusi,tai matau 100 minusų ir 1 pliusą Jeigu dideliame name, tai manau gal ir nieko, bet jei bute - NE Jeigų daug svečių priiminėsite būtent toj bendroj svetainėj, tai pasijusi tikrai kvailai, kai visi žiūrės ką tu ten darai(man buvo toks atvejis - aš nuėjau atnešt duonos, sudėjau gražiai, nešu...Užsikabinau ir toji duona atsidūrė ant grindų,šiaip tai būčiau surinkusi ir nunešusi, bet kadangi visi į manę žiūrėjo, teko išmest, o jei tai kokia višta būtų, tai ir liktumem be pietų )Dar galiu pasakyt,daugiau netvarkos, kai ateina netikėtų svečių, tai nelabai kur ir pasodinsi.Dar galima daug visko prirašyt, bet sakau, jei turėsi dar vieną svetainę,tai gali drąsiai sujungti
Merginos parašykit, o kaip su riebalais, ar neapsineša užuolaidos, sienos, jei ir geras garų surinkėjas yra?
Man tai labai normaliai ten viskas. Kažkiek apsineša, bet ne taip baisiai, kad trukdytų. Kaip valai virtuvę, taip ir svetainę išsivalai.
O butas šiaip tai pirmoje eilėje yra skirtas mums gyventi, o ne svečius priiminėti. Tai mes visi ir leidžiam laiką toje virtuvėje-svetainėje. O ne aš virtuvėje, o kiti svetainėje ar po savo kambarius išsislapstę.
Žodžiu, jei svetainė jums yra "living room", kuriame šeima leis laiką, tai sujungta su virtuve yra labai geras sprendimas. Jei svetaines paskirtis bus svečių priėmimo vieta, kurią norite laikyti uždarytą ir idealiai švarią (na buvo ankstesniais laikais toks įprotis), tada nelabai koks sprendimas ją jungti su virtuve.
Tiesa, visas nešvarių indų problemas išsprendžia paprasčiausia dviguba plautuvė - joje kuo puikiausiai telpa indai, jei nenori iš karto pavalgius pulti plauti. Indaplovė aišku idealiausias variantas
O butas šiaip tai pirmoje eilėje yra skirtas mums gyventi, o ne svečius priiminėti. Tai mes visi ir leidžiam laiką toje virtuvėje-svetainėje. O ne aš virtuvėje, o kiti svetainėje ar po savo kambarius išsislapstę.
Žodžiu, jei svetainė jums yra "living room", kuriame šeima leis laiką, tai sujungta su virtuve yra labai geras sprendimas. Jei svetaines paskirtis bus svečių priėmimo vieta, kurią norite laikyti uždarytą ir idealiai švarią (na buvo ankstesniais laikais toks įprotis), tada nelabai koks sprendimas ją jungti su virtuve.
Tiesa, visas nešvarių indų problemas išsprendžia paprasčiausia dviguba plautuvė - joje kuo puikiausiai telpa indai, jei nenori iš karto pavalgius pulti plauti. Indaplovė aišku idealiausias variantas
QUOTE(violetik @ 2005 02 21, 10:07)
Tik jei gerokai ką sudeginsi, tai be dūmų svetainėj neapsiėisi
Nu jei geeeeroookai, tai ir atskira virtuvė negelbsti, būna, kad ir kaimynai iš kito aukšto ateina pasiskųsti
Jei juokais, tai indus reikia plaut pavalgius, o ne kartą per savaitę
Jei rimtai, tai vienas iš kriterijų gali būti plotas- jei gyvenate ne didžiuliame bute, tai atskyrus virtuvę/kambarius, atsiranda koridoriukas, o gal net kokie du. Erdvė dingsta, turite išlaidų durims... Mažuose butuose aš dariau bendrą patalpą. Name darau atskirą virtuvę-valgomąjį (24kv.m), atskirą bendrąjį kambarį (70kv.m). Jokių spec. patalpų svečiams nenumačiau, manau, tai aktualu diplomatinio korpuso atstovams, o mes žmonės paprasti, mūsų svečiai, tikiuos, irgi
Jei rimtai, tai vienas iš kriterijų gali būti plotas- jei gyvenate ne didžiuliame bute, tai atskyrus virtuvę/kambarius, atsiranda koridoriukas, o gal net kokie du. Erdvė dingsta, turite išlaidų durims... Mažuose butuose aš dariau bendrą patalpą. Name darau atskirą virtuvę-valgomąjį (24kv.m), atskirą bendrąjį kambarį (70kv.m). Jokių spec. patalpų svečiams nenumačiau, manau, tai aktualu diplomatinio korpuso atstovams, o mes žmonės paprasti, mūsų svečiai, tikiuos, irgi
Nepatogu, kai yra bendra patalpa svetainei ir virtuvei, jau vien del to, kad visada matai saldytuva o ir pagundu dideliu...
QUOTE(Skruzdeliukas @ 2005 02 21, 10:53)
Nepatogu, kai yra bendra patalpa svetainei ir virtuvei, jau vien del to, kad visada matai saldytuva o ir pagundu dideliu...
As ir vis galvodavau anksciau, kai jau statysimes nama tada butinai bus svetaine sujungta su virtuve
Bet dabar jau manau kitaip
Noreciau bent jau kokios pertvaros ar ko, nu nenoreciau, kad matystusi, ka ten darai toj virtuvej
Jau buvo tokia tema, pasiieskok. Kiek zmoniu, tiek nuomoniu. Man priimtinesnis variantas-virtuve su svetaine sujungta. Matyt kitaip nebemokeciau ir gyventi. Matau tik pliusus. Trukumu kol kas nepastebejau, nors taip gyvenu 3 metai
QUOTE(Ingute @ 2005 02 21, 11:41)
Noreciau bent jau kokios pertvaros ar ko, nu nenoreciau, kad matystusi, ka ten darai toj virtuvej
Pas mus butas irgi bus tox,kad vertuve bendrai su svetaine,tai mane irgi ta mnitis gasdina,kad sveciai matis,kaip darbuojuos virtuvej Galvoju gal reikes kokia minimalia pertvaryte is kazko susigalvot Pradziai galvojau gal normalia siena ten daryt, bet po to persigalvojau,bo erdves gaila pasidare