Visada labai bijojau ir nenorėjau bendros virtuvės su svetaine, buvau sakyčiau net kategoriškai prieš. Bet šiuo momentu gyvenu tokiam bute, ir žinot, na ne taip jau ir blogai. Tiesa, kad labai gerai tai irgi netvirtinčiau.
Didžiausi minusai tai kvapai ir triukšmas, beje triukšmas mane nervina daug labiau negu kvapai. Taip pat jeigu prisitaško grindys, tai vaikščiodami labai greitai išnešiojame nešvarumus po visą kambarį.
Pliusas labai didelis tai aišku bendravimas su namiškiais ir didesnės erdvės pojūtis, nėr koridorių, nėr durų - erdvė
Dar vienas minusas - tai turi derinti virtuvinius baldus prie svetainės baldų. Aš specialiai dariau neutralių spalvų, neryškų virtuvinį, kad prie visko tiktų. Nors jei turėčiau atskirą virtuvę būčiau dariusi kažką gerokai ryškesnio - na kad ir bordo spalvos.
Tokie va mano pastebėjimai iš patirties...
Tiesa dar norėčiau pasakyti, kad pas mane ta patalpa yra 30 kv, o jei pas jus mažesnis plotas, tai siūlyčiau labai gerai apsvarstyti ar tikrai jums netrukdys kvapai, ir ypač triukšmas, nes patikėkit jo tikrai pakanka ir nuo gartarukio, ir nuo mikserio, ir nuo bėgančio vandens, ir nuo lėkščių , ir nuo puodų
aciukas uz puikias nuomones. tikrai reikia susimastyti, kazkaip del triuksmo net nepagalvojau. dabar susimascia. na bet del vyro kad jis grizta ir eina valgyt i svetaine tai tikra tiesa, ir taip jau nematai visa diena, o dar virtuveje jei uzsidayti ir nematyti tikra beda
QUOTE(lietutis @ 2008 01 25, 16:13)
Nezinau, man tai vienareiksmiskai, jei tik yra galimybe - kartu, nes kodel mano vyras gryzes is darbo eis ziureti televizoriaus, o as eisiu gamint vakarienes?
Pas mus TV virtuvėje kabės, tai jei labai jau to vyro pasigesiu, atsitempsiu į virtuvę, o jei įkyrės, tai iškomandiruosiu į svetainę.Durų nebus, o draugų pas mus visada per akis, taip, kad ir naujame name be jų ne gyvenimas , bet po virtuvę sukinėjuosi iki jiems ateinant, o paskui jau visi drauge O jei draugė ateina, tai kavutė tik virtuvėje
QUOTE(Cobrytė @ 2008 01 25, 19:10)
Pas mus TV virtuvėje kabės, tai jei labai jau to vyro pasigesiu, atsitempsiu į virtuvę, o jei įkyrės, tai iškomandiruosiu į svetainę.Durų nebus, o draugų pas mus visada per akis, taip, kad ir naujame name be jų ne gyvenimas , bet po virtuvę sukinėjuosi iki jiems ateinant, o paskui jau visi drauge O jei draugė ateina, tai kavutė tik virtuvėje
mano tėvų namuose taip - tv virtuvėj, po darbo virtuvėj ir šiaip - visas šeimos gyvenimas virtuvėj Tiesą sakant kai ateina svečiai - jie irgi dažniausiai būna virtuvėj, tik didesniems pietums kraustosi į valgomąjį ir itin retai - į svetainę
Dė to mano virtuvė naujuose namuose - tai svetainės kampas šalia - valgomojo stalas, priešingame kampe - svetainės sofa, na kolkas liuks! Niekad nuo svečių arbatos ar kugelio darymui nereik išeit, užtat svečiai ir arbata dažniau vaišinami nemėgstu palikt kompanijos ir eit iš kambario.
Dėl garso ir kvapų - tylus galingas gartraukis reikalingas.
Mes su vyru specialiai ieškojome projektą, kur būtų atskirta virtuvė nuo svetainės-valgomojo. Gyvenam tokiame būte, nesinori, kad taip pat būtų name. Vikusia parašė tikrą tiesą. Bet yra ir toks momentas, kai šeimos nariai nori tyliai, nesiafišuojant, ir svečių nepastebėti, įslinkti į virtuvę, ką nors perkasta, ar vaistus išgerti. Butas tai maža erdvė, o namas didesnės pasirinkimo galimybės. Todėl aš už atskirą virtuvę. Laisvė namiškiams.
Sveiki, labai šauni tema Mes gyvenam standartiniame sename plytų name, buto plotas apie 42 kvadratus, yra 2 kambariai, virtuvytė ir vonytė. Čia uošvio butas, atsikraustėme ne taip ir seniai, tai prie jo daiktų prisidėjo dar mūsiškiai, tai daiktų tikrai nemažai. Kiek galėjau visko jau išmėčiau. Tai va, audžiu mintį, kad reikėtų darant remontą išversti sieną tarp virtuvės ir svetainės, kad būtų galima ant sienos likučių pasidaryti pusbarį su spintelėm po apačia, nes dabar net normaliai neturim kaip pavalgyti - kas svetainėj, o uošvis tai išvis virtuvėj prie palangės Šiuo metu mūsų šaldytuvas pastatytas taip, kad norint įeiti į virtuvę, reikia šiek tiek pasisukti šonu, kad pro jį praeit Kol kas kitaip neįmanoma. Tai va, griaunant sieną, palikčiau dar gabalą prie lango, kad ten pasistatytų tas šaldytuvas. Įtariu, kad nelabai aiškiai išsireiškiu Mėginu įmesti savo mėgėjiškai paint'u papaišytą buto planiuką, gal galėsit ką patart
Planas
Šiaip turėtų keistis per laiką viso buto baldai, nes ten senienos Problema dėl sienos griovimo ta, kad uošvis nelabai sutinka argumentuodamas, "kaip aš miegosiu virtuvėj?" Ateityje, kai bus savų vaikų kažkada ir mes turėsim pereitį miegoti į svetainę, tai prisijungiu prie nikolos klausimo, gal ką patarsit
Planas
Šiaip turėtų keistis per laiką viso buto baldai, nes ten senienos Problema dėl sienos griovimo ta, kad uošvis nelabai sutinka argumentuodamas, "kaip aš miegosiu virtuvėj?" Ateityje, kai bus savų vaikų kažkada ir mes turėsim pereitį miegoti į svetainę, tai prisijungiu prie nikolos klausimo, gal ką patarsit
QUOTE(nikola @ 2007 07 13, 21:41)
skaiciau cia skaiciau, labai jau daug, visko neperskaiciau, tai net nezinau ar buvo rasyta apie tai kai ta svetaine- virtuve dar ir miegamoju pavirsta nakti...
As tai dabar esu pries . Visu pirma, kai gamini visi kvapai juk geresi i svetaines baldus, kilimus. Kita vertus triuksmas, pvz as noriu ziureti TV, kitas zmogus cyrskina keptuve.. tikrai daug mieliau tureciau atskira virtuve. Bet jei vietos bute nedaug, svetaine ir virtuve viename, gal ir neblogas sprendimas. Taciau as daugiau taip nenoreciau
QUOTE(Chenelle @ 2008 02 01, 13:24)
As tai dabar esu pries . Visu pirma, kai gamini visi kvapai juk geresi i svetaines baldus, kilimus. Kita vertus triuksmas, pvz as noriu ziureti TV, kitas zmogus cyrskina keptuve.. tikrai daug mieliau tureciau atskira virtuve. Bet jei vietos bute nedaug, svetaine ir virtuve viename, gal ir neblogas sprendimas. Taciau as daugiau taip nenoreciau
na o as pasakysiu kad visgi kiek zmoniu tiek nuomoniu plius viskas labai daug priklauso nuo pacios seimininkes - ar ji linkusi kiauras dienas gaminti iviarius navoratnus ir daug visokiu kvapu skleidziancius patiekalus, ar tai daug dirbanti ir mazai prie puodu praleidzianti asmenybe ir pan oi pan...
pas mane virtuve kartu su svetaine - nu as tai neatsidziaugiu, man tai super gaminu aisku ne kasdien, bet savaitgaliais visada ir kvepiancius ir ne labai patiekalus, ale mane kvapai kaskaip nekankina
QUOTE(ritavi @ 2008 02 01, 13:19)
Sveiki, labai šauni tema Mes gyvenam standartiniame sename plytų name, buto plotas apie 42 kvadratus, yra 2 kambariai, virtuvytė ir vonytė. ...
Labai nedaug ploto... Be, manau įmanoma susitalpinti gaminantis baldus specialiai tam butukui.
Pažiūrėjau planelį ir prisiminiau, kaip buvau perskirsčiusi savo studentišką 27 kv.m. butuką - net svajotą miegamojo lovą įkišau (panašioj vietoj galėtų pas jus uošvio "miegamasis" būti) ir virtuvę su svetaine sujungiau, padariau iš lentynų pertvarą kiaurą - tai nesijaučiau mieganti virtuvėje. Įmetu savo senojo butuko fotkę, gal kils kokių minčių, nes išplanavimas kažkiek panašus tik nėr dar vieno kambario, kaip pas jus. Čia fotkinta nuo lango puses - prie lango sofa ir staliukas kurie nepakliuvo į kadrą, šaldytuvas slepiasi nišoje, kur anksčiau buvo įėjimas į virtuvę:
QUOTE(raganele @ 2008 02 01, 15:44)
Labai nedaug ploto... Be, manau įmanoma susitalpinti gaminantis baldus specialiai tam butukui.
Pažiūrėjau planelį ir prisiminiau, kaip buvau perskirsčiusi savo studentišką 27 kv.m. butuką - net svajotą miegamojo lovą įkišau (panašioj vietij galėtų pas jus uošvio "miegamasis" būti) ir virtuvę su svetaine sujungiau, padariau iš lentynų pertvarą kiaurą - tai nesijaučiau mieganti virtuvėje. Įmetu savo senojo butuko fotkę, gal kils kokių minčių, nes išplanavimas kažkiek panašus tik nėr dar vieno kambario, kaip pas jus. Čia fotkinta nuo lango puses - prie lango sofa ir staliukas kurie nepakliuvo į kadrą, šaldytuvas slepiasi nišoje, kur anksčiau buvo įėjimas į virtuvę:
Pažiūrėjau planelį ir prisiminiau, kaip buvau perskirsčiusi savo studentišką 27 kv.m. butuką - net svajotą miegamojo lovą įkišau (panašioj vietij galėtų pas jus uošvio "miegamasis" būti) ir virtuvę su svetaine sujungiau, padariau iš lentynų pertvarą kiaurą - tai nesijaučiau mieganti virtuvėje. Įmetu savo senojo butuko fotkę, gal kils kokių minčių, nes išplanavimas kažkiek panašus tik nėr dar vieno kambario, kaip pas jus. Čia fotkinta nuo lango puses - prie lango sofa ir staliukas kurie nepakliuvo į kadrą, šaldytuvas slepiasi nišoje, kur anksčiau buvo įėjimas į virtuvę:
Labai ačiū , gal pravers
QUOTE(ritavi @ 2008 02 01, 14:19)
Sveiki, labai šauni tema Mes gyvenam standartiniame sename plytų name, buto plotas apie 42 kvadratus, yra 2 kambariai, virtuvytė ir vonytė. Čia uošvio butas, atsikraustėme ne taip ir seniai, tai prie jo daiktų prisidėjo dar mūsiškiai, tai daiktų tikrai nemažai. Kiek galėjau visko jau išmėčiau. Tai va, audžiu mintį, kad reikėtų darant remontą išversti sieną tarp virtuvės ir svetainės, kad būtų galima ant sienos likučių pasidaryti pusbarį su spintelėm po apačia, nes dabar net normaliai neturim kaip pavalgyti - kas svetainėj, o uošvis tai išvis virtuvėj prie palangės Šiuo metu mūsų šaldytuvas pastatytas taip, kad norint įeiti į virtuvę, reikia šiek tiek pasisukti šonu, kad pro jį praeit Kol kas kitaip neįmanoma. Tai va, griaunant sieną, palikčiau dar gabalą prie lango, kad ten pasistatytų tas šaldytuvas. Įtariu, kad nelabai aiškiai išsireiškiu Mėginu įmesti savo mėgėjiškai paint'u papaišytą buto planiuką, gal galėsit ką patart
Planas
Planas
Sveika, pas mus toks buvo toks pat buto isplanavimas, bet dabar daug kas pakeista ir visai nesigailiu. Isgriovem virtuves siena ir tuom labai dziaugiuos, nes dabar galiu buti su visai kartu, o ta keliu kvardartu virtuve tai mane labai nervuodavo, nes dviese ten gaminti netilpdavom, o viena as nei gaminti nei buti nemegstu. Dabar toj vietoj kur buvo siena uzsisakem spinteles ir bara, dar nezinau kaip cia viskas atrodys, bet turetu buti saunu. Dar isgriovem kolidoriaus siena i kambari ir atitverem kazkur 7kv.m. kambariuka, padarem langa i kita kambari, taigi atsirado toks kaip darbo kambariukas, su lova, ir dar ten galima sudeti daiktus, kuriuos nenori matyti nei svetainej nei miegamajam. Bet ir pradziu jo paskirtis buvo kita, nes gyveno su mumis ir vyro brolis ir norejo atskiro, nepereinamo kambariuko.
Dabar viskas atrodo taip http://www.ktc.lt/~d...as/IMGP4664.JPG , bet saldytuva nesim i kolidoriu, o sofa statysim prie kitos sienos.
QUOTE(ritavi @ 2008 02 01, 13:19)
Sveiki, labai šauni tema Mes gyvenam standartiniame sename plytų name, buto plotas apie 42 kvadratus, yra 2 kambariai, virtuvytė ir vonytė. Čia uošvio butas,
Man tai visiška nesąmonė kai svetainė - virtuvė kažkam tampa "miegamuoju" Ar pati norėtum miegot tokiam "kambary"? Juolab, kad čia uošvio butas...