Įkraunama...
Įkraunama...

Virtuvė kartu su svetaine!

nu jooooooo
afygenai parasyta
Atsakyti
QUOTE(zhiurkike @ 2006 08 29, 13:30)
man gerai taip- kaip yra, o yra atskirai mano pliusas, kad virtuve pati savaime yra zymiai jaukesne erdve man ir sveciams nei butu bendra erdve su svetaine, principe niekas svetaineje nelabai ir sedi tenais, virtuvej jaukiau ir intymiau. matyt pasireiskia agorafobijos sindromai. man gerai kai yra keli kambariai ne taip baisu. ir isvis bomzynas pas amne, o ne namai
-

lotuliukas.gif ot saunuole, tiesiai svesiai thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(mamuke68 @ 2006 08 26, 14:39)
Kaip ir kuo atskirti virtuvės zoną nuo svetainės

Gali ir niekuo neskirti, gali baru, gali lentynas padaryti, akvariumą patatyti, kiti kolonas pastato-viskas nuo fantazijų ir galimybių priklauso smile.gif
Atsakyti
cituoju: "Dar vienas dalykas, kodėl nenorėčiau virtuvės kartu su svetaine. Popietė, aš svetainėje ant minkštos sofkutės skaitau knygą ir užsnūstu, o čia vaikas užkąsti užsimano, užsikaičia arbatą, į šaldytuvą, puodelius ima ir t.t. Aišku, nuo garsų būsiu pažadinta ir popiečio miego (kuris vadinamas grožio miegu kaip nebūta. Man svetainė turi būti poilsio zona. "

visu pirma- svetaine ne poilsio zona, poilsio zona-miegamasis, nori miegoti eik i miegamaji. O svetaine sujungta su virtuve SUPER! Svetaine- sveciams ir pramogoms. Tarkim susirenkam mes su draugais filmu ziureti, pritrukstam uzkandeles, as greit pasoku, papjaustai, ir tuo paciu filma girdziu. Nekeiscia i atskirta niekada.
Atsakyti
QUOTE(Justincikas @ 2006 08 29, 13:41)
cituoju:  "Dar vienas dalykas, kodėl nenorėčiau virtuvės kartu su svetaine. Popietė, aš svetainėje ant minkštos sofkutės skaitau knygą ir užsnūstu, o čia vaikas užkąsti užsimano, užsikaičia arbatą, į šaldytuvą, puodelius ima ir t.t. Aišku, nuo garsų būsiu pažadinta ir popiečio miego (kuris vadinamas grožio miegu  kaip nebūta. Man svetainė turi būti poilsio zona. "

visu pirma- svetaine ne poilsio zona, poilsio zona-miegamasis, nori miegoti eik i miegamaji. O svetaine sujungta su virtuve SUPER! Svetaine- sveciams ir pramogoms. Tarkim susirenkam mes su draugais filmu ziureti, pritrukstam uzkandeles, as greit pasoku, papjaustai, ir tuo paciu filma girdziu. Nekeiscia i atskirta niekada.

QUOTE(Justincikas @ 2006 08 29, 13:41)
cituoju:  "Dar vienas dalykas, kodėl nenorėčiau virtuvės kartu su svetaine. Popietė, aš svetainėje ant minkštos sofkutės skaitau knygą ir užsnūstu, o čia vaikas užkąsti užsimano, užsikaičia arbatą, į šaldytuvą, puodelius ima ir t.t. Aišku, nuo garsų būsiu pažadinta ir popiečio miego (kuris vadinamas grožio miegu  kaip nebūta. Man svetainė turi būti poilsio zona. "

drinks_cheers.gif visiskai sutinku kad svetaine tai ne poilsio zona, nors aisku niekas nedraudzia joje miegot, valgyt ar panasiai...
pas mane daba asmeniskai virtuve atskirta.. ir ka, griztam su vyru po darbo as i virtuve, jis kazka patvarko biski, ziuri telika, ir jei normaliai gamini o ne pusfabrikati pasildau tai susitinkam svetainej po 1,5-2 val smile.gif
arba einu plauti indu irgi namie beveik nesusitinki tik lovoje biggrin.gif
man kazkaip neidomu.... cia gal jaunimui daugiau patogu apjungta erdve...
as megeja gaminti, vaisinti draugus tai vat man aktualiausia tai.
Ir beje mama jau pati gailisi kad atskyre, nes mes ir anksciau su teciu, ir jie dabar vistiek valgome sveitainej... net ir kai telikas virtuvej atsirado... o kai apjungsim, tai nerekes su indais toli begiot... o kvapai man netrukdo.. as ir taip gyvenu be duru lotuliukas.gif lotuliukas.gif lotuliukas.gif
ir beje apie popietes miega galima man tik pasvajot, ir manau daugumai taip pat... 4u.gif

Atsakyti
ax.gif
Na aš dar visai neseniai įsikėliau į naujutėlį butą kuriame standartų apytiksliai nulis yra.. Na visų pirma butas visas yra mansardoje, ir dar dviem aukštais (ba visa mansarda yra 6 m aukščio). Virtuvė bus bendroje patalpoje su svetaine, nors aš visai nenoriu naudot to žodžio "svetainė".. Lietuviško atitikmens reiktų ieškoti išsireiškimui "living room" - gyvenamasis kambarys, tai patalpa, kurioje praleidžiama daugiausia laiko - valgoma, gaminamas valgis, žiūrimas televizorius ar kitaip tiesiog gyvenama. Dar yra atskiri 2,5 miegamieji (palėpėje patalpas skiria tik laiptų skylė, o apačioje dar vienas kambarys). Taigi įėjimas į butą - iškart į gyvenamąją patalpą. Šalia - tambūras kurį atskirsim stumdomosiomis durimis - nuotraukoje galit matyt jį tik kaip nišą, laiptai į palėpę iškart šalia, o už jų 4 m ilgio siena - virtuvės zona (kolkas tik plytelės ir boileris kuris bus įmontuotas į baldus). Priešingoje virtuvei sienoje - 3,5 m pločio virtina su balkonu. Viso - 40 kvadratų erdvė, ir tikrai nenorėčiau niekaip dalinti (na negi be langų paliksiu virtuvę?). Kampe yra kaminas ir numatyta vieta židiniui. Nebus jokių sekcijų, tik televizorius ant staliuko ir minkštas minimalistinis komplektas, didelis bambukinis kilimas. Židinio kampe kolkas valgomasis stalas su kėdėmis. Šalia to ampo dar yra stogą laikanti kolona, kurią panaudosim kaip dizaino elementą - įliesim į aplinką. Na ir kol baldų nėr tai visa patalpa - tiesiog šokių aikštelė smile.gif

O dėl svečių - specialiai jiems tikrai nesiruošiu laikyti atskiro kambario, mano draugai laisvai jaučiasi ir sėdim kartu be jokių ten balių su apkrautais stalais - jei nori patys įlenda į šaldytuvą arba pasidaro arbatos (na čia jei aš pernelyg būnu kuo kitu užsiėmus). Turiu omeny kad jie tikrai nelaukia kad aš lakstyčiau ir aptarnaučiau atsiraitojus rankoves kaip kokiam restorane.

Man tai buvo svajonių butas ir nenorėčiau daug mažų patalpėlių...

O šeip gerbiu nuomones visokias - jei kam patogu atskirai - šaunu.

user posted image

user posted image

user posted image

Atsakyti
Labai patiko Shynos butukas. thumbup.gif Mano svajone taip pat buvo butukas per du aukstus, bet deja neissipildziusi schmoll.gif Na, o as taip pat uz svetaine su virtuve kartu. Tik pati planuoju jas truputi atskirti dideliu akvariumu. Man tai labai grazu. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Shyna @ 2006 08 30, 11:23)
ax.gif
O dėl svečių - specialiai jiems tikrai nesiruošiu laikyti atskiro kambario, mano draugai laisvai jaučiasi ir sėdim kartu be jokių ten balių su apkrautais stalais - jei nori patys įlenda į šaldytuvą arba pasidaro arbatos (na čia jei aš pernelyg būnu kuo kitu užsiėmus). Turiu omeny kad jie tikrai nelaukia kad aš lakstyčiau ir aptarnaučiau atsiraitojus rankoves kaip kokiam restorane.

Labai faina nuomonė. thumbup.gif Aš taip pat nemėgstu jokių ten apkrautų stalų, o ypač valgio gaminimo. Jei ateina svečiai - užsakau picas į namus, o kartais ir ką nors rimčiau essen.gif . Nors jų pas mus ne taip ir dažnai būna. O didesnius baliukus organizuojame sodyboje.

Šiaip tai keliamės į naujos statybos butą, kur pagal išplanavimą virtuvė sujungta su svetaine, todėl nusprendėme kolkas ten nieko nekeisti, o kad atskirti erdves - pažeminome virtuvės lubas, ir virtuvės grindis išklojome plytelėmis.
Kol kas tai dar tik klojamos plytelės, tai va, ir nežinau kaip ten viskas tikrovėje, o ypač kai apsigyvensime, atrodys g.gif .
Daug kas skundžiasi, kad neatskyrus labai jau svetainės baldai prisigeria įvairių maisto ruošimo kvapų verysad.gif .

Skaičiau, kad atskyrimui statomos ir stumdomos konstrukcijos, ir minėtos dvi erdvės dalinai atskiriamos (nedidele pertvara paslepiant kriauklę) gipso kartono sienele arba pastatant barą. Mes nusprendėme kolkas jokių barjerų nedaryti. Žiūrėsim g.gif .

Kol kas gyvenam standartiniame bute, kur virtuvė atskira, ir atrodo kaip atskiras kambarys (galima atsisėst, pagert kavutės, laikraštį paskaityt, juo labiau kai joje maistas ruošiamas tik 1 k į dieną, o kartais ir aplamai tik kartą per savaitę.

Iš kitos pusės man kaip cholerikei su savo plačiais mostais ir staigiais judesiais siauros erdvės labai jau kliudo doh.gif .

Taigi, einu skaityti visos temos (labai ji jau didelė), gal susirasiu įdomių minčių ir įvertinsiu visus tokio sprendimo privalumus bei trūkumus. sad.gif

O tavo butuko apdaila ir papuošimas very cool thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vi3: 30 rugpjūčio 2006 - 17:10
Ačiū už pagyrimus smile.gif

Bet daugiau nepirkčiau buto su pilna apdaila - dailinčiaus pati... Nes daug dar noriu pakeisti - atrodo lyg ir viskas būtų gerai, bet gal aš kolonų kitokios spalvos norėjau, o realiai manęs niekas neklausė sad.gif Ir taip daug tokių niuansų.. Na bet ne apie tai ši tema.

Dėl atskyrimo barais, pertvarom ir pan. - galvojau visokių tokių variantų, bet mūsų patalpa labai jau kvadratinė (grindų plotas) - tai kažkaip jei padarytumėm barą, jis būtų tiesiog per vidurį, jei pertvarą, ji paliktų svetainę labai ilgą ir siaurą. Tai šitokia visai bendra erdvė visai nebuvo mano kažkoks ilgai svarstytas pasirinkimas - tai buvo kone vienintelis variantas smile.gif Kai susimontuosim baldus ir pagyvensim metelius kokius tai jau galėsiu vardinti privalumus ir trūkumus tokio gyvenimo, bet kolkas neįžvelgiu didelių problemų - manau man patiks smile.gif

O dar aš esu tokia šeimininkė, kad jeigu virtuvė atskira mėgstu palikti ten betvarkę blush2.gif - na kazkaip pavalgius lieka indai, atsiranda kitų darbų ir panašiai, išeini iš virtuvės ir nebado akių ax.gif - na o bendroje patalpoje nesinorės gyvent apsivertus smile.gif Ai ir dar žinodama savo tokį bruožą indaplovę nusipirkau (ABB klasės 60cm) - gavosi labai pigiai, nes iš baldų išsimetė spintelė už 300lt, dar kai bendrai daugiau pirkom technikos nuolaidą padarė 200Lt, iš viso ji kainavo 1050, tai liko 550 lt reali kaina smile.gif

Na ir gartraukį pirkom didelį 90cm pločio su trim riebalų filtrais, 850 trauka.
Papildyta:
QUOTE(jura_jurate @ 2006 08 30, 18:03)
Labai patiko Shynos butukas. thumbup.gif Mano svajone taip pat buvo butukas per du aukstus, bet deja neissipildziusi schmoll.gif Na, o as taip pat uz svetaine su virtuve kartu. Tik pati planuoju jas truputi atskirti dideliu akvariumu. Man tai labai grazu. rolleyes.gif

Akvariumas sutinku - labai nuostabu, turiu nedidelį miegamajame, planuoju didelį svetainėje bet dar nežinau kuriam kampe - na o per vidurį nesdrįsčiau dėti - lengva sudaužyt būtų manau...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Shyna: 31 rugpjūčio 2006 - 08:10
QUOTE(vilko_puse @ 2004 08 16, 16:05)
pagyvenom su bendra virtuve ir svetaine ir uztenka  smile.gif zodziu, dabar keiciu nuomone. dabartinis plotas didelis, apie 70 kvadratu, taciau pagrindinis ir didziausias minusas - virtuves netvarka padaro netvarkingu visa kambari. kazkaip labai jauciasi, kai menkas, o kartais ir visai nemenkas virtuvinis bardakelis sugadina visa "vaizda"  biggrin.gif tai toks pagrindinis mano argumentas. o kvapai is virtuves gyvenimo man negadina. beje, neseniai sventem vyro gimtadieni, kadangi as "proto bokstas" i indaplove pripyliau Fairio, tai reikejo vietoj stalo ruosimo uzsiimti putu valymu, todel viska pabaigiau tik susirinkus beveik visiems sveciams. na tikrai manes netrikde ju buvimas, kai ruosiu valgyt, atvirksciai, nesijauciau izoliuota, visu pamirsta, zmones pasigrozejo is kameros isimtu sprogusiu sampano buteliu. zodziu, yra ir pliusu (kaip kas juos pavadins). dabar noreciau dideles dideles, apie 50 kv. metru virtuves su gaminimo stalu per viduri ir pietu staliuku.

thumbup.gif Čia man patiko thumbup.gif
Papildyta:
QUOTE(violetik @ 2005 02 21, 11:21)
Aš jau kažkur rašiau, kadangi pati esu tai išbandžiusi,tai matau 100 minusų ir 1 pliusą biggrin.gif Jeigu dideliame name, tai manau gal ir nieko, bet jei bute - NE schmoll.gif Jeigų daug svečių priiminėsite būtent toj bendroj svetainėj, tai pasijusi tikrai kvailai, kai visi žiūrės ką tu ten darai(man buvo toks atvejis - aš nuėjau  atnešt duonos, sudėjau gražiai, nešu...Užsikabinau ir toji duona atsidūrė ant grindų,šiaip tai būčiau surinkusi ir nunešusi, bet kadangi visi į manę žiūrėjo, teko išmest, o jei tai kokia višta būtų, tai ir liktumem be pietų biggrin.gif )Dar galiu pasakyt,daugiau netvarkos, kai ateina netikėtų svečių, tai nelabai kur ir pasodinsi.Dar galima daug visko prirašyt, bet sakau, jei turėsi dar vieną svetainę,tai gali drąsiai sujungti mirksiukas.gif

Čia dar geresnis variantas thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif clap_1.gif

labai fainai.... Gera nuotaiką pasitaisyti. Šaunuolės jumoristės, net DŽ laukti nereikia. thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(lota @ 2005 02 22, 17:11)
Matyt is tikruju tokie dalykai ne nuo indaploves buvimo/nebuvimo priklauso. As kaip tik pastebejau, kad nuo tada, kai isigijom indaplove, virtuvej zymiai didesnis bardakas  g.gif . Gana dazna situacija, kad indaplove neiskrauta, dar plaunasi, ar turi "padziuti", tada indus kraunam ant spinteles...Vaizdelis nelabai...

thumbup.gif
ax.gif mastau.gif
QUOTE(silvijak @ 2005 02 23, 13:58)
o planuojam taip par isigyti ir indu plovimo masina. kad lekstes neikauptu ant spinteliu viska reikia sudeti is karto i masina ir nakciai uzstatyti plauti. paskui ryte atsikeli ir visus indus isdelioji i ju vietas. (cia as taip darydavau kai dirbau vienoj sveicaru seimoje) ir tikrai tada virtuveje buna tvarka.

Tokiu atvėju reikai įsitaisyti dviejų tarifų skaitiklį. Šveicarai - žmonės be galo taupūs tikriausiai jie dėl to taip ir daro, t.y. išnaudodami pigesnį tarifą... unsure.gif
Atsakyti
nu cia bajeriu prisiskaitau lotuliukas.gif
ne nu cia pasiseke sveciams tavop kad turi bendra virtuve ir svetaine... nes kitaip tektu valgyt duona ir vista nuo grindu, ypac kai netvarka virtuvej doh.gif
o gal taip skaniau thumbup.gif salotas dar kokias nugramdyt biggrin.gif
gal nereikejo ismesti tos duonos, vats veciai nustebtu mirksiukas.gif
beje jei matai 100 minusu ir 1 pliusa, gal galetum nors 10 isvardint is to 100???
nes girdejom tik keleta ir tikrai neesminiu.
su indaplove ir man patiko, tikios man taip nenutiks biggrin.gif blush2.gif
Atsakyti