Įkraunama...
Įkraunama...

Virtuvė kartu su svetaine!

Pasakysiu patirtį žmonių, kurie jau šiek tiek vyresni ( arti 40 m.) jie turi 2 kambarių butą, kuriame virtuvė sujungta su svetaine. Pas juos du vaikai. Vienam-13 m., kitam- 1 m. Tai tėvai atidavė savo vyresnėliui tą atskirą kambarėlį, nes jis jau mokinukas, ir jam reikia savo erdvės, o jie likę trys malasi toj savo bendroj erdvėj. Ir nėra patenkinti, nes negali niekur pabėgti viens nuo kito, net virtuvėj užsidaryti negali... O dar kai mažoji paaugs, ir ims reikalauti savo erdvės, tai visai bus blogai... taigi, apie kvapus nežinau, bet manau, kad kvapai- tai tik tokia nereikšminga smulkmenėlė.
Atsakyti
Siuo atveju, sakyciau, problema ne tai, kad jie malasi bendroj erdvej. Argi butu geriau, jei maltusi atskirtame nuo virtuves kambaryje? Tiesiog trecio kambario jiems reikia.
Atsakyti
Matai zapuk, jie gyvena keturiese ir turi dvi atskiras erdves, o jeigu butu neisgriove sienos jos butu trys. Siaip atejus kokiai draugei ar kaimynei malonu ir virtuveje isgerti puodeli kavos bei paplepeti. O tuo tarpu svetaineje kiti seimos nariai gali sau ramiai ziureti televizoriu ir pan. nebutina jiems dalyvauti tuose pokalbiuose.
As dabar irgi megstu kavos puodeli pasidariusi savaitgalyje virtuveje laikrascius skaityti, nors tos vietos pas mus ir pakankamai, turime keturis kambarius, isgriovus siena liktu trys atskiri......sociai, bet kadangi virtuve yra didele, tai nera tokio poreikio ir butinybes, kambariai irgi nemazi......Ir siaip dabar turime su vyru bendrus draugus, turiu as savo drauges, kurios megsta be vyru atlekti. Tokiu atveju vyras mandagiai isgeria puodeli kavos, mandagiai persimeta keliomis frazemis ir eina i kita kambari savais reikalais....taip kad tas sienas griaunant manau reiki apaskaiciuoti, kad liktu pakankamai kambariu wink.gif
Atsakyti
Na, taip, sutinku, kad tai mano paminėtai šeimai reikėtų didesnės erdvės. Bet bėda ta, kad jie pirko naujos statybos butą, ir taip atseit pagerino savo gyvenimo sąlygas, bet... Ketvirtasis šeimos narys įnešė į gyvenimą savo pataisas smile.gif
Atsakyti
Na nezinau as matyt senu paziuru ir tradiciju, bet man atskirta virtuve daug mielesne nei bendra, pas mama, kai visi vaikai suvaziuoja tai mes moteriskes susedam ir plepam virtuveje, o vyrai sau televizoriu ziuri ir moterisku pokalbiu nesiklauso. man taip smagiau, o ir siaip man labai patinka sedet virtuveje kava gert, kuistis joje, ten man kaip mano atkira tvirtove, nieks nagu nekisa, tvarkos nedaro, kambariuoe jau kas kita. Nenoreciau dar atskiros virtuves ir todel, kad man paciai valgyt pasidaryt pigiau iseina nei pirki pusfabrikacius ir tik juos pasisildyt. Mano bendradarbe turi virtuve sujungta, tai ji sako, kad taip dare tik todel, kad jai erdves pritruko, be to ji mazai valgyt daro, daugiausiai pusfabrikacius pasildo ir viskas
Atsakyti
man labiau toks tarpinis variantas prie sirdies- pusiau atskirta virtuve. taip gyvenam dabar, taip planuojam ir naujam name daryt. ta prasme, duru nera, bet virtuve nuo kambario atskirta siena, mazdaug pusmetriu platesne uz spintele. t.y. tepdama sumustinius galiu dalyvaut pokalbyje su kambaryje esanciais, bet prie stalo sedintys nemato neplautu indu, padetu prie kriaukles wink.gif bent jau man tai idealus variantas.
Atsakyti
Pries pora meteliu zurnale "Mano namai" buvau radusi projekta, kaip standartini buta rekonstruoti.Beje, siulomo buto isplanavimas visiskai sutapo su musu buto. Buvau uzsidegusi nerealiai.Visa nakti negalejau uzmigti, kol vyras gryzo is komandiruotes.O kai gryzo, viska labai greit uzgesino.Sia vasara zadame virtuve su svetaine remontuoti, tai ir vel man tas projektukas islindo is smegenu failu.Tik vat ............. Vyras ir vel mano troskima erves didinti uzslopino motyvuodamas, kad neracionalu.Gyvename 2k.bute.Kai paaugs maziukas, viena kambary uzleisim jam, o patys kelsimes i svetaine. Jei ji bus bendra su virtuve, tai automatiskai nebus jokiu duru. Susisapnuos musu vaikinukas ir sumanys atbegti pas mama su teciu i lova. O jei po kaldra mudu isdykausim?............ Viskas kaip ant delno.O jei durys bus, tai nors spesim gara nuleist kol jos atsidarys wink.gif Vat jei trecias kambarys butu, tai tikrai 100% sutikciau erdves plesti.

Yra ir kita galimybe. Zinau, jog vieni pazystami is virtuves pasidare trecia kambary, o svetaineje, viename kampe mini virtuve.Tiesa, pati tokio varianto nemaciau, bet iseitis puiki.Tik iki sio sumanymo igyvendinimo laukia ilgas zyzimo kelias bash.gif Tokia rekonstrukcija labai patogi gyvenantiems vieno kambario bute su vaikuciu. Is virtuves galima padaryti kambary vaikui 2.gif

Manau kiekviena rekonstrukcija turi atitikti paciu musu interesus ir gyvenimo buda.
Atsakyti
Man tai irgi nepatiko tox variantas,kad virtuve ir svetaine sujungtos dry.gif Sakiau ,kad pirksim toki buta,kuriame sios erdves atskirtos dry.gif Bet taip jau isejo,kad visgi pirksim toki,kur virtuve ir svetaine sujungtos g.gif Na,pasiskaiciusi cia jusu argumentus UZ sita varianta,biski nusiraminau tongue.gif Bet man dabar baisiai idomu,kuo bent minimaliai atskirt virtuve nuo svetaines? Negi tik bariuku? Tada tas bariukas baisiai jau ilgas turetu buti. Visgi noreciau,kad bent dalis virtuves butu pridengta dry.gif Gal irgi kokia puse sienos padaryt? Net nzn dry.gif Pasidalinkit savo patirtim,kaip jus atskyret? rolleyes.gif
Atsakyti
As visada norejau atviros virtuves (sujungtos su svetaine), bet dabar pradedu abejoti sios idejos praktiskumu. Virtuve - tai yra darbo vieta, kurioje gamini, renkasi garai, naudoji daug visokiu daiktu ir pan. Na tikrai labai sunku islaikyti ja visada blizgancia. Jei pvz. pasikvieti draugu vakarienei, tai labai sunku viska pabaigti gaminti ir dar suspeti isblizgnti viska, kad neatrodytu kai po karo. rolleyes.gif Jei neatvira, tai ka, uzdarei duris ir rami galva.
Atsakyti
QUOTE (Freja @ 2004 06 29, 00:51)
As visada norejau atviros virtuves (sujungtos su svetaine), bet dabar pradedu abejoti sios idejos praktiskumu. Virtuve - tai yra darbo vieta, kurioje gamini, renkasi garai, naudoji daug visokiu daiktu ir pan. Na tikrai labai sunku islaikyti ja visada blizgancia. Jei pvz. pasikvieti draugu vakarienei, tai labai sunku viska pabaigti gaminti ir dar suspeti isblizgnti viska, kad neatrodytu kai po karo. rolleyes.gif Jei neatvira, tai ka, uzdarei duris ir rami galva.

Na tas tai tikrai taip dry.gif Virtuve pastoviai turetu buti islaizyta,kad gerai atrodytu dry.gif Na kolkas,kol neturiu vaiku,tai virtuvej tvarka palaikyti ne taip ir sudetinga,nes nelabai as joje ir gaminu, bet kaip bus veliau.. unsure.gif Dar kai pagalvoji,kad pvz darbuojiesi su bulviatarke,sulciaspaude,ar panasiom triuksmingom priemonem,tai tam,kas salione sedi biski ne kas huh.gif Nors antra vertus ir gerai,ner ko sedet ir telika ziuret, tegul visi kamuojas laugh.gif laugh.gif tongue.gif
Bet man va patiko ta mintis,kad dirbadam virtuveje gali tuo paciu ir su seima bendraut, o nebut atsiskyrus wub.gif
Aj,aisq yra sociai ir + ir -
Atsakyti
Visada svajojau apie virtuvę kartu su svetaine. Taip gali gaminti valgį ir kartu bendrauti su svetainėje esančiais + nori nenori esi priversta palaikyti švarą virtuvėje thumbup.gif Man patinka iškart susiplaut indus, bet dabar kai valgom kambary kartais pritingiu eiti į virtuvę jų plauti, o jei dar kokį filmą užsižiūri rolleyes.gif Be to, vaikas būdamas kambaryje gali bendrauti su mama dirbančia virtuvėje thumbup.gif Aš matau tik privalumus smile.gif Juolab, kad šiais laikais yra labai kokybiškų garų surinkėjų ir indaplovės, taigi galima išvengti ir nemalonaus kvapo ir nešvarių indų kriauklėje wink.gif
Atsakyti
pas mus virtuvė ir svetainė kartu, tiesa, šiek tiek atskirta sienos dalimi. aš tai labai patenkinta, nesijaučiu, kaip kalėjime su puodais uždaryta. ir teliką galiu iš virtuvės prie stalo pažiūrėt ir erdvės daugiau, nes pas mus butas ne per didžiausias. o dėl kvapų - tai jų tiek pat, kaip ir atskiroj virtuvėj būtų, viskas priklauso nuo garų surinkėjo (nors kai jis burzgia TV reikia pagarsint). pvz. pas mamą atskirta, bet, kai neturėjo garniko, tai svetainė ir koridorius ilgai kvepėdavo blynais ar žuvimi.
manau, sujungti ar ne kambarį su virtuve priklauso nuo šeiminikės, ar ji mėgsta bendrauti ar virti ir kepti viena, užsidarius, kad nieks netrukdytų. aš kaip nesu virtuvės fanatikė, tai man geriau kartu. be to ir vyrą lengviau į virtuvę prie darbų prisikviest. fulės žiūrėjimas nesusitrukdo -ir bulves skuta ir rungtynėse dalyvauja. thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti