Tai va, jau kelias dienas gyvenam apjungtoj svetaines ir virtuves erdvej..Kol kas dar labai negaliu pasakyt kaip istikruju geriau
Na, matau nemazai privalumu, kurie cia jau ir buvo pamineti-daugiau erdves, gamindamas maista bendrauji su seima arba sveciais..Kadangi musu sveciai tik artimiausi draugai, tai senajam bute, jei sugalvodavom kanors gaminti, tai visi lindedavom virtuvej-dabar bus patogiau siuo atzvilgiu..
O va del indaploves, tai net nezinau-irgi pas mus naujas daiktas, tai kol kas man atrodo, kad ji vistiek garsokai burzgia, o duru i virtuve uzdaryt tai negali, nes ju paprasciausiai nera
Gal cia musu toks modelis, na bet lyg ne pigiausia pirkom varianta..Kaip jums-ar neerzina tas indaploves burzgimas bendroj erdvej?
Pastebėjau, kad visur sėda riebalai bent jau pas mus tam kambary/virtuvėj net kompo monitorius apsinešęs. Be to nervina kai žiūrint teliką šalia burzgia dar ir garų surinkėjas daugiau niekad nejungčiau virtuvės su kambariu, bet šiuo atvėju kitos išeities nebuvo...Svetainė lyg ir piolsio zona, o koks poilsis, kai šalia kažkas(aš dažniausiai) turškiasi su indais?
Grazu paveiksliukuose tos bendros erdves....realybeje kazin ar as noreciau kad mane draugai matytu sumustinius tepancia virtuveje ir pan......
O siaip......manau isgirdusi visus ivardinimus manau mums ir netiktu ta erdve, nes megstame savaitgaliais valgyti sventiskai, t.y. kepsius kepti, vaikas mano megsta vakarais blynus valgyti.......virtomis darzovemis ir troskiniais is ju vaikas sotus nebus....taip pat verdu ir koses, kai kada savaitgaliasi kepu kugelius........o jeigu dar pyraga koki sugalvoju kepti......nu vienu zodziu nesam sveikos mitybos salininkai......o jeigu dar atsizvelgiant i tai, kad musu virtuve didele......beje misraines darant tai kazin ar labai ta bendra erdve nukencia......
O siaip......manau isgirdusi visus ivardinimus manau mums ir netiktu ta erdve, nes megstame savaitgaliais valgyti sventiskai, t.y. kepsius kepti, vaikas mano megsta vakarais blynus valgyti.......virtomis darzovemis ir troskiniais is ju vaikas sotus nebus....taip pat verdu ir koses, kai kada savaitgaliasi kepu kugelius........o jeigu dar pyraga koki sugalvoju kepti......nu vienu zodziu nesam sveikos mitybos salininkai......o jeigu dar atsizvelgiant i tai, kad musu virtuve didele......beje misraines darant tai kazin ar labai ta bendra erdve nukencia......
Kai ieskojom pirkti namus, man tai buvo vienas is pagrindiniu kriteriju. Virtuve nuo bendros erdves yr "atskirta" "sala". Man visuomet taip patiko ir kitaip visiskai nenoreciau. Maisto kvapai man patinka, indaplove "uzia" tyliai, jokie riebalai niekur "neseda" ir kvapai i sofutes ar kilima nesigeria, nors yra ir sofute, ir kilimas "bendroj erdvej". Man is viso patinka "atviras planas" - kuo maziau sienu, tuo geriau .
QUOTE (nere @ 2004 04 12, 18:33) |
O koks jūsų manymu turėtų būti tos bendros patalpos plotas, kad išsitektų ir virtuvė, ir minkštas kampas, sekcija. Kažin kokių 30 kv.m ar užtektų? |
musu apjungta svetaine su virtuve uzima kazkur 30 kv. m. bet svetaines erdveje pas mus telpa tik didelis televizorius ir nediduke sofke ir daug daug erdves . Svarstem mes ten ar statyti kampa su sekcija bet nusprendem, kad apseisim, nes labai kambarys "apsikraus", o mes su vyru megstam erdve, taigi bent jau man tu 30 kv.m. mazoka, galetu buti bent jau 50
O del pacios idejos , ir kitame bute bus virtuve-svetaine. Ir jokie ten riebalai ant baldu neseda ir kvapu kilimai neprisigeria, o maisto kvapas juk skanus apetita keliantis, nebent ten koki riebu kopustu troskini diena is dienos ruosite tada nezinau, turbut ir sienos nepades
QUOTE (Kriaka @ 2004 04 14, 10:05) | ||
Nu tokio argumento dar negirdejau .O kas cia tokio??? nieko tokio.....tik kam to reikia......man nepatiktu..... Virtuve yra seimininkes darbine zona, svetaine - seimos poilsio zona.......tai kam reikia jungti dvi atskiras zonas? Cia mano nuomone, kuri nebutinai turi sutapti su jusiske . Jeigu jus pasidarete ir jums nekyla problemu puiku....man nepatiko sveciuose, kai visi susirinke svetaineje, o seimininke su prijuoste ir pirstinemis plokstaini traukia is orkaites. Siaip pagalvojus kas cia tokio, bet kazkaip nenoreciau buti jos vietoje. Man patinka, ateina sveciai mano stalas padengtas, reikia stala papildyti, as atnesu ir koks jiems skirtumas ar as tepu, ar is stiklainiu misraines delioju.......... Mano nuomone bendra erdve daugiau gal zmonems kurie nemegsta keturiu sienu, kurie stengiasi erdves praplesti.....bet del patogumu ir trukumu galima gincytis ilgai ir nuobodziai.......man grazu as darau, nepatinka nereikia.....kam ieskoti dar kazkokiu argumentu. visada atsiras ir vieno varianto ir kito varianto salininku bei priesininku |
QUOTE (Saga @ 2004 04 13, 14:00) |
Grazu paveiksliukuose tos bendros erdves....realybeje kazin ar as noreciau kad mane draugai matytu sumustinius tepancia virtuveje ir pan...... |
Nu tokio argumento dar negirdejau .O kas cia tokio???
nieko tokio.....tik kam to reikia......man nepatiktu..... Virtuve yra seimininkes darbine zona, svetaine - seimos poilsio zona.......tai kam reikia jungti dvi atskiras zonas?
Cia mano nuomone, kuri nebutinai turi sutapti su jusiske . Jeigu jus pasidarete ir jums nekyla problemu puiku....man nepatiko sveciuose, kai visi susirinke svetaineje, o seimininke su prijuoste ir pirstinemis plokstaini traukia is orkaites. Siaip pagalvojus kas cia tokio, bet kazkaip nenoreciau buti jos vietoje. Man patinka, ateina sveciai mano stalas padengtas, reikia stala papildyti, as atnesu ir koks jiems skirtumas ar as tepu, ar is stiklainiu misraines delioju..........
Mano nuomone bendra erdve daugiau gal zmonems kurie nemegsta keturiu sienu, kurie stengiasi erdves praplesti.....bet del patogumu ir trukumu galima gincytis ilgai ir nuobodziai.......man grazu as darau, nepatinka nereikia.....kam ieskoti dar kazkokiu argumentu. visada atsiras ir vieno varianto ir kito varianto salininku bei priesininku
QUOTE (Kriaka @ 2004 04 14, 10:05) | ||
Nu tokio argumento dar negirdejau .O kas cia tokio??? |
nieko tokio.....tik kam to reikia......man nepatiktu..... Virtuve yra seimininkes darbine zona, svetaine - seimos poilsio zona.......tai kam reikia jungti dvi atskiras zonas?
Cia mano nuomone, kuri nebutinai turi sutapti su jusiske . Jeigu jus pasidarete ir jums nekyla problemu puiku....man nepatiko sveciuose, kai visi susirinke svetaineje, o seimininke su prijuoste ir pirstinemis plokstaini traukia is orkaites. Siaip pagalvojus kas cia tokio, bet kazkaip nenoreciau buti jos vietoje. Man patinka, ateina sveciai mano stalas padengtas, reikia stala papildyti, as atnesu ir koks jiems skirtumas ar as tepu, ar is stiklainiu misraines delioju..........
Mano nuomone bendra erdve daugiau gal zmonems kurie nemegsta keturiu sienu, kurie stengiasi erdves praplesti.....bet del patogumu ir trukumu galima gincytis ilgai ir nuobodziai.......man grazu as darau, nepatinka nereikia.....kam ieskoti dar kazkokiu argumentu. visada atsiras ir vieno varianto ir kito varianto salininku bei priesininku
Kai darėm kapitalinį remontą (prieš naujametį), mes irgi galvojom sujungti. Bet mano puseserė (ji - gydytoja), kiekvieną dieną vizituojanti savo pacientus jų namuose ir daug visko prisižiūrėjusi, sakė, kad visi, kas yra pasidarę taip senos statybos daugiabučiuose, gailisi. Ne tiek dėl kvapų kiek dėl garsų iš virtuvės (vienas svetainėj žiūri TV, o kitas tuo metu plauna indus ar pan.). Tai mes ir apsigalvojom, nes gyvenam chruščiovkoj ir virtuvė visai nedidukė. Taigi bendra erdvė būtų nedidelė - viskas šalia (pas mus ir skalbimo mašina virtuvėj).
O nuosavuose namuose ar naujuose moderniuose butuose, kur didelės erdvės, manau, tai yra geras dalykas
O nuosavuose namuose ar naujuose moderniuose butuose, kur didelės erdvės, manau, tai yra geras dalykas
QUOTE (norge @ 2004 04 12, 10:25) |
Vega, manau, kad jei zmogui virtuve- tai maito gamybos vieta ir ne daugiau, tai ir nereikia jungti siu erdviu. Jei virtuvej tris kartus dienoj kliuksi puodai, cirskinasi keptuves, seimininke atsiraitojus rankoves musa karbonadus ar maiso saltiena- sujungtos erdves bus tragedija. O dar jeigu nuolat ant vyrykles stovi tai austantis puodas su gelytemis, ar bulviniai blynai su mesa, apvozti lekste- nejunkit, mano patarimas. Ir jei pasikviete draugus i svecius sodinat juos prie apkrauto misrainem ir karstais patiekalais stalo - nejunkit. Ir jeigu neuztenka pinigeliu stilingai integruojamai technikai ir baldams - nejunkit. Bet jei esat jauna, senoviniu tradiciju nesuvarzyta seima, kuriai svarbiau paplepet, pasiniurkyt , nei reguliariai ir taisyklingai maitintis- junkit. Jei uzsuke draugai jaukiai ir laisvai isitaiso jiems patinkancioje vietoje (tebunie tai koks laiptelis ar kilimas), pasideda taure vyno ir surio lekste salia ir po "baliaus" nori vel ir vel pas jus sugrizti- junkit. Jei visuose jusu ir jusu draugu pasisedejimuose gali demokratiskai dalyvauti vaikai - junkit. Pradziai- tiek . |
Isiskaiciau dabar tiktai atydziai ir truputi nesuprantu to isireiskimo,
"manau, kad jei zmogui virtuve- tai maito gamybos vieta ir ne daugiau, tai ir nereikia jungti siu erdviu." O kas daugiau ta virtuve? laisvalaikio praleidimas, ar seimos poilsio zona.......butent virtuveje gaminamas maistas, valgoma.......daugiau nieko, bent jau pas mus, paprastai laika leidziame svetaineje.....
"Jei visuose jusu ir jusu draugu pasisedejimuose gali demokratiskai dalyvauti vaikai - junkit. "
Cia irgi keistai nuskambejo........ka jeigu nesujungta tai vaikams negalima sedeti??
Beje galima prisikabinti ir prie argumento kad su draugais pokalbi galima testi einant i virtuve, o paskui gryzus nesupranti ka kalbejo jeigu erdves nesujungtos.....tada gal ir tuoleta su vonia prijungti reiktu.......nes is ten isejus irgi sunku susigaudyti kas kalbama yra........taigi tos erdves tik mados reikalas..... taip bandoma kazkaip orginaliai pakeisti iprastine, standartine daugiabuciu aplinka, atrodyti orginaliu......nors tam visiskai nera reikalo griauti tu sienu, galima ir kitu budu orginaliai buta isiregngti, kas kaip ismano tas taip ir daro......
Pries pora menesiu darem kapitalini buto remonta.Virtuve pas mus buvo kaip kisene.Saldytuvas pasistato ir puse virtuves ner.O jau dviese ten sunku prasilenkt.Tai paemem ir sujungem su svetaine.Nesigailiu ne trupucio (norejau tokio hibrido).Pagamino baldus,bariuka.Nu viskas labai ciki.Kolkas gartraukis viska istraukia,o ir negaminam kasdien galingai.Esu patenkinta.Jei tureciau didesni busta pasielgciau lygiai taip pat.Man tai labai patogus sprendimas
O as negaeciau tasakyti - jungti ar ne tas erdves. Dabar, kai virtuve pas mus atskira, dziaugiuosi, kai kepu zuvi ir galiu uzsidaryti duris. Bet buna labai liudna, kai kuitiesi joje siaip sau , o seima krykstauja uz sienos...
Uz poros menesiu keliames i buta su sujungta virtuve/ svetaine. Itariu, kad vienos problemos dings, bet atsiras kitos
Uz poros menesiu keliames i buta su sujungta virtuve/ svetaine. Itariu, kad vienos problemos dings, bet atsiras kitos