sveikos.
buriuke, smagu,kad vis uzsuki kaip emilis ir ameliukas auga?
zinot, sumasciau,kad gal atsinaujinam rudeniskai liepsniuku galerija? pasirodom,kaip paaugom nors atenes neturiu nei vienos fotkes rugseji, ale nufotkinsiu - nebeda. ka manot?
gal vis gi kazkas buvot pasiklausyti J. Vanje? as buvau, didziaja dali paskaitos - praverkiau, nezinau,kas man yra... maniau,kad stipriai ir tvirtai laikausi, bet... kai tai liecia ir mano seima, mano vaikus, tai juokas jau nebeima...
manau,kad kiekviena seima, auginanti neigalu vaika turetu tureti jo kyga "kiekvienas zmogus - sventa istorija". nemoku papasakoti, as jos jum, bet tikrai verta demesio. as ja jau skaicius, bet vakar vel pradejau skaityt, tai atorodo viskas vel naujom spalvonm, tarsi naujom akim.
o pamenu, kaip domicele (jeigu nieko nemaisau) pargryzo is ligonines ir pasakojo,kad atsiveze VCP tai ir mes taip pat - CP atotine - ataksine forma
gal kas nors zino,kaip ten tuos pampersus duoda
tiek, geradienes. siandien vel leksiu pas J.Vanje
QUOTE(JulieTa @ 2007 09 27, 12:39)
zyzala, tai gal atleksi?
deja , ryt tvarkausi namus, vakare į operą, o sekmadienį ir pirmadienį svečių laukiu Šiandien su vaikais namie likau; vyras net nežinau kada grįš po darbo
Bet susitikt kada pilaitėj reikėtų , dažnai ten būnu pas draugę ir brolį
QUOTE(JulieTa @ 2007 09 28, 08:15)
sveikos.
zinot, sumasciau,kad gal atsinaujinam rudeniskai liepsniuku galerija? pasirodom,kaip paaugom nors atenes neturiu nei vienos fotkes rugseji, ale nufotkinsiu - nebeda. ka manot?
gal vis gi kazkas buvot pasiklausyti J. Vanje? as buvau, didziaja dali paskaitos - praverkiau, nezinau,kas man yra... maniau,kad stipriai ir tvirtai laikausi, bet... kai tai liecia ir mano seima, mano vaikus, tai juokas jau nebeima...
manau,kad kiekviena seima, auginanti neigalu vaika turetu tureti jo kyga "kiekvienas zmogus - sventa istorija". nemoku papasakoti, as jos jum, bet tikrai verta demesio. as ja jau skaicius, bet vakar vel pradejau skaityt, tai atorodo viskas vel naujom spalvonm, tarsi naujom akim.
o pamenu, kaip domicele (jeigu nieko nemaisau) pargryzo is ligonines ir pasakojo,kad atsiveze VCP tai ir mes taip pat - CP atotine - ataksine forma
JUlie Ta, labai uzjauciu tave del tavo mergelikes. Kosmaras kazkoks Taip, tu nemaisai, butent mes ir parsivezem VCP
O tai ka, jums irgi jis islindo? bet juk tavo panelyte vaiksto jau? o kaip pasireiskia ta jusu CP forma?
Domicele, mum irgi CP atonine - ataksine forma. nezinau ar atsimeni, bet mum nuo pat mazens sake,kad jai pareze. del to as pergyvenau, bet kai pradejo vaiksciot, lyg ir nieko. o dabar vaiksto labai idomiai - visi sako,kaip girtuokle, svyruoja, liksvara sunkaii laiko taigi gydytoja is kart ir pasake.
QUOTE(JulieTa @ 2007 09 26, 17:25)
Rytoj, 19val, Bernardinu baznycioj(prie Onos baznycios), atvyksta garsus zmogus - J.Vanje. galit pasidometi juo,kas nesat girdejusios. bet as ji pazystu is seniai, rasiau ne viena darba is jo knygu, skaiciau ne viena jo darba. jis yra - unikalus zmogus, turintis be galo daug vidines stiprybes. jis pasakodamas savo patirti su neigaliais zmonemis mus moko. taigi visas kvieciu nesidrpveti ir atvykti. taigi:
Kokia kalba jis kalba
QUOTE(JulieTa @ 2007 09 28, 08:15)
sveikos.
augam gerai
Emilis lanko darželį ir jam ten lb patinka
Amelytė pati tvirtai sėdi, juokiasi iš brolio išdaigų ir atgal šliaužia turi 2 dantukus, o kitų vis dar ieškom
kas yra CP ir VCP ?
Vivjana, kalba jis prancuziskai, bet vercia labai gerai ir operatyviai i lietuviu kalba.
Buriuke, VCP - Vaiko Cerebralinis Paralyžius
QUOTE(JulieTa @ 2007 09 28, 21:06)
Vivjana, kalba jis prancuziskai, bet vercia labai gerai ir operatyviai i lietuviu kalba.
DABAR AIŠKU, NES ILGOKAI ČIa nebuvau ir nežinau jūsų šifruočių
QUOTE(knielita @ 2007 09 27, 14:09)
O ka daro fiterapijos ir ergoterapijos metu
Ilgai sanatorijos reikia bet svarbu, kad bent kiek padetu vaikuciui jos Is pradziu galvojau, gal ir mums reikia prasytis, bet suvokiu kad vargu ar mums priklauso Logopede dirba su vaikinuku darzelyje, nes reikia dar gerokai su juo padirbeti, mankstas perkam patys dazniausiai del kojyciu
Aciu tau labai uz info
JulieTa, stiprybes jums
Ilgai sanatorijos reikia bet svarbu, kad bent kiek padetu vaikuciui jos Is pradziu galvojau, gal ir mums reikia prasytis, bet suvokiu kad vargu ar mums priklauso Logopede dirba su vaikinuku darzelyje, nes reikia dar gerokai su juo padirbeti, mankstas perkam patys dazniausiai del kojyciu
Aciu tau labai uz info
JulieTa, stiprybes jums
Fitoterapija-tai tokiam kambary sedeti reikia 30min.,ijungia aparata is kurio sklinda metu,levandu kvapas-jie ramina nervu sistema..
O ergoterapijoj-uzsiima su vaiko rankytem,masazuoja,moko visokiu pratimu,kurie stimuliuoja tam tikrus taskus,ypac naudinga tiems vaikams,kuriu emimas nera geras arba is vis neima zaislu. Tiems,kurie zaidzia su zaislais,duoda ivairiu delionu,kaladeliu-ugdo logini mastyma..
Vaikai,kurie nera labai sunkus ligoniai,imlesni proceduroms,sanatoriju deka,pasiekia gana geru rezultatu..
mes irgi parsivežėm iš ligonines dvi naujas diagnozes (jau ir taip per tris eilutes buvo, tai va dar įrašė )
turim dabar ir mes VCP atoninę ataksinę formą (pasirodo pati rečiausia, sudaro tik 1% visų VCP atvejų )
taip pat įrašė sensorinė alalija - kitaip sakant "kurtumas" kalbai. Brigita girdi, bet nesupranta
turim dabar ir mes VCP atoninę ataksinę formą (pasirodo pati rečiausia, sudaro tik 1% visų VCP atvejų )
taip pat įrašė sensorinė alalija - kitaip sakant "kurtumas" kalbai. Brigita girdi, bet nesupranta
liudna gaida jau cia musu tema... siaubas kazkoks
QUOTE(Rustė @ 2007 09 29, 17:11)
mes irgi parsivežėm iš ligonines dvi naujas diagnozes (jau ir taip per tris eilutes buvo, tai va dar įrašė )
Dieve, kaip as jus suprantu..............paciai teko su tuo susidurti, kai pasako tokias diagnozes, atrodo , kad tona plytu ant taves uzgriuna
man kai pasake, kad mazajai VCP, toliau as gydytojos kalbos nebegirdejau..................todel nuejau po poros dienu (nes buvo savaitgalis) ir paprasiau viska pakartoti
ziauru..............
o kaip Ruste tau paciai atrodo? ar supranta Brigitukas tavo kalba ar ne?