Įkraunama...
Įkraunama...

Pamergės ir pabroliai

QUOTE(groovy @ 2007 01 23, 15:50)
O teisme turim gintis, kad nepažįstam, ar sakyti, kad pažįstam ir užstoti? O jį užstoti reikia, kad atseit mums dar ateityje reikės piršlio?

Ačiū už atsakymus visoms  4u.gif

Istikruju tai sako visos,ka nori.Bent pas mus tai sake visaip,kad pazysta,kad nepazysta...Na,tada mes abi su sese buvom pamerges,o tevai pirsliai.Tai mano sese sake,kad pazysta... biggrin.gif biggrin.gif biggrin.gif Kadangi ten daromas sou savotiskas,tai galit kitos sakyti,kad pazystat.Na,linksmiau biggrin.gif O juk siaip ar taip,jaunoji isgelbes thumbup.gif
Atsakyti
viespateliau nieko nzn smile.gif sia vasara pirma karta einu i vestuves tuoxis viena is geriausiu ir brangiausiu draugiu, tai net neisivaizduoju tik prasiau kad i pirma pamerge neimtu bijau atsakomybes o su pulku ti lexiu smile.gif
Atsakyti
Tai kad vyriausiai pamergiai tai nieko daug nereik daryt mergvakari suplanuot bet visos pamerges prisideda prie to. As kaip buvau per brolio vestuves vyriausia tai dar jaunukiui uzduoi sugalvojau kaip atvaziavo pas jaunaja. Ir vainikeli perkeist jaunajai aisku jeigu ji ji tures. Cia jau nuo taves priklauso ar ka darysi ar ne zinoma pasitark su pirsliene ar liudininike kad susiderintum.
O per mano vestuves tai vyriausia pamerge kaip isejom is baznycios nuo viso pulko sveikinima paskaite ir baltus balandzius iteike, kad paleistume juos va tiek as zinau ka vyriausia daro. Sekmes
Atsakyti
Vestuviu diena, mes visas jaunimelis (pamerges ir pabroliai) sugalvojome kaipo dovana jauniesiems ir visiems sveciams.
Buvome sukure nuotrauku prezentacija (Power Point) su juokinga istorija apie jaunuosius, ju pomegius ir kaip jie susiejo. Sveciams labai patiko, tik nuotaka pyktelejo, jog kaikurias foto mes is jos albumo isemem jai nezinant. Bet siaip buvo labai smagu.

O siek tiek veliau, Oi net juokingga. Apregeme du pabrolius. Vienas buvo Kucinskas, o kitas Inga Valinskiene. Ir jie pamegziavo bei soko per gabala "Ugnis ir ledas". Buvo be galo smagu ir juokinga. Visi sveciai sustojo, padejo dainuoti, plojo ir kelis kart skandavo PAKARTOTI! Tai aisku repetavome kokius tris kartus, bet pavyko geriau nei tikejomes. Buvo sveciu is uzsieno nezinanciu kas yra Valinskiene ir Kucinskas, bet po to priejo ir rankas herojams spaude.
Atsakyti

Lietuviškos vestuvės. Pamergės ir pabroliai

Pabroliai ir pamergės.

Šios vestuvių veikėjų grupės jau neturi ankstesnės paskirties: jos neatstovauja dviejų giminių (jaunosios ir jaunojo) interesams. Todėl pabroliai ir pamergės sudaro bendrą jaunųjų palydovų būrį. Pagal tradiciją jaunoji dažniausiai kviečia pamerges, jaunasis – pabrolius. Palydovų kiekis įvairus: 2 – 10 ir net daugiau porų. Šiuolaikinių vestuvių pabrolių ir pamergių pareigose išliko nemažai tradicinių elementų. Pamergės dažnai vestuvių išvakarėse arba vestuvių rytą puošia namus vainikais, gėlėmis. Papuošiamos kėdės ir vieta, kur sėdės jaunieji – vadinamasis jaunųjų kampas. Kartais pasitelkiama nemažai fantazijos, kad jaunųjų vieta už stalo išsiskirtų: prie sienos pritvirtinami du rūtų vainikai, jaunųjų vardų pirmosios raidės arba dekoratyviniai sutuoktuvių žiedai. Tačiau puošti jaunųjų kampą sentimentaliais meilės simboliais – balandėliais, širdelėmis, iliuminuoti jį įvairiaspalvėmis lemputėmis netinka.

Pabroliai ir pamergės lydi jaunuosius į santuoką. Išskirtinis dėmesys ir pagarba jaunųjų porai išreiškiamas ir “gėlių tiltu”: pabroliai ir pamergės, jauniesiems išeinant iš aktų salės, prasiskiria, padarydami taką, ir iškelia rankas su gėlių puokštėmis. Per vestuves pabroliai talkina piršliui: padeda išpirkti kelią, važiuojant namo iš santuokos, taip pat kartu su piršliu dera ir išperka sodą. Šiuolaikinėse vestuvėse pabroliai stengiasi “pavogti” nuotaką. Vieni kalbina jaunavedį, o kiti tuo tarpu mėgina paslėpti žmoną. Jeigu tai pavyksta, juokiasi iš jaunikio, reikalauja surasti arba išpirkti jaunamartę. Šis nuotakos vogimas aiškinamas taip: norima patikrinti, ar vyras sugebės apsaugoti žmoną nuo šeimos laimei gresiančių pavojų. Kartu su kitais vestuvininkais pabroliai krečia įvairias išdaigas. Naktį paslepia miegančiųjų batus, rūbus, paskui už juos reikalauja išpirkos. Šis paprotys, seniau žinomas tik Žemaitijoje, dabar populiarus įvairiuose regionuose.

Vyriausioji pamergė ir vyriausiasis pabrolys.

Vyriausioji pamergė, prieš vykstant į santuoką, padeda nuotakai apsirengti vestuviniais rūbais, vėliau, kartu su svočia rūpinasi svečių vaišinimu. Kartais pagal tradiciją, vyriausioji pamergė nupina nuotakai vainiką. Dzūkijoje iki dabar išlikęs paprotys nuotakai prieš santuoką įteikti rūtų vainiką: atvykus jaunajam su savo palydovais ir susėdus už stalo, vyriausias pabrolys paduoda vyriausiai pamergei vainikėlį, pritvirtintą prie knygelės ir uždengtą balta nosine, sakydamas: „Jaunasis jaunajai dovanoja ne aukso žiedelį, o rūtų vainikėlį“.

Pamergė vainikėlį prisega nuotakai prie nuometo, iš knygelės išsiima jai dovanotus pinigus ir pabroliui įteikia dovaną – juostą ar nosinę. Šis momentas atspindi ankstesnę vyr. pabrolio, atstovavusio jaunikio giminei, reikšmę.

Sudarius santuokos aktą, vyr. pamergė persega nuotakai vainikėlį iš kairiosios pusės į dešiniąją, o vyriausias pabrolys – jaunikio gėlytę iš švarko kairiojo atlapo į dešinįjį. Šis paprotys, simbolizuojantis, kad jaunieji jau tapo vedusiais, seniau buvo žinomas tik Žemaitijoje.

Atsakyti
QUOTE(pelytte @ 2007 01 28, 17:26)
viespateliau nieko nzn smile.gif sia vasara pirma karta einu i vestuves tuoxis viena is geriausiu ir brangiausiu draugiu, tai net neisivaizduoju tik prasiau kad i pirma pamerge neimtu bijau atsakomybes o su pulku ti lexiu smile.gif

Aš irgi bijojau, tai paprašiau, kad pirma nebūčiau, nes jau jei darau, tai noriu padaryti gerai, o ne bet kaip blush2.gif

welkom1 ačiū 4u.gif
Atsakyti
sveikos mergaites, einu pirmuke pas drauge i vestuves, reikia patarimu blush2.gif esu sioj sferoje naujoke blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Juventa82 @ 2007 03 31, 03:10)
sveikos mergaites, einu pirmuke pas drauge i vestuves, reikia patarimu blush2.gif  esu sioj sferoje naujoke blush2.gif

Aš manau, kad geriausia tokioje situacijoje apie viską tartis su jaunaisiais (nebent išskyrus tai, kad žadi kokį siurprizą surengti jauniesiems thumbup.gif ). Baigėsi tie laikai, kai viskas vykdavo pagal griežtas tradicijas. Viskas priklauso nuo jaunųjų, kur, kada, kokias vestuves jie darys, kokį scenarijų pasirinks ir t.t.
Atsakyti
QUOTE(Betule @ 2007 04 02, 09:59)
Aš manau, kad geriausia tokioje situacijoje apie viską tartis su jaunaisiais (nebent išskyrus tai, kad žadi kokį siurprizą surengti jauniesiems  thumbup.gif ). Baigėsi tie laikai, kai viskas vykdavo pagal griežtas tradicijas. Viskas priklauso nuo jaunųjų, kur, kada, kokias vestuves jie darys, kokį scenarijų pasirinks ir t.t.

ziuriu visai kazkur tai visos pamerges pradingo smile.gif laibai cia geru dalyku radau, ir patarimu thumbup.gif thumbup.gif

bet turiu dar viena klausima 4u.gif taip atsitiko, kad as ir pirma pamerge, ir liudininke, ir dar kaip ir svocia iki atvvykimo i sodyba... turesiu zaidimus pravesti, nu ir visa kita... bet pradejau jaudintis nes nezinau kaip viska suderinti, nes matau, kad pamerges vienas paregas turi, svocios kitai... tai kaip viska suderinti? gal kazkam irgi teko taip dalyvaut vestuvese? pasidalinkit smile.gif
Atsakyti
Būtų įdomu sužinoti, ar gali būti vyriausias pabrolys iš vienos poros, o vyriausia pamergė iš kitos poros. Na čia gaunasi kaip ir atskiros poros, iš kurių vienas žmogus vyr. g.gif
Kitu atveju nebežinau ką daryti. Jei vyr. pabrolio pamerge bus vyr. pamerge, tai man is jos nebus jokios naudos, o tik kazkoks pavadinimas. Tai ka man to reik. O vyr. pabrolio keist negalim, nes jis jaunojo brolis ir ta minti nepatinktų, nei broliui nei jaunajam g.gif verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Forz @ 2007 04 14, 20:27)
Būtų įdomu sužinoti, ar gali būti vyriausias pabrolys iš vienos poros, o vyriausia pamergė iš kitos poros. Na čia gaunasi kaip ir atskiros poros, iš kurių vienas žmogus vyr.  g.gif
Kitu atveju nebežinau ką daryti. Jei vyr. pabrolio pamerge bus vyr. pamerge, tai man is jos nebus jokios naudos, o tik kazkoks pavadinimas. Tai ka man to reik. O vyr. pabrolio keist negalim, nes jis jaunojo brolis ir ta minti nepatinktų, nei broliui nei jaunajam  g.gif  verysad.gif

nu, manau, kad gali g.gif preitais metais buvau drauges vestuvese, mes su vaikinu buvom antra pora... o, pirma pora buvo jaunosios pusbrolis ir pusesere (beje, pirma karta gyvenime matesi biggrin.gif ), nors kiekvienas turejo savo puse. cia jau priklauso nuo taves pacios, jeigu tu jauti, kad ta mergina netinka, tai kam gadinti sau nervus ir svente. mirksiukas.gif pakalbek su visais ir paaiskink savo sprendima thumbup.gif
Atsakyti
O tai ju antros puses, kur buvo ir poroj, ar kaip cia?
Atsakyti