Įkraunama...
Įkraunama...

Amarilis

Meilenis Hippeastrum

user posted image

Poveikis: žvali, maloni, aktyvinanti meilenio energija padeda išlaikyti sielos pusiausvyrą ir priimant sprendimus klausyti širdies balso.

Ypatumai: meilenio nestatykite miegamajame ar meditacijos kambaryje, nes jis teikia žvalumą. Peržydėjęs amarilis netenka energinės vertės, svogūnėlį reikia dauginti iš naujo.

Energiniai virpesiai: į viršų sklindanti stipri energija. Iš meilenio žiedų plūsta besisukantys verpetai, kurie veikia panašiai kaip ventiliatoriai.

Atsakyti
Auginu ir aš amarilius. Kolkas jie klesti savo žaliais lapais ir jau laukiu žiedų.
Atsakyti
manasis niekaip neprazista... cry.gif
Atsakyti
Nenusimink,kad siuo metu nezydi.Vasara auga,rudeni ilsisi,ziema zydi.Jei per vasara tresi,rudeni leisi pailset-prazys.Savaitgali pas gimines maciau lauke pasodintas amarilis zydi.Matyt buvo lietaus periodas,veliau sausros,tad ir prazydo.Manieji susodinti sode,bet apie ziedus nieko panasaus.Nors as siuo metu lyg ir nelaukiu.Smagu,kai ziema jokios zalumos,jokiu ziedu,o cia ima ir padovanoja savaji skaistuji ziedeli..Lukterkim..O ir zydejimas visu skirtingas:spalvos turi savo zydejimo meta.Vieni zydi vasara,kiti ziema.Kai kurie ir po du kartus.O ju nezydejima pateisinu taip:kaupia energija kitam kartui..
Atsakyti
QUOTE(Regila @ 2005 09 19, 08:13)
O ju nezydejima pateisinu taip:kaupia energija kitam kartui..

Pamenu, mano mama iš savo darbo parsitempė amarilį, kuris žydėdavo ir porąkart į metus, ir ne vieną žedyną išvarydavo, o naujam bute užsispyrė ir nebežydėjo virš 2 m. Tai aš keliskart su juo pasišnekėjau, klausyk, ko tu nežydi, kas tau yra, žinok, labai laukiu tavo žiedo, nu tiesiog išmesiu jei nežydėsi biggrin.gif , nu ir ką, padėjo pokalbis biggrin.gif
Atsakyti
o tai amariliai ir hiperastrumai kaip ir tas pats ar ne? o ju prieziura tokia pati ar skiriasi?idomu tie hiperastrumai( ar kaip jie ten ;krautuvese maciau taip lyg pavadinti ) duoda vaikeliu ar ne? o dar girdejau atseit jie buna kad kvepia kai zydi .Ar kas turit?
Atsakyti
Mano trys amariliai jau leidžia žiedynkočius thumbup.gif Labai laukiu jų žydėjimo ax.gif
Atsakyti
thumbup.gif Maniskis irgi po dvieju metu pertraukos prazydo wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo marfa: 27 lapkričio 2005 - 20:52
Namų puošmena wub.gif

user posted image

user posted image
Atsakyti
QUOTE(ilja @ 2005 11 29, 13:27)
Namų puošmena wub.gif
user posted image

labai labai grazus wub.gif wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo bite maja: 29 lapkričio 2005 - 17:14
QUOTE(vidusas @ 2005 10 09, 20:37)
o tai amariliai ir hiperastrumai kaip ir tas pats ar ne? o ju prieziura tokia pati ar skiriasi?idomu tie hiperastrumai( ar kaip jie ten ;krautuvese maciau taip lyg pavadinti ) duoda vaikeliu ar ne? o dar girdejau atseit jie buna kad kvepia kai zydi .Ar kas turit?

mano ziniomis, amariliai, hiperastrumai ir meileniai yra tie patys augalai mirksiukas.gif Tai ir prieziura ta pati smile.gif .
Vaikeliu kartais duoda, ivairiai, tiesiog kartais isauga is motininio svoguno salia svogunelis mazas. Pas vienus istisus metus neauga tie vaikuciai, pas kitus auga ir auga. O del kvepejimo, tai nelabai jie kvepia zydedami, na gal sioki toki kvapa galima uzuost, bet daugiau ziedo grozis matos nei kvapas jaucias smile.gif. Labai kvepia tai hiacintai, jei kvepianciu ziedu nori mirksiukas.gif
Atsakyti
[quote=liepsnele,2005 11 29, 17:50]
mano ziniomis, amariliai, hiperastrumai ir meileniai yra tie patys augalai mirksiukas.gif Tai ir prieziura ta pati smile.gif .
------------------------------------------------------------
Juos vienija tik tiek, kad yra tos pačios Amarilinių šeimos. Priežiūra tai ta pati, tačiau visi trys augalai yra skirtingi .Vieni kilę iš Afrikos, kiti-iš P.Amerikos. Rusiškuose puslapiuose yra daug aprašymų apie šiuos skirtumus ( skiriasi žydėjimo laikas ,žiedų skaičius ,jų dydis ir t.t..),tačiau mes visos įpratę vadinti vienu vardu-Amariliai.(Amarilinių šeimai taip pat priklauso ir Klivija, ir Vallota ir t.t -jų priežiūra irgi panaši).
Atsakyti