Aš svaigstu iš laimės, kad mano senutė ant vieno stiebo keturis žiedelius parodė. Jei pražystų toks, kaip pas Kerpeną širdis iš džiaugsmo iššoktų ir akis pražiūrėčiau bežiūrėdama Nuostabi gėlytė
Iš kur jūs tokias gražuoles traukiat? Aš irgi noriu
Rudenį buvom Amsterdame, taiu nusipirkau gėlių turgelyje. Pirkau tris, nes pigiau buvo po tris. ) Šis paskutinis, išeitų, mano vyro, nes jis nusipirko šį ketvirtą papildomai
O dėl pačio svogūno, tai nepatinka man jis. Kiti irgi žiedus krauna, vienas jau žydėjo, bet nieko panašaus nėra. Svogūnas iš viršaus patamsėjęs, bet nėra toks glitus, kaip pūnantis, tik pamaigius minkštas, lyg tuščias būtų. Todėl ir galvoju, kad gal iš šaknų pūna. Iki šios turėjau tik tokius senoviškus amarilius, tai niekad nepasitaikė jokių problemų. O kai mandresnė gėlė, tai matyt ir problemų yra daugiau. O antras žiedas dar neužaugęs, bet jau įplyšo, lyg skleistis norėtų. Žodžiu, nebežinau, ar čia rauti, ar dar palaukti....
O dėl pačio svogūno, tai nepatinka man jis. Kiti irgi žiedus krauna, vienas jau žydėjo, bet nieko panašaus nėra. Svogūnas iš viršaus patamsėjęs, bet nėra toks glitus, kaip pūnantis, tik pamaigius minkštas, lyg tuščias būtų. Todėl ir galvoju, kad gal iš šaknų pūna. Iki šios turėjau tik tokius senoviškus amarilius, tai niekad nepasitaikė jokių problemų. O kai mandresnė gėlė, tai matyt ir problemų yra daugiau. O antras žiedas dar neužaugęs, bet jau įplyšo, lyg skleistis norėtų. Žodžiu, nebežinau, ar čia rauti, ar dar palaukti....
QUOTE(Marijatu @ 2008 01 11, 15:02)
Labas mergaites,
as cia naujoke amariliu auginime, tai noriu pasiteirauti tokio dalyko. Pavasari gavau dovanu amarili, kuris prazydo ir viskas buvo labai grazu. Po to ziedkoti pagal kazkieno patarimus nupjoviau ir gelyte leido tik ilgiausius lapus. Jau i vasaros pabaiga nupjoviau juos ir padejau tamsiai i retai uzeinama patalpa. O dabar jau ziuriu kad kokis tai geltonas lapas isaugo. Ar man jau reiketu ji i dienos sviesa isnesti ir tiketis ziedu?
Gele nei karto nepersodinta, kaip gavau dovanu, taip ir laikau
as cia naujoke amariliu auginime, tai noriu pasiteirauti tokio dalyko. Pavasari gavau dovanu amarili, kuris prazydo ir viskas buvo labai grazu. Po to ziedkoti pagal kazkieno patarimus nupjoviau ir gelyte leido tik ilgiausius lapus. Jau i vasaros pabaiga nupjoviau juos ir padejau tamsiai i retai uzeinama patalpa. O dabar jau ziuriu kad kokis tai geltonas lapas isaugo. Ar man jau reiketu ji i dienos sviesa isnesti ir tiketis ziedu?
Gele nei karto nepersodinta, kaip gavau dovanu, taip ir laikau
Na aš čia taip pat ateinu epizodiškai pažiūrėt grožybių, kokias mergaitės užaugina. Pati turiu keletą senobinių. Siūlyčiau dabar tavo gėlytės visai nelieti ir laukti, kol ji pradės leisti žiedkotį. Aš porą kartų savąsias paliejau ištraukus iš tamsos, tai jos man ir nežydėjo, tik lapus leido. Gėlininkai pataria palaukti, kol išlys žiedkotis ir nelieti. Nors čia tenka paskaityti, kad bendros taisyklės nėra
QUOTE(Kerpena @ 2008 01 13, 22:00)
Rudenį buvom Amsterdame, taiu nusipirkau gėlių turgelyje. Pirkau tris, nes pigiau buvo po tris. ) Šis paskutinis, išeitų, mano vyro, nes jis nusipirko šį ketvirtą papildomai
Ko gero kuo mandresni tuo lepesni Jei svogunas ispuves is vidaus tai ko gero jau neisgelbesi jo...
Mano pamąstymu,jei išpuvęs iš vidaus, tai kaži ar beišgelbėsi,tad gali palaukt kol antras žiedynas prasiskleis ir tada pjaut,raut ir žiūrėt. Turiu du baltus svogūnėlius-miega nuo rudens. Tai vienas buvo stipriai suminkštėjęs-maniau galas jau jam, bet dabar žiūriu vėl kietas. Abu įsodinti žemėje,bet lapų kol kas nerodo. Pralupus kevaliukus-išoriškai sveiki. Ir žinok,kas jiems užeina O gal ir tu, Kerpena, atsargiai pralupk išorinį rudą kiautą ir pasižiūrėk
Aš truputį psalupau. Po tuo patamsėjusiu viršutiniu sluoksniu giliau lyg ir normali spalva, be vis tiek minkšta...
QUOTE(alvara @ 2008 01 13, 22:26)
Na aš čia taip pat ateinu epizodiškai pažiūrėt grožybių, kokias mergaitės užaugina. Pati turiu keletą senobinių. Siūlyčiau dabar tavo gėlytės visai nelieti ir laukti, kol ji pradės leisti žiedkotį. Aš porą kartų savąsias paliejau ištraukus iš tamsos, tai jos man ir nežydėjo, tik lapus leido. Gėlininkai pataria palaukti, kol išlys žiedkotis ir nelieti. Nors čia tenka paskaityti, kad bendros taisyklės nėra
O tai istraukti i sviesa ir nelieti? Ir kiek laiko taip laukti?
Mergaites, tikiuosi, kad padesite mano atveju.
Mano Amarilis yra gan senas, svogunelis didelis, praktiskai islindes is vazono, bet kaip zydi
As pastaciau i kita vieta , is palanges ant spintos. Lapai pradejo sparciai augti, geltoneti ir kristi.. Pastaciau vel ant palanges. Dabar stovi absoliuciai be lapu... Ka daryti? Ar ataugs? ar vel zydes kada nors?Gal persodinti, nes svogunelis pasidare labai didelis.
Aciu uz atsakyma
Mano Amarilis yra gan senas, svogunelis didelis, praktiskai islindes is vazono, bet kaip zydi
As pastaciau i kita vieta , is palanges ant spintos. Lapai pradejo sparciai augti, geltoneti ir kristi.. Pastaciau vel ant palanges. Dabar stovi absoliuciai be lapu... Ka daryti? Ar ataugs? ar vel zydes kada nors?Gal persodinti, nes svogunelis pasidare labai didelis.
Aciu uz atsakyma
QUOTE(Marijatu @ 2008 01 14, 12:52)
O tai istraukti i sviesa ir nelieti? Ir kiek laiko taip laukti?
As tai jei jau istraukiu i sviesa, siltai tai ir laistyt po truputi pradedu ir visada ziedu sulaukiu.
QUOTE(@asta @ 2008 01 11, 12:13)
nuostabūs žiedai, man jie primena, pavasirines gėles - vienadienes (tikslaus pavadinimo nežinau).
Kerpena, nuostabus žiedas, niekad nesu tokio mačiusi žinoma svogūnui yra didelė apkrova, tokie stambūs, pilnaviduriai žiedai, neskubėk nurašyti svogūno, gal tik palengvink jam dalią ir nupjauk žiedą. tada ir antrasis greičiau užaugs.
Mano baltažiedis amarilis pradėjo žiedą leisti
QUOTE(daniele @ 2008 01 14, 14:33)
Mergaites, tikiuosi, kad padesite mano atveju.
Aciu uz atsakyma
Aciu uz atsakyma
gal man irgi i vieseni kambari pastatyti ir nelaistyti
Nors kasmet jis vasari jau leisdavo "strelkas "