Įkraunama...
Įkraunama...

Amarilis

QUOTE(Jurgita&P @ 2008 01 04, 00:25)
Išdykėle pražydo tavo gėlyte. Labai graži, vyras kasdien gyrė, nes nerealaus grožio. Bet vat lapai išaugo .... na kaip čia paaiškinti tokie lyg vienoj pusej butu pazeisti ir riečiasi į tą pusę ir labai blyškūs. Svogūnas suminkštėjo. Aiško jo nemaigau kiekvieną dieną. Žodžiu nupjoviau viską laistau, bet labai mažai. Tikiuosiu išgyvensim, nes griekas leist numirt tokiam grožiui.

Mano vieno iš trijų svogūnų irgi buvo tokie lyg pažeisti, bet išsitaisė ir dabar jau auga normalūs, o svogūnai ir mano suminkštėję - suvargino žiedai. todėl aš ir sakau, kad man nepatinka kai reikia juos persodinti. Šiaip aš kasmet nepersodinu ir tada jie nesuvargsta, bet pernai jiems buvo per ankšta vazonėlyje. Nieko. Kai baigs žydėti, svogūnai vėl sustiprės. Aš savo irgi nupjoviau ir pamerkiau. Ir dar vienas pastebėjimas - kai nepersodinu, žiedai būna dar stambesni.
Tavo gėlytė šiemet tikriausiai nežydės pas mane, nes išleido pora lapų ir viskas. Bet aš labai ja džiaugiuosi ir myliu. Jaučiasi ji puikiai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo išdykėlė: 07 sausio 2008 - 22:11
QUOTE(@asta @ 2007 12 21, 16:48)
Labukas,pražydom  wub.gif

user posted image
Bet ant svogūno yra puvinys...ką daryt  g.gif  bandžiau atsargiai truputį išpjaut,pabarstyt medžio anglim...nepadėjo... sad.gif kaip išsaugot svogūną?Gal kai nužydės išimt iš žemių ir daugiau nupjaut svogūno ir palikt,kad padžiūtų  g.gif  Ką manot?

Nuostabus ziedai thumbup.gif wub.gif

Nusprendziau ir as pas jus uzsukti, nes amarilius jau daug metu auginu ax.gif

Turiu patarima visoms del puvinio good.gif taigi nepasakosiu istorijos kaip buvo man, bet
Patariu
-jei svogunas papuves ne is vidaus,bet is isores,kartais buna apipuvusi saknu sritis reik viska apipjaustyt aštriu peiliu;
-svoguna apzdziovinti;
-po to pamirkyti PREVICUL /previkuras/tirpale taip kaip parasyta ant pakuotes/ as tikrai svoguna visa! mirkiau!;
- apzdiovinti;
- ir sodinti i smeli, kad nebutu nuolat dregna prie saknu/ypac jei puvo saknys/;
- tada pamazu isleidzia sakneles ir prigyja vel bigsmile.gif

Bent taip man pavyko isgelbet gelyte mirksiukas.gif ir pirktinis svogunelis, kuris buvo gerokai apipuves ir sonuose ir šaknu srityje atsigavo, bet velai uzmigo todel dar miega wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pentarda: 10 sausio 2008 - 21:21
Labuks dar karteli,

Labai noreciau balto amarilio wub.gif panasaus i ,,Athene'' wub.gif

Gal kuri kauniete turit isauginusi vaikeli? wub.gif

Atsakyti
QUOTE(Pentarda @ 2008 01 10, 21:13)
Nuostabus ziedai thumbup.gif  wub.gif

Turiu patarima visoms del puvinio 

Dėkui 4u.gif

Labai abejoju aš dėl saviškio,ar išgyvens sad.gif puvinys ne šaknyse,svogūne.Išpjausčiau,padžiovinau,dezinfekavau,įsodinau,praktiškai nelieju,bet kaip žinia nesveiki svogūnai raudonuoja...tai vat ir maniškis keliose vietose raudonuoja,lyg paminkštėjęs,bet tikiuos kad tai dėl drėgmės trūkumo g.gif Na žodžiu kaip bus,taip,darau ką įmanoma,jei žus,ramia dūšia pasakysiu-padariau viską,ką galėjau biggrin.gif

Naršydama neto platybėse štai kokią grožybę radau wub.gif

Amaryllis belladonna

user posted image

Jungle Star tapo svajonių amarile ax.gif

user posted image
Atsakyti
Kokie grazuoliai bigsmile.gif o jau spalvytes ..... rolleyes.gif Ach....ir as tokiu noreciau......
Atsakyti
Labas mergaites,

as cia naujoke amariliu auginime, tai noriu pasiteirauti tokio dalyko. Pavasari gavau dovanu amarili, kuris prazydo ir viskas buvo labai grazu. Po to ziedkoti pagal kazkieno patarimus nupjoviau ir gelyte leido tik ilgiausius lapus. Jau i vasaros pabaiga nupjoviau juos ir padejau tamsiai i retai uzeinama patalpa. O dabar jau ziuriu kad kokis tai geltonas lapas isaugo. Ar man jau reiketu ji i dienos sviesa isnesti ir tiketis ziedu?
Gele nei karto nepersodinta, kaip gavau dovanu, taip ir laikau smile.gif
Atsakyti
Gelyte pradejo lapa leist, vadinasi nubudo tai ir trauk ja i sviesa, o istraukus gerai apziurek ar svogunas sveikas, nes lapas geltonas gali but del sviesos trukumo arba puvinio. Mano amariliai kai pabunda tai pirmiausiai ziedus pradeda leisti, o tik veliau lapus. Jei pas tave pirma islindo lapas ziedu gali tekti ir palaukti... mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(@asta @ 2008 01 11, 13:13)
Dėkui  4u.gif

Labai abejoju aš dėl saviškio,ar išgyvens sad.gif  puvinys ne šaknyse,svogūne.Išpjausčiau,padžiovinau,dezinfekavau,įsodinau,praktiškai nelieju,bet kaip žinia nesveiki svogūnai raudonuoja...tai vat ir maniškis keliose vietose raudonuoja,lyg paminkštėjęs,bet tikiuos kad tai  dėl drėgmės trūkumo  g.gif  Na žodžiu kaip bus,taip,darau ką įmanoma,jei žus,ramia dūšia pasakysiu-padariau viską,ką galėjau  biggrin.gif
Naršydama neto platybėse štai kokią grožybę radau  wub.gif

Amaryllis belladonna

user posted image
Jungle Star  tapo svajonių amarile  ax.gif

user posted image

WAU!!!!! wub.gif wub.gif wub.gif

Ir as tokiu labai noreciau blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Daivike. @ 2008 01 11, 19:55)
Gelyte pradejo lapa leist, vadinasi nubudo tai ir trauk ja i sviesa, o istraukus gerai apziurek ar svogunas sveikas, nes lapas geltonas gali but del sviesos trukumo arba puvinio. Mano amariliai kai pabunda tai pirmiausiai ziedus pradeda leisti, o tik veliau lapus. Jei pas tave pirma islindo lapas ziedu gali tekti ir palaukti... mirksiukas.gif

Aciu labai uz patarima. Jau istraukiau, bet tai kaip ta svoguna paziureti - islupti is zemiu? Nes virsus koks tai normalus atrodo.
Atsakyti
Pabandyk i sona paverst, jei saknys apipuve tai lengvai turetu judeti is zemiu ir pamatysi yra puvinys ar ne. Gali buti kad saknys nuo ilgo nelaistymo paprascausiai sunyko tai yra sudziuvo nessigask, tai normalu.Pradesi laistyti ir jis naujas saknis isleis. Jei saknys yra jos tvirtos ir sveikos taip lengvai tu jo is zeniu neislupsi mirksiukas.gif
Atsakyti
Pas mus pražydo dar vienas.
user posted image
user posted image

Bet negerai kažkas su juo. Svogūnas suminkštėjo, pajudinus jaučiasi, kad netvirtai žemėse laikosi. Suprantu iš paskutinių žinučių, kad tikriausiai pūna šaknys.
Tikriausiai reikėtų žiedą nupjauti ir pamerkti, o svogūną rauti? O antro žiedo, kurį leidžia tikriausiai jau nepavyks išsaugoti? Taip gaila.
Atsakyti
Kerpena, Grazuolis jis pas tave wub.gif wub.gif labai labai rolleyes.gif
Gal nieko baisaus tam tavo svogunui juk sitokius ziedus uzaugino ir lapai matosi labai grazus. Gal suminkstejo todel kad ziedams visas jegas atiduoda, o dar du is karto augina. Maniskiai per zydejima visada isenka, suminksteja, svogunas pamazeja, bet veliau atsigauna. Paziurek gal paprasciausiai ziedkotis toks ilgas ir sunkus kad svoguna i sona vercia g.gif
Atsakyti